Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2025., 13:58   #1081
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
Zna li netko, kako dogovoriti ugradnju telemach optike u zgradu? Gdje trebam ici zatraziti ili kakav trebam i gdje potpisani dokument poslati kao predstavnik stanara?
moraš nazvat i provjeriti dostupnost,bitno je da je glavni kabel u kvartu,u našem slučaju telefonski poziv telemacha prema predstavniku stanara je bio dovoljan za pokretanje postupka uvođenja u ulaz,postupak uvođenja traje do 30 dana,ugovor s njima sam moga potpisati tjedan dana iza, prenos sa starog operatera(A1) je trajao 21 dan njihov otički kabel(u mojem slučaju) ide do njihove kutije na katu,od kutije do stana su(ako postoji) jednostavno prespojili stari t-comov optički kabel(kablovi su isti-žuti).osim prvih tjedan, dana kad su se dešavala kašnjenja i pucanja,što su odmah i oni vidjeli na centrali(uvodila vanjska firma.isti dan po pozivu izšao je baš telemachov tehničar izmjenio njihov kabel od vanjskog ormarića do kutije,zamjenio router ,i evo već 7mjesec vrlo zadovoljan usluga je bolja nego na T-comu,ili A1 na sva tri operatera sam bio na 1/500 brzini s time da je veći dio dosadašnjek razdoblja brzina na telemachu 1/1 maknuli su ograničenje na uploadu.

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2025., 23:58   #1082
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
""" telefonski poziv telemacha prema predstavniku stanara "

Kako to isprovocirati?

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 07:22   #1083
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:

Kako to isprovocirati?

A to je ko da pitaš kako isprovocirati dolazak proljeća, kad dođe vrijeme, nazovu.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2025., 00:20   #1084
master72
Registered User

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Kako to isprovocirati?
Odeš do njihovog centra i potpises izjavu, onda oni dalje...
master72 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2025., 22:23   #1085
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor master72 Pregled postova
Odeš do njihovog centra i potpises izjavu, onda oni dalje...
A adje im je taj centar u ZG-u koji daje na upit izjavu za potpisati?
Hvala.

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 21:14   #1086
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Napokon našao vremena danas nazvao ih i zatražio da mi spoje optiku. iPoslat će mi ugovor sms-om ne kužim valjda neki link koji moram potvrdit. Uglavnom trio Full sa 2/2 net-om umjesto 35,90 ću plaćat 32,90 jer sam njihov mobilni korisnik i to nakon ovih godinu dana kada mi istekne promocija za 1 euro. Pošto je majka predstavnik ulaza nisam mogao nikakve još dodatne pogodnosti dobiti bezveze, amis mi je dao sjećam se 2 godine za onak siću neku
Baš me zanima i taj novi router kakav je i hoće mi moć ovo uvest onako kako sam ja to zamislio.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2025., 14:20   #1087
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Haha dosao mi sms za ugovor naravno da je kriv, srecom pa sam ga isao citat, a ne naivno samo potvrdio. Sad sam im se zalio na mail, uzas znaci 4x sam rekao 2/2 brzina i ta neka Svetlana mi krivu ponudu napise...već u startu me prcaju nadam se da usluga neće biti takva, bar tako od svih čujem sve dobro.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 01.02.2025. u 15:48.
Staro 07.02.2025., 20:35   #1088
bolix
Registered User

