|
![]() |
#31412 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Meni je čak Amsterdam bolji od Babilona kojeg sam jučer pogledao (ne znam kad se pojavio na Maxu, mislim nedavno). 3 sata... predugo, fakat su ga mogli skratiti s nekim dijelovima.
![]() |
![]() |
#31413 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Ako naletite na "The Girl With a Needle", nemojte ić na IMDB zbog opakih spoilera u opisu! Film je zaslužio da bude shortlistan za oskara, ima 7.5/10 na IMDB, 83 Metascore, ocjene su realne IMHO. Samo gledajte, ali nemojte me proklinjati zbog preporuke, odričem se odgovornosti. Također bacite pogled na ovo, ovo i ovo, meni osobno filmovi godine. Što se tiče Holivuda, nisam snob pa da ne gledam, ali ništa mi nije ostalo u sjećanju. Zadnje izmijenjeno od: kopija. 27.01.2025. u 05:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31415 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To je kao da ti kazem o cemu se radi u The man from Earth - ubije apsolutno svu napetost u filmu. Dobro mi je kolega davnih dana rekao, pogledaj ga bez da uopce ides na net/imdb. I imao je pravo! Odes na imdb i procitas prvu recenicu o filmu i posran ti je film. Tako da... Shhhh! ![]()
![]() |
![]() |
#31416 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
pa ne ubije ti film, jer tip sam kaže odmah u filmu na početku u čemu je riječ (pričamo o the man from earth), pa onda kreće priča o rušenju njegove tvrdnje.
![]() |
#31417 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Edit: stogod pisao, spojler je, fakat necu ako ima jos netko da nije gledao film, sori. Brisem post
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 27.01.2025. u 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31419 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mr. Deeds ide u grad
Mr. Deeds goes to town (1936) Otkriće, obiteljski film iz snova, nekad su bili neki drugi ljudi i oni slični sadašnjima, film na komičan način upoznaje "seljobera" nevinog dečka, ali koje se ne da zeznuti samo tako, kakvi mangupi žderači tuđih života misle da žive u gradu. The best!
![]() |
#31420 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
The wave (Die Welle) 2008 pogledao opet je učim dete dobrim filmovima, sad je u tim godinama. Oduševljena je a boge je i meni opet sjeo jako dobro. Dune part one (2021) isti ciklus edukacije podmaltka, nije joj sjeo. No ja ga gledam drugi put (prvi je bio u kinu) i sad s većom pozornošću i moram priznat da mi je bolji neg u kinu gdje sam nekako imao osjećaj da je prerazvučen, sad mi je bio vrlo vrlo tečan i uspješno prenosi svijet i emocije iz svijeta Dine na ekran |
![]() |
![]() |
![]() |
#31421 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nosferatu - to nije film za svakoga. To je jedna mračna drama, kazališna predstava na ekranu, puno mraka, depresije, tmurnih boja, sivila, čudnih kadrova, malo retro stil snimanja. Osobno, dobar film, nikad ga više ne bi pogledao ponovo. Čak mi je bolji onaj Drakula iz 1970.-tih. 6/10 za mene, da mi leži takva vrsta filmova, još bi dao i više. Eggers ima očito osebujan stil, meni ni jedan njegov film nije nešto previše wow, svaki na svoj način jedinstven, umjetnički, mračan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31422 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
Baš ga i ja jučer pogledao, nisam nešto pretjerano oduševljen. Onaj iz 90ih mi je najbolji (garry oldman). Iako mi je i ovaj zanimljiv... Pogledao bih ga opet jer nisam skužio da mi je preko stremia pokrenulo HDR verziju i pol toga je bila mrčina da nisam niš kužio... npr kad onaj dođe u dvorac kod onog prvi puta... i vidim neke slike na interenetu di se tamo vidi njegova faca a meni je bila neka crna fleka... :/ mislio sam da tako mora bit a dok sam shvatio/ili barem pomislio da nešto nije u redu - je8alo mi se je pa sam ga pogledao do kraja takav kakav je... ili je stvarno takva mrčina u filmu cijelo vrijeme da kurca ne kužiš? Ako da, onda ga neću opet gledat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31424 |
Premium
|
Bram Stoker's Dracula je gro levela bolji od tog Nosferatua |
![]() |
![]() |
![]() |
#31425 |
DIY DILETANT
|
Meni je najbolja verzija od Polanskog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31426 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 29.01.2025. u 12:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31427 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Moram se složiti za Nosferatu. Mislio sam da će biti atmosferičniji i interesantniji ali malo meh. Ne pomaže što je previše taman i fali kontrasta. Baš sam u pripremi za njega pogledao i Bram Stoker's Dracula (1992) od Coppole i mogu reći da mi je Coppolin film poprilično bolji, pogotovo vizualno (osim Keanuovog "britanskog" naglaska ![]() ![]() Pošto nikad nisam gledao originalni Nosferatu začudilo me što je doslovno kopija Drakule sa par imena promjenjenih i radnji koja se ne događa u Londonu.
![]() |
#31428 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#31429 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
mislim da su neke verzije filma bile i uništene zbog toga, pa dugo godina si imao samo neke tipa bootleg lijeve, dok nisu pronašli 50-60 godina kasnije po arhivima i skladištima. Dracula s Oldmanom (tad početkom 90ih je imao puno dobrih filmova) mi je isto top, a gledao sam čak i neki iz 30ih (bela lugoši) s nekim debilnim šišmišima lutkicama ko na nekom koncu koji idu gore dole, te kasniji iz 1970. sa Klausom Kinskijem (koji je Renfield, NE dracula - glumio je čak i on Nosferatua poslije), taj pak ima svako malo nekakve sulude zvukove iz zoološkog vrta ubačene, ko da su snimali kavez s majmunima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31430 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Pise na televizoru da je drugi dio crtica za odrasle new to stream.
![]() |
#31431 | ||
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Aaaaaa, sad sam išao guglat koji je to film, jebote to je filmčina... Trebalo bi opet baciti oko na starije bisere, frankenstain od brooksa, pink panther itd. LOL. Sad si me baš obradovao. Citiraj:
Citiraj:
Pogledao The Autopsy of Jane Doe - ok je film, volim mračne završetke.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31432 |
Premium
|
Babygirl (2024) ajme koje smeće od filma, sad se ove babe od 60 godina našle natjecat koja ce snimit što debilniji film u kojem ce se skinut a da ih što više plate, ja mislio bude to neki erotski triler kad ono quratz od ofce al eto Nicole za sad vodi za honorar (10m$) Demi dobila 5m$ tko je slijedeci? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31433 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Zamisli ovu situaciju, da je 1960. godina i da netko snimi akcijsko pustolovni film u kojem vesela družina patuljaka koja nekud putuje, u neku crnu zemlju a nose i nekakvo prstenje, ali se likovi zovu, npr. nije Gandalf nego Madlaff, nije Bilbo Baggins nego Dildo Goggins, nije Aragorn nego Goribor, itd. I za to čuje udovica od čiče Tolkiena i kaže: alo pajdo, nemože to tako, i tuži producente filma da su plagirali knjigice što napiše njen najdraži, sa drastičnim zahtjevom da snimljeni film bude potpuno fizički uništen, jer nije trebao ni nastati kad nemaju copyright na tu priču. A film imena "Prstenovi su naša zvijezda sjajna" se sačuvao i pronađen je desetljećima kasnije u štali nekog seljaka, koji je mislio da je ukrao vrpce sa njegovom omiljenom glumicom, pravog imena Ilona Staller. E tako ti je bilo i sa tim Nosferatuom iz '22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31434 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31436 | |
Premium
|
Citiraj:
al ne... ona je i dalje vrhunski komad a usput i CEO koju je klinjo / stažist odlučio dominirat day one i ona mu naravno nije mogla odoljet btw Banderas dobio 400k$ za ovu ulogu, mislim da ni tolko nije zasluzio, lik gore sad priča engleski nego u Desperadu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31438 |
DIY DILETANT
|
Ima dobar izraz za Nosferatu u engleskom jeziku. Gimmick. |
![]() |
![]() |
![]() |