|
![]() |
#4411 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nisam baš upućen u farbanje kompresorom ali ovako koristeći zdravu logiku ne vidim razloga da se ne može koristiti za manje stvari i pogotovo koristeći pištolj koji radi na manji tlak. Možda sam u krivu ali na koji način veličina tanka utječe na to može li se ili ne koristiti za bojanje. Razumijem ako je u pitanju veća površina pa nema kapacitet za pokriti sve, ali za manje stvari očekujem da će raditi.
![]() |
#4412 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm fino toplo svjetlo, puni se preko USB-C dobiješ trake za zalijepit na nešto ima puno modela siguran sam da ima i na TEMU |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4413 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() ![]() Prema vlastitim potrebama biš trebao moći jednostavno izračunati koliko ti treba energije i prema tome koliko ti budu trajale baterije.
![]() |
![]() |
#4414 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ali da, za bilo kakvo ozbiljnije bojanje trebaš veći kapacitet i protok zraka.
![]() |
![]() |
#4415 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4416 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ima li netko iskustva za motornim prskalicama? https://www.ealati.hr/proizvod/villa...lica-dm-14-pe/ Malo mi je previse dati 700 eura sa stil pa gledam nekaj jeftjnije. Ima i neki farm i ruris O njima ne znam nista https://www.ealati.hr/proizvod/ruris...skalica-a103s/ https://www.ealati.hr/proizvod/farm-...alica-bc30112/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4417 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4418 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
S Vilagerom nećeš pogriješiti. Gledaj omjer snage/kapacitet spremnika i težinu prskalice (leđa će ti biti zahvalna, pogotovo ako ideš uz brijeg). Ako ti je za voćnjak, gledaj one koje imaju veći domet vertikalnog prskanja. I da, veći spremnik goriva ti znači manje pauza za gemišt ![]()
![]() |
![]() |
#4419 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
https://supergoldy.eu/proizvodi/aku-...-hb-nizozemska stari i ja lagano krenemo svako sa svoje strane i za 3-4 sata s pauzama je sve pospricano. do sad nam se baterija nije niti jednom ispraznila a da nismo uspjeli pospricati. na ovoj s linka pise 4 do 5 bara ali mislim na onima koje mi imamo da je 3 bara max. ali baca lijepu maglu i rijetko kad idem na max. eventualno kad se sve zazeleni i ima dosta lisca i grozda. prednosti: lagane su, jer nemas dodatan motor i jos gorivo par kila. ne griju kao ove motorne. 10x jeftinija od motorne. kosta 50 eura i garancija je 2 godine. mi nase imamo vec 4 godine. mislim da ce ove godine biti 5. ljeto kak je koristimo. nedostatak: nije za spricanje visokih vocki, ako se promijeni nastavak onda moze ici dosta u visinu ali opet nije to to. plastika je dosta kruta i treba nakon svakog spricanja jako dobro pocistiti i obrisati i jako pazljivo jer su svi navoji plasticni pa da se ne preskoci na kojem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4420 | |
Pod naletima kopita zla
|
Meni treba isključivo za voćke. ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4421 | |
Bazinga
|
Citiraj:
Kad se šprica, pogon treba napojiti svaka 3-4 spremnika tekućine, a dok se kosi, svaka dva reda ![]()
![]() |
![]() |
#4422 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
https://dobrestvari.hr/index.php?id_...duct&id_lang=7 Imam ovu dobre 3 godine. Preporuka! Voćnjak je od 20tak stabala, oko 10tak godina u prosjeku. Trešnje, kajsije, šljive, jabuke i sl..i kupine, maline, ribiz na žici 2x10m + poveća količina ukrasnog bilja po cijelom dvorištu. Špricam minimalno, tj. koliko moram da bi išta ubrao😁 Bateriju punim možda 2x u sezoni, brutalno je koliko dugo traje. Ne stavljam više od 10L unutra jer je teško na lojtre s tim na leđima. Jedino sam odmah promjenio diznu, stavio neku mesinganu koja se da finije podešavati jer iz originalnih mi prebrzo izlazi škropivo(slaba maglica). Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4423 |
Bazinga
|
Ma sve te aku su manje više iste (u rangu 50-80€), razlika je samo u mlaznici. To je prvo što sam promijenio. Ove s plastičnim navojem su u banani. Samo treba pripaziti da nakon završetka sezone ne ostane s praznom baterijom. Nema do stare bakrene na žgance ![]()
![]() |
#4424 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4425 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Da, zaobidji. Kupio, narezao par grana, izdimila se, vratio u lidl te uzeo novac i kupio einhel + adapter za parkside baterije. https://streamable.com/8lsbtw https://www.mall.hr/elektricne-rucne...a-motorna-pila https://www.njuskalo.hr/aku-alati-pu...oglas-40493925 Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 18.02.2025. u 06:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4426 | |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4427 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4428 |
Suit up!
