|
![]() |
#2161 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#2162 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Znam da vjerojatno nije topic za ovu temu, ali iskreno ne otvara mi se zbog ovoga nova tema. U pitanju je dvorište jedne stambene zgrade gdje bismo htjeli postaviti rampu kako bismo spriječili da nam se svi okreću na dvorištu. 8.5 m je prolaz, ali bi nam dovoljno bilo nekih 6,5 m da se zatvori kako bi sa strane nesmetano mogli izlaziti pješaci, bicikli, romobili i motori. Imate li preporuku kakve firme koja to obavlja dobro a da nisu preskupi kao horman? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
6,5 metara je puno duljine za rampu, i pitanje je dal će ti moći to pokriti jedna rampa ili ćeš morati dvije rampe instalirati. U sličnoj situaciji (8-9 metara širine) nama su instalirali dvije rampe. A što misliš da napraviš one barijere sa lancem koji se diže i spušta? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#2165 |
Premium
|
Mar, odlična je ova rasvjeta u spavaćoj! Kak to da nemaš noćne ormariće, ne znam kako bih spavao bez toga ![]() Imam 2 pitanja, garant netko zna. 1. Postoji li ventil za perilicu rublja i vodokotlić 2u1? Umjesto klasične wc školjke i visokog kotlića stavio bih monoblok. Da ne moram razbijati i stavljati novi ventil za kotlić puno niže, na toj visini i vrlo blizu mi je ventil za perilicu. Je li ovako nešto možda? 2. Flexi cijev za napu fi 125, trebam "nešto" staviti na zid gdje je rupa za odvod nape i da se cijev natakne na to na knap, eventualno obujmicom zategnem. Imam u kuhinji na zidu tako nešto metalno, treba mi za maminu kuhinju. Nemam pojma kako se zove niti gdje kupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Mar, šta si tu šivaću mašinu našao na otpadu? Nisam gay ali to je baš jedan predivan komad opreme. Baš sam neki dan razmišljao bih li bacio te neke stare rasušene drvene stolice ili da ih popravim, imam osjećaj da znam što biš ti na to rekao ![]()
![]() |
#2167 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
ove stolice koje su na slikama - to je puno drvo i danas to košta 80ak eura po komadu - možda i više. staviš neki fini jastuk i na njih može sjest čovjek od 120 kila da im ništa ne bude. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Trebao bih obojati ova kolica u tamniju nijansu oraha i zaštititi s nekim lakom da dobijem mat finiš. Koristilo bi se unutar stana za odlaganje nekakvih potrepština pa ne bi bilo dobro da je nekakav agresivan ili otrovan lak. Prvo sam mislio bajcat sa ovim i možda zaštititi sa ovim uljem, ali razmišljam da to ulje zapravo nije dugotrajno za nešto takvo, možda bi trebao lak? Nakon toga sam uočio da za materijal kolica piše: Noga/ Bočna ploča: - Puni bor, Ljepilo, Nijansirani prozirni akrilni lak Donja ploča: - Šperploča bor, Nijansirani prozirni akrilni lak Sad ne znam jel mogu uopće bajcati preko tog akrilnog laka ili moram to brusiti prvo? Je li mi u tom slučaju jednostavnije preći sa nekom lazurom u boji preko tog laka bez brušenja ili sam osuđen na brušenje? Uz to imam i jednu stolicu koju bi također trebao obojati u sličnu boju. To sam već pobrusio. Jel tu preporučujete bajc+mat lak (koji), ili neku lazuru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Suit up!
|
Mislim da ti je najjednostavnije neki gel premaz jer ide na površinu ali opet bi trebalo obrusiti barem malo rukom ili staviti još i primer da se bolje uhvati. Lazure su više da se upiju u drvo a to će ti biti nezgodno postići jer moraš obrusiti prozirni lak te ako nemaš iskustva vjerojatno će ti se negdje dogoditi previd. Zaboravi na bajc jer je lakirano. Za gornju zaštitu neki poliuretanski mat lak, nedavno sam u Bauhausu uzeo neki slovenski Amal i čini se dobar.
