|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Vjerojatno im je broj takvih klijenata zanemariv u usporedbi s redovnima koje redovito gule, a ne postoji jednostavan način prelaska na njega za postojeće klijente. Bila im je to dobra reklama jer su imali "prvu aplikaciju u Hrvatskoj preko koje se mogao otvoriti račun u banci", a valjda znaju da SuperSmart koristi ekipa kojoj nije problem zatvoriti račun i otići nekamo drugdje ako bi krenuli ludovati s naknadama jer SuperSmart klijente najčešće ništa ne veže trajno uz banku (tipa minusi ili krediti). Jedini sada nude đabe u Hrvatskoj, ali već postoje vanjske alternative koje su besplatne, a sigurno će ih biti još više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Premium
|
U svim bankama je toliko ili više (osim ako nemaš neki turboskupi paket gdje ti je to 'besplatno' samo nije), a još uvijek ne naplaćuju naknadu za uplate na poslovne račune koji su u njihovoj banci (nešto što je PBZ davnih dana uveo) tako da ta naknada zapravo i nije nešto što bi ljude odvratilo od korištenja. Manjak minusa, dakako, jest ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ja sam jos jedan.koristim za sve ali imam i pbz uz to.za sva placanja u tuzemstvu super smart prva opcija.u inozemstvu i online samo revolut.a pbz zato sto moram imati |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
meni jedini minus što nemaju podršku za gpay ali uplatim na revolut zatvorio račun u pbz |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Evo još jedan razlog zašto HPB. Izvadak iz novog cjenika ------------------------------------------------------------------------------- Prekogranične platne transakcije, opcija SHA - u poslovnici 1% od iznosa, min. 1,06 EUR, maks. 10,62 EUR - putem on-line bankarstva 0,30 EUR / nalog - preko pružatelja usluge iniciranja plaćanja 0,30 EUR / nalog - putem on-line bankarstva - Instant nalog 0,30 EUR / nalog - preko pružatelja usluge iniciranja plaćanja - Instant nalog 0,30 EUR / nalog Ako ja ovo dobro čitam, HPB uvodi instant prekogranične transakcije (EU). Za mene je to ogroman +. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
DIY DILETANT
|
Koja je razlika između toga i SEPA Instant? |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
Nema, to je SEPA Instant. Samo do sada nisu HR banke podržavale instant plaćanje izvan HR. A i samo nekoliko banaka u HR podržava uopće instant plaćanje. Ova zadnja stavka je pretpostavljam SEPA direct debit, ali u instant varijanti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Revolut isto možeš spojiti preko PSD2 sučelja ako si u ZABI ili PBZ-u, pa onda u Revolutu vidiš stanja svojih računa u tim bankama i možeš nadoplatiti Revolut račun tim putem. Dakle, iniciranje plaćanja odradiš na webshopu, potvrdiš u svojoj m-banking aplikaciji i to je to, kao s karticom, ali eto, bez kartice. Razlika je u tome što tako zadan nalog isto može biti kao i svi drugi - izvršen nakon NKS ciklusa i vidljiv kod primatelja (ako je u drugoj banci) tek sljedeći radni dan. Instant varijanta omogućuje da se nalog odmah izvrši i da su novci odmah kod primatelja Zadnje izmijenjeno od: blackshtef. 25.04.2023. u 16:51. Razlog: pojašnjenje instant varijante |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
https://www.hpb.hr/UserDocsImages/uv....pdf?vel=73068 Vjerovali ili ne, državna banka prva u Hrvatskoj uvodi instant plaćanje za cijelu EU, i to od sutra. 👏 |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Vi koji ste otvarali Supersmart, koliko je trebalo vremena da dobijete doma fizičku karticu? Onaj video interview je smijurija što sve traže. App se na aktivaciji skršila nekoliko puta pa je i tu trebala intervencija s njihove strane. Nakon toga čekanje za potvrdu u lokalnoj banci. Klijenti im čekaju u dugačkom redu do pulta za brze transakcije, sastrane se osobni bankari šetaju okolo i nitko ne bi preuzeo kojeg klijenta. Pitam - nije to njihov posao, morate čekati u redu ![]() Već je 10-ak dana prošlo, nema kartice. Ili je negdje u pošti zapelo ![]() Zasad nisam nimalo impresioniran HPBom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Oko 3 tjedna je trebalo, iznenadilo me bilo, ali tad sam imao drugi račun pa nije bilo hića. Taj je zatvoren, supersmart zadovoljava sve potrebe, uz revolut za online ludosti sve bankarske usluge su mi 0e mj.
![]() |
#78 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Prošlo više od mjesec dana, nema niti kartice niti pina ![]() Prijedlog iz poslovnice je da se poništi postojeća kartica i pokrene proces izdavanje nove uz uvjet da se dostavi u poslovnicu. Što će naravno opet trajati. Stvarno su "SuperSmart" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
meni došlo sve isti dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Aj da malo dignem temu, upravo prelazim u HPB. Pitanjce za mbanking njihov, jel se pri svakoj promjeni mobitela treba ići u poslovnicu na reaktivaciju?
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
dobro pitanje, za otvarat račun nije trebalo ić u poslovnicu, sve riješeno online, za ažuriranje podataka (istekla osobna), morao sam ić u poslovnicu ![]() ne nalazim u aplikaciji mogućnost prebacivanja na drugi uređaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Bogami sam ja za otvorit supersmart u roku 15 dana morao u poslovnicu. Dok se ne poiaviš račun je kreiran, ali nije aktivan.
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
|
Reaktivacija se može odraditi putem video poziva, idete procedurom kao da otvarate novi račun. Prvo otvaranje računa prije se moglo potvrditi uplatom s drugog računa u HR na vaše ime, ali to godinama više ne prolazi i konačna aktivacija radi se potpisivanjem papira u poslovnici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
DIY DILETANT
|
Ne kužim zašto treba ići u poslovnicu za "prebacivanje na drugi mobitel"? Pa kaj oni tam naprave da sam korisnik nemože napraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |