|
![]() |
#543 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() https://videocardz.com/newz/nvidia-g...d-3dmark-tests Ovo mi izgleda realno, 15% brža od 4070Ti-S. Inače ako je netko u zadnje vrijeme kupovao GPU, vjerojatno je kao i ja primijetio da se stock serije 4xxx ubrzano prazni ![]() S obzirom da je 5070 po specifikaciji dosta anemična (isto kao što je obična 4070 bila) a 5070ti će doć cca 1200 EUR ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Citiraj:
Možemo nagađati kolega svašta ali situacija je takva da je čak na kutiji napisano da je grafička kartica tempirana bomba, prodavalo bi se i u većim količinama po ovim cijenama. Osobama koje su progutale ovaj hype ti napisi na kutijama bi došli kao i oni na kutijama cigareta ovisnicima o nikotinu. Nemojte mi dati te cigarete koje potiču impotenciju, dajte mi one za rak pluća. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
McG
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Što se tiče ovog drugog dijela o bombama, tu možemo nagađati, i mislim da se slažemo. Pitanje je što bi Nevidija morala napraviti da okrenu tržište protiv sebe.
![]() |
![]() |
#550 |
Premium
|
Desetak posto jača od 4070TI-s, nije loše. Mislim ne bi to bila ni loša grafa kad cijena ne bi bila 1200 EUR ![]() je nvidia retro feature koji nas vraća u vrijeme ISDN-a. 200 fpsa na brojaču a feeling kao da je 20. Ali ako mislite da je ovo osrednje loše do loše, čekajte samo običan 5070 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
AI šta opali po džepu ![]()
![]() |
#554 | |
mag.math.
|
Citiraj:
Upravo tako. Grafička kartica je proizvod kao i svaki drugi, a to što se u nj gleda i što se doživljava kao božanstvo ili u manjoj mjeri kao neka svetost, cijene su kakve jesu jer su ljudi spremni to platiti. Ako je na današnji dan prije točno četiri godine bilo normalno dati pet tisuća kuna tojest sedamstotinjak eura za osrednju i tad već pomalo i zastarjelu AMD Radeon RX 580 8GB grafičku karticu, onda je normalno dati duplo veći iznos za osjetno jaću i veću klasu kartice. Ranije sam naveo da i nVidia-i i AMD-u fali cryptomining i da su tada lijepo živjeli pa zašto se ne vratiti u to lijepo vrijeme za korporacije. Samo one koji si to dozvole. Grafička kartica za igranje računalnih igara ne bi trebala biti predmet tojest pitanje života ili smrti ali izgleda da je pa kome je bitno, taj se i zasluženo opali po džepu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ma zagađenje i razne ekološke katastrofe se toleriraju i puno manje simpatičnim kompanijama ![]()
![]() |
#558 | |
mag.math.
|
Citiraj:
Serija 4000 se prodaje i rasprodaje a novo proizvedenih grafičkih kartica nema. Proizvodnja je prestala prije nekog vremena, ovo što se provlači po e-trgovinama su zadnje zalihe. Grafičke kartice bazirane na AD102 čipu tojest RTX 4090 se ne proizvode skoro pa cijeli kvartal a nedavno je prestala je proizvodnja i grafičkih kartica baziranih na AD103 i AD104 tojest modeli RTX 4060Ti, RTX 4070, RTX 4070Ti, RTX 4080 sa Super derivatima. Ostalo je nešto otpada AD106 i AD107 i to trenutno prednjači po trgovinama u većim količinama. Vrlo uskoro možemo očekivati potpuni nestanak i RTX 4070/4070Ti modela i Super derivata dok RTX 4080 i RTX 4090 su već praktički nepostojeći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Potpuno je isto i njima i nama. Oni proizvode sve na istom proizvodnom procesu, a mi ne dobijemo nikakav pomak u price/performance ili novim mogućnostima. Drek od generacije, najveći dosad ![]() Kaže u nedavnom MLID podcastu da Nvidia pokušava zabetonirati low-end za performanse Playstation 5, razina 3060Ti ili 4060 i da je to baza od koje kreću uvis. Zato ne mijenjaju performanse i cijene u tom segmentu već treću generaciju. Ne znam što dobivaju time, ali poklapa se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
McG
|
![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Fuj, odvratni ghosting, titranja. Rađe bi smanjio detalje i rezoluciju nego to. Isto tako fuckTAA, cijelo vrijeme taj drlog od cyberjunka vrte di je forsani TAA. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
|
Bolje je od native tamo gdje je native loš, uvijek će bit nekakav AA preko svega a ima ih stvarno loših ![]() Što se videa tiče, ovo multi generiranje je obično sranje, ali novi transformer DLSS je solidna stvarčica, puno bolja od starog i začudo radi na svim RTX karticama. U stvari je to najbolja stvar od 5xxx generacije a ne radi samo na njoj, hvala Jensenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Naravno da je bolje od native markec, ocu vjerovat svojim ocima ili tebi i ljudima na jubitu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
https://www.futura-it.hr/Search/?ter...ep_Tyu9ZVaeQOw Ajmo narode Na FB linku komentari naravno isključeni Zadnje izmijenjeno od: tuna3. 20.02.2025. u 22:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Koju dioptriju imaš? Jel nosiš naočale/leće? Ja do prošli tjedan nisam ni znao da ljudi s problemima s vidom moraju imat 2 vrste naočala. Mami sam baš naručio 2, jedne za čitanje i rad, jedne za vožnju. Tak da nemreš nosit one za vožnju i radit il igrat igrice na kompjuteru. I cura mi je ćorava, isto ima par naočala+leće. Nije to sramota. Dakle ne možeš koristit naočale za vožnu kad radiš na kompjuteru. I molim lijepo, nije mi apsolutno ni na koji način svrha ovog posta da te vrijeđam, nit bilo kog drugog, al ako ti ne vidiš GHOSTING, ZAMUĆIVANJE, TITRANJE i ostale kerefike, onda imaš problema s vidom, a kao što sam napisao, nije to loše kad igraš igre. Loše je nama s dobrim vidom il primjerenim naočalama. Kad si zadnji put bio na kontroli vida |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Vid savrsen, zadnja kontrola lani. Lol, ja sad tek vidim da se video odnosi iskljucivo na FG o kojem nitko tu nikad nije ni rekao da je dobar i da nema problema. Dakle sve sta ti spominjes nastaje kao rezultat interpolacije frame-ova a ne upscalinga. Ajmo daj iduceg straw man-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Moja 2 centa; nVidia mi se zgadila i nakon dugo vremena idem na AMD. To guranje AI sranja, nepostojeće kartice i time sulude cijene, zaista su postali "the bad guy" i odvratni su. Iako DLSS smatram fantastičnom tehnologijom kao i FG, ne može to konstantno nositi kartice. Sav drawback, što upscalinga, što umjetnih frejmova, ja iskreno ne primjetim u stvarnom vremenu. A imam savršen vid. Tu i tamo možda neki smearing, ghosting i tak ali realno, tko to ima vremena obazirati se kad se mlatiš, skačeš i tak. Možda da igram neke sporije, exploration igrice bi mi više smetalo ali akcijske koje igram, na njima mi to ne predstavlja problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
ono sto je meni kod Nvidie jos uvijek dosta ispred AMD-a je taj DLSS pogotovo ovaj novi kojeg su predstavili s novim karticama... ali kada sam vidio cijene rekao samo nope.. AMD jos uvijek ostaje... iako realno ja volim i RT a 7900xt mi je dosta slaba za moju rezoluciju koju imam 5120x1440... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|