|
![]() |
#78842 | ||
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nećemo generalizirati o kakvom se profilu ljudi obično radi, ali češljanjem vijesti ih možemo vidjeti omotane oko stupova, u tuđim kućama i na dnu provalije. Ja sam jedan od tih koji bi htio E39, ali jedino u stock stanju, ili FL Sport model ili ništa. Nikakvi branici, nikakvo dizanje konja. Želim uživati u autu, a ne izvoditi predstave za društvo i za susjede i boostanje ega. Dok si neću moć priuštiti E39 ili E38 u stanju i opremi kakvu želim, vozit ću bicikl. ![]() Primjera radi, tražim točno tu boju, taj paket opreme, čak mi i motor paše. Jedini problem, nemam trenutno garažu i prostor za raditi na njemu, ali doći ćemo i do toga https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2003&fromsra Citiraj:
Parada kiča i neukusa uz čast iznimkama kojih je cca 2% od svega. Stance neću ni komentirati… Vele da se o ukusima ne raspravlja, ali na modnoj pisti nećeš vidjeti neku s prepumpanim sisama, guzicom i čubama, kojoj su još i noge polomili ![]() Da, purist sam ![]()
![]() |
![]() |
#78844 |
The mighty pirate
|
Problem je što je Imola Rot (i Imola Rot 2) jako rijetka boja na njima. Nedaleko mene čovjek ima E39 M5 i Z3 Coupe u toj boji. Drži ih pokrivene većinom vremena nažalost... Tu je M5 otkriven, ali je u međuvremenu prelakiran i pokriven. Mislim da su pauzirani projekti u pitanju, jer ne mrdaju već neko vrijeme. https://maps.app.goo.gl/7DHDH3LawvXaJs7UA E38 u istoj boji: https://bringatrailer.com/listing/2001-bmw-740i-103/ Mislim da sam jednog jedinog vidio uživo takvog.
![]() |
#78845 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
Ja osobno mogu reći da je OK, barem 2.0 traktor, mjenjač je milina. E sad, imaju čudne "probleme". Neki dan mi grijanje prestalo raditi na autoputu. Kontrola ventilacije/klime radi, kad spuštam temperaturu sve je hladnije, znači hlađenje radi, ali grijanje nikako. Nije termostat, nije antifriz, nije relej, nije ništa ... sve u redu. I pročitam na xy mjesta taj dan da auto ugasiš na 10 minuta ako se to desi, ponovo upališ i sve je u redu. A ponekad se to hoće dogoditi dok se javiš na mobitel preko "Handsfree" BT sranja ... Ništa se ne vidi na dijagnostici, struja ispravna ... valjda gimmick neki. Da napomenem, u 30000km se desilo samo prekjučer. Sve je i dalje u redu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78846 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#78847 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Gledam ili 2015/2016 ili 2020. 1.6 HDI ili 1.5 HDI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78848 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78850 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vidio nekidan novi M3 karavan. Konačno su ga vratili. Jedino mu bunker, što je bitno kod karavana, nije nešto prostran. Još da izbace M3 cabrio...
![]() |
#78851 | ||
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() "ako neću karat Sidney Sweeney, neću ni karat" Jedva čekaš da uzmeš jedan takav, ali Renault SUV sa 1.2 motorom i CVT?
![]() |
![]() |
#78852 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
opet je bacila osmijeh na lice ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78855 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#78856 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Na stranicama carinske uprave nema informacija za nova vozila, samo ono sto oni smatraju rabljeno (1 god reg ili 6000km) tu ne treba. Na mail od carinske uprave nisu odgovorili na pitanje, vec samo nabrojali ono standarno (eko, ppmv, homologacija itd), dok na salteru carinske ispostave u Sl. Brodu, gospodja kaze treba, i isto tako na tehnickom pregledu na salteru isto kaze da treba. Malo mi je suludo placat 2 PDVa (DE i HR) |
![]() |
![]() |
![]() |
#78857 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78858 |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Ako je po definicije novo, dakle manje od 6 mjeseci ili manje od 6.000km onda je to porezno novo vozilo i moraš platiti HR PDV. Znači ne i, nego ili, dakle ako je ijedan kriterij zadovoljen onda je porezno novo vozilo. DE PDV možeš riješiti tako da će ti izdati export račun bez DE PDV-a ili ako to ne žele platiti DE PDV i onda kada kod nas platiš HR PDV i registriraš tražiš povrat DE PDV-a. To je opisano: https://carina.gov.hr/pristup-inform...sredstava/4630 |
![]() |
![]() |
![]() |
#78861 | ||
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Evo, da nacrtam kad je teško prihvatiti da netko ima drugačije mišljenje i ne cijeni “trud” u toj “umjetnosti”. Ako uzmeš ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78862 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#78863 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali felge, kočnice, jebeno ne vidim jedan razlog za to ne napraviti ako ti se to sviđa, dobivaš na sigurnosti, dižeš vrijednost auta, veseli te to i slično. I ono što kolega kaže. Pusti ljude ako ih to veseli. EDIT: Dupli post. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78865 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78866 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78867 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
A ima i jeftinije na ugodnegume.hr ali sa njima nemam iskustva. Malo googlaj jebemu 🤣 Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78868 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ako je ikako moguće gledaj 2.0, nećeš požaliti ... ako baš mora biti manje, radije 1.5 hdi ako možeš naći. Ne samo radi performansi, već radi eventualnih kvarova. 1.5 je pouzdaniji konstrukcijski od 1.6. Ako ti je najvažnija potrošnja goriva, definitivno NE 2.0. Jer će trošiti 6-8 litara bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78869 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() ![]() Upao si u raspravu ko padobranac. Priča je krenula s 20" felgama na autu koji serijski ima 14-16" i koje ne pašu nikako na njega. Osobno mišljenje, kolega se ne slaže. Ne dobivaš na sigurnosti, ne dižeš vrijednost auta u pitanju (nego obratno), a to što te stvari vesele...i Dabru veseli pucati okolo pa eto gdje smo došli ![]() Ne možeš danas ni reć da ti se nešto ne sviđa, a da se netko ne uvrijedi ![]()
![]() |
![]() |
#78870 |
Premium
|
Citiraj:
![]() danas je kontraproduktivno biti protiv nečega. sa svime se moraš složiti, ili šutiti jer u protivnom ispadneš diskriminator ili rasista ![]() demokracija se potajno ubija na najjače |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|