Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2025., 21:30   #31411
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mehh, dugo traje a i nerazumljiv je

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2025., 22:00   #31412
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Same here bro, iritantna mi je do te mjere da film gledao ne bi ako je u popisu glumica.

Ja sam se stiltao na najavi, mislio pa kaj nije to bilo već u kinima prije koji mjesec?? kad ono, zamijenio sam ga sa Amsterdamom, jbga gradovi, plus isto neke 1920,30.te, loool.
No nisam sve fulao, pogodite tko tamo isto glumi...

Meni je čak Amsterdam bolji od Babilona kojeg sam jučer pogledao (ne znam kad se pojavio na Maxu, mislim nedavno).

3 sata... predugo, fakat su ga mogli skratiti s nekim dijelovima.
Staro 27.01.2025., 05:10   #31413
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ako naletite na "The Girl With a Needle", nemojte ić na IMDB zbog opakih spoilera u opisu!
Film je zaslužio da bude shortlistan za oskara, ima 7.5/10 na IMDB, 83 Metascore, ocjene su realne IMHO.

Samo gledajte, ali nemojte me proklinjati zbog preporuke, odričem se odgovornosti.

Također bacite pogled na ovo, ovo i ovo, meni osobno filmovi godine.

Što se tiče Holivuda, nisam snob pa da ne gledam, ali ništa mi nije ostalo u sjećanju.

Zadnje izmijenjeno od: kopija. 27.01.2025. u 05:21.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 13:22   #31414
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa de reci nam o cemu se radi u filmu kad nesmimo uc tamo
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 13:33   #31415
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
To je kao da ti kazem o cemu se radi u The man from Earth - ubije apsolutno svu napetost u filmu. Dobro mi je kolega davnih dana rekao, pogledaj ga bez da uopce ides na net/imdb. I imao je pravo! Odes na imdb i procitas prvu recenicu o filmu i posran ti je film.

Tako da... Shhhh!
Staro 27.01.2025., 14:29   #31416
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
pa ne ubije ti film, jer tip sam kaže odmah u filmu na početku u čemu je riječ (pričamo o the man from earth), pa onda kreće priča o rušenju njegove tvrdnje.
Staro 27.01.2025., 14:41   #31417
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Edit: stogod pisao, spojler je, fakat necu ako ima jos netko da nije gledao film, sori. Brisem post

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 27.01.2025. u 19:04.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 18:42   #31418
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Spojlat ćete the man from earth

A kopiju držim maksimalno odgovornim za date preporuke.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2025., 19:45   #31419
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mr. Deeds ide u grad

Mr. Deeds goes to town (1936)

Otkriće, obiteljski film iz snova, nekad su bili neki drugi ljudi i oni slični sadašnjima, film na komičan način upoznaje "seljobera" nevinog dečka, ali koje se ne da zeznuti samo tako, kakvi mangupi žderači tuđih života misle da žive u gradu.
The best!
  • Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.
mhadina je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2025., 08:52   #31420
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
The wave (Die Welle) 2008
pogledao opet je učim dete dobrim filmovima, sad je u tim godinama. Oduševljena je a boge je i meni opet sjeo jako dobro.

Dune part one (2021)
isti ciklus edukacije podmaltka, nije joj sjeo. No ja ga gledam drugi put (prvi je bio u kinu) i sad s većom pozornošću i moram priznat da mi je bolji neg u kinu gdje sam nekako imao osjećaj da je prerazvučen, sad mi je bio vrlo vrlo tečan i uspješno prenosi svijet i emocije iz svijeta Dine na ekran
Staro 28.01.2025., 09:05   #31421
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Nosferatu - to nije film za svakoga. To je jedna mračna drama, kazališna predstava na ekranu, puno mraka, depresije, tmurnih boja, sivila, čudnih kadrova, malo retro stil snimanja.

Osobno, dobar film, nikad ga više ne bi pogledao ponovo.

Čak mi je bolji onaj Drakula iz 1970.-tih.

6/10 za mene, da mi leži takva vrsta filmova, još bi dao i više.

Eggers ima očito osebujan stil, meni ni jedan njegov film nije nešto previše wow, svaki na svoj način jedinstven, umjetnički, mračan.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2025., 09:40   #31422
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Nosferatu - to nije film za svakoga. To je jedna mračna drama, kazališna predstava na ekranu, puno mraka, depresije, tmurnih boja, sivila, čudnih kadrova, malo retro stil snimanja.

Osobno, dobar film, nikad ga više ne bi pogledao ponovo.

Čak mi je bolji onaj Drakula iz 1970.-tih.

6/10 za mene, da mi leži takva vrsta filmova, još bi dao i više.

Eggers ima očito osebujan stil, meni ni jedan njegov film nije nešto previše wow, svaki na svoj način jedinstven, umjetnički, mračan.

Baš ga i ja jučer pogledao, nisam nešto pretjerano oduševljen. Onaj iz 90ih mi je najbolji (garry oldman). Iako mi je i ovaj zanimljiv... Pogledao bih ga opet jer nisam skužio da mi je preko stremia pokrenulo HDR verziju i pol toga je bila mrčina da nisam niš kužio... npr kad onaj dođe u dvorac kod onog prvi puta... i vidim neke slike na interenetu di se tamo vidi njegova faca a meni je bila neka crna fleka... :/ mislio sam da tako mora bit a dok sam shvatio/ili barem pomislio da nešto nije u redu - je8alo mi se je pa sam ga pogledao do kraja takav kakav je... ili je stvarno takva mrčina u filmu cijelo vrijeme da kurca ne kužiš? Ako da, onda ga neću opet gledat.
Staro 28.01.2025., 09:54   #31423
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Ne vidi se njegova faca, poanta je da je mračan da se ne vidi.
Staro 28.01.2025., 10:03   #31424
Spikeman
Premium

Bram Stoker's Dracula je gro levela bolji od tog Nosferatua
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2025., 12:33   #31425
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Meni je najbolja verzija od Polanskog
Staro 28.01.2025., 16:08   #31426
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Mrzio sam taj film, oduvijek mi je bio klaustrofobičan i ostavljao osjećaj beznađa jer ništa nije riješeno i vampiri nisu ubijeni

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 29.01.2025. u 12:12.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2025., 19:24   #31427
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Moram se složiti za Nosferatu. Mislio sam da će biti atmosferičniji i interesantniji ali malo meh.
Ne pomaže što je previše taman i fali kontrasta.

Baš sam u pripremi za njega pogledao i Bram Stoker's Dracula (1992) od Coppole i mogu reći da mi je Coppolin film poprilično bolji, pogotovo vizualno (osim Keanuovog "britanskog" naglaska ) plus malo perverzije koje nema u knjizi

Pošto nikad nisam gledao originalni Nosferatu začudilo me što je doslovno kopija Drakule sa par imena promjenjenih i radnji koja se ne događa u Londonu.
Staro 28.01.2025., 20:41   #31428
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
The wave (Die Welle) 2008
pogledao opet je učim dete dobrim filmovima, sad je u tim godinama. Oduševljena je a boge je i meni opet sjeo jako dobro.
E na ovo budem bacio oko.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 03:24   #31429
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Pošto nikad nisam gledao originalni Nosferatu začudilo me što je doslovno kopija Drakule sa par imena promjenjenih i radnji koja se ne događa u Londonu.
Oko tog je iirc odmah masu tužbi bilo od udovice Stokera, da je film plagijat,
mislim da su neke verzije filma bile i uništene zbog toga, pa dugo godina si imao samo neke tipa bootleg lijeve, dok nisu pronašli 50-60 godina kasnije po arhivima i skladištima.

Dracula s Oldmanom (tad početkom 90ih je imao puno dobrih filmova) mi je isto top,
a gledao sam čak i neki iz 30ih (bela lugoši) s nekim debilnim šišmišima lutkicama ko na nekom koncu koji idu gore dole,
te kasniji iz 1970. sa Klausom Kinskijem (koji je Renfield, NE dracula - glumio je čak i on Nosferatua poslije), taj pak ima svako malo nekakve sulude zvukove iz zoološkog vrta ubačene, ko da su snimali kavez s majmunima.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 05:16   #31430
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pise na televizoru da je drugi dio crtica za odrasle new to stream.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 08:30   #31431
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Aaaaaa, sad sam išao guglat koji je to film, jebote to je filmčina... Trebalo bi opet baciti oko na starije bisere, frankenstain od brooksa, pink panther itd. LOL. Sad si me baš obradovao.
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Moram se složiti za Nosferatu. Mislio sam da će biti atmosferičniji i interesantniji ali malo meh.
Ne pomaže što je previše taman i fali kontrasta.

Baš sam u pripremi za njega pogledao i Bram Stoker's Dracula (1992) od Coppole i mogu reći da mi je Coppolin film poprilično bolji, pogotovo vizualno (osim Keanuovog "britanskog" naglaska ) plus malo perverzije koje nema u knjizi

A takva su i meni očekivanja bila... Pošto je ovaj ružan ko noć, mislio sam da će više biti naglaska na toj čudovišnoj strani, ono sije strah i trepet i sad će ga ovi probost, a ono radnja skoro pa ista ko i stokerova dracula... Ovaj je barem u filmu objasnio zašto se dracula pali na tu ženu, u nosferatu nisam primjetio ništa osim da mu miriše po nekom cviječu. :/
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Oko tog je iirc odmah masu tužbi bilo od udovice Stokera, da je film plagijat,
mislim da su neke verzije filma bile i uništene zbog toga, pa dugo godina si imao samo neke tipa bootleg lijeve, dok nisu pronašli 50-60 godina kasnije po arhivima i skladištima.
Nisam te shvatio, kakav bootleg lijeve i plagijat čega, knjige?

Pogledao The Autopsy of Jane Doe - ok je film, volim mračne završetke..
Staro 29.01.2025., 10:13   #31432
Spikeman
Premium

Babygirl (2024)

ajme koje smeće od filma, sad se ove babe od 60 godina našle natjecat koja ce snimit što debilniji film u kojem ce se skinut a da ih što više plate, ja mislio bude to neki erotski triler kad ono quratz od ofce

al eto Nicole za sad vodi za honorar (10m$) Demi dobila 5m$
tko je slijedeci?
Staro 29.01.2025., 11:35   #31433
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
Nisam te shvatio, kakav bootleg lijeve i plagijat čega, knjige?
Zamisli ovu situaciju, da je 1960. godina i da netko snimi akcijsko pustolovni film u kojem vesela družina patuljaka koja nekud putuje, u neku crnu zemlju a nose i nekakvo prstenje, ali se likovi zovu, npr. nije Gandalf nego Madlaff, nije Bilbo Baggins nego Dildo Goggins, nije Aragorn nego Goribor, itd.

I za to čuje udovica od čiče Tolkiena i kaže: alo pajdo, nemože to tako,
i tuži producente filma da su plagirali knjigice što napiše njen najdraži, sa drastičnim zahtjevom da snimljeni film bude potpuno fizički uništen, jer nije trebao ni nastati kad nemaju copyright na tu priču. A film imena "Prstenovi su naša zvijezda sjajna" se sačuvao i pronađen je desetljećima kasnije u štali nekog seljaka, koji je mislio da je ukrao vrpce sa njegovom omiljenom glumicom, pravog imena Ilona Staller.

E tako ti je bilo i sa tim Nosferatuom iz '22.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 12:14   #31434
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
Babygirl (2024)

ajme koje smeće od filma, sad se ove babe od 60 godina našle natjecat koja ce snimit što debilniji film u kojem ce se skinut a da ih što više plate, ja mislio bude to neki erotski triler kad ono quratz od ofce

al eto Nicole za sad vodi za honorar (10m$) Demi dobila 5m$
tko je slijedeci?
to je sad neki trend kod tih izoperiranih baba a nekadašnjih pica da snimaju filmove s ciljem da se pokažu takve izoperirane kao ono "mi smo još uvijek one pice i pune smo seksipila" - ne niste, izgledate ko da su vas djeca u nižim razredima osnovne crtala za domaću zadaću
Staro 29.01.2025., 12:45   #31435
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

baš to, sve ima svoje vrijeme.
Staro 29.01.2025., 13:27   #31436
Spikeman
Premium

Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
to je sad neki trend kod tih izoperiranih baba a nekadašnjih pica da snimaju filmove s ciljem da se pokažu takve izoperirane kao ono "mi smo još uvijek one pice i pune smo seksipila" - ne niste, izgledate ko da su vas djeca u nižim razredima osnovne crtala za domaću zadaću
ma žasu, ono shema idem zaledit facu a prvi pogled na šake / vrat / stopala i ko da su je iz groba izvadili...

al ne... ona je i dalje vrhunski komad a usput i CEO koju je klinjo / stažist odlučio dominirat day one i ona mu naravno nije mogla odoljet

btw Banderas dobio 400k$ za ovu ulogu, mislim da ni tolko nije zasluzio, lik gore sad priča engleski nego u Desperadu
Staro 29.01.2025., 18:18   #31437
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Meni Nosferatu bezveze.
Čekaju se ovi o vukodlacima, Al ne gajim previše nade.
Staro 29.01.2025., 19:12   #31438
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Ima dobar izraz za Nosferatu u engleskom jeziku.
Gimmick.
Staro 29.01.2025., 19:21   #31439
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

na hrvatskom: preserans.
Staro 29.01.2025., 22:31   #31440
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Den of Thieves: Pantera, neloše, dobar akcijski film. Na stranu neke gluposti, ali ovo je sasvim pristojan nastavak jedinice.

Ice Cube mlađi, vidi se, dobro živi, škembica je narasala.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na