Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2025., 07:49   #78721
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sreten je automonter, on snimi 5 epizoda kako nesto popravlja, pa na kraju promjeni cijeli motor, right
Staro 26.02.2025., 09:06   #78722
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ti si u tu bembaru uložio toliko love i vremena da si si mogao kupiti neku u osjetno boljem stanju.
Najbolje da se i ti ubaciš u YT vode sa raznim popravcima, ali ovaj puta moraš nabaviti neko žešće smeće da imaš šta šarafiti po njemu bar godinu dana. Sreten će biti mala beba u odnosu na tebe jer on radi po prinncipu 'drži vodu dok majstori odu' i utopi ga nekome tko ga ne gleda na YT-u, a ti to ipak napraviš bar dvije klase kvalitetnije.

Staro 26.02.2025., 09:26   #78723
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Ti si u tu bembaru uložio toliko love i vremena da si si mogao kupiti neku u osjetno boljem stanju.
Najbolje da se i ti ubaciš u YT vode sa raznim popravcima, ali ovaj puta moraš nabaviti neko žešće smeće da imaš šta šarafiti po njemu bar godinu dana. Sreten će biti mala beba u odnosu na tebe jer on radi po prinncipu 'drži vodu dok majstori odu' i utopi ga nekome tko ga ne gleda na YT-u, a ti to ipak napraviš bar dvije klase kvalitetnije.
To su gušti, nema to cijene, barba.
Sićam se koliko sam ja šarafija svoje skutere kad bi se utrkiva na Dugopolju sa njima.

Realno, potrošija sam oko, ako ne i preko 100 tisuća kuna. Sa tim parama sam komodno moga kupiti auto + odličan rabljeni "pravi" motor.

Ali znanje i to uzbuđenje....ma i 200k bi potrošija da sam ima.
Staro 26.02.2025., 10:29   #78724
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Automobili

Slažem se. Šta se sve radilo sa elektronkama na bt-ejcu pa prije toga tomos4 s barke motiran na starog torija, pa stari stojadin sa podvozjem koji je koštao triput više od auta sa raznim custom spojlerima , pa razni abarthi ,pa dvotaktni kroseri i generalke nakon “par kilometara” , da je bilo više para sve bi išlo na to. Godine čine svoje pa danas trebam udoban auto od kojeg me ne bole leđa nakon 200km ali bravo za onog koji još ima gušta kemijati i šarafiti. Jučer me posjetio prijatelj sa 730 2003 kompletno održavan i kaže da ga ne briga koliko košta održavanje. Unutra apoteka. Ne vjerujem da će prodati taj auto i kupiti novu Suzuki Vitaru u zamjenu.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 11:15   #78725
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Na trenutak sam išao provjeriti naziv teme da vidim da ne sanjam da se vratio M&D thread

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 11:48   #78726
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Spominjalo se ovdje da je Sreten slagao neki motor, a da je pritom ostavio nekakve prastare šarafe pune rđe. Štedjeti na takvim stvarima je nedostojno obavljenim radovima i neprofesionalno. Ne mogu ti šarafi koštati 100 EUR/kom pa da razmišljaš hoćeš li ih promijeniti ili ne jer puno koštaju.
Osobno si takvo nešto ne bih dopustio. Ako već mijenjam milijun stvari na tom motoru i totalno sam ga rastavio, onda ću promijeniti i te šarafe, šta kštaju da koštaju. Da stvar bude gora, on to snima i svi znaju što je napravio. Osim vjerojatno kupca tog auta.
Ja ne šarafim po autima, ali kopam po konfama. Kada mi stigne neka, obavezno je očistim od prašine i zamijenim pastu na cpu. Ne zbog toga što mi je korisnik rekao da to želi, nego zbog sebe i svog ugleda.
Staro 26.02.2025., 11:57   #78727
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Zamijenio si dva lika..

Sreten je užasno pedantan i mijenja sve.

Borko (Budući klasici) je lik na kojega misliš.
On fušari i pokrpa sam da radi
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 13:02   #78728
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Sreten ima poseban set dezinficiranih nastavaka za sarafciger kada sarafi po iznutricama motora. Nema traga fuseraju, al bi se nasla pokoja F dijagnoza

Evo jos jedan planuo...
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...i/2646054.aspx

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 26.02.2025. u 13:40.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 14:30   #78729
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Pushaju notifikacije na sve strane. Prije su dolazile obavijesti na njemačko u iDrive, danas sam vidio da je stigla na HR. Pretpostavljam da je sad malo i Tomić pritisnut. Uglavnom, i moj termin se bliži. U utorak idem u Tomić zbog airbaga i egr-a.
Staro 26.02.2025., 14:58   #78730
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

