|
![]() |
#2131 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čime najbolje popuniti rupe fi 10 mm u izbušenom drvetu? Akrilni silikon? Ili da upotrijebim Parkside kit za krpanje parketa i laminata?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2133 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2134 |
EMP moderator
|
Skroz zaboravio na tiple, nekada davno sam njima krpao rupe po ormarima, hvala za podsjetnik. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2136 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ima razlike. Zapremnina korita + kvaliteta izrade što se rezultira na izdrživosti, masi, dugotrajnosti itd. Imaš plastične, čelične, aluminijske. Uzmi čelične, s normalnim kotačem, ne ovim divljim punim. Da možeš kasnije bilo gdje kupiti kotač. Ako ih nećeš puno trebati, Bauhaus, 50EUR, čelične, vozi miško. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu
Citiraj:
Stigle u roku 5 dana, u međuvremenu naručio i 2 žarulje za obične reflektore. Isprobao sinoć u neurednom vrtu, dosta dobro svijetle i daju se fino tonirati ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 05.02.2025. u 10:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2142 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Izgleda da dobro osvjetle, ali mogao si neku drugu boju upariti barem za prezentaciju, ovako izgleda kao da si samo bijelu nijansu upalio ![]() Đabe onda RGB ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2144 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Smrdala mi se školjka. Idem pritegnuti vijke, oni vrte u prazno. Pomaknem školjku a ispod sve u raspadu. Vijci skupa s tiplama lagano izlaze vani, naoko sve ispucano. Plan je otući tu ispucanu podlogu koja je bila napravljena od nekog lakog betona, zamazati nečim da se sve stvrdne i zabušiti nove rupe. Čime to zamazati? Pada mi na pamet ljepilo za pločice, uzeti 5kg zamiješati nekih 1-2kg, zapuniti, poravnati pa kad se stvrdne bušiti. Problem je što je to jedina klonja u stanu i eventualno bi 24 sata za vikend mogla biti van funkcije (da ženu i djecu pošaljem baki a ja se olakšavam u susjednoj birtiji). Poznanik kaže kako bi mogao dobrim silikonom/montažnim ljepilom postići da se školjka ne mrda, da vijci nisu ni potrebni, a meni to nekako ne zvuči kao dobro i trajno rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2147 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu
Citiraj:
![]() ![]() ![]() zeleno na zuto + crveno na zuto + 3000K obicna Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 06.02.2025. u 09:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Još jedan glas za "kemiju". Izvadi vijak, usisaj rupu, nakrkaj mase unutra, uvrči i guraj vijak u masu, obriši višak mase koja izađe iz rupe, pričekaj 15-20min i stegni maticu. Do nedavno nisam nikad u rukama imao to čudo a zadnjih tjedan dana sam potrošio dvadesetak piksi i to je nenormalno kako drži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Hvala ekipa. I za mene je ovaj ankerfix potpuna novost. Malo mi se kosi s OKP-om da navoj izlazi prema gore a da stežem maticom ali preboljeti ću nekako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
EMP moderator
|
Teško, pištoljska FTW, može stajati po mjesec dana otvorena, bitno je samo dobro zatvoriti i očistiti pištolj. Kupi novu, dođe 5-6 eura, a s njom i neki teflon pištolj i sprej za čišćenje. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Neki dan sam iskeširao za nov pištolj,par boca pjene i bocu kemije za čišćenje. Reko mi kolega da je najbitnije dobro očistit pištolj,zatvorit ventil na pištolju,obrisati i pošpricati izvana mlaznicu s onom kemijom u posebnoj boci i nema brige ako nemaš namjeru potrošit cijelu pjenu. Njemu je od ljeta boca na pištolju i kad je išao radit sve je bilo ok. Bitno je da ne skidaš dopola potrošenu bocu jer će se s*ebat. Kad je potrošiš skroz onda umjesto nje našarafiš kemiju i stisneš par puta okidač i pištolj ko nov. Jednokratne su jednokratne i dopola potrošenu je najbolje bacit ili imat više onih slamki i nastavaka s okidačem mada je to sve lutrija. Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
EMP moderator
|
Ma i da nije lutrija, puno je praktičnije raditi pištoljem nego tiskati to plastično *ovance koje se stalno uvija. Isto tako, netko te zove na telefon ili odeš na kavu, u par sekundi možeš sve odložiti i očistiti vrh i poslije biti siguran da će sve biti u redu. Iz nekog iskustva, najbitnije je pripaziti da vrhom pištolja ne stružeš po betonu, cigli ili sličnom tvrdom materijalu kako se vrh ne bi oštetio jer poslije više neće dobro brtviti. Treba držati minimalan razmak ili staviti plastičan vrh.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nešto noviteta. Radim za lokalnu pivovaru/pub neke nosače za degustacijske čaše od 2dcl i za vikendicu napokon uhvatio vremena da napravim ove maske za dvije lampe od ostataka starog ormara koji mi je prije bio u spavaćoj sobi kad sam bio dijete ![]() Najzanimljiviji dio ovog "komercijalnog" rada je optimizacija procesa izrade da ne uzima previše vremena i da je dobre konzistencije jer inače računica pada u vodu. Sve od bora/duglazije, još mi je ostalo lakirati. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2158 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
https://imgur.com/a/VNB31KA Imam u stanu ovaj dio zid izgrađen u starom kamenu/cigli. Sjećam se da sam u jednom kafiću vidio otprilike sličan zid, ali je bio poprskan/prijeđen nekim bezbojnim lakom ili bojom i super je izgledao. Jel zna itko kako se zove taj premaz? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|