|
![]() |
#1981 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni je 3.5% u pbzu,još mi 20 god ostalo,10 sam platio. Ali bih rado maknuo osiguranje kredita od 33e mjesečno,tu bi si ušparao lovu,i ženu kao sudužnika jer imam solidnu plaću pa mi jamac netreba. Jel mora CPI za nove kredite ili ide bez toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1982 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Što je osiguranje kredita? Ja mislim da toga više nema, pošto je hipoteka u pitanju. Ne platiš 3 rate idu direktno uzimati k tvojim bližnjima (imaju dozvolu po ugovoru). Ako se i tamo ne naplate, uzimaju nekretninu. Ja ne plaćam osiguranje kredita. Ali plaćam osiguranje sebe, da ako ja umrem da banka ima nekakve koristi od toga. Nekih 130EUR godišnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Kako nema, gotovo sve banke nude kredite uz CPI? Znači uglavnom uz osiguranje nekretnine traže i nešto od sljedećeg: - osiguranje od nezgode (riziko) - klasično životno (invsticijsko) - CPI
![]() |
![]() |
#1991 | |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Kad sam uzimao kredit 2023. svi su nudili opciju CPI-ja, a neki su ga i zahtijevali za snižavanje kamtne stope. Evo npr. Erste trenutno: Citiraj:
![]() |
![]() |
#1992 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Mater im lopovsku u Zabi. NA uplatu iz njemačke od 650 eura, zaračunali su mi 9,25 € provizije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 | |
Premium
|
Citiraj:
Krivo sam napisao, na uplatu od 625 eura, tj 500 eura + PDV uzeli su 9,25 eura. Što bi bilo da si išao uzeti cifru za kupiti stan, recimo 100-200 k eura na ruke? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
ili sam ja nešto pomješao... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1996 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
To je njihova "standardna tarifa" za uplate iz inozemstva tj. minimum je 70kn = tih 9.25eur ![]() Jedino ako je iz EU (s tim da ni to nisam ziher da je za sve zemlje isto) onda je manje tj. većinom je bilo 16 centi..
![]() |
#1997 | |
Premium
|
Citiraj:
To je bilo 2021. Pa sam u firmi pitao, ono, začuđen, svi kažu da je to tako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ovo za inozemne uplate, meni je iz Švicarske sjelo 10000€ na Erste tekući bez da su mi cent provizije uzeli, ali to sam sve s njima provjerio prije nego je uplata išla.
![]() |
![]() |
#2001 | |||
Premium
|
Citiraj:
Ali ovo da mi isplate moju lovu, to je krađa. Više nisam klijent PBZ-a. Kaže ovako, PBZ: Citiraj:
A još bolje je ovo: Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Jesu to bile one mjere koje su uveli oko korone da smanje guzve u banci pa na taj nacin motiviraju ljude da rade digitalno ili dizu na bankomatima? Ugl sjecam se da su uveli neke sulude i glupe provizije za "rad na salteru".
![]() |
![]() |
#2003 | |
Premium
|
Citiraj:
Jednom 2020. Jednom 2024. Da si su korona mjere ili ne, osjećao sam se pokradeno da ja njima dam svoju lovu godinama i sad ju želim nazad, za to moram platiti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2004 | |
Premium
|
![]() Netko ti je ispod opisao proceduru. Citiraj:
Ma ne, ova sranja su ti propisale banke da imaju manje love u sefovima i da troše manje na police osiguranja i slično. Poznanik mi je išao u ZAbu dignuti 20k eura, i to u centralnu Zabu u Splitu, u Gundulićevoj ulici. Kvaka te Zabe je što ima onaj sustav sa cijevima za slanje novca, i ni jedna lipa nije fizički u poslovnici, nego je sve u sefu koji je kat ili dva iznad poslovnice. I govori on šalteruši, želim dignuti 20 k. Ne može, nemamo toliko para, morate se najaviti i sačekati 2-3 dana Govori on koja najava kada je vama sef kat iznad vas, samo napišite da tražim 20k. Ma kakvi, nije bilo šanse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 | |
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2006 |
49%winner
|
Najave za vece iznose jos i razumijem (one su postojale i prije korone), ali ovo je ono na sto se referiram - dizanje love na salteru: https://www.vecernji.hr/biznis/banke...terima-1467992 Zanimljivo, tada je vrijedila i: "... bankarska filozofija nenaplate naknada za podizanje velikih iznosa koja je potpuno socijalno neosjetljiva jer se penaliziraju male transakcije, a “potkoženiji” klijenti ne diraju ..." Ovo danas ocito vise ne vrijedi, sad svih gule ![]()
![]() |
![]() |
#2007 | |
Mirko, a ne Harry
|
Halo inspektore objavljuje: Citiraj:
![]() |
![]() |
#2008 |
49%winner
|
Bi to bio onaj osnovni racun kako ga zovu? https://www.pbz.hr/gradjani/racuni/osnovni-racun.html https://www.hnb.hr/o-nama/zastita-po.../osnovni-racun https://www.zaba.hr/home/osnovni-racun Btw Erste otkazao najavljeno povecanje naknada: "Imajući u vidu trendove koji stavljaju dodatni pritisak na razinu ukupnih troškova te njihov utjecaj na kvalitetu svakodnevnog života građana, Erste banka je odlučila odustati od najavljenih povećanja cijena naknada, koje su na snagu trebale stupiti 1. travnja 2025. godine" Nadam se da nije samo odgodjeno za x mjeseci ![]()
![]() |
![]() |
#2009 |
Mirko, a ne Harry
|
https://www.zaba.hr/home/osnovni-racun Zanima me je li u ovaj Osnovni račun ZABE uključen i m-banking tj. je li usluga besplatna s m-bankingom kao u HPB-ovom SuperSmartu?
![]() |
#2010 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali opet, nisam siguran. Uključuje mogućnost korištenja. ![]() A PDF kaže da ipak nešto košta. Moje iskustvo s ZABA-om je da nema ništa free. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|