U Zagrebu su na Zagrebačkoj cesti kod podvožnjaka na križanju s Tomislavovom napravili promjenu na semaforima, sad je van peak sati gužva do križanja s Rudeškom, divota!
Staro 26.02.2025., 17:13   #78731
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
U Zagrebu su na Zagrebačkoj cesti kod podvožnjaka na križanju s Tomislavovom napravili promjenu na semaforima, sad je van peak sati gužva do križanja s Rudeškom, divota!
Takva situacija je tamo već godinama.
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 18:26   #78732
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sreten ima poseban set dezinficiranih nastavaka za sarafciger kada sarafi po iznutricama motora. Nema traga fuseraju, al bi se nasla pokoja F dijagnoza

Evo jos jedan planuo...
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...i/2646054.aspx
Zbog ovog je danas bila kolona do Jupitera
Router je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 21:27   #78733
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:

Mislim da si pobrkao ljude hahaha, Sreten je dva koplja iznad svih koje pratim. Mada sebe uopće ne svrstavam u taj rang, ja sam više nekaj tipa 50s kid. Delam za sebe iz gušta.

Dok sam bio preko bare čak sam i razmišljao snimat pa bacat na YT radove na E36 no iskreno to je toliko posla da jednostavno nisam imao vremena za to. Plus to prekidanje kontinuiteta rada mene umara. Počnem snimat/slikat step/by step pa se onda zaigram i odradim 10 koraka koje ne snimim

A onda tek dolazi najgori dio a to je montiranje videozapisa. Fakat nemam vremena za to, a sad više ni volje.

Pa evo i ovo što radim na E39 bi mogao sve odradit u recimo mjesec dana a ne da razvlačim preko godinu dana jer jednostavno nemam vremena.

Vezano za ekipu koja drži neke DIY kanale, njih izuzetno poštujem jer znam koliko je to posla i fakat ako to želiš držat na životu mora ti postat full time job, kao što je i sam Sreten morao dat otkaz. No za to moraš opet imat kvalitetan sadržaj koji će ti donosit redovit prihod. U protivnom si sam sebi pucao u nogu.

Najviše pratim ekipu kaj drlja po starim BMW-ima bikoz jebiga volim te 80-90-00 generacije i smatram ih vrhom njihove postave. Da, vjerojatno sam pristran jer sam odrastao uz te generacije gutajući sve moguće časopise u to doba. Ove nove modele više gotovo ni ne pratim.

Od ekipe koja ima ok stvari su
Steve's BMW barn (jako dobar kanal resauracije E31 850i)
50s kid (ima dobrih DIY videa)
Nathan's BMW workshop (ok kanal za DIY, niš posebno)
ShoplifeTV (hrpa dobrih diy-eva i informacija većinom za E46)
AutoRepairGuys (gro dobrih DIY-eva ali najbolji dio mi je način na koji lik priča, uvijek se smijem dok gledam )
BMW Doctor (lik je arogantan ali jebat ga, ima i dobrih savjeta)
Car Ninja (jako zanimljiv lik i ima dobrih savjeta)

Jasno ranije se gledao Tavarish, Hoover i ostali kao i serijal CarTrek
No Sreten je, ponavljam, dva koplja iznad svih. Da je lik ostao u Santa Barbari i da tamo radi to što radi u Frankfurtu lik bi bio milijunaš. Zato sam i presretan što se, pukim slučajem, povezao s Camissom.

E sad kad smo to riješili da se osvrnem na E39.
Dakle, uzeo sam auto jer mi je čadžavi E46 dopizdio a ovo mi je uletilo ko budali šamar. M54, automatik, ima plin, nije trul, nije selo tuning (jedina non stock izmjena bili su kineski Xenoni) i u realtivno dobrom stanju mehanički. Odnosno kako bi rekao, taman da imaš kaj radit a opet nije da auto nije u voznom stanju ili tehnički neispravan.

Plus dečko od kojeg sam uzeo auto je fakat super a i lik koji ga je održavao je zakon lik. Kasnije kad sam se malo povezao s njima tip je rekao da ima natočenu mapu koja je na jednom drugom E39 525i bacila kakvih 200-210 WHP uz razliku što je onaj imao Alpina software za ZF getribu a ja imam stock. Rekao meni je to tak nebitno.

Naveo si da sam mogao uzet auto u boljem stanju. Vjeruj mi, za te pare koje sam ja dao za njega auto je u genijalnom stanju kakvo se groblje prodaje danas ta te pare.
Dalje, nema, ponavljam, nema E39 a da nemaš uloga. Ako postoji koji onda košta pun kufer ili ga ekipa ne prodaje bikoz izjave tipa ''za te pare kupim F10''. Da istina, kupiš F10 u koji moraš utrpat još 3-4 kile eura da prođe tehnički.

Znači za početak hrpa su dizeli koji me ne zanimaju. Benzince a da nisu ubijeni teško naći za normalne pare.
Svi imaju rasturene plastike pod šajbom, brtve oko vrata i šajbi, svi imaju rasturene vanity lajsne na pragovima, svi imaju ubijen ovjes, svi imaju rasturen guibo ako ne i križ kardana. Hrpa ih je trulo da ne mogu na dizalicu.
Hrpa ima farove koji su ili zamjenski TYC/Depo ili a ako su origigi Hella onda u 90% slučajeva imaju izgorene projektore, popucale plastike i popucale regulatore visine snopa. Šiberi koji cure ili ne rade (ne znam zakaj su na balkanu tak zaluđeni šiberom. Vajda da se ima kroz kaj barjak gurnut kad se vozi kroz selo. Vani su slicktop izvedbe više na cijeni)

Ako imaju high cluster onda ih 8 od 10 ima neispravan display clustera.

Sicevi su u velikom broju slučajeva u najmanju ruku ispucali ako ne i poderani do posve neispravni. Ukrasne lajsne su svima ispucale pitanje je samo u kolikoj mjeri.

Dizeli su svi čipirani, upitne prošlosti i izjahani do mjere da te auto preklinje da mu skratiš muke sa po tri puta više kilometara nego kaj piše na satu.

Pričamo o autima koji imaju 25+ godina koji su gaženi zadnjih 15+ od strane klinaca koji hoće BMW da rade krafne po parkingu i driftaju kroz kružni tok bikoz na to se pale piČke.

Na svom E39 radim čisto iz gušta i to kad ulovim dan-dva slobodno, obično vikend.
Preko tjedna nemam vremena, evo danas samo s posla došao u 19h, sutra ću vjerojatno punu dnevnicu uzet bikoz priroda posla. A onda dođe vikend pa moraš žonglirat hoću radit na autu, oko kuće ili pak sa ženom negdje van. (jasno ako nisam dežuran jer onda mi je vikend banana jer sam on-call u slučaju hitnih intervencija).

Do sada sam potrošio oko 800€ na dijelove (ne računam gume, felge i android HU) time da od toga imam još cca 150€ vrijednosti stvari koje nisam ni ugradio tipa kompletan PCV sustav i usis plus još neke sitnice. Tako da nije to neka velika cifra kao što bi neki pomislili. Dijelovi uopće nisu skupi.

Ono što bude skupo a u planu je bacit ga u M optiku mada se još premišljam oko toga. Sviđa mi se kako izgleda a opet sad je svaki E39 na cesti u fejk M-u.

Imam i još jednu suludu ideju u što sumnjam da ću se upustit iako bi fakat volio, a to je 8HP swap. E to bi koštalo koliko i sam auto, no kako sam vidio vrijedi svaki cent. Ima par ljudi koji si odradili M54 + 5HP u 8HP swap na E46 platformi i to radi bolesno dobro. Ali to je jako skupa igra i nije baš plug'n play.

U glavnom, previše sam se raspisao

Kad se svi vole hvalit kovanicama na V12, evo kovanice na R6

Nevezano za sve ovo, današnja vožnja do Požege, uvijek volim iskoristit ovaj shortcut

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 23:01   #78734
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Takva situacija je tamo već godinama.
Živim na tom raskrižju već 5 god, sada su napravili da iz podvoznjaka imaju svoje zeleno i skretanje lijevo na Tomislavovu odmah ima strelicu, dok iz smjera Rudesa cekaju

Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 26.02.2025. u 23:11.
zkljaja je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 09:51   #78735
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ono što bude skupo a u planu je bacit ga u M optiku mada se još premišljam oko toga. Sviđa mi se kako izgleda a opet sad je svaki E39 na cesti u fejk M-u.

M paket jednostavno *toliko* dobro izgleda....

Citiraj:
Imam i još jednu suludu ideju u što sumnjam da ću se upustit iako bi fakat volio, a to je 8HP swap. E to bi koštalo koliko i sam auto, no kako sam vidio vrijedi svaki cent. Ima par ljudi koji si odradili M54 + 5HP u 8HP swap na E46 platformi i to radi bolesno dobro. Ali to je jako skupa igra i nije baš plug'n play.

Treba ti najslabija inačica 8HP-a, kontroler je skup za popizditis a i onboard TCU treba raspilit i ubacit adapter za standalone, ali meni je dovoljno bilo jednom voziti BMWa sa 8HP da me switcha na darkside zauvijek
Staro 27.02.2025., 10:20   #78736
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Spominjalo se ovdje da je Sreten slagao neki motor, a da je pritom ostavio nekakve prastare šarafe pune rđe. Štedjeti na takvim stvarima je nedostojno obavljenim radovima i neprofesionalno. Ne mogu ti šarafi koštati 100 EUR/kom pa da razmišljaš hoćeš li ih promijeniti ili ne jer puno koštaju.
Osobno si takvo nešto ne bih dopustio. Ako već mijenjam milijun stvari na tom motoru i totalno sam ga rastavio, onda ću promijeniti i te šarafe, šta kštaju da koštaju. Da stvar bude gora, on to snima i svi znaju što je napravio. Osim vjerojatno kupca tog auta.
Ja ne šarafim po autima, ali kopam po konfama. Kada mi stigne neka, obavezno je očistim od prašine i zamijenim pastu na cpu. Ne zbog toga što mi je korisnik rekao da to želi, nego zbog sebe i svog ugleda.
To je u rangu ovoga što si rekao za Sretena, što je ujedno i daleko od istine.
To je kao da kažeš da doliješ ADBlue i provjeriš da li fali ulja u motoru a zoveš se automehaničarom.

Sreten je bog, Borko je lopov.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 12:47   #78737
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:

Nevezano za sve ovo, današnja vožnja do Požege, uvijek volim iskoristit ovaj shortcut

Normalno kad si u das auto. A mogao si komotno i malo sporije proći....
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 15:59   #78738
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Očigledno sam pomiješao Sretena i Borka, ali to je i normalno obzirom da nisam pretjerano upoznat sa njihovim (ne)djelima.
Staro 27.02.2025., 18:28   #78739
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Pa jel takav problem odvojiti pola sata života i pogledati barem jedan vidio od obojice pa onda komentirati tko je kakav?

Staro 27.02.2025., 20:42   #78740
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
...
Kad se svi vole hvalit kovanicama na V12, evo kovanice na R6
...
Pa zar nije V12 i R6 isti vrag sto se tice mirnoce rada?
Jer oba su 6 cilindara u liniji samo sto ovaj prvi to ima 2 puta
Staro 28.02.2025., 09:23   #78741
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pa jel takav problem odvojiti pola sata života i pogledati barem jedan vidio od obojice pa onda komentirati tko je kakav?
Ne, bolje je odmah komentirati

I ti Ivane, užasno se odijevaš i premalo pereš.

A sad, kad te vidim, provjerim.
Staro 28.02.2025., 09:58   #78742
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Sreten je bog, Borko je lopov.
Zasto to mislis? Ovo potonje....
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 13:51   #78743
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Maloprije prošao pored nesreće. Gadno je.
https://poduckun.net/novosti/teska-p...tjelo-na-osobu
Staro 28.02.2025., 13:52   #78744
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ok sori al kaj je ovo sad topic za vijesti o svakodnevnim nesrećama?
Staro 28.02.2025., 14:06   #78745
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
ok sori al kaj je ovo sad topic za vijesti o svakodnevnim nesrećama?
Ja nemam ništa protiv da se spomene, možda nekome dođe iz guzice u glavu da ponekad uspori.

Evo maloljetni bratići mi prekjučer završili u bolnici zbog budale u BMW-u koji je divljao i lupio ih na zebri.
Kažem divljao, jer iz tog smjera kad se dolazi do te zebre, izlazi se iz kružnog toka i ne možeš ne vidjeti i ne stati pješacima, ako imalo gledaš cestu ili ako ne divljaš.

LINK
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 14:10   #78746
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ne vidim zebru na slici, a čovjek s kamionom sumnjam da je brzo išo

karikiram, nemam pojma al eto nije svaka nesreća jer se brzo vozi, ja da ne pazim na pješake i bicikliste ubio bi svaki dan trojicu barem, ili unesrećio

djedovi i bake po slavonskoj i vukovarskoj prelaze random van zebre, ko puževi, po mraku
Staro 28.02.2025., 16:57   #78747
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Zasto to mislis? Ovo potonje....
Zato kaj lik sam pokrpa ono kaj treba.
Kupi auto star 30g i onda ne zamijeni crijeva jer su dobra. Moš mislit.

Lik je slika i prilika pravog šoderaša.
Ušminka auto da zgleda OK, mehanički napravi samo ono najnužnije i to je to.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 19:01   #78748
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Borko nekada mijenja sve i svasta a nekada doslovno samo pokrpa i tjt, jako varira.

Najgori video su mi bila ona groblja od Shelbya i 911, cisti krsevi ispod lima.

Nivo Sretena rijetko tko radi, nakon njega je kao nov auto

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 19:11   #78749
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Razlika je ogromna

Sreten je entuzijast koji voli BMW
Borko je mehaničar koji voli lovu

Jedan radi za sebe, drugi radi za svoj džep
Obojica su na istoj platformi našli način za monetizaciju/reklamu.

Staro 01.03.2025., 07:58   #78750
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Lik u centru ZG pokupio drugi auto i onda se zabio u restoran. Morao je voziti poprilično brzo.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...i/2647063.aspx

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na