Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2025., 12:23   #2101
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Je netko dobivao te ponude? Trebam li vracati item (jer to ne spominju)?
Ja sam imao slučaj. Ostavio sam 3* review u kojem sam opisao zašto mi soundbar ne odgovara. Istovremeno zatražio povrat od Amazona.
Javlja se seller, pita hoću li djelomični refund da ga zadržim, puni refund ili "jači" model soundbara. Odgovorim da sam već zatražio povrat amazona, hvalađenja.

Javlja se opet seller, a želim li možda da mi pošalju opet taj ili drugi model besplatno. Rekoh okej, ajd da vidim što će se dogoditi, pošaljite taj drugi da vidim što će se dogoditi (razlika u "redovnoj" cijeni je inače desetak eura između ta dva modela).
I ništa - poslali mi drugi model soundbara, zamolili me da označim u support ticketu da sam zadovoljan i nitko mi se više nije javljao.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 13:24   #2102
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zanimljivo i bizarno. Ajd vidjet cemo, tnx (jos jednom) za info!
Staro 14.02.2025., 13:50   #2103
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
i meni su nudili besplatni novi item
nije mi se dalo - ostavio 3ojku na review i poklonio item.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2025., 21:18   #2104
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Jeste ikad kupovali nešto sa Amazon.de da je pisalo "Usually dispatched within 1 to 2 months" i je li bilo isporučeno kako piše ili je ispalo da ipak nema pa ste morali otkazati narudžbu?
Prošao sam sada nešto slično sa caseking.de. Pisalo okvirno vrijeme kada dolazi na lager, tipa mjesec dana, meni nije bilo žurba pa sam naručio jer su narudžbe bile otvorene (preorder). Da bi se za mjesec dana taj rok odgodio za tamo još mjesec dana dalje.
Tako da sam odustao. Ne bi htio čekat sad i amazon bezveze, nikad nisam naručio nešto da se toliko čeka. Uvijek je pisalo unutar tjedan-dva maks pa ne znam. Proizvod ne mogu nigdje drugdje naći, već dugo čekam i tražim ako će se pojaviti. Sad se na amazon.de pojavilo ali piše taj rok pa gledam da li naručiti ili ne.

Zadnje izmijenjeno od: PR3DA70R. 11.03.2025. u 21:23.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2025., 17:22   #2105
NoNic2
Premium

NoNic2's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor PR3DA70R Pregled postova
Jeste ikad kupovali nešto sa Amazon.de da je pisalo "Usually dispatched within 1 to 2 months" i je li bilo isporučeno kako piše ili je ispalo da ipak nema pa ste morali otkazati narudžbu?
Prošao sam sada nešto slično sa caseking.de. Pisalo okvirno vrijeme kada dolazi na lager, tipa mjesec dana, meni nije bilo žurba pa sam naručio jer su narudžbe bile otvorene (preorder). Da bi se za mjesec dana taj rok odgodio za tamo još mjesec dana dalje.
Tako da sam odustao. Ne bi htio čekat sad i amazon bezveze, nikad nisam naručio nešto da se toliko čeka. Uvijek je pisalo unutar tjedan-dva maks pa ne znam. Proizvod ne mogu nigdje drugdje naći, već dugo čekam i tražim ako će se pojaviti. Sad se na amazon.de pojavilo ali piše taj rok pa gledam da li naručiti ili ne.

Ja sam bio prije nekoliko godina naručio mikrofon za pc crne boje kojega nije bilo na lageru, cekao sam oko 2 mjeseca, na kraju otkazao rezervaciju i uzeo srebrnu moju koja je bila dostupna odmah. Crna boja se na kraju pojavila ali prošlo je još nekoliko mjeseci vremena.
Također koliko pratim neke artike, npr monitore zna pisati "Usually dispatched within 1 to 2 months" pa svejedno se artikl pojavi kao dostupan unatar 5-10 dana u malom broju primjeraka prije nego što dostupnost opet pređe u "Usually dispatched within 1 to 2 months".
NoNic2 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2025., 17:43   #2106
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Napravio sam narudžbu cca kad sam postao ovo gore.
Sada piše "Currently unavailable".
Support kaže da će biti sigurno isporučeno u vrijeme kako je bilo navedeno, al to ćemo vidjet, ne vjerujem im baš. XD
Ništa čekam pa vidim... Osim ako se negdje drugdje pojavi pa ću otkazati na amazonu.
Staro 18.03.2025., 19:17   #2107
NoNic2
Premium

NoNic2's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Sve u svemu sretno sa narudžbom, sjetio sam se da sam bio i muku mučio s orginalnih Dark Base Pro 900 v1 kučištem za kojim sam bio zainteresiran debelo nakon što je zamjenjeno s v2 modelom. Znao se pojaviti taj v1 na amazonu sa jako povoljnom cijenom gdje se moglo platiti ali neznam dali je ikada bio i zaistan dostupan. Dugo sam bio pratio i nisam vidio da je pa sam odustao na kraju.
NoNic2 je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 13:09   #2108
simpleplan
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
Bilo je meni tako, cekao sam period i onda su promijenili na opet 1-2 mjeseca kasnije. Kontaktirao support, rekli su mi da narucim opet s priorityem i da kad dodje ce mi vratit razliku za tu postarinu i da otkazem staru narudzbu.
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2025., 11:22   #2109
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Neki dan narucim 5 artikala i svi su bili delivery od 4-6. Aprila (Travnja) i sad mi pishe delivery 8.October ?

WTF, pa necu cekati 7 mjeseci, nadam se da je neka greska u sustavu...
Staro 30.03.2025., 11:39   #2110
ODO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Ja sam naručio 4 artikla u srijedu, podijelili u 3 paketa, dva stižu u ponedjeljak/utorak, zadnji stoji do 15.04. prvotno je stalo do 30.04.
Sad da naručim iste stvari stala bi mi dostava do 03.04., pa ajde ti to razumi.
No dobro, nije da mi smeta nešto čekat jer mi je em jeftinije dosta nego kod nas, a dva artikla nisu ni dobavljiva kod nas tako da šta je tu je.
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2025., 11:48   #2111
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Jeste ikad kupovali nešto sa Amazon.de da je pisalo "Usually dispatched within 1 to 2 months"....
Ja sam imao i vise strpljenja, bas nisam htio otkazati, nek stoji, pa kad dodze, dodze.

I doslo na kraju.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 11:23   #2112
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Ja sam imao i vise strpljenja, bas nisam htio otkazati, nek stoji, pa kad dodze, dodze.

I doslo na kraju.
Na kraju se pojavio artikl na stanju i nisu mi poslali. Vjernojatno jer je seller kao Caseking i šalju samo u DE. A morao preko mailboxa itd. XD
Tak da sam otišao na Caseking i vidim isto dostupno a oni šalju direktno za HR pa sam ipak od njih naručio. Manje zahebancije i čekanja.
Staro 01.04.2025., 11:26   #2113
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Neki dan narucim 5 artikala i svi su bili delivery od 4-6. Aprila (Travnja) i sad mi pishe delivery 8.October ?

WTF, pa necu cekati 7 mjeseci, nadam se da je neka greska u sustavu...

Jel imaju baterije naručene stvari?
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 12:15   #2114
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Jel imaju baterije naručene stvari?
Jok, neki USB/SSD konverter or Sabrenta je na kraju bio problem. Kad sam narucio bilo je pisalo da imaju i da je rok 6-8 April.
A sad odjednom su shvatili da nemaju taj artikl a sve ostalo imaju pa su mislili poslat kad i taj stigne a kao taj ce biti ponovo raspoloziv tek u 10. mjesecu (mos mislit).

Uglavnom pricao sam sa supportom (kad sam se napokon uspio rjesit AI-a/Bota) i onda smo izbacili taj artkil i sad za ostlaih 6 pishe da stize 8.April..
Staro 18.04.2025., 15:13   #2115
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Ovaj Amazon je stvarno u banani s HR dostavom, jučer uzmem Kindle za poklon i danas mi konačno stigne estimate za dostavu a ono 24.05-18.06, mislim WTF?

Sad neznam da otkazujem to i naručujem na Mailbox ili ne, jer kao "samo što nije" poslano
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2025., 16:38   #2116
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Ovaj Amazon je stvarno u banani s HR dostavom, jučer uzmem Kindle za poklon i danas mi konačno stigne estimate za dostavu a ono 24.05-18.06, mislim WTF?
Uređaj s litij-ionskom baterijom. Otkaži, naruči preko mailboxa.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2025., 17:00   #2117
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Hvala, otkazano i naručeno na Mailbox (Taman iskoristio Prime dostavu), već je rok 25.04, vjerovatno će to i ranije
Staro 18.04.2025., 19:12   #2118
Zeryx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
sta nema ona neka šema da se javiš suportu i oni ubrzaju slanje?

frend je oko bozica narucivao isto neki kindle i oni mu procijenili dostavu na 4.-5. mjesec ove godine. javio se suportu i doslo kroz par tjedana.
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2025., 21:27   #2119
robimarko-bug
Premium
Moj komp

To je "ubrzano" prije nego što sam se javio supportu uopće nije procjene slanje niti ičega.

Kako god, preko Mailboxa će relativno brzo a košta isto na kraju.
Staro 01.05.2025., 08:12   #2120
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Skupljajte nofčiće - Amazon Prime Day će biti u 7. mjesecu
https://www.aboutamazon.com/news/ret...-day-july-2025
Staro 09.05.2025., 09:37   #2121
Rista
Premium

Rista's Avatar

Posiljka dispatched by Amazon.de ali Amazon nije seller. Kupio hlace koje mi ne odgovaraju, navodno bi za odjecu trebao biti free return. Zatrazio povrat i dobio neki shipping label na kojem ne pise dostavna sluzba uopce. Izgleda ovako:

Sto s tim? Cini se da je ovo samo adresa a ne placeni label. Ispod kaze ovako:

Citiraj:
If you can't use the label or carrier provided by BESTSALES-STORE, you can send your return package using a
carrier of your choice. You'll need to pay for return postage costs. Take a look at the help page Marketplace
Returns and refunds to understand the cases in which the selling partner is supposed to refund you the return
delivery costs.
Na tom linku se prakticki nista ne kuzi, kada je povrat free, kada nije i kako ga dobiti uopce. Je li tko imao konkretno ovo iskustvo?
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2025., 10:26   #2122
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Najbolje pitaj support, meni su znali dobro objasniti taj proces jer ga ne radim cesto. Nije svaki povrat placen, nema pravila.

Trosak postarine u pravilu amazon vrati nakon sto prime i procesiraju paket i kada im posaljes racun od poste na jedan mail koji ti support daje. Nakon x dana vrate ti i trosak postarine.

Jedan moj primjer povrata:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3645695
Staro 09.05.2025., 12:22   #2123
Rista
Premium

Rista's Avatar

Pitao support, oni me poslali selleru. Seller kaze da njima posaljem scan racuna od poste i IBAN i da ce mi tako izvrsiti povrat troska postarine Malo cudno ali valjda ce tako bit.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2025., 13:02   #2124
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam imao jedan povrat, ali je seller bio Amazon. Takvu naljepnicu sam odštampao, zakeljio na kutiju i odnio u Poštu. Oni vratili Amazonu.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na