|
![]() |
#3302 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Neke dresove koje sam naručivao za prijatelja nisu podlijegali PDVu. To je bio sportsdirect post brexit. Oni to šalju samo onako u vrećici, bilo je po jedan komad 3-4 puta i nitko ništa nije pitao. Potrajala je cijela procedura desetak dana, mislim da je to na kraju isto bila pošta.
![]() |
#3303 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Jel vama radi stranica za praćenje od pošte? https://posiljka.posta.hr/ Već nekoliko dana ne mogu pristupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3305 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Meni radi, a radi i pracenje posiljke.
![]() |
#3311 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2021
|
Pazite na Paket24 sa otkupninom!!
Zanimljivo iskustvo sa Paket24 da prenesem, da ne popušite kao i ja. Paket vrijednosti 400€, 1.7kg unutar HR sa otkupninom sam platio dostavu 23€!!! Kad sam poslao upit što je toliko naplaćano (jer po izračunu na njihovoj stranici ispadne 12,89€), rečeno mi je ovako: Plaćanje pouzećem (otkupnina) 1,00€ Dodadno osiguranje (lomljivo) 1,04€ Provizija na otkupninu 13,27€!!! Uručenje D+1 8,10€ Strašno... Dakle Paket24 i otkupninu zaboravite. Ma i bez otkupnine su preskupi. Dostava iz Njemačke DHL 6€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3315 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
- 3,32% ako uplata ide na bankovni račun, - 3,20% ako ide poštanskom uputnicom do 48,50€ - 3,20% + PDV ako ide poštanskom uputnicom iznad 48,50€ - najmanja moguća provizija je 0,66€ a najveća moguća 13,27€ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3317 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Njemački dhl...prebacuje hr posti, iz DE je putovao 2 dana, sad je pitanje koliko će u hr... iako kažu to je dhl njemački pa je međunarodni promet pa "moraju" poštivat neka pravila...
![]() |
#3318 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Prošle godine sam htio nešto slat s otkupninom, znači težine desetak grama, i kad sam vidio cifre koje za to računaju (a otkupnina je trebala bit manje od 10 eura), rekao nema šanse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3319 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma, klonit se HP-a Ja poslao paket prema Belišću Tj cvječarna, mada sam izrazio želju za GLS i priča ide ovako . Srijeda poslano u 12:20 popodne dobivam sliku uplatnice i tracking .. tracking ne radi pokušam i navečer, ništa danas ujutro, evo trackinga, radi .. Ali vidim problem, dostavljeno 31107 OSIJEK A belišće je 31551 I ne vidiš tko je primio .. ajd nebudi lijen, chat sa njima .. a oni generalno, isporučeno je (to vidim i ja) četvrtak 12:07 A zašto im tracker nema ispravne podatke, nemaju pojima nit oni Za više .. javite se u pošti i tražite knjigu izdavanja, što čete i dodatno platit po HP cjeniku ne veli se badava, kakva nam pošta, takva nam i država |
![]() |
![]() |
![]() |
#3320 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3323 |
Premium
|
![]() |
#3324 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Koliko mi je poznato, oni nemaju svoju dostavu nego šalju preko drugih kurirskih službi, gls, overseas, HP itd... Popis partnera: https://www.mbe.hr/tracking/
![]() |
#3326 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mislim da kvaliteta ovisi o gradu, količini posla, gužve na cesti i slično. Ja npr u kc nikad nisam imo problema. Zadnje s amazona sam naručio 2 pošiljke u sub, došlo je u sri i čet, a pisalo je tjedan dana da se čeka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3328 | |
Budget gamer
Datum registracije: Nov 2017
|
Citiraj:
Točno. I opet dođe brže nego s bilokojom drugom dostavnom kada ja napravim prikup kod sebe doma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3329 |
Premium
|
Ponavljam da meni GLS praktično svaki put bilo gdje unutar HR odradi dan za dan. Jedino što ako ja naručujem prikup onda to stoji 2-3 dok ne dođu. Kada uzmu paket, idući dan je na odredištu.
![]() |
#3330 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
za sada ako bude amazon išao preko HP jer je mailbox otpao zbog cijene odlučio sam kada dobijem onu poruku na sms ili mejl što želim sa paketom - uvijek preusmjerim u poštanski ured koji mi je najpraktičniji u danom momentu. zašto: ne traže me potpis da sam preuzeo paket. to znači da nema papirića da je bio poštar ili falsificiranja potpisa da sam pokupio. kada idem doma doslovno moram proći pored pošte i to mi oduzme 2 minute jer nikad nema nikoga unutra. bumo vidli kako će to funkcionirati jer definitivno ne želim papiriće i likove na motorčeku da mi furaju pakete ili još gore - ove s kombijem koji ga puni kao da vježba za bacanje diska. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|