|
![]() |
#6991 |
Yare Yare Daze
Datum registracije: Jan 2014
|
Pozdrav,dobio sam thinkpad t470 na poklon.Htjeo bih kupiti unutarnju bateriju,vidim da ima na aliexpress.Dali mozda zna netko negdje bolje mjesto za kupiti? Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6992 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6993 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ekipa trebam savjet: Na W530 ekran pocinje dobivati crvenkastu nijansu, nejednako po ekranu, najvise na desnoj strani. Koje su tipicne dijagnoze za to? Ekran umire? Konekcija neka popustila? Hmmmm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6994 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Na tom laptopu se jako lako mijenja ekran, a nisu ni skupi... Pogledaj na AliExpressu neki ekran za njega dok traju Black Friday popusti...
![]() |
#6995 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6996 |
Premium
|
![]() |
#6997 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Za W530 traži ovakav model LCD-a, jedan od prvih ponuđenih linkova na Aliu no googlaj sam pa kakve si sreće, možda ubodeš baš ono što tražiš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6999 |
Premium
|
Bodul i Bertone, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7000 |
3X
Datum registracije: Sep 2010
|
Ima netko preporuku gdje kupiti bateriju za X380 Yoga? Vidim da ima nekih zamjenskih, samo ne znam koje su pouzdanije... Poslano sa mog Xiaomi 14 Ultra koristeći Tapatalk
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov "With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7002 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
DELL Imam Hp-ove na poslu i sva sreca da smo samo jednu godinu imali ugovor s njima jer su katastrofa I to pricam o elitebook 14 i 15 seriji i Z book-ovima 16 Elitebook izgelda ko igracka naspram Lenovo T serije. Zbookovi se pregrijavaju, krepava im memorija na RAM-u (od 8 komada 3 sam do sada reklamiro) Koliko god Lenovo podrska bila banana, ja imam prednost da posaljem u njemacku na servis, a i cijena po kojoj ih mi uzimamo je daleko povoljnija od bilo kojeg dobavljaca kod nas.
![]() |
#7005 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Provjerim kod zel-cosa. I ovo sam do sad uspio iskopati. Jedan forumas je tu pisao da su original: https://www.dw4it.de/search?p=1&q=x280&o=7&n=20&cf=657
![]() |
![]() |
#7007 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7008 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7009 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citam malo ovdje ovaj ThinkPad kutak i vidim dosta vas Thinkpad usera migrira ili razmislja o prelasku na Dell a ja upravo suprotno htjedoh sa Della na ThikPad ![]() Dakle vrlo sam zadovoljan bio sa Dell Latitude 7490 ali vec ga pomalo vrijeme pregazilo i trazim alternativu. Primarni izbor mi je bio X1 Carbon gen 13 sa ovim novim Lunar lake intelovim procesorima ali cjena je stvarno paprena (3000 EUR) a i dobavljivost upitna. Onda sam krenuo u potragu za alternativom Izbor se sveo nekako logicno na P14s i T14s kao alternativa carbonu. Ako mogu zamolit iskusne koelga za misljenje o ovom modelu T14s Gen 5 Intel Core Ultra 7-155U (3,80-4,80GHz) (BNCH-16772b) NPU Intel AI Boost 14,0" FHD+ 1920x1200px Mat IPS 60Hz 400nits LED 32GB DDR5 6400MHz M.2 PCIe SSD 1000GB cjena sa PDV 1539 EUR direktno od Lenovo shopa Primarna namjena racunala je office alati te vecinu na docku i eksternom monitoru sto doma sto u uredu te naravno povremenim putovanjima kao sekundarno. Ono sto zelim je pouzdanost, kompaktnost 14incha, do 1.5kg, IPS min 400nit, HDMI, USB-A obavezno, SSD samo da ima makar jedan M.2 2280 slot Gledao sam od Della pro 14 premium ali ubi me Dell sa svojim tvrdoglavim guranjem samo jednog SSD slota i to 2230 a to me limitira na samo 2TB te cudna tipkovnica. Dell pro max 14 bi trebao uskoro izac i imat 2280 SSD ali taj pak koliko sam vidio samo typeC USB sto je no go...jako mi je tesko naci idealan lap...najblize taj Carbon ali cjena neznam dal je duplo bolji od ovog gore t14s. Ali ako neko iskusniji mi kaze da je taj carbon ce vjerojatnije biti poudaniji od t14s serije onda to uzimam kao vrlo validan argument i spreman sam platit i duplo samo da smanjim mogucnost zahebancije sa RMA. Nesto sam citao da ce izaci i carbon gen 13 sa ne OLED ekranom sto bi potencijalno malo snizilo cjenu ali i to je sve upitno jer i ovaj OLED je tesko dobavljiv trenutno. Strah me malo lenova i tih USB-c portova jer na zeninom Yoga slim pro je vec dva puta mjenjana maticna u garantnom roku svaki put krepali portovi. Desi se ponekad i da se pregriju pa ne rade i onda kad se ohlade prorade...bas lose, nemogu si dozvolit tako nesto radi se o poslovnom laptopu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7010 | |
Premium
|
Citiraj:
T14s sam koristio Gen1 ako se dobro sjecam i bio sam OK zadovoljan sa njim... No, kako sam se jako nafurio na Lenovo jer su me jako zajejali na jamstvu (pazi, oni meni poniste jamstvo na P15v Gen3 koji sam platio 2500EUR novi u USA i to na popustu), odje*o sam u potpunosti Lenovo i presao na Della... Jos dozivio da mi Lenovo Channel Manager veli - znate sta gospodine, bilo bi mozda najbolje da odete i kupite si neki drugi laptop, recimo Dellovi su vam isto kvalitetni... S obzirom da sam iza ledja imao jedno 15-ak Dell laptopa, odabrao sam si 7390 kao travel laptop i to mi je sada super... Za primarnu masinu sam odje*o P15v Gen3 i presao na NUC - GMKTec K8Plus koji em je tisi, em je brzi, em je 3x manji od tog Lenova... I to sve za nekih $400 koliko sam ga platio sa postarinom i carinom... Inace, P15v Gen3, potpuno novi, od prvog dana je imao probleme... Na kraju sam morao platiti 56EUR za novi bottom cover (jer sam zbog starog izgubio jamstvo) pa su mi zamijenili maticnu plocu u jamstvu... Kod Lenova ti je problem servis (kako si vec i primjetio), s time da ako su ti mijenjali vec 2x maticnu na racun sje*anog USB porta, onda i oni malo sami sebi skacu u usta jer su meni ponistili jamstvo i na T14 Gen2 koji je imao loose USB-C connector... Veli meni lik iz ZelCosa mrtvo hladno da je pod 'mikroskopom' vidio da ima mikrofraktura na lemu od USB-C porta i da je to CID - Customer Induced Damage, jedini problem je sto su mikrofrakture stvarno i postojale, no sa donje strane konektora koje su njegovom 'mikroskopu' poprilicno nevidljive... Uvukao sam i direktora ZelCosa i Lenovo Channel Managera u pricu i svi mi tupe da je to CID i da neka sugava Ukrajinka koja vodi servisnu mrezu iz Slovacke ili otkuda vec isto tvrdi da je to CID... Reko - pa ne moze biti kada uopce nema fizickih ostecenja na USB-C charging portu... Inace taj problem je problem samog konektora i svi vendori muku muce sa time jer stroj za lemljenje kada lemi taj dio ima problema sa samim metalnim kucistem konektora jer mu se disipira toplina potrebna za lemljenje... Imas ovdje video tog mog problema - https://youtube.com/shorts/N5oGBLgBwjw?feature=share A CID ovako izgleda - https://support.lenovo.com/hr/en/sol...s-and-desktops -> CID Examples -> External Ports Inace, USB-C port problem se rijesi elegantno na svakom laptopu i mobitelu... Trebas nabaviti magnetski USB-C adapter, sad je samo pitanje koji jer ima vise varijanti i neki ce raditi na laptopu, neki nece... U principu, dobijas magsafe konektor kakav su Macbook laptopi imali, samo USB-C varijantu... Ja to koristim na svim laptopima i na mobitelima, bas da ne moram vise bost te sugave konektore u USB-C utore jer ce se kad-tad razlohat... Ako hoces iskreni savjet - radije za te novce kupi bilokoja dva polovna laptopa iz neke jace serije (Lenovo Thinkpad T/X, Dell Latitude, HP Elitebook) koji su jednu ili dvije generacije stariji, nego jedan sa jamstvom koje jedino sluzi za guzicu obrisat...
![]() |
![]() |
#7011 |
Premium
|
Hvala na vrlo detaljnim informacijama ![]() P14s sam odustao, bio je samo u uzem izboru ali zbog vec spomenutih ventilatora ali i nesto debljem profilu, sam sveo izbor na t14s i carbon x1 od thinkpad. Malo sam bio bacio oko i na P1 Gen7 ali ne treba mi tako jak stroj a i 16incha je. Sto se tice Lenova i jamstva, za sad nemogu nista reci odradili su oba puta bez prigovora, ali radi se o Slovackoj tako da mozda su ovdje manje osjetljivi. Ali to je zenin lap koji sam na kraju kao i ti rijesio. Nakon sto je drugi put dosao sa jamstva kupih jedan od zadnjih Intel NUC. Slozio i radi bez problema. Lenovo Yogu samo kad treba na put sa sobom nosi i onda nema problema sa tim USB C portovima. Probelm je nastajao jer ona vecinu kao i ja lap koristi doma na USB-c docku i externom monitoru. Dakle nema tu puno mehanickog drndanja po USB C portu, on je stalno ukljucen na Dell USBc monitor ali ocito se pregrijavaju i krepavaju, nije mehanika sigurno odnosno CID. Zasto je to sad odjednom problem neznam, kao sto rekoh ja imam Della Latitude 7490 jos od 2018 godine i svaki dan barem dva puta ukapcam taj USB c port na dock i sve radi savrseno nikad problema al vidim novi laptopi kao sto i ti sam potvrdjujes imaju problema odjednom. Al to sto oni tebi pricaju je smjesno - pa Lenovo se uvjek hvalio sa durability i military standardom a onda na kraju ispada da ga moras koristiti jedino na pernatom jastuku u bjelim rukavicama u sterilnoj sobi ![]() Neznam vise ni sam,sacekat cu jos malo da vidim oce taj X1 Carbon doci sa IPS ekranom i po kojoj cjeni jer on nekako najvise odgovara mojim zahtjevima... osim cjenom ![]() Dell Latitude je stvarno izvrsna serija laptopa bila, neznam sta je ovo Dellu sad trebalo da idu u ovaj rebranding odnosno apple wannabe bullshit ![]() Hvala na savjetu u svakom slucaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7012 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se tice Della 7490, iz prve ruke cu ti reci zasto nemas problema sa ustekavanjem i istekavanjem USB-C porta... Zato jer je oko USB-C porta komad metala koji se sa dva sarafa usarafljuje u magneijzsku sasiju laptopa... Eto zato nemas problema... Slika je sa mog 7390 jer sam ga bas jucer raskopavao da zamijenim tipkovnicu... ![]() I dalje moj stav stoji - radije dva polovna bez jamstva za cijenu jednog novoga sa jamstvom... Po pitanju performansi, razlike nema... Po pitanju bugova, na novom laptopu postoje bugovi koji su neotkriveni, na starijim serijama se vec znaju problemi i kako ih rijesiti...
![]() |
![]() |
#7013 | |
Premium
|
Citiraj:
NPU Intel AI Boost (47 TOPS) 14,0" 2,8K 2880x1800px Mat OLED 120Hz 400nits 32GB DDR5 6400MHz M.2 PCIe SSD 2000GB Intel Arc Graphics 140V WiFi / 5G / BT / FPR / USB 3.2 / Thunderbolt 4 / HDM Ovo sto kazes ima smisla oko USB-C portova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7014 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Lenovo ThinkPad kutak
Koje termalne paste su vam se najbolje pokazale kad ste mijenjali? Ne mlslim na temperature, jer sve je to vise manju u 2-3 stepena, nego vise u smislu da sto drze drzi performanse, lakoca nanosenja itd. Jel neko stavljao termalnove padove u thinkpade? Kako su se oni pokazali? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7016 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam koristio termalne padove, no ne bih imao nista protiv da ih isprobam ako budu za dobru cijenu...
![]() |
![]() |
#7017 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Da se i ja prijavim u temu, odnedavno vlasnik x280ice. Moj prvi laptop ikad i doticaj s Thinkpadima. Prezadovoljan laptopom, upravo ono sto sam htio za travel laptop i povremeno kucno koristenje. Na kraju ispalo da je lap sasvim dovoljan za valjda sve sto radim na desktopu tako da ga vrlo rado palim. Cak i odigram nesto na njemu preko moonlighta. Jako ocuvan primjerak i bez ogrebotina, nova baterija, i5/16GB/1TB... Hvala kolegi Kruni Trebam nesto smisliti oko tog usb-c porta, pa slusam preporuke ako imate provjeren magsafe kabel. Gledam i ja taj, ali dobavljivost, cijena i kolicina fejkova me odvraca. Pa gledam termal grizli ptm kao alternativu. Imas neki izvor za honeywell koji salje i u hrvatistan?
![]() |
![]() |
#7018 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ajde samo da dodam i svoja 2 centa, imam carbon X1 11th gen (IPS i i7 1355U) i to malo sranje je tako bučno, da bi ga najradije zabio u zid (ima 2 ala chipset cooler venta od vj 3cm max promjera, neda mi se mjerit, ali sićušni su). Imam najfensi poslovni lap za pokazivanje i kurčenje (jer tome služi radni stroj) koji se čuje kao server rack. I ne samo to, nego je na svu sreću na docku jer imam filing da bi mi se prsti rastopili koliko je topal (dobro dobro, nije neizdrživo, ali rekao bi na dodir da je kućište na više od 30 stupnjeva). Jedino što ima baš jebačko su zvučnici, zvučnici su mu stvarno vrhunski, osjetno bolji, glasniji i čišći zvuk od ostatka ergele iz ureda. Inače radi mališa kako treba (nakon zamjene ekrana preko RMA ![]() ![]() I općenito, privatno ovako nešto ne bi nikada kupio, T FTW , ovo je teška šminka sa očito puno kompromisa. Pogotovo ne za tu cijenu. EDIT: Eh da, ne znam kakva je nova T serija, ali meni ovaj X1 djeluje dosta krho, malecno je to sve, sitno....samo da budem iskren, nema savijanja kućišta i sličnih ''maslac'' fora kao sa nekim jeftikanerima. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 25.03.2025. u 10:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7019 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() USB-C, uzmi magnetski adapter, sta ce ti kabel? Pa punjac ima USB-C konektor, sta ces nadostukavat kabel?
![]() |
![]() |
#7020 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Da da t14s i carbonci se hoce cut dosta jer su tanji pa je i vent manji, a moraju nadoknadit onda negdje pa isu RPMovi u nebo. Ja imam eto T14 G4 sa ryzenom i prezadovoljan sam. Prije toga su bili T470, T490, T14 G1 i sa svima sam bio zadovoljan.
![]() |
|
|