|
![]() |
#4441 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Zelena Parkšit sds bušilica ( PABH 20-Li D4 ). U kutiji sve mint originalno zapakirano, garant nije iz povrata. Danas ni zatrebala za sitne poslove po kupatilu. Stavim bat stisnem dugme, ova kratko zavrti i pusti bijeli dim iz motora. WTF - Testiraju li oni taj alat u tvornici ili samo trpaju u kutije ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4442 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Testiraju kupci, zato je i cijena takva ![]() Danas uzeo Bosch POF 1400 ACE glodalicu za stol na kojem je donedavno bila Myproject iz Kauflanda i koja radi bez greške ali sam htio malo jaču, i da mogu riješiti lift sistem, a u Solin Građe se rješavaju starih zaliha pa je dobio za 100 eura. Odličan je sistem za usisavanje piljevine i moram priznati da za mi je sad to super jer svu piljevinu usisa odozdo iako mislim da ne bi bilo zgorega koji puta puhnuti kompresorom da se ventilator ne zakrči.
![]() |
#4444 |
Suit up!
|
Moja preporuka ti je gledati dobavljača Parkside proizvoda iako to nije 100 posto sigurno ali po mom iskustvu OWIM je daleko najkvalitetniji i najbolji alat. Nakon njega Kompernass pa onda Grizzy Tools koji ima najviše fušeraja. Ja sam si ovo ljeto dok sam čekao reklamaciju aku čekića uzeo 1050W žični model koji je super, dizajn je kao Bosch (inline) i onda prodao taj aku i na kraju nedavno uzeo novi aku model od 6j koji je odličan. Za te jače alate bi radije uzimao strujni ili Performance aku iako imam par super zelenih alata.
![]() |
#4446 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Je li netko radio sa Parkside AKU keksaricom? Navodno je u Kauflandu Osijek za 28 Eura... Žična verzija nije pretjerano precizna, kakva je ova aku? Vidim da za 100 € ima Einhell koji je kopija Makite i koji je odličan... Mislim nije da mi treba keksarica, ali ono ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4447 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4448 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Meni je slično bilo sa Performance sabljarkom od 40V, nova zapakirana, stavio list, krenuo lagano pilati drvo, nakon 10 sekundi samo se čulo "krakkkk" i više ne mrda, glava zablokirala. Vratio je odmah i dobio povrat novca. S druge strane imam Performance sabljarku 20V kojoj sam nabio stotine sati rada bez ikakvih problema, zato sam i išao na 40V verziju očekivajući istu pouzdanost i jaču pilu. Očito nema nekog quality controla koji bi uhvatio te primjerke koji su već u startu neispravni nego je jeftinije da kupci odrade taj dio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4449 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima tko ovaj minivaš? Jel se isplati uzet? Namjena bi bila povremena, najviše za pranje auta i motora i sitnice neke ak treba prat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4451 |
Fresh Juice
|
Thanks, prodano. Idući tjedan po to. Btw. idući petak imaju i malu benzinsku motorku. Taman za neke sitnice oko grana i slično ak kom treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4455 |
Fresh Juice
|
Po slici u izgledu, a sad osim toga je li nešto različito ne znam. Ne znam oznaku modela ovog u Lidlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4456 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() dal možda znaš dal ima za kupit malo duži mač i lanac bez onog štitnika naprijed? ![]() možda vodilica od modela FORTEXXA 18/30 Zadnje izmijenjeno od: JoZ@. 21.02.2025. u 19:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4458 | |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Tu imam već par godina i sa njom rezao sve i svašta, radi kao prvog dana osim što su se malo pojeli kontakti za bateriju. Crna kutna brusilica isto odlična, sa 8Ah baterijom reže i kroz metal bez problema. Za malu zelenu udarnu sam nalazio samo pozitivne komentare ali eto ova moja nije potrajala ni 1 min. Crni uranjajući baterijski cirkular mi još stoji u kutiji, isprobao sam ga samo na prazno da vidim dal radi. Njega sam kupio kao zamjenu za 230v zeleni koji je krš i po snazi i po precizosti ali je bio jeftin i sa Bosch-ovim listom je odradio manje bitne poslove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4459 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam kakavje taj Parkside čini se ok. Ja sam za po doma uzeo ovaj Sceppach dok je bio na akciji za 99€. Za te pare no brainer. Isto metalna pumpa i 5g garancije ![]()
![]() |
#4460 |
OP
Datum registracije: Feb 2013
|
Dečki, Molio bih preporuku bušilice koja bi primarno bila za male kućanske poslove, bušenje rupa za karniše i slično, odnosno ne mora biti zvijerka. Možda bih uzeo i rabljeno, s obzirom koliko ću je često koristiti. Je li netko može preporučiti nešto novo i nešto rabljeno, s njuškala? Gledao sam njuškalo ali opcija je puno, a do sada nikad nisam imao udarnu bušilicu. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4461 | |
Moderator
|
Citiraj:
Za po kuci zbusit par rupa ne treba nis bolje od Boxer SDS udarne. Imas ih po 50-60€ nove
![]() |
![]() |
#4462 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Einhell aku udarna super iskustvo, hoce i kroz armirani beton uz adekvatno svrdlo
![]() |
#4463 | |
OP
|
Posjedujem bosch gsr 12v 30, ali nemam svrdlo za beton. Što mislite je li taj bosch mogao probušiti betn za tiplu 6? Citiraj:
Koji je model u pitanju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4464 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Bosch GSR-12V koliko vidim nije udarna busilica pa ce tesko kroz beton! https://www.bauhaus.hr/akumulatorski...ica/p/27697872 Cijena je postena ali dobije se punjac i dvije baterije... Samo napomena, ako ides tim putem s aku alatima unaprijed malo razmisli u koji bi "ekosistem" uletio tako da mozes kasnije kupovati alate bez baterije (tipa ja sam sad narucio udarni odvijac einhell bez baterije za "malo" para. Udarna aku je super jer imas i odvijac i busilicu standardnu i udarni nacin rada za beton... znaci mozes si pomoc za montiranje ikea namjestaja i busiti u beton razumne rupe, 6mm ide sigurno. Ako ti to nije zanimljivo i uzeo bi samo za beton, onda ovaj SDS spomenut gore, SDS sistem prolazi kroz beton kao kroz drvo pogotovo za te manje rupe
![]() |
#4465 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
https://www.pevex.hr/busilica-cekic-...-tools-pt-3851 Ovo sam uzeo pred koju godinu za izbušiti dvadesetak rupa u betonu kod kuće a trenutno se koristi poluprofesionalno za montažu ograda, najčešće se buše rupe 8mm u armiranom betonu i mogu reći da uz kvalitetna svrdla odlično obavlja posao. Uglavnom ako trebaš bušiti u beton gledaj da bušilica ima SDS prihvat, uzmi dobra svrdla i nemaš brige. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4466 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#4467 |
OP
|
Hvala na savjetima dečki Einhell ću preskočiti jer imam Bosch za manje poslove pa ću radije uzeti čistu udarnu bušilicu. Ova iskra je 1200 W dok je Praktik 900W. S druge strane Boxer SDS koji je preporučio kolega Welverine je 3150W. Budem uzeo nešto od toga Praktik, 900W, 26mm beton Iskra, 1200W, 28mm beton Boxer SDS, 3150W, ? mm beton |
![]() |
![]() |
![]() |
#4468 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Ovo za Boxer je greška u specifikacijama ili namjerno lažno oglašavanje jer ni profesionalni strojevi nemaju tu snagu... Vjeruj mi da će ti Iskra ili Praktik biti i više nego dovoljni za sva bušenja u kući ili stanu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4469 |
Suit up!
|
![]() |
#4470 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Inače stoji u firmi uz Milkyway i Bosch kao za zlu ne trebalo ![]() 3kW nema ziher jer bi to značilo da cucla skoro 15A struje. Ne brini se toliko o snazi, Milwaukee PH27X koju imamo je rejtana na 800W snage pa ide kroz sve ko kroz putar. U biti skoro pa da ti je važniji dobar SDS+ borer ako ideš kroz armaturu i dobro uvibriran beton. U glavnom, ako trebaš bušit AB idi na bilo kaj da je SDS. Mada za par rupa budeš uspio i s običnom bušilicom + borer za beton ali ćeš se namučit i trebat će ti pet puta više vremena. Ak naletiš na onu Parkside u Lidlu/Kauflandu uzmi slobodno jer dobiš uz nju još barem 30-ak eura vrijednosti opreme.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 23.02.2025. u 10:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|