|
![]() |
#541 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Dao sam priliku 2 puta Radeonkama, prvo sa RX5700 XT, nakon toga 6900 XT Nakon brojnih glavobolja sa oboje (black screenovi, rikavanje nakon mjesec dana što je kupljena kartica, artefakti u određenim igrama itd. iako prolazi sve benchmarke, stress testove) čvrsto sam odlučio da u moj osobni PC na kojem igram i provodim veliku većinu vremena AMD grafa više neće i otada sam sretan čovjek ![]()
![]() |
#542 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
vec kad offtopicarimo, i ja sam imao problema sa 5700xt, random black screen, to popravili sa novijim driverima, na kraju crkla, vjerovatno joj nije pomogao udar groma koji joj je sprzio hdmi preko max tv-a ![]() sad drugih 10-ak radeona koje sam imao manje vise nije bilo problema 7800xt sta sad imam radi normalno, mozda je bitno i koja marka kartice je, ja oduvijek samo sapphire kupujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Moj 7800XT je radio posve dobro (powercolor hellhound), jedino je bio bug sa vraćanjem ekrana iz sleepa...što sam riješio ULPS fixom. No s obzirom na novi dlss model koji radi i na seriji 4 i na cijene 5070/5070ti koje ne nude ništa pametno, sam odlučio ipak se riješit radeona i preć na nvidiu ![]() Moguće da sam pogriješio i da će 9070/9070XT bit najbolja stvar ikad, ali sam voljan preuzeti taj rizik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Premium
|
Ma to je čisto da nešto šarafim ![]() P.S. kaže da u unigine heaven 4 ima 185 fpsa a sa 6800XT 250 fpsa, tu onda nešto nije u redu koliko mi se čini. Zadnje izmijenjeno od: Exy. 18.02.2025. u 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Evo jedan update od mene; za sada faultless RX 6800; skontao sam da mi 7900 XTX underperforma ko sam vrag jer mi je framerate većinom + ~15% na XTX što nisam prije pratio jer sam uvijek bio iznad 240 hz, što još uvijek sad imam. Nije lako biti glup ![]()
![]() |
#550 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Još imam 5700XT i doživio sam black screen samo jednom 2021 g. iako su ih drugi imali puno češće. Ali sa updateovima drivera se i to rješilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kaj igras ako nije tajna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Premium
|
![]() |
#555 | |
mag.math.
|
Citiraj:
Da, poboljšane su performanse u RayTracing-u i nešto u potrošnji u opterećenju grafičke kartice. Rasterizacija je u nekvih 6%, skoro pa razina statističke pogreške. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Ajmo završiti ovu bespotrebnu priču o tome tko je i zašto uzeo 7800 XT, a imao 6800 XT. Ja sam uzeo ovu karticu jer sam, za relativno malu razliku u cijeni, dobio skoro novu grafičku sa istim/boljim performansama te važećom garancijom. Znao sam da su kartice otprilike na istom nivou, ali sam bio iznenađen kad sam vidio da je 6800 XT bila u nekim testovima osjetno bolja. Pošto ne pratim baš sve najnovije trendove u 2025, odlučio sam se za testove koji su mi djelovali ok. Pošto igram samo POE2 i PUBG, sada mogu reći iz iskustva da mi se čini da igre rade možda nešto malo fluidnije nego s 6800 XT ali definitivno se slažem da se radi o karticama sa skoro pa istim performansama. Nadam se da smo sada razjasnili cijelu misteriju oko ove kupnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
Od jučer u kompu RX7900XT, za sada nije bilo problema, nije ni iskorištena kako treba jer je monitor full hd. Da ne bude sve idealno, pri instalaciji drivera komp je ušao u nekakav loop i tako se vrtio, nakon ručnog restarta normalno proradilo sve i za sada nema problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
mag.math.
|
Citiraj:
Kolega, postoje Focus tojest Focus Plus napajanja koja su zahvaćena tim problemom. Također prisustvovao sam i događaju gdje se Seasonic Prime Platinum napajanje nazivne snage 1200W gasilo u kombinaciji sa nVidia GeForce RTX 3080Ti 12GB grafičkom karticom dok isto sada radi najnormalnije u kombinaciji sa nVidia GeForce RTX 4090 24GB grafičkom karticom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
To je fest premalo, meni 7800XT na stocku daje 20600-20800 GPU score ovisi o verziji drivera. To sa 12700K, ali mislim da CPU nema previse utjecaja na GPU score, samo na CPU score i overall score. Dakle, da li mu je to overall score (moze biti afektiran CPU-om) ili bas GPU score? Evo ti slika, stock CPU i stock GPU.
![]() |
![]() |
#563 |
Premium
|
Da, timespy ima poprilično retardiranu formulu za računanje score-a. Ispada da za gayming najbolje treba uzet 32-core CPU i onda će sve letit. Recimo ja na 7600x3D sam sa 7800XT dobijao skoro duplo manji CPU score od tebe i onda to naravno utječe na ukupan score -> https://www.3dmark.com/3dm/125508517 Kasnije su odustali od toga pa ovaj zadnji steel nomad u principu ignorira CPU potpuno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Premium
|
Nije stvar u tome da ga nemaju u bazi nego daju puno veći CPU score ako se ima više jezgri, što nije čudno. Ono što je čudno da onda ukupan score se može nabildat sa nekakvim 16-core CPU-om koji uopće nije optimalan za igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
To sam pitao - da li je 17890 overall ili GPU score. S obzirom da je GPU score 20900 to je onda OK. 17890 GPU (graphic) score za 7800XT bi bio debelo prenizak.
![]() |
![]() |
#567 |
Premium
|
Malo čudna stvar koja se nije u win10 događala, ali kad mi PoE nije lockan na 144fps max, i dok ne stoji na 144fps, drugi screen šteka. Vidit ću šta je problem, ali čini se da je dost često. EDIT: adaptive sync bug, weirdge
https://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: DragonSlayer. 23.02.2025. u 13:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
|
Malo double post ali relevantno; kolege iz ADMa ne mogu rekreirati problem. Reko sam da šalju dalje pa ako i njima bude sve oke onda fakat bog isus ne zna šta je problem. Ako dođe do toga, što mi je prvo? Servis kaže napajanje, ali nez, 850w Seasonic je valjda dovoljan, ali to mi se čini može prvo.
![]() |
|
|