|
![]() |
#78391 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Ali eto i dalje mi visi to pitanje za 1.2. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78392 | ||
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Šogor mi ima C4 Cactus sa tim motorom i počeo mu se remen raspadat i završili su mu komadići po svuda. zaštopali sito i gubio je pritisak. Razlog toga je da je bilo utoćeno krivo ulje. Treba ići neko posebno Francusko ![]() hahahhaha https://buco.com.hr/2024/10/27/najgo...5-hdi-1-6-thp/ Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 03.02.2025. u 10:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#78393 |
Pod naletima kopita zla
|
1.2 TCE != 1.2 pure tech U ostlaom nema se kaj raspadati zupčasti kada 1.2 TCE ima lanac. ![]() I ulje jasno ide koje proizvošač propiše. Pa u drlju od clia točim jedno te isto ulje točno te gradacije i točno tog proizvođača. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78394 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Kod tog plina nema nikakvih podešavanja niti servisa plina, za svaki model auta i motora se radi(la) mapa u tvornici plina i ona se ugradila i to je to, nema štelanja. Nažalost, sustavi su toliko dobro radili da je tvornica propala jer se rijetko tko odlučivao za njih zbog više cijene u startu, a oni koji su se odlučili na njih su jednom ih koristili, samo prilikom ugradnje, jer servisa praktički nema (može krepat pumpa ili neki ventil). Zna li netko postoji li još koja firma da radi nešto slično? Vialle je nekad mogao i u GDI motore ugrađivati plin, dok znam da ostali nisu neka sreća s GDI motorima. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#78395 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78396 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Treba gledati godišta. Puretech motori su mijenjani tokom godina i sjecam se u magli da je Psa tj Stellantis rijesavao te probleme raspadanja u kasnijim verzijama. Negdje sam citao da su i mijenjali remen s lancem. Isto je sa svakim motorom. Govorili su da je 2.0hdi najbolji motor pa si kupio neki psa 2.0hdi npr 2016 sa euro 6 motorom i na kraju im je crkavao nox sustav i adblue rezervar. Oboje oko 2500€ popravak. Yay. Treba gledati sve mane određenog auta a ne samo motor. Radije da mi popije ulje pa nadolijevam svakih par tisuca nego da me dere sa čudnim kvarovima. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 03.02.2025. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78397 | ||||
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() ja sam mislio da app treba signalizirat svaki put. Citiraj:
Citiraj:
i je na engleskom jučer opet prolazio i ništa Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#78398 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisam primjetio da tako radi. Jednostavno mi uvijek kaze za kameru u selu iako vozim ~30km/h jer su prije kamere raskrizja, kruzni tokovi i lezeci. Drugim rijecima, ne mogu ni prekoraciti tih 50km/h ni da hocu. Doduse sad vec jedno par mj nisam ni palio waze, jedino da nije bio kakav update. Isprobam danas/sutra ako se sjetim
![]() |
![]() |
#78399 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Vialle je odmah iza Prinsa po kvaliteti, onda slijede BRC, Lovato, LR pa ostali. Vialle je imao te LPDi sustave, problem kod tebe je ta pumpa plina koja hoće crkavati. Svi koji su za direktaše nudili plin, bilo je ubrizgavanje plina u usisnu granu, bilo tekućeg ko Vialle bilo plinovitom ko svi ostali. I tu baš i nema neke uštede, jer i uz rad 30% na benzin 70 na plin, direktaši su imali problema sa benzinskim diznama. Ono što je trebalo napraviti ogromni skok kod direktaša je ovo: https://www.vialle.nl/en/directblue Navodno je bilo uspješnih testova i sve ne nestalo, nikakve daljnje vijesti o tome. Jer da su u tome uspjeli, direktaš s pogonom na plin koji ubrizgava kroz benzinske dizne, pokopao bi dizele skroz po svemu, duplo manjoj potrošnji, neusporedivo čistim ispuhom itd itd. Sustav nebi imao isparivače, posebne ECUe za plin, reduktore itd. Samo taj fuel selector jedinica i boca s pumpom. To je trebala biti revolucija. No možda zato i niš s toga
![]() |
![]() |
#78400 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ja ću vjerojatno piknut 1.5 turbo beMzinca od Opela. Teško je išta suvislo naći o tom motoru. Meho kaže da je motor OK kao i automatska getriba. Motor ima lanac koji nema vremensko ograničenje mijenjanja veća na uho. Ali po oglasnicima ih malo ima preko 200k km.
