|
![]() |
#2821 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Ja koliko znam A1 ima samo volte za privatne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2822 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
želio bih malome kupiti mobitel (u razredu ga nema samo troje djece a nekidan me slomilo kad je rekao da treba mobitel da se cuje s deckima) proslo je vec dosta dugo otkad sam uzimao mobitel na pretplatu ili bilo kakvi mobitel (sigurno preko 5g jer sada dobivam sve na poslu i ne brinem se oko toga). prije je bilo pravilo ako mob kosta npr 1000E platis mob 600E i ostatak platis u nekoj tarifi i nakon 24 mjeseca total te ispadne kao da si platio mobitel 1000E a za 24 mjeseca si imao neku trifu koju si odabrao. gledam vec dva tri dana webshopove (cak je black friday ali ponude su im smjesne), medjutim danas tog pravila nema vise. ako zelis mobitel platis ga koliko u ducanu tipa istyle(negdje 50e manje negdje 50E vise kako koji operater) i onda na to jos moras placati pretplatu koju god odaberes. jesam ja zaspao malo vise ispod kamena, ali koja je danas uopce pogodnost uzimanja mobitela na pretplatu kada uopce nema popusta na uredjaj?
![]() |
#2823 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Od kada su ljudi počeli masovno raskidati ugovore i zadržavati mobitele kupljene s popustom, nema baš nekih pretjeranih popusta na uređaje. Jedina pogodnost je da uzmeš uređaj na rate a prodaš ga za keš lovu ako si u stisci ![]()
![]() |
#2824 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
@Frane Identična situacija sa klincem koji mi je krenuo u školu...većina ih u razredu već ima mobitele pa nema smisla da ga uskraćujem, a mali je stvarno dobrica i da ga ne dobije ne bi se bunio. Gledao sam osnovne uređaje sa početnom tarifom i došao do zaključka da je to previše novca, a s druge strane basic mobiteli ne drže dugo korak s vremenom. Onda je žena ostavila svoj samsung note 10 klincu koji je u tip top stanju, a sebi uzela novi uređaj u slobodnoj opciji. Financijski sam pomogao oko troška tak da mislim da će bit svi sretni i zadovoljni. Pošto prvi put ima mobitel za početak će dobiti simpu na bonove kao probni period. Ako se u dogledno vrijeme ukaže potreba ubacit ćemo ga u obiteljsku tarifu. Nažalost danas je to tak...uređaji su skupi, tarife otišle gore...meni je dovoljan iphone SE3 kojeg ću imat dok traje softverska podrška. Više me pogodilo što mi vinar digo škrlet na 3.60€.
![]() |
#2825 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
pozdrav ljudi ima li nešto bolje od tomato "taman velike" tarife koja daje 55 000 jedinica za 10,10 e, bez ugovorne obveze? vidim da je ta tarifa bila 20,20 e, valjda nije neka šema u pitanju koju bi otkrio tek nakon potpisivanja ugovora? inače taman mi treba oko 50 gb mjesečno mobilnog interneta. jedino što mi ne paše kod ove tarife je da samo 20 gb mogu iskoristiti izvan hrvatske, tj. unutar eu. da li je tih 20 gb unutar eu limit kod svih operatera u hrvatskoj, tj. ima li neka slična tarifa "taman velikoj" od neke druge kompanije ali da je iskoristivo više (ili sve) od 20 gb unutar eu?
![]() |
#2827 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
kod telemacha je 1 euro mjesečno uz uvjet na 2 godine, a tih preostalih 13 mj ugovora je dosta skuplja tarifa pa ispada prosjek za 80 gb recimo 11.8e na 24 mj na telemachu, što znači da nakon 24 mj onda opet treba tražit dalje a tomato na 55 gb ispada 10,1 e mjesečno trajno tako da je to tu negdje iako u telemachu za 1.7 više ima 25 gb više pa je možda onda samo pitanje kvalitete mreže i podrške ili ima nešto bolje u drugoj nekoj mreži u tom rangu 50ak gb mjesečno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2828 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
E hvala ti, prebacio sam se na tomato. Ima 5G, meni je 55GB dovoljno. Sad sam u HTu bez ugovora 20€ 40GB. Najbolje mi je što je tomato bez ugovora, tak da mogu prijeći gdje kod hoću ako bude nešto bolje.