![]() |
#2170 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Pozdrav ekipa. Imam doma jednu malu prostoriju od cca 4m2 ispod stepenici koju uređujem za nekakvo spremište. Podloga nije baš ravna, majstori su odlično nivelirali tako je sredina prostorije od kuteva niža za cca 15-20mm 🤣 Počeo sam ljepiti keramiku a pošto mi je to prvi puta u životu da radim taj posao zanima me da li mogu očekivati kakve probleme (osim dužeg sušenja) pošto sam na sredini prostorije nakrkao baš veliku količinu ljepila? Koristim Ceresit CM16 ljepilo i brzinskom pretragom nisam baš pronašao podatak kolika smije biti maksimalna debljina sloja ljepila, negdje ima općeniti podatak da ne bi smjelo biti više od 10mm. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Hvala. Citiraj:
Brine me jedino da li će biti kakvih problema s ovim jednim debelim slojem ljepila, nekakvo pucanje ljepila ili slično... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ja u klepavoj špajzi na mjestima imam i do 35 mm ljepila. Jedini problem je što se sušilo dan duže. I što sam spušio lovu na ljepilu, bolje da sam stavio nivelirajuću masu i spustio tu razliku na 1cm, al jbš budalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Suit up!
|
Bolje ti je ljepilo nanositi u tanjim slojevima u više ruku. Također ako već stavljaljaš debeli sloj ne bi bilo loše utopiti mrežicu da smanji mogućnost pucanja. Naravno da bi nivelir masa bila bolje rješenje u tom slučaju.
![]() |
#2178 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kak da najbolje profučem strujni kabel 3x0,75 s plafona bočno na zid? Ideja je da maknem jedan luster i dobijem bočno na zidu struju s prekidačem da iskoristim za neki panel. Tu gdje je bio luster, zakrpat ću mrežicom i glet masom. Na tom zidu nemam struje nikakve, pa bi baš prekidač od tog lustera iskoristio da mogu tamo na zidu paliti i gasiti led rasvjetu kad se postavi. Knauf je gore i na zidu. Ne znam gdje su profili niti se ne vidi po pločama, probali smo naći, nismo. Nema bužira. Od lustera do zida je nekih 3m. Ima ikakav trik ili moram rezati knauf? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Suit up!
|
Ako provlačiš sa stropa možda su ti problem profili na spoju zida i stropa. Inače se to relativno lako da obaviti sa šupljom cijevi npr za navodnjavanje (mora biti malo kruća plastika). Probušiš rupu i guraš do izlaza, naravno neće stići na 3m ali možeš kroz 2-3 koraka na način da krunom probušiš rupu na izlazu i povežeš dvije rupe tim bužirom (cijevi) i onda kroz nju gurneš žicu kojom provučeš kabel i to ponoviš par puta. Daleko lakše i manje destruktivno od glodanja kanala u knaufu i popravak je lagan jer samo iz kruna izvučeš diskove od knaufa i zagletaš ih nazad Uniflottom.
![]() |
#2184 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Možeš rentat, 7 eura dnevni najam http://www.mojstroj.hr/index.php?action=detektormetala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Ali kažem, ne treba mi to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Odradiš i vratiš na njuškalo. https://www.njuskalo.hr/mjerni-instr...oglas-44561517
![]() |
#2187 |
Suit up!
|
![]() |
#2188 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Danas bušio rupe za nosač bojlera u zidu od cigle i nikako nisam zadovoljan kako tiple drže. U naletu raspoloženja sam iščupao sve van i pokrpao rupe... Sutra opet bušim a prije toga idem po Somafix SE700 kemiju za sidrenje. Kako se to čudo ponaša sa tiplima ? Na yt vidim da se uglavnom koristi sa vijscima za sidrenje i navojnim šipkama koje se direktno utope u to. Ja sam planirao izbušiti rupe za tiple, kemiju našpricati u rupe pa nabiti tiple unutra. Ali ne znam kad šarafiti nosač u tiple, odmah ili kad se kemija stegne. Bojim se da nakon što stegne i tiple se više nemaju kud širiti, neću moći uviti vijke u tiple. edit: Upravo gledam: https://www.youtube.com/watch?v=lZMq-oEX2y0 Ovo bi trebalo riješiti problem ? https://www.pevex.hr/dodatak-za-namj...-montazu-tiple Zadnje izmijenjeno od: Doom. 23.02.2025. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Puna ili šuplja cigla/opeka? Za šuplju trebaš mrežaste/kemijske tiple s čepićima. Izbušiš, ispušeš rupe da nema prašine, nabiješ obje tiple unutra, utisneš brzostezivi mort, poklopiš i odmah zavrneš kuke/navojne šipke/hangar vijke. Za punu ciglu ne trebaš mrežaste tiple. To đubre toliko brzo steže da moraš imati sve spremno. Ostatak tube baciš jer se ostatak u injekciji stvrdne u 10 min, a tuba u roku par sati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Debeli sloj žbuke pa iza šuplja cigla. Stari 80l bojler je bio godinama obješen na dvije kukice u običnim tiplama ![]() Bi se reklo, drži dok drži ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|