Datum registracije: May 2018
koji likovi u telemachu!??? dakle RUNE uveo optiku u 12 mj. ja prek weba ( kreten) ugovorim 1 gb down /500 up i ok uredno odčekam 30 ak dana. danas mi dođe "majstor" sa oznakom telemach na rukavu ( tu maju mu valjda frend dao. ) i uredno vadi iz kutije zyxel.. a vec na ulici gga pitam jel ruter wifi6 kji sam u mailu isključivo tražio. e 1 mailu, već na 3 maila. tražih isključivo wi fi 6 ruter s raznim obrazloženjima. no lik kaže očeš nečeš? Ma mislim se hajd da vidim koliko ću imat. kad on spaja , ja tražim telefon one Ivane iz telemacha da upitam wtf ako smo se čuli. On spojio i kaže evo sve zeleno ja odoh. pa kažem kud češ čovječe pa jel to smeće od ZYXELA u bridge modu ? Nije veli. tj nezna. ide on zvati SZK tam vele nije još u sustavu nek ja zovem popodne . ja mu velim ajd kad si već tu da ne ulazim u ruter nek mi postavi wifi da nemoram izvlaćiti lan i spajat ( opet kreten jer vjerujem) i on to uključi prek szk. i ja kažem koji klinac niste doveli wifi6 ruter . on kaže nose za rune network samo wifi5. i kažem mu dobro sad testiraj ti wifi. ono na 2.4 ghz oko 90Mb a na 5 ghz ide max 337 mb. LOL mislim se ja predobro. Ali testirat ću pa ću im slati mailove dok ne pocrkaju samo copypaste. i navečer men neda vrag mira nakon što sam se malo odmorio idem spojit tv da testiram jer wifi banana . spojim tv brzin 89 Mb pre lana. ja wtf wireless fercera na 5 ghz oko 300mb. ništa mi nnije bilo jasno ? reko šta su mi uvalili kad ja uđem u ruter a ono ZYXEL inbox vdsl2 ruter . i još u kutiji ispada switcher i 2 tel kabla. Pao mi je mrak i sumrak na oči. gledam Portove i ono Lan 1-4 max 100mbit wan port 1 gb. puko sam momentalno . ma nebi da nisam posloa 3 maila, i da nije tehničar bio . ali. popizdio sam zovem SZK a oni hladno čekajte da da vidimo sa teh službom . ovi im prenesu da je kriv ruter i telemach tu ništa ne može. da pišem na info@telemach prigovor i navedem da nemam tu brzinu i da želim bridge mod. pa dođe mi da odmah odem u 3 ... znači njohov kreten donese ruter , testira samo tabletom wifi. sad ja moram pisat romane na mail. i naravno akonski rok za odgovor je 15 dana. lol hahahah . znači ja da čekam njihovih 20 dana da mi donesu opet tko zna šta i da opet pišem mailove. I šečer na kraju - gledam imam optiku i još uvijek radi parica. ništa mi nije jasno opet zovem SZK onak već ljut i pitam da im nije ni na kraju pameti naplatiti mi duplo . Cura mrtvo-hladno govori pa imaze optiku i ugovorenu int start uslugu preko žice. def speechless. pisao opet napomenu ovaj put ukoliko u roku 36 sati majstor ne donese ruter otkazujem ovu uslugu uz napomenu ukoliko mi dođe rčn za optiku pričamo preko odvjetnika. A kreten sam što nisam ugovorio to preko Ivane ( tu je netko ostavio njen mobi) jer sam ugovoro uslugu za starce svoje i još dala bon od špara od 66 eur. a ja kreten ugovaram kao početnk prek web app. Dakle mislim da možda to rade i namjerno jer su mislili ma ovo neki starac sad uvodi internet pa ajmo mu uvalit vdsl2 ruter . ništa me ne bi iznenadilo. Naravno da u szk nedaju login podatke da sam u svoj wifi6 ruter unesem . ali dobro. A1 nudi sve u pola cijene 12 mjeseci
bolix je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2025., 22:47   #1089
roxbro
Registered User

Datum registracije: Jun 2014
velikih li problema
roxbro je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2025., 09:53   #1090
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Ako sam ja dobro skužio Telemach, a vjerujem da jesam, Wi-Fi 6 router daju garantirano za svoju infrastrukturu dakle tamo gdje su oni izgradili optičku mrežu. Za HT ili neku drugu infrastrukturu daju neki drugi router koji može, a i ne mora biti Wi-Fi 6.

Također, kod ostalih infrastruktura dobiješ ONT+router, a ova nova Wi-Fi 6 Nokia što daju za sebe je ONT i router u jednom.

Ovo se dogodi kad se ne preispita teren, ne istraži usluga i ne pročitaju uvjeti.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2025., 17:40   #1091
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pročitao sam do pola teksta.
Zbog savršene interpunkcije i gramatike te preglednosti teksta sam odustao, jer ovo remek djelo nisam mogao dalje pratiti. Valjda moja nenačitanost. A štaš?
OMFG tko sve ima pristup internetu i tipkovnici.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2025., 09:24   #1092
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Zbog savršene interpunkcije i gramatike te preglednosti teksta sam odustao, jer ovo remek djelo nisam mogao dalje pratiti. Valjda moja nenačitanost. A štaš?
"lik kaže očeš nečeš"

A što se tiče teme, ja ne znam kak se ekipi da zafrkavati s routerima od telekom operatera, posebno sada kada ti ga mogu u najmanju ruku prebaciti u bridge i da zakačiš svoju opremu i imaš sve po svojoj volji.
Eto, ja imam tu Nokiu famoznu WiFi 6 i stoji u ormaru odavno, čim se moglo u bridge prebaciti, i zakačen imam svoj router.
Prije toga na HT-u isto imao svoj router uštekan u ONT...

Jednom podesiš i zaboraviš da postoji. Pređeš na novog operatera samo promijeniš postavke spajanja, sve ostalo kaj si naštimao ti ostaje..
the chosen one je online   Reply With Quote
Staro 13.02.2025., 21:11   #1093
bolix
Registered User

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
PRAVIŠ se pametan ili jesi?
Nitko te ne tjera da čitaš. što se tiče interpunkcija i znakova, da ...u pravu si. No da si inteligentniji bi shvatio da čovjek nešto piše u žurbi i živčan je. Drugi mogući problem bi mogao biti i problem u tipkovnici na lap topu. Ali što b ti uopće pomislio na sve moguće probleme i uvjete. Da si doktor ( sreća pa nisi ) pacijent bi ti crkao u roku 24 sata jer sudiš iz svoje "comfort zone"
A pišem inače sa lap topa starog 17 godina isključivo jer je 18 inch monitor i meni na stolu a neda mi se vaditi iz torbe novi gaming ROG ojem sve tipke ferceraju 1/1 jer je ipak manje dimenzije. Kažeš tko sve ima pristup internetu . Pa npr zamisli i magistri ekonomije imaju pristup , ne ovi novi mag oec već mr. oecc. Ne školovana marva ima pristup, zamisli?!
Staro 13.02.2025., 21:31   #1094
bolix
Registered User

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
"lik kaže očeš nečeš"

A što se tiče teme, ja ne znam kak se ekipi da zafrkavati s routerima od telekom operatera, posebno sada kada ti ga mogu u najmanju ruku prebaciti u bridge i da zakačiš svoju opremu i imaš sve po svojoj volji.
Eto, ja imam tu Nokiu famoznu WiFi 6 i stoji u ormaru odavno, čim se moglo u bridge prebaciti, i zakačen imam svoj router.
Prije toga na HT-u isto imao svoj router uštekan u ONT...

Jednom podesiš i zaboraviš da postoji. Pređeš na novog operatera samo promijeniš postavke spajanja, sve ostalo kaj si naštimao ti ostaje..
Slažem se sa svime. Problem je što je tehničar došao apsolutn nepripremljen i bez adekvatne opreme. Nije u redu nešto donijeti i testirati tabletom, a tražiš uvjete prigovora koji se odnose iskjučivo na LAN PORT. Moj problem što nisam izvadio odmah lap top i testirao sve ali previše vjerujem ljudima i to je problem. Jer kad osobno radim sa klijentima kod mene nema muljanja , radim da je klijent zadovoljan jer će tako i moj posao opstati. ali ovi iz telekoma. BARBARI. Dakle frajer nema lap top da testira portove. pa dobro ako si se spojio na networking pa vidiš valjda koliko je max port 1-4? I onda molitva za promjenom, još čekam bridge mod. a još uvijek mi je paralelno ativna i intl start usluga preko parice . Dakle dupli internet . i naravno da mi na parici još uvijek radi moj ruter u bridge modu zbog servera koji imam doma i koji hendla 7 različitih uređaja. Nažalost zyxel i 3 uređaja na 2.4 ghz puca veza. Na 5 ghz radi pristojno ali je spojen samo lap top novi i mobitel. Brzina down i up je oko 500 na 3 metra od rutera. Nažalost tv preko LAN-a i komp preko LANA 1-4 max 89 Mb. Mislim da u Ponedjeljak vraćam opremu jer mi nakon punih 7 dana nisu ni odgovorili a niti stornirali bakar internet.

Čitao sam sve uvjete poslovanja na 130 stranica ali ljude dovode u zabludu na netu sa svojim teorijama o brzinama i ruterima gdje ne spominju svoju infrastrukturu niti tuđu. Na sudu bi im to palo i morali bi oglašavati iskreno što nude ali već se sudim 8 godina sa bankom i nemam živce za još jedno suđenje posebno jer sam već bio nedavno na 3 operacije zbog karcinoma. No već zakon o obveznim odnosima pozajem već prilično dobro kao i zakon o zaštiti potrošača. No sto tako poznajem činjencu da idioti koji sjede tamo ne znaju to i moje znanje ništa neće promijeniti ukoliko sam ne podignem tužbu. A za koga ? za par likova ovdje (vrlo načitanih profesora) koji će nekome nešto docirati a sami nisu sposobni razumjeti išta. Pa kako bi taj i učenika razumio? Baš nikako!
Staro 14.02.2025., 08:06   #1095
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Ekipa, ima li netko iskustva?
Čuo sam se sa telemach-om, kažu da nam mogu uvesti optiku, ali da im treba suglasnost predstavnika stanara ili stanara općenito (51%).

