|
![]() |
#3421 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
@mamutarka, ima nas jos ha? ![]()
![]() |
![]() |
#3423 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ma zanemari, mi smo grammar nazzi, to je bolest ![]() Drago mi je da si riješio problem, sretno u korištenju najbolje bankarske usluge dostupne u HR ![]()
![]() |
#3424 | |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Imat ću sigurno još pitanja. Bitno da je ovaj hitni dio riješen! Pročitat ću sve postove od početka do kraja... Onda idu pitanja tipa: kartica i isplata, porez, prijenosi itd. Ako se ne varam bez dodatnog troška isplata je moguča na Zg banci/bankomatu ili mogu i erste? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3426 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2016
|
Citiraj:
Samo pazi s primanjem honorarnih prihoda na Revolut osobni račun, to je protiv uvjeta korištenja i zatvorit će ti račun ako skuže. Za to bi trebao otvoriti Pro račun https://www.revolut.com/hr-HR/revolut-pro/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3428 | |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
bolest..... ![]() Citiraj:
trebao bih dobiti iz danske sa računa firme uplatu za sudjelovanje u sportu/tečaju itd. Jel bolje revolut ili tekući račun? Ako dobijem na revolut jel problem ako cijelu svotu ispod 1k e. prebacim na tekući odjednom. Za isplaćivanje na bankomat vidim limit ovisi i razini acc. thx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3429 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3430 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Jutros sam napravio kritičnu grešku i updejtao revolut. Johme: - revolut ne podržava root (iako se isti može sakriti, veliki security feature) - revolut ne podržava custom rom - revolut zahtijeva lock screen Kakva ambulantna katastrofa. Imate li kakvih sugestija alternatinih sličnih aplikacija? Ono što mi praktično treba je servis koji - po defaultu ne tretira korisnike kao da su idioti (iako većina jesu, ali nebitno) - podržava virtualne kartice - iako imam fizičku karticu, na bankomatu/u trgovini sam je koristio 2 puta pa mi to očito nije toliko bitno - ima podršku za HR
![]() |
#3433 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3435 |
Premium
|
Najveći novac nestaje neovisno o pinovima i slikanju. Npr. izgubiš pristup svojem novcu samim time što si nesmotreno napravio update. Ali ozbiljno, zar nitko ne može preporučiti neku alternativnu aplikaciju?
![]() |
#3437 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
nisu virtualne kako si tražio nego fizičke kartice, možeš ih imat više i možeš ih zaključavat unutar aplikacije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3438 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
I meni zanima, ali nisam našao nešto suvislo. Ima ona N26 Njemačka banka, ali mislim da nikada nije dopustila HR račune. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3439 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Keks je meni dosta dobra zamjena za Revolut unutar Hr granica. Sent from my SM-S926B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3440 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Ne, revolut je jedinstven i ima svoje prednosti, baš kao što neka druga app ima svoje. I velika je vjerojatnost da će i ta druga fintech aplikacija koju tražiš imati iste restrikcije koje ti smetaju na revolutu, jer ipak se radi o bankarskim aplikacijama gdje se traži najveća razina sigurnosti. Ja uz Revolut koristim i Wise, pa si vidi nju, ali ne mogu reći radi li na rootanim mobitelima jer nemam takav i ne znam treba li lockscreen, jer ga ja svakako imam. Tako da, isprobavaj ![]()
![]() |
#3441 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Nesmotreno napravio update nakon što si svjesno koristio staru (nesigurniju) verziju aplikacije i zanemarivao minimalne sigurnosne mjere na kojima inzistiraju sve banke i financijske aplikacije - zaključavanje ekrana ili provjerene/zaključane ROM-ove bez root pristupa. Sretno s pronalaskom aplikacije za elektronički novac/bankarske aplikacije koja ne traži zaključavanje ekrana. Živo me zanima hoćeš li je naći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3442 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3443 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Revolut
“Mobitel od mojih roditelja treba imati pristup njihovim novcima. Oni se slabo kuže u to pa je bolje da im isključim sve provjere i instaliram staru nesigurnu verziju….” OMFG Na ovakvim postovima mi se čini da možeš nepogrešivo utvrditi tko je sistemac a tko developer ![]() Programmers be like: chmod 777, firewall off, selinux permissive, purge polkit, purge apparmor… i nemoj slučajno dnf/apt update ili reboot ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3444 |
Premium
|
franzD, reci mi samo molim te gdje ljudi kao što si to ti obitavaju na internetu kada nema prilike da se negdje nepotrebno jedu govna. Reci mi, iskreno me zanima. Čime se inače baviš? Sva sreća pa takvih na pcekspert nema puno, ovo je valjda zadnje utočište na internetu i hvala dragome bogu na tome. Ja bankovne i kvazi bankovne aplikacije držim na mobitelu koji je isključivo doma. Taj mob ne nosim nikamo sa sobom, doma stoji i čeka moje bankarske i kvazibankarske potrebe. Tako sam namjerno napravio da ne bih slučajnim gubitkom mobitela imao veće sranje nego treba. Meni taj usecase odgovara savršeno, dušebrižnici neka ne brinu. Predmetni uređaj je rootan iz meni dobro poznatih razloga. Znam da je laicima to strašan pojam, međutim to nije ništa posebno. I normalni ljudi mogu rootati mobitele, ne moraju biti to nužni ruski hakeri. Kako je već navedeno, root nije problem jer koristim i adekvatne aplikacije za maskiranje istog, tako da bankovnim i kvazi bankovnim aplikacijama to ne radi problem, unatoč svoj dušebrižnosti pojedinih segmenata populacije. Što se tiče "svjesnog korištenja stare (nesigurnije) verzije" na to se mogu samo nasmijati. Sve što radim radim svjesno, tako i to. Sigurno nisam slučajno rootao mobitel. Nivo sigurnosti koju je revolut do jučer (u mom slučaju) potrebovao je za mene bio adekvatan. Poanta priče je da mi taj pin čak i ne bi toliko smetao kada bih revolut mogao ostaviti na starom mobitelu. Ali eto, zbog custom roma, nesigurnog i hakiranog od strane ruskih i kineskih hakera, ne mogu. Jer dušebrižnici nemaju pametnija posla i zato jer veliki igrači (google npr) žele satrat čisti android (Lineage OS npr.) i tako dalje i tako dalje. Ipak google može preko svojih romova dobiti puno više informacija o korisnicima, na ničije iznenađenje. Morao bih potrošiti pola dana da nađem i instaliram originalan ROM za taj stari mobitel, koji moguće da više ne bi bio niti podržan od strane revoluta a moguće da svejedno ne bi radilo kako spada jer je bootloader otključan. Nastavno, kako na tom mobu imam i druge bankarske aplikacije, u nastojanju da "popravim" (vratim na staro) revolut, moguće razmrdam ovo ostalo. Skroz nepotrebna i suvišna radnja. > Sretno s pronalaskom aplikacije za elektronički novac/bankarske aplikacije Hvala, ali već sam ju našao pred x godina, RBA mobilna aplikacija (koja je updejtana uredno ali jede znatno manje govna od revoluta) to ne traži. Predlažem da odmah pošalješ protestnu notu u RBA, neka čim prije uvedu restrikcije i prisile sve korisnike da svoje mobilne uređaje koriste na način na koji ti smatraš da trebaju. Kao workaround stavio sam PIN samo na revolut (Huawei makar ima tu opciju) tako da prije startanja same aplikacije moram unjeti taj pin, pa onda unjeti revolut pin. Ali naravno to nije pomoglo, iako je postiglo, što se revoluta tiče identičnu svrhu. Dva pina od 6 znamenki da bi se revolutu pristupilo, ali oni su za to previše pametni pa ne dopuštaju. I za sve ljudi koji imaju malo soli u glavi, zamislite ovaj scenarij: - revolut nameće to što nameće - ja (na opću radost igrača kao franzD) izgubim nezaključan mobitel - pronalazač telefona skuži da ima na mobitelu revolut, i ubaci svoj pin za lock screen - otvara revolut i što se dogodi? revolut opet traži svoj pin Zaista je to velika razlika u sigurnosti između jednog i dva pina, naročito zato što revolut dopušta 5 pokušaja na pin od 6 znamenki. Dakle, napadač ima ukupno 5/1000000 šansu da odgonetne revolut pin. Ja za svoje sigurnosne potrebe kažem kako je to i više nego dovoljno. Očito mi ne predstoji ništa nego probati par aplikacija i vidjeti kako što. Lako moguće da skroz odustanem od koncepta virutalne kartice. Imam još jedan stari mob u ladici za tu svrhu, ali i on ima Lineage OS gore. Hvala svima ostalima na savjetima, budem pričekao da mi dođe nova osobna pa ću se onda malo zajebavati sa time.
![]() |
#3446 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3448 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam odustao od roota baš zbog takvih stvari, sakriješ root a oni naprave update pa ga vide, pa ti opet sakriješ a oni naprave update pa opet nanovo... Na kraju više vremena tražiš zaobilazna riješenja nego šta koristiš mobitel. Mislim da će ti elegantije riješenje biti stvarno vratiti stock os na taj mobitel i zaključati mobitel, nego tražiti fintech servis koji nema provjere a i koji ih neće imati u budućnosti. Više manje svi ti nakon nekoliko updateova kažu - napravili smo update aplikacije, ili je updateaj ili je više nemoj koristiti i izbacuje te van. Takva su vremena došla, Android je od super duper otvorenog OS-a došao do toga da je sve više i više zaključan OS, a custom romovi i root ostaje za šačicu optimista kojima se još da zafrkavati s time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3449 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3450 |