![]() |
#2830 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2831 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam korisnik HTa sigurno 15 tak godina i istekao mi je ugovor prije mjesec dana pa sam ih zvao nude li mi kakvu ponudu da mi nude u Telemahu 1e sve, rekli su da ne i odlučim prijeći drugom operateru. Tek kad sam zatražio prijenos broja, na kraju u tomato jer je tamo 10e bez ugovorne obveze drugi dan me odmah zovu. Predstavila se žena da zove s "više instance" i da može ponuditi bolju ponudu (iskreno mislio sam do sada da su to sprdancije). Kao korisnik sam dugo, uredni platiša, to je sve ona navela i ponudila mi je to i prihvatio sam. Znači tek kad ukineš te zovu radi boljih uvjeta. I to valjda ako nikada nisi koristio te "bolje" uvjete imaš takva prava. Rekla mi je da sam ja na najvišoj listi popusta, a ako prođem drugom operatera da mi se to pravo ukida.
![]() |
#2833 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
pazi to, NAJVIIIŠOOJ LISTI POPUSTA. pa 22ojra tarifa. dabogda propali. a ja se opako premišljam da ukinem bilokakvu tarifu i nek mi naplaćuju po pozivu, kao u dobra stara vremena kad je cijena minute bila 3kn. neznam šta bi mi se moralo desit da pristanem plaćati 22 eura nekakvu mobilnu tarifu. i ovih 5 mi je skupo. ps MISLIM da tomato ima još uvijek onu "malo priče" za 2 eura mjesečno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2836 |
Premium
|
ajde ozbiljno pitanje sad ako netko zna. tomato bonovi su u pitanju: da li je moguće aktivirati "dodatni" paket od 1000 jedinica na osnovnu tarifu? upravo sam provjerio i kaže sms da sam u mjesec dana potrošio 380 jedinica. preostalo mi je 3620. i 2 - šta su one dnevne promocije iz cjenika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2837 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://www.tomato.com.hr/bonovi 1E = 100 jedinica. Kad dobiješ te jedinice, trošiš ih kako hoćeš (MB/SMS/pozivi). Uspostava poziva se ne naplaćuje. Ako nadoplatiš unutar 30 dana (u moj tomato ti piše točno do kad jedinice vrijede), stare jedinice ti se ne brišu nego se samo nadodaju na stare. Dakle, za 380 jedinica uplatiš 4E, ako nadoplatiš na vrijeme ostaje ti i ovih 20 jedinica, a pare ti ostaju na računu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2838 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Uspostava poziva se naplaćuje ako si na osnovnoj ponudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2840 | |
cyborg
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Nije moguće, jutros mi je istekla tarifa pa sam išao provjeriti. Od dodatnih paketa na osnovnoj tarifi nudi samo neke internet 'paketiće' po suludim cijenama tako da mi je bilo jednostavnije uplatiti tih 5 eura za malu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2841 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2842 | |
Premium
|
Citiraj:
tnx za info obojici. nda, za 4 eur dobijem 400 jedinica, a 5 je cijela tarifa sa 2000 + 1xxx od mjeseca prije. nema veze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2844 |
Premium
|
Ako ti je 400 jedinica dosta, razlika je što ti tih 4€ ostaje na računu, a ako uzimaš tarifu 5€ oni uzimaju. Sa novcima na računu ja ponekad platim parking i pretplate na Google trgovini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2845 |
Premium
|
ah. nisam o tome razmišljao. zapravo da, dobijem ih kupnjom bona automatski i lova ostaje. ma mogu ja i manje potrošit, od tih 400, 350 su MB potrošeni kroz youtube. na službenom mobu imam ionako sve unlimited, samo su mi privatni pozivi bitni. tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2846 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#2847 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ponavljam pitanje koje sam postavio u Svaštari: Treba mi za GPS uređaj SIM kartica, najjeftinija. Nabavio par GPS uređaja za auto pa mislim jednog upogoniti s Traccarom.
![]() |
#2848 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
telemach prepaid 1 (+29) GB za 2,65€ je vjerojatno najpovoljnije koje gps uređaje si nabavio (i gdje)? edit: a1 ima neku opciju 1GB za 1,9€ ali to vjerojatno ne ide na osnovu tarifu nego na neki prepiad paket |
![]() |
![]() |
![]() |
#2849 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Telktonika FMB125. Otpis u firmi. Simpa ima 2GB za 2,99 (to sam našao umeđuvremenu od ponavljanja pitanja ovdje).
![]() |
![]() |
#2850 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
za internet opcije piše ovako: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |