|
![]() |
#78361 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Većinom "puristi" seru protiv plina, a taj benzinac im doma stoji često neregistriran jer natočit 50€ i vozit 200km nije opcije, pa voze dizele protiv kojih isto seru, a idu bolje od tog "čistokrvnog" benzinca...make it make sense Ja bi u AMG v8 bubno plin, čisto zato što nema smisla vozit se skuplje ak možeš jeftnije.
![]() |
![]() |
#78362 | |||
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
zvuk sam odabrao "upozorenja" (ima uključeno/isključeno/upozorenja) Citiraj:
kamere uredno prikazuje app . valda bi alarm radio čim je označena lokacija kamere ne nužno ako je kamera unutra. Citiraj:
opet kažem, ako je kamera upisana u app morao bi javljat ovo mi je 3 ili četvrta aplikacija i uvijek sam čitao samo naj naj za Waze... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#78363 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Cek, pokazuje ti na karti da je kamera tu, ali ne dobijes obavijest? Koliko ja znam, Waze alarmira iskljucivo ako vozis preko ogranicenja. Ako vozis po ogranicenju, onda ce ti samo biti simbol kamere na karti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78364 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nije to swap kako gro ljudi vani piše ![]() Citiraj:
Nego, onako, full glupo pitanje, da li ti je uključen zvuk za notifikacije na uređaju ![]() Možeš ti imat aktivirane notifikacije ali ako je zvuk mute onda džabe ![]() Vjerujem da to nije slučaj ali eto, da pitam ![]()
![]() |
![]() |
#78365 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Probaj staviti glas na Engleski pa vidi onda. Primijetio sam razlike između toga koji glas odaberem. Neki daju više informacija i obavijesti, neki manje. Čudno, ali tako je. Držim na English US (Jane) i ta mi zasad javlja sve kako treba.
![]() |
#78366 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Nemoj ni kupovat auto kojeg ne možeš točit, kratko i jasno, jer ako ga ne možeš točit velika je šansa da nećeš imati ni za gume ni za servise ni za bilo što drugo.
![]() |
![]() |
#78367 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Sad se digni s kauča, pogledaj kroz prozor van i prebroji koliko ljudi koji žive oko tebe i oni koji u tom trenutku prolaze po cesti žive unutar standarda koji si mogu priuštiti ![]()
![]() |
![]() |
#78368 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Pa valjda svi znaju da u Hrvatskoj barem 80% živi iznad svojih mogućnosti. Obitelj od bivše cure je dizala gotovince da bi ai kupovala skupu robu i onda počeli tražit od mene pare za hranu 🙂 To mi nije jasno zakaj je takav mentalitet kod nas. Gore u skandinavskim zemljama ekipa sjedi na parama, a vozi krampove |
![]() |
![]() |
![]() |
#78369 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Po Londonu već po marki i modelu auta + eventualnim odstupanjima od stock stanja, mogu u 90% slučajeva pogoditi regiju otkud je vozač ![]() Reći će neki da ne treba imati predrasude, ali su gotovo uvijek točne ![]()
![]() |
![]() |
#78370 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Po čemu to spada u ikakav tuning a pogotovo selo tuning? ![]() Dakle onda su i tvornički Benzin/LPG auti selo tuning? Vjerujem da su i ostale bi-fuel /E85 konverzije selo tuning. Fuck, bilokoji hibrid je onda selo tuning ![]() Uopće nije poanta jesi li u mogućnosti točit auto ili ne, poanta je da imaš opciju da imaš jednake performanse za manje para uz praktički nikakve nedostatke. Hoćeš reći da primjerice svi oni taksisti što voze LPG Dacije nemaju para za točit ih? Ili možda to rade da povećaju profit? Ženin Clio recimo troši 6 litara u prosjeku. I sad kako ide na posao s posla svaki dan ZG-Samobor-ZG gledali smo da možda ubacimo LPG da još manje para daje na gorivo. Zašto? Zato jer mogu. Zašto ne. Daj mi jedan razlog zašto bi LPG bio loš ako se odradi kako spada u motor koji uredno trpi LPG (nešto više temperature izgaranja) jer nije od sira. To što je netko butthurt jer vozim redni šestak ili V8 a plaćam gortivo ko on za svoju 1,9TDI Fabiju je samo njegov problem i samo njegov povrijeđen ego. Ja svaki puta sa smješkom odem sa benzinske kad za 30€ nalijem 45 litara plina i živo me boli džon vejn što neki telembus misli o tome. Na kraju krajeva, pa zašto onda ekipa kupuje dizele, što ne kupe benzinca i voze se ko ljudi ![]() ![]() Tako ja mogu reči pa koliki seljak moraš bit da kupiš dizela sedmicu ili recimo Panameru/Cayenne. Ili ekipa koja uzme recimo 640d cabrio, pa onako elegantno rokče na semaforu uz zamamnu aromu dizela i čadže koja se širi oko njega bikoz EGR off/DPF off bikoz nema se para kupit novi DPF i održavat auto kako spada. Ali ne, LPG je selo, jer eto, imam čišće sagorjevanje i čišće podmazivanje i tak jasno mogu birat on the fly hoću se vozit na benzin ili na plin kako mi se u tom trenutku prohtije.