Ono šta mene zanima - koji su to točno radovi uključeni pod "uvođenje optike u zgradu"?
Taman smo fino uredili zgradu i ulaz, ne želim da neki tumple dođe i sve raskopa.

Ima li netko iskustva?
Staro 14.02.2025., 08:28   #1096
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ono šta mene zanima - koji su to točno radovi uključeni pod "uvođenje optike u zgradu"?
Jedna vertikala između katova, ormarić u prizemlju, kutijica na svakom katu i kanalice uz strop do ulaza u svaki stan. Ako je netko to već odradio, onda se može ići po istim kanalicama.

Evo moje situacije, zgrada s 2 kata/17 stanova. U vrijeme izgradnje (2020.) nitko nije imao interesa, tip koji je radio struju je povukao samo parice između katova jer se investitoru nije dalo zajebavati s optikom.

Godinu dana kasnije dao sam suglasnost A1 (jedan stanar "selio" kabelski priključak) koji je ušao s HFC-om, vertikalu su bušili s jedne strane hodnika uz ormariće ZAS da se lakše ubodu, napukla im mramorna pločica na podu na jednom katu, osim toga sve prošlo okej.

Godinu dana kasnije HT se smislio da ipak "imamo dostupnost optike", ja zatražio priključak Iskona i kao predstavnik potpisao im suglasnost. Oni su optiku vukli s druge strane hodnika jer je tamo manje instalacija u deki. Pogodili ravno u vodu. Popravili vodu, davio sam HT par mjeseci da nam kooperanti poprave i pločicu koju su razvalili. Uglavnom, oni su povukli kanalice do svakog ulaza.

Na kraju se javio Telemach, dao suglasnost i njima, oni ušli u zgradu zajedničkom kanalicom (onom prvom koju je A1 postavio), iskoristili istu vertikalu kao i HT i samo dodali svoje kutije.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 20:05   #1097
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Na kraju se javio Telemach, dao suglasnost i njima, oni ušli u zgradu zajedničkom kanalicom (onom prvom koju je A1 postavio), iskoristili istu vertikalu kao i HT i samo dodali svoje kutije.

To je HAKOM-ovo maslo, naredili su da se SVE mora dijeliti.
Slava im i dika!
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 23:52   #1098
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ekipa, ima li netko iskustva?
Čuo sam se sa telemach-om, kažu da nam mogu uvesti optiku, ali da im treba suglasnost predstavnika stanara ili stanara općenito (51%).

Taman smo fino uredili zgradu i ulaz, ne želim da neki tumple dođe i sve raskopa.

Ima li netko iskustva?
Kod mene su dosta ružno sve odradili, zid su ostavili oštećen kad su bušili, otpalo je pola zida, zmazan pod pun dijelova i ostalog. Naravno da smo se žalili onda da to dođu nazad i srede. Užasno ružno i na brzinu su zažbukali zid, malo pomeli i to je bilo njihovo kao sredili su, jako loše iskustvo.
Još su i rekli prije uvođenja da ćemo imat dodatne neke pogodnosti pošto je majka predstavnik da se obratimo na mail, obratio sam se nedavno jer planiram otići od A1 i nikakve pogodnosti su mi rekli da ne mogu imat, znači prevarili su nas samo da bi ušli sa optikom u ulaz. Amis i A1 su mi u startu odma kako smo im dozvolili optiku da uvedu dali bolje pogodnosti pa makar i brzinu dodatnu za istu cijenu.
Sad se kačim s njima u vezi toga i planirao sam preći na telemach, ali vidit ću kakav će na kraju ishod bit i to će im presudit da li ću otić kod njih ili ostat na A1.