![]() |
![]() |
#78401 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ali to je direktno ubrizgavanje. Dok kod indirektnog ubrizgavanja ugrađuješ kit koji se može ugraditi u sve npr. četverocilindraše uz prilagodbu dizni, kod direktnog ubrizgavanja od proizvođača dobivaš ecu koji je već podešen kao što kažeš. Dodatno se spajaš na OBD (žuta i zelena žica ako se dobro sjećam). Sam sustav radi drukčije: na leru radi na benzinu dok se UNP namiješava do 70% u vožnji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78402 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Postoji i onaj uvijet da kad udio plinaša prijeđe 15% ukupnog voznog parka za unp će biti ista davanja kao i za benzin i diesel. Možda je razlog upravo to. Ekologija se ne podržava onoliko koliko se reklamira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78403 | |
Premium
|
Citiraj:
Vozim ovaj Vialle sustav dugo, a i Landi renzo i ostale neke i nisam nigdje primjetio potrošnju plina mimo onog što potroši na paljenje automobila i prvih cca minutu prije prebacivanja na plin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78404 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Na autoputu ga automatski stisne/stvrdne ako se dobro sjećam iznad 120km/h. Amortizeri koštaju puno ojra kada se istroše ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78405 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako imaš indirektno ubrizgavanje, gdje su dizne na usisnoj grani prije ventila, onda ne troši benzin dok radi na plin
![]() |
![]() |
#78406 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2018
|
di ste radili detailing auta na podrucju zagreba da ste full zadovoljni? auto 100k+ eura
![]() |
#78407 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Da se podržava, cijela priča oko EV bi izgledala nešto lucidnije. Ali gleda se samo profit. Da, jer nema nekog izbora, Monroe ili Bilstein. Cijene su 1000€ + za set. Sebi sam na VWu mijenjao nakon 200 000 km, mada su još bili u voznom stanju. I s obzirom na sve, ne bih ponovno uzeo auto s DCC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78409 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#78412 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam se interesirao, ali koliko sam shvatio, u cijeni litre plina nije uračunata cestarina, nju plaćaš odjedamput godišnje na tehničkom. Sad dal još kakva davanja nisu uključena a jesu u benzinu/dizlu, to ne znam
![]() |
![]() |
#78413 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
nije ni u cijenu struje uračunata cestarina, plaćaju li i električari taj namet na tehničkom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78414 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() |
#78415 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Malo me to brine. Jer kaj 1.5 dci ili 1.6 hdi ima uredno sa po 400k. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78416 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78417 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#78418 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Razlika postoji, ali ja sam na 19" kotačima, niži je profil gume pa nije tako osjetno. Plus, to je ipak VW, po defaultu nije najudobnijie vozilo na svijetu ![]() Meni ne vrijedi te razlike u novcu, ali nisam probao ovaj DCC Pro pa ne znam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78419 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Kasnije ugasis i dpf i egr. Delete i peri dalje. Najbolje da skines sve cim kupis novi auto da se ne zajebavas kasnije s time jer gubis vrijeme kad crkne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78420 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Bez brige, DPF i egr delaju(kao i adblue, još uvijek) Apropo dolijevanja ulja, pa taj tek 5 put više zagađuje, a kao ekološki 1.2 3 cilindra isprdak.
Zadnje izmijenjeno od: domy1. 04.02.2025. u 17:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|