![]() |
![]() |
#78372 |
Moderator
|
![]() |
#78373 | |||
Registered User
|
Ako je tvornički onda nije selo jer netko stoji iza te ugradnje. Samo što tvornička ugradnja većinom ide u aute niže klase, koji po meni nisu predmet spora. Citiraj:
Ne vidim nikakav problem raditi zahvate na Daciji, Cliu, Fiatu itd, ali na nekim luksuznijim, jačim, kompleksnijim i skupljim autima vidim problem. Šta kupuješ skupocjen auto u koji ubacuješ plin? Ispada da se želiš preseravat, a nemaš para. I nema šanse da će neki lokalni mehaničar biti pametniji od tvornice i inženjera koji su projektirali motor na benzin. Citiraj:
Koga god poznajem, ima ili je imao problema s plinskim instalacijama, pa mu ušteda na plinu ode na nepotrebne servise. A i poznato je da plin lošije hladi ventile i da nema aditive za zaštitu motora. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#78374 |
The mighty pirate
|
Od tih 94, samo 23 su L. Evo jednog prodanog relativno nedavno https://collectingcars.com/for-sale/...na-e38-b12-6-0 Da, ovaj 6.0 na plin je definitivno unikat ![]() Ovakav auto ne kupuješ ako ne radiš jako puno kilometara i matematika nije osobito komplicirana kad usporediš troškove benzina i plina kroz 10 godina upotrebe. Netko tko si je priuštio takav auto i mogao priuštiti, prema viđenom, jako dobro izvedenu plinsku instalaciju, očito ima jako dobar razlog za to.
![]() |
#78375 | |
Moderator
|
Nepalac moram ti priznati, jedan si rijetko viđen komad budale. Ali ako ništa drugo barem se dobro nasmijem svaki puta kad pročitam neke od tvojih proljeva, pardon, izljeva pameti. Da te nema trebalo bi te izmisliti. Uvijek kontra svih, pa čak i kontra pameti ![]() Citiraj:
Baš me zanima koliko je šuškavih zelenih novčanica Sreten dao za onaj primjerak.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 02.02.2025. u 16:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78376 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
A ljudi koji imaju novaca su naravno stekli te novce jer ih bacaju okolo, i ne misle da racionalno raspolažu s njima. Baš me zanima šta kolega vozi, naravno gume su Conti najskuplje ![]()
![]() |
![]() |
#78377 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Nego jel stvar zaista tako losa i ozbiljna sa lancem u 1.2 tce ili su to sve klasicna internet pretjerivanja? Odustao sam od berlinga i dizela. Nema smisla. Nemam volje jebsti se sa euro 6 dizelom za kratke relacije. Gledam samo i iskljucivo benz opcije. 1.2 tce je realna. 1.3 su puno preskupi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78378 |
The mighty pirate
|
Dosadno mi je pa evo za nepalca kratak pregled oglasa auta niže klase koji jedini zaslužuju plin, a usput imaju i nisku kilometražu jer plin nije dobar za motor ![]() https://www.autoscout24.com/offers/d...d-edee61a6d4e5 https://www.autoscout24.com/offers/b...2-8f2e050ac276 https://www.autoscout24.com/offers/b...c-5feadac0665d https://www.autoscout24.com/offers/a...7-e3e67996f76e https://www.autoscout24.com/offers/a...8-a8111b1897af https://www.autoscout24.com/offers/m...9-04c9991bd3e7 https://www.autoscout24.com/offers/m...f-940147ab4891 https://www.autoscout24.com/offers/m...6-5d7484fbe29e https://www.autoscout24.com/offers/v...a-c8b2c477802d https://www.autoscout24.com/offers/l...1-351b9cdb2b84 https://www.autoscout24.com/offers/s...4-07f99ab039bf
![]() |
#78379 | |
Registered User
|
Citiraj:
Vjerovatno se može i Lambo Huracan preradit da ide na klipove od kukuruza. To su i dalje pojedinci koji su napravili selo od auta i koje ozbiljan kupac neće ni pogledat, barem ja ne bi, a tko hoće nek kupuje i uživa. I na tim oglasima svakako ne možeš vidjeti da li je plin dobar za taj auto, tj. ne znaš kolika su ulaganja dotični vlasnici imali, možda ih baš prodaju jer im je više dopizdilo servisirat, lol...
![]() |
![]() |
#78380 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo za nepalca, U mom V6 3343ccm atmo hyundai Grandeuru plin od prvog dana, veselo brunda još uvijek, na sad već bezobraznih 482 xxx km. Nikad problema s plinom. Sram me bilo. :cheers: |
![]() |
![]() |
![]() |
#78381 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Iza tvorničke ugradnje stoji uglavnom neki lokalni servis koji ujedno ugrađuje i servisira vozila. Dacia npr ima Landi Renzo sustav. Kakav im je sustav? Ne baš idealan ali radi svoju zadaću. Dizne su postavljene prilično daleko od usisne grane te su crijeva od dizne do uvodnika u usisnu granu prilično dugačka, često i nejednake dužine. Sustavu se pristupa preko OBD-a što malo komplicira stvari jer ECU može očitati pogrešne podatke dok auto radi na LPG. Zanima te nešto iznad nižeg razreda? Golf mk6 bifuel. Ta je ugradnja već ozbiljnija, čak su i crijeva formirana oblikom da odgovaraju samo na taj model. Međutim opet se radi o Landi Renzo sustavu. Citiraj:
Nije problem to što je instalacija loše odrađena nego su problem korisnici koji misle da nakon što su ugradili plin da se sad mogu voziti samo na plin i da mogu prisiljavati prelazak na LPG dok je još hladan rasplinjač, da mogu voziti samo na LPG bez da ikad odvoze parsto kilometara na benzin. Sad me zanima znaš li zašto ovo zadnje i što se događa s mapom? I najvažnije, koliko god plinske dizne bile precizne i brze ipak i plinsku mapu treba podesiti s vremena na vrijeme. LPG instalacija ne znači da se od tog trenutka voziš samo na plin, nego da imaš još jednu opciju a da pritom uštediš. Ne onoliko kolika je razlika u cijeni goriva, ali osjetno jeftinije nego samo na benzin. Citiraj:
Neka se nitko ne uvrijedi ako se nađe prozvan ali u ovlaštenim servisima su uglavnom najniže plaće u tom sektoru, radi se dosta manje i tamo rade u velikom broju slučajeva majstori s najmanje potencijala. Prije bih ih nazvao monteri. Oni koji nešto više vrijede rade za sebe za nekoliko puta veće cifre. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 02.02.2025. u 23:31. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#78382 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Nedavno sam imao sličnu brigu, raspitivao se za 2.0d Ingenium. Svatko je imao nešto protiv tog motora pogotovo radi lanca. Alternativu nitko nije dao jer navodno svi noviji modeli imaju isti problem. Na kraju sam uzeo, zamjenio preventivno razvod i vozim se. Svi navode velike probleme a svi auti u oglasima već nakon 3 godine imaju preko 100 000 km. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78383 |
Pod naletima kopita zla
|
Da i to je opcija odmah o kupnji napraviti mali+veliki. Sva ulja, antifriz, svi filteri, lanac itd... Koliko čitam isti issue imaju i 1.2/1.4 TSI koji su u caddyma. 1.2 puretech su prema onome kaj sam čitao još najgori. To bi bilo u pug partnerima i berlingu. Ništanije bolji ni sa fordovim 1.0 putetech. Kod dizela je nešto bolje ali velim to je auto za cca 9k km godišnje i kratke relacije. Svakako mislim da je pouzdaniji 1.5 dci ili 1.6 hdi ali..ali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#78385 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Vozim na plin 20godina, vozio sam osobno atmo motore 1.2, 1.6, 1.8, dva 1.4 turbo, sve MPI motori. Najbolje ma plin rade talijani, nakon njih Honda, pa MPI njemački motori. Sam servisiram sve oko plina. Imam toliko znanje, da se pohvalim, da si mogu i sam od nule ugraditi plinski uređaj. Na talijanima tvornički plin je specifičan, dizne su posebne, ugrađene direkt u granu ko benzinske, pinom upravlja isti ecu koji i benzinom. Isparivač je zamjenjiv s nekim tipon koji se da naknadno ugraditi, pošto je to relativno pasivan uređaj. Dakle na tim motorima je problem ako treba dizne mijenjati od plina, a kad tad to treba, bolesno su skupe i nema ih baš za nabaviti za 10 godina star auto npr. Sve ove tvorničke ugradnje diznama koje su na usisnu granu spojene nisu ništa bolje od naknadne ugradnje. Svi danas naknadno ugrađeni plinski uređaji imaju ECU-e koji se spajaju na canbus žice ECU-a plina i imaju samostalnu korekciju smjese, jer čitaju sve podatke od lambde do vremena ubrizgavnanja, kuta paljenja itd. To nije dobro za naknadno podešavanje plina, jer plinska mapa se zna raštelati. Osobno si sam mapu posložim kako hoću, potpuno custom za svakih 500rpm motora mogu odrediti količinu ubrizgavanja plina, dodatno ubrizgavanje na višim okretajima, djelomično ubrizgavanje istovremeno i plina i benzina (posebo za japance kojima izgore dosjedi ventila osim Honde). Svi problemi oko plina koji se još dan danas pričaju po birtijama nakon što su de dogodili prije 20 godina, su vezani uz loše podešen plin, ne toliko uz lošu ugradnju. Loša ugradnja je bila isključivo oko preslabog isparivača za motor, krivog mjesta bušenja usisne grane za spajanje dovoda plina (nije im se dalo skidati granu jer je kod nekih auta to kompliciranije) i stavljanja presporih i jefitnih dizni koje bi kasnile s reakcijom i ubrizgavanjem plina po svakom odrađenom ciklusu sagorijevanja, pa motor je radio nemirno, palio lampicu motora, javljao siromašnu smjesu itd. Landi Renzo sam imao, i nebih nikad više, ima zaključanu centralu plina. Lovato imam sad na trećem autu i radi odlično. Izdrži 150-200 000km kad treba mijenjati dizne i isparivač (ja ih ne repariram nikad) Stag je odličan također je može primiti sve vrste dizni od 2 ohma naviše, sve 3-4 vrste mjerača količine plina u boci koje postoje, jako je prilagodljiv. U kanti od Škode imam Prins. To je vrh vrhova među uređajim ai njačešće se ugrađuje u jače aute, jer ima najbolje i najkvalitetnije brze dizne (Keihin), i kapacitetne isparivače. Nije za male motore jer neide ispod 20-30kw/cilindru, plus software s licencom je 100+ eura, i samo s njim možeš štelati, zamjenski neki SW ne valjaju, isporbano
![]() |
#78386 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78387 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Osobno nemam nista protiv plina u autu ako se da usparat i ak se napravi kak spada. Al ugradnja plina u "luksuzne" limuzine ili sportake je svetogrde i samo pokazuje da je osoba koja to voljan napraviti cista seljacina koja se samo zeli preseravat a istovremeno nema para za kvalitetno odrzavanje istog automobila. Kad smo kod toga evo na sto mislim....Alpina B12 6.0, limitirana serija i neka seljacina morala usrat stvar i ugradit plin.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#78388 | |
Brat od Đon Vejna
|
Vozio sam u subotu prvi put Daciu Logan gen2, pojma nemam koji motor, 145k km na satu makar je Taxi. Najbolji auto ikad. Dođem u napast da si uzmem jednu za do posla kad nam budu trebala 2 auta opet. Citiraj:
Radi tog videa se i potegnula prica oko LPG. Kad je taj LPG ugrađen u taj auto, vjerojatno ga se gledalo kao što se sada gleda na neki konfekcijski BMW 7 iz 2014.
![]() |
![]() |
#78390 |
Brat od Đon Vejna
|
Nama sirotinji je tako, ljude koji su klijentela za te aute je tad zanimalo šta nudi nova Alpina a ne ta "stara kanta"
![]() |
|
|