Kad ti uvode optiku u ulaz, glavni vod dolazi u prizemlje putem kanala od A1 ili nekog koga već imate, veliki debeli crni kabel optički iz kojeg idu niti u neke male bijele telemach kutijice i na svakom katu bar kod mene ima jedna ta kutijica i kada se netko odluči uzet telemach iz te bijele kutijice spoji nit i ide do njegovih vrata putem kanalice postojeće od nekog ako postoji ili oni stavljaju.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 15.02.2025. u 07:59.
Staro 19.02.2025., 20:28   #1099
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
SC APC konektor je ajmo reci 10x10mm (mrvu manje). Ako je glatki buzir iznutra, to bi moglo biti na knap da lagano klizne. Ako je rebrasti ili postoji ikakva sansa da konektor putem zapinje, trebat ces malo veci fi od 15mm. A konektor je ful govnast za protjerati ga kroz rupu, sav je coskast.

Ja sam krenuo s 15 pa razvrtio rupu na skoro 20 ako se ne varam. Dubina rupe je bila cca 150ak mm (stok od vrata):
https://imgur.com/a/ZgdMVgi
Danas mi je u firmu provučena telemach optika i pitao sam baš radnika kaže da buše sa fi 8. I pitao ga malo za ovu moju ideju sa cijevi kaže oni obično stave silikona malo na rubove rupe tako da kad se osuši ne može nikud osim ako nit ne potežeš ko manijak, a i ako ikad poželiš maknut optiku lako izvadiš sa ravnim šarafcigerom taj silikon i izvučeš nit van. Tako da mislim da mi je ta opcija i bolja, neću nikakve cijevi provlačit kroz zid jer realno ne da mi se s tim zezat.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 19.02.2025. u 22:00.
Staro 19.02.2025., 22:25   #1100
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa onda nemas sta misliti, oni to ocito splajsaju na licu mjesta pa i rupa bude dosta manja. Prst u uho, bude to onda izgledalo mnogo ljepse.
Staro 20.02.2025., 06:37   #1101
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Pa onda nemas sta misliti, oni to ocito splajsaju na licu mjesta pa i rupa bude dosta manja. Prst u uho, bude to onda izgledalo mnogo ljepse.
Nadajmo se da bude tako. Kaže meni čovjek kao fi 7 je malo na knap, ali fi 8 bez problema prođe kabel.
Staro 10.03.2025., 22:26   #1102
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Napokon i meni stavili 2Gb

Probao i na fast com tamo mi bude još više 3.0/2.8

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.03.2025. u 07:03.
Staro 11.03.2025., 17:40   #1103
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

I evo odma prvi dan riknuo STB nema povezanosti pa sada riješavaju.
Staro 11.03.2025., 18:00   #1104
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Kako se ponasa telemach i iptv? Da li radi ili ga blokiraju?
Staro 11.03.2025., 18:13   #1105
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
Kako se ponasa telemach i iptv? Da li radi ili ga blokiraju?
Meni kinez preko ibo playera radi normalno.
Staro 11.03.2025., 18:16   #1106
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Odlicno, thx

Jel mogu kod njih dobiti ONT pa da koristim svoj router?

Sad imam iskon, ONT i ja poslije njega sa routerom. A vidim da mi je telemach dostupan, veca brzina i manja cijena.
Staro 11.03.2025., 18:42   #1107
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Odlicno, thx

Jel mogu kod njih dobiti ONT pa da koristim svoj router?

Sad imam iskon, ONT i ja poslije njega sa routerom. A vidim da mi je telemach dostupan, veca brzina i manja cijena.
Nema ONTa zasebnog unutar routera je.
Staro 11.03.2025., 19:31   #1108
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Koji router daju za optiku? Daju valjda Bridge pa onda dalje opet mogu koristiti svoje.

Ne koriste optiku od Tcoma?

Kroz stan moram provući još jednu optiku?

Zadnje izmijenjeno od: Kruno M. 11.03.2025. u 19:38.
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2025., 19:36   #1109
zlatko
Premium
Moj komp

zlatko's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Napokon i meni stavili 2Gb

Probao i na fast com tamo mi bude još više 3.0/2.8
zašto je tolika razlika? šta mjeri ookla , a šta fast? Imam Tcom 1000/500, Na fast .com mjeri 1800/ 550

Zadnje izmijenjeno od: zlatko. 11.03.2025. u 19:48.
zlatko je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2025., 21:47   #1110
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Koji router daju za optiku? Daju valjda Bridge pa onda dalje opet mogu koristiti svoje.

Ne koriste optiku od Tcoma?

Kroz stan moram provući još jednu optiku?
Pročitaj malo temu, objašnjeno u detalje u zadnjih par stranica

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
the chosen one je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno