|
![]() |
#1621 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1622 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
Vrag mi nije dao mira pa sam se danas uhvatio u kostac sa driverima opet. Dakle, svaki reset, reinstall, default itd. AMD Adrenalina je limitirao GPU Clock na 1200 Mhz. Evo sada zanimljivosti: - Instalirao sam PRO Driver i na default sve je radilo super na default. Igrao sam Stalker 2 neko vrijeme, ventilator tih, 90 FPS-a i nikakvih problema. GPU Clock na 2290 Mhz - Ponovno instalirao (upgrade) na normalne adrenalin 24.12.1 drivere i graficka na defaultu isto kao sa PRO driverom. Ja sada nemam pojma sta je se tu promjenilo ali na default postavkama nemam vise cap na 1200 Mhz. Ono sto mi je jos fascinantnije, da na Superposition benchmarku dobijem slijedece rezultate: PRO Driver: 4K Optimized - 11120 1080p High - 18795 Adrenalin Driver: 4K Optimized - 10881 1080p High - 18762 Ventilator vise nije glasan, ne prelazi 1200 rpm. Da se bolje razumijemo, svejedno mi je za nekoliko pointova u nekom Benchmarku, Stalker 2 radi super. Ono sto nemogu prevariti da svi moguci pokusaji prije instalacije PRO drivera su bili bezuspjesni i grafa je uvjek bila limitirana. Sta se sada dogodilo sa instalacijom PRO pa zatim "normalnih" drivera, uopce mi nije jasno. Uglavnom, grafa radi super na default opet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() |
#1628 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Njuškalo. Ja ti zelim srecu stim. Proucavam vec mjesec dana i svi takvi "povoljni" oglasi za gpu su se pokazali fejk. A majstori od njuskalo owner-a to uopce ne zanima ni kad im das cijeli ispis dokaza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Da njuskalo je, računam ima payprotect, pa ju mogu vratiti? Cijena mi se činila ok za taj model, malo sam ispao iz đira pa rekao da provjerim, moram priznat da mi je cifra malo velika za plaćanje nečeg na neviđeno. Bar ste me riješili dilema. Rađe pričekat pa piknit nešto tu sa foruma. Hvala svima.
![]() |
#1632 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Prodao sam svoju praktički novu 7800XT za 400E (doduše javilo mi se 4-5 ljudi pa moguće da je cijena bila preniska ![]() Imaš u mindfactory za 510 eura nove 7800XT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1634 |
Premium
|
odlicna cijena exy. odma bi uzeo. zar vi zasita mislite da ce cijene polovnog (6700/6750/6800) kod nas kroz mjesec dana dole sad kad izadu te nove (uopce ne pratim i nemam pojma sta izlazi)? ja nekak sumnjam obzirom kolko smo precjenjeno i nerealno trziste. ak me uvjerite, mozda i pricekam jer ne treba mi nista bolje od 6750/6800. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Također bi trebalo u obzir uzeti da je velika vjerojatnost da su rabljene AMD Radeon RX 6800 i RX 6800 XT grafičke kartice bile korištenje za "rudarenje" kriptovaluta pošto su bile vrlo popularne u tom dijelu tržišta, dok je skoro pa sigurno da AMD Radeon RX 7800 XT grafičke kartice nisu služile za iste djelatnosti. Kao vlasnik jednog od najboljih modela Radeon 6800 XT grafičkih kartica nikako ne bih tražio više od €300 za istu jer joj jamstveni rok završava za 13 dana iako nije provela niti minute rada u kriptovalutnom načinu a isto tako da je trenutno kupujem ne bih davao više od navedene cijene kako za nju tako za bilo koju grafičku karticu te serije. Smatram da će i RX 6800 XT i RX 7800 XT vrlo brzo postati manje relevantne u svojim sadašnjim cjenovnim razredima nakon izlaska RX 9070 modela grafičkih kartica ako cijene budu u okvirima preporučenih cijena koje je AMD najavio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1637 |
Premium
|
Daj boze da bude tako kako kazete, al čisto sumnjam. 300e za 6800xt, od provjerenog clana je za mene vise nego odlicna cijena i odmah bih uzeo. Taproot molim te javi mi ako ces prodavati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
mag.math.
|
Nema problema kolega samo bi napomenuo da nije u planu prelazak na Radeon RX 9000 seriju jer sve zahtjevnije grafičke potrebe koje obavljam, ova grafička kartica je u biti i prekapacitirana tako da je vrlo izvjesno da će još neko vrijeme zadržati kod mene u računalu budući je meni najveći doseg igranja računalnih igara bio Far Cry 6 prije nekih dvije do tri godine kad mi je kolega @Ag008 otkrio kako je jeftino kupiti preko Moldavije ali ako se išta promjeni Vama ću se prvo javiti jer ste prvi iskazali interes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
mag.math.
|
Zamolio bih kolege da pažljivije pročitaju moju poruku vezano za grafičku karticu PowerColor RX 6800XT Red Devil koja je u mom vlasništvu, prije nego mi šalju privatne poruke. Grafička kartica nije na prodaju niti uzimam predbilježbe, rezervacije, kapare niti 10 posto više od toga što god mi nudi kolega @geronimo_2. Možda sam se nespretno izrazio ali grafička kartica koju posjedujem nije na prodaju niti će biti u skoroj budućnosti jer ne planiram bilo kakve nadogradnje što se grafičke kartice tiče te je spomenuta u kontekstu da ista meni ne vrijedi više od €300 jer su to grafičke kartice koje su sad u svojoj petoj godini te su mnoge bile eksploatirane u rudarenju kriptovaluta te imaju određeni rizik za potencijalne nove vlasnike. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|