Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2025., 15:13   #2041
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Wtf, sta su u tolikoj banani da daju pakete konkurenciji? Moze biti da je neki izolirani slucaj do tvoje lokacije/ureda, al ovo prvi put vidim. Znaci na kraju i jare i pare, najs!

Je, i jare i pare. 35 €, nije puno al čovjeka veseli.

Al općenito je njihova služba za korisnike super, maksimalno će ti pomoći, neće gledati kako izbjeći zamjenu ili refund, baš rade u korist korisnika.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2025., 08:16   #2042
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
S amazona mi dolazi paket postom, ali sad spominju nekakvu "brzu dostavu".

"Paket24 brza dostava preuzeo je paket od Amazon..."

"Brza dostava Paket24 kreće..."

Poslano u srijedu, stize danas u toku dana. Ne mogu reci da lazu... Nisam platio nis ekstra
Staro 24.01.2025., 08:53   #2043
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Meni isto tako danas stize paket, a trebao bi iduće srijede. Naručeno u utorak.

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2025., 09:16   #2044
Colop
Premium

Znalo mi se desiti ponekad da i sa "običnom" poštom stigne u dan-dva, pogotovo ako ti šalju sa Amazon it skladišta
Staro 24.01.2025., 09:29   #2045
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Tako je, zaboravio spomenuti, Bergamo. Ovo je zapravo prvi put da mi je tako brzo stiglo, a masu toga sam imao iz Bergama. Mozda su ih ovi iz Amazona malo pričepili, ako ih vec obican puk ili drzava ne mogu
Staro 24.01.2025., 09:36   #2046
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ma potrefilo ti se. Prvi mjesec je, manji promet paketima je i uletio paket u dobar time frame dostave Čekaj još dva-tri paketa
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2025., 09:58   #2047
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ma potrefilo ti se. Prvi mjesec je, manji promet paketima je i uletio paket u dobar time frame dostave Čekaj još dva-tri paketa

Nije, taj Bergamo je i prije bio magičan sa dostavom
u prosjeku bi mi u roku od 48 sati od naručivanja, ponekad i kraće stizali paketi.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Tako je, zaboravio spomenuti, Bergamo. Ovo je zapravo prvi put da mi je tako brzo stiglo, a masu toga sam imao iz Bergama. Mozda su ih ovi iz Amazona malo pričepili, ako ih vec obican puk ili drzava ne mogu

Bergamo je super brz, ne znam zašto.
Staro 24.01.2025., 11:18   #2048
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni je zadnjih par paketa dofurao DPD.
Staro 24.01.2025., 13:09   #2049
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Kod mene GLS. Nemam zamjerke. Sve pici i prije vremena dodje nego sta napisu. Preksinoć narucio 4 artikla, danas je vec krenilo sve iz Mailboxa prema vamo. Ne znam gdje sam bio do sad pa nisam koristio....
Prime+Mailbox combo je top

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 17:03   #2050
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Jel zna netko zasto Amazon nikako da posalje cistac zubi na vodu?

Sad vec u drugoj narudzbi on nije poslan, u prvoj je bila sonic cetkica sa integriranom baterijom tako da nije do toga, bar mislim.

Sad sam kod druge narudzbe taj cistac otkazao i narucio ovaj drugi sa slike, ima ga na stanju i opet nije poslan a ostatak narudzbe je i sutra vec stize.

Narucivao sam i zvucnike i sounbar i nije bilo problema, zasto ovo nikako da posalju?

Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 18:09   #2051
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Sad vec u drugoj narudzbi on nije poslan, u prvoj je bila sonic cetkica sa integriranom baterijom tako da nije do toga, bar mislim.
Ja bih rekao da je ipak do baterije, a da si s tom sonic četkicom samo imao sreće.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 19:24   #2052
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Ne znam,ovo je sa DE Amazona, mislim da je to s baterijama problem kad se iz Kine narucuje.
Narucivao sam i sa ES Amazona brijac s baterijom u sebi, sa FR auto starter pa je stiglo bez problema.
Poslao sam im sad mail pa cu vidjet sto kazu.
Staro 27.01.2025., 19:41   #2053
franzD
Premium

Meni s .de amazona praktički ništa s baterijom nije stiglo odmah. ANC slušalice nisu imale datum za dostavu u HR mjesec dana, kad sam otkazao narudžbu i naručio na mailboxde stigle odmah. Sličan slučaj i s dvije narudžbe SmartTagova (zamjenjiva baterija), Blink kamerom (2xAA u paketu), Chromecastom, šišačem, sada mini printerom etiketa, sve je imalo status "javit ćemo vam" i čekalo mjesec-dva. Ironično, Aliexpress radi manje drame s narudžbama stvari su ugrađenom baterijom od DE amazona.

Citiraj:
Poslao sam im sad mail pa cu vidjet sto kazu.
Spominjalo se na forumu, vjerojatno će ti ponuditi da platiš expedited shipping koji će ti refundirati.

Zadnje izmijenjeno od: franzD. 27.01.2025. u 20:50.
Staro 27.01.2025., 20:42   #2054
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ja kad sam naručivao za štapni usisavač bateriju tj dobio sam bateriju besplatno sa amazon.de nisam u startu mogao poslat na svoju adresu nego sam slao na talijansku adresu.

što ti kaže amazon chat veki??
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 20:50   #2055
...Tihomir...
Premium
Moj komp

...Tihomir...'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
za crni petak naručio paket 24 baterije Duracell, stigle bez problema...
...Tihomir... je online   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 21:26   #2056
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Prije nešto vremena (ima sada i par godina) meni je uredno došla četkica za zube. I lani sam jedan stariji model GoPro kamere naručio, naravno s baterijom. Isto došlo bez bilo kakvih žalopojki. A nedavno je bio onaj poveći power bank, kada je bio na akciji. Jedino nisam siguran što je od toga išlo mimo mailboxa.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2025., 00:35   #2057
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Hvala na odgovorima, poslao sam mail jer mi se ne da s botovima chatat i zacudjujuce brzo stigao odgovor:

"I am really sorry to hear that the item hasn't been shipped yet and that you're unsure of when and will you be receiving it, as a customer myself I completely understand how you feel.

I understand that you placed an order on January 24th which was 3 days ago.

Now this item is out of stock at the moment or in very, very limited stock.

We expect to ship it and deliver it to you around March 11th to March 12th.

If that time is not good for you, you can cancel the item and possibly try to re-order it or choose a different item on amazon that would arrive soon.

If we've taken any money for the item, we'll refund it within 5-7 working days if you decide to cancel the item.

If you decide to keep the order, please be patient until the estimated delivery date."

Ne spominje baterije, kaze "out of stock at the moment or in very, very limited stock" iako se trenutno moze naruciti 10kom.... al ajd

Vidit cemo do 12.03 hoce li poslati, dobro je sto ne skinu novac dok ne posalju a nigdje dalje ne nadjem po toj cijeni, plus sto ima stotine tih istih i slicnih proizvoda a za ovaj su pozitivne recenzije, za neke bas i nisu.
Staro 28.01.2025., 06:25   #2058
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni jedan item nikako nije stizao. Kontaktirao SZK koji su mi rekli da otkažem narudžbu i naručim ponovno sa express shippingom, a onda će mi oni to refundirati. I tako bi - item stigao, ja zatražio i dobio refund.
Staro 28.01.2025., 08:56   #2059
franzD
Premium

Citiraj:
Ne spominje baterije, kaze "out of stock at the moment or in very, very limited stock" iako se trenutno moze naruciti 10kom.... al ajd
Ne spominje baterije jer ne smije ili ne zna. Uglavnom dobavljivost provjeriš tako da prebaciš adresu na .de. Ako je dostupno odmah danas za dostavu na mailbox, znači da seru kvake kao i obično.

Što se tiče dentalnog tuša, ja imam žaomija s Aliexpressa, kvaliteta izrade je iznenađujuće dobra. Prije toga mi jedan Amazonac s tada dobrim recenzijama krepao nakon nešto više od godinu dana, ubila ga voda, tako da ni recenzije na Amazonu nisu savršeno pouzdane.
Staro 28.01.2025., 15:45   #2060
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Meni jedan item nikako nije stizao. Kontaktirao SZK koji su mi rekli da otkažem narudžbu i naručim ponovno sa express shippingom, a onda će mi oni to refundirati. I tako bi - item stigao, ja zatražio i dobio refund.
Ne da mi se bas toliko natezat s njima al dobro za znati.
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Ne spominje baterije jer ne smije ili ne zna. Uglavnom dobavljivost provjeriš tako da prebaciš adresu na .de. Ako je dostupno odmah danas za dostavu na mailbox, znači da seru kvake kao i obično.

Što se tiče dentalnog tuša, ja imam žaomija s Aliexpressa, kvaliteta izrade je iznenađujuće dobra. Prije toga mi jedan Amazonac s tada dobrim recenzijama krepao nakon nešto više od godinu dana, ubila ga voda, tako da ni recenzije na Amazonu nisu savršeno pouzdane.
Probat cu bas danas napraviti taj mailbox pa vidjeti.
Koji si točno naručio sa Alija, vidim i Xiaomi ima 10 modela, moze i na PM da ne spamamo tu.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Staro 28.01.2025., 18:12   #2061
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam se tako natezao sa francuskim Amazonom i nakon nekog vremena (mjesec dana možda i više ne sjećam se) odustao. Nakon svakog javljanja podršci su mi za ispriku davali neke kupone, za koje ni ne znam gdje su sad. XD
Al nikad se nije riješilo a svaki put kao sad će, pričekaj još tjedan dana i biti će poslano. Pođe tjedan i pol ja se javim opet i opet ista priča. Reko ma vi mene pravite budalom i zatražio cancel order. Iste sekunde otkazali, kao da su jedva čekali.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 08:05   #2062
Colop
Premium

Problem sa HRV je da se pošiljke sa baterijom i HAZMAT pošiljke mogu slati isključivo sa brzom poštom.
Idući put naručite sa brzom poštom, kada pošiljka dođe pošaljete invoice na njihov e-mail i oni vrate shipping.
Staro 29.01.2025., 08:39   #2063
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Meni se pojavio još jedan u nizu "Problem occured". Takve pošiljke su prije inače bez problema stizale u mailboxde, međutim DHL-ov tracking me malo zbunjuje.

Kaže, delivery successful no još nema nikakve obavijesti od mailboxde.

Ovo je obavijest s Amazona

p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 09:07   #2064
Colop
Premium

Moguće je da ti pošiljatelj nije napisao tvoj ID u mailboxde skladištu pa su ovi zaprimili pošiljku ali ne znaju čija je.
Meni se isto desilo 1-2 puta, kontaktiraj support, pošalji DHL broj pošiljke, i ovi će ručno razvrstati
Staro 29.01.2025., 09:13   #2065
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

To je normalno, sve je ok. Meni vise nijedan paket prema mailboxu ne pokazuje pravo stanje na amazon trackingu, svi su "sa problemom". DHL tracking je ok. Dobit ces mail od mailboxa u toku jutra.
Staro 29.01.2025., 13:59   #2066
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Hvala dečki. Evo, stiglo im je danas oko 11h.
Staro 29.01.2025., 14:32   #2067
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
sad probaj zbog trackinga .. povrat para .. nisi dobio
pa če slozit i taj dio .

al da, tako i meni bilo, al se nisam okušao cigojnit
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 14:49   #2068
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Razmišljao sam i o tome. Moram pričekat do sutra pa ću probat.
Staro 29.01.2025., 21:58   #2069
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
jučer prvi puta naručio s amazona direkt u hr.
bilo je jeftinije nego u mailbox pa rekoh - da vidimo koliko se isplati ako se 25 eura uštedi.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2025., 21:27   #2070
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Kupovina sa Amazona?

Jel gore neki štrajk po njihovim skladištima možda? Neki dan naručio par stvari (od pelena do žena nekakvih šampona) i tek danas skužio da je arrival date tek za dva tjedna. Prvi put da je tak veliki odmak za obične stvari.
Juice je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na