|
Da se pohvalim, napokon se odlučio uzeti nešto malo egzotičnije od pustih pila i brusilica. *Drumroll* ![]() Radi se o NEJE Max 4 laserskom rezaču/graverki sa E80 glavom. (BTW ženska je skroz cool i ima dobar kanal). Realno nemam pojma o tim uređajima osim što sam čitao unazad zadnjih par dana i ovaj mi djeluje kao izvrstan uređaj za te novce. Ima Z os što rijetko koji ima što može biti jako korisno prilikom rezanja u više prolaza jer po ovom što vidim veća snaga ne znači i bolje rezultate rezanja jer može spaliti drvo. Naletio na neku dobru ponudu s kuponima na Aliju, stiže iz Francuske i kako sam uzeo još neke stvari (ekstenzijsku šinu da se površina poveća na 1030x740mm), honeycomb podlogu i silikonske podloge za rezanje folija i vinila. Seller mi je gratis ubacio još i zračnu pumpu/kompresor za air assist, 10 noževa za rezanje i dao dobar deal za šinu za produživanje. Sad dok to ne stigne mogu se zezati sa izradom stola i kućišta za njega.
![]() |
#4429 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
Je li ima obratno, eihell na parkside ? Prije tj. dana smo kupili takav mini motorka jednoručni gadget, al od einhella za 109 eura (bez baterije), solidno radi. Uzeli smo neku crvenu plus bateriju 4ah, kuži se da brže radi nego obična, 100g je lakša, al skuplja 10e. Htjeli smo možda ovu pilu kakvu si ti uzeo, al to nije za jednu ruku, ne bi se baš mogao pentrat po drvetu i rezat, tj. bi ak je netko mrcina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4430 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4431 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Imao sam 2 Einhell aku motorke i na objema je spremnik za ulje otišao vrlo brzo - jednostavno je popucao od vibracija. Na kraju sam uzeo malu benzinsku Parkside za 70€. https://www.youtube.com/watch?v=s2hGyYitRHY
![]() |
#4432 |
Suit up!
|
![]() |
#4433 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Imam 50W co2 od Vevor-a i nisam požalio daleko višu cijenu od Neje-a, jer sam vidio što mogu i jedan i drugi prije kupnje, ali dobro, meni je trebao za posao, tebi za first try ![]() ![]() I dobra ti je cijena skroz, ja sam ga gledao kažem prije 2god, bio je novi model tada, i koštao je 900 eura plus davanja/uvoz. Nemoj si radit kućište, tj ako ćeš radit, radi si neko easy detachable, jer najveća prednost tih otvorenih lasera i je što ga možeš nasadit na bilo kakav komad drveta, ili čega hoćeš i radit, nisi limitiran gabaritima stroja/kućišta kao sa zatvorenim laserima pa da ne možeš ništa preko određene širine odradit. I 'očale' si kupi obavezno za radit, jer će te kao i sve vuć da gledaš 'kak to lijepo crta po drvetu' dok radi, pa onda drugi dan skontaš da imaš crvenu točku u vidnom polju cijeli dan ![]()
![]() |
![]() |
#4434 |
Suit up!
|
Ok hvala ti na informacijama, mislim da s njim u setu dolaze naočale. Danas sam skoknuo do Kauflanda po Parkside PFR 28 čistač podova koji se priključuje na miniwash. Na kraju vidim na polici 50% sniženo: Parkside PDM 600 D2 tokarilicu za drvo (40€) i Parkside PMK 550 rezač za lim za 20€ tako da sam i to mora kupiti. ![]()
![]() |
#4437 |
Suit up!
|
![]() |
#4438 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Vecer, gdje ima s nogu nabaviti vulgaris granicnik dubine za busilice? ![]() Imao sam tri komada u etui od Boscha, metalni, plasticni i jos jedan crni koji je bas imao metar oznacen. Nemrem ih naci. Nije da ne mogu bez istih, ali bas me iritira sto ih ne mogu naci, pa ih sad bas hocu ![]() ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4439 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |