|
![]() |
#20342 |
..::..u prolazu..::..
Datum registracije: Jun 2007
|
A iskreno nisam Hisense uopće imao u vidu, više sam se fokusirao na TCL jer sam dosta inf na stranim forumima našao. Konkretno osim naših foruma najviše sam avforums i reddit čitao proučavajući TCL, dok Hisense nisam uopće imao na radaru. Ali sad kad si spomenuo "bacit ću pogled". Sent from my SM-S928B using Tapatalk
![]() |
#20344 | |
|
Citiraj:
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#20346 | |
|
Citiraj:
![]() Mislim da idem na kraju na TCL nema mi druge, plus sad daju 2+3 god garancije pa s obzirom na sve mislim da je best buy trenutno. Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Zadnje izmijenjeno od: Crimecop. 19.01.2025. u 11:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20347 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ima ih vani, budget verzija B4 https://geizhals.eu/lg-oled77b49la-a3170143.html Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20348 |
|
Ma gledao sam vani Amazon.de i ostalo, ali nitko ne dostavlja te veličine u RH, a što je razumljivo s obzirom na dimenzije paketa jednog 77" TV-a. A i da imam neku kombinaciju iz Njemačke opet taj netko bi morao imati kombi da mi ga preveze jer u osobno vozilo ne stane, tako da ta varijanta otpada. Sent from my SM-S928B using Tapatalk
![]() |
#20349 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja ti inače istu dvojbu imam, samo mi se ne žuri, tj. nije mi prioritet trenutno, ali isto gledam 75 ili 77". Daj ako uzmeš napiši nekakav review. Ja skoro i ne gledam TV ravno pa me zanima kako je kada se gleda iz boka. Ovaj hisense npr. ima preko 1000 zona zatamnjivanja, moj sony xe9005 ima mislim da 96, znači napredak bi trebao biti.
![]() |
#20350 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
jel moze neka preporuka za hdmi 2.1 duzine 7 do 10m. 7m mi je na knap, 10m je pozeljno koliko citam nakon 7m bi trebao opticki kabel, ili bi neki certificirani obicni trebao raditi? edit uzeo ovaj s amazona, i radi komp u 4k120 https://www.amazon.de/dp/B0C2WJ89SW?...sin_title&th=1 Zadnje izmijenjeno od: Gemmy. 24.01.2025. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20351 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Uzeo neki dan ovaj: https://iponcomp.hr/shop/proizvod/ge...m_medium=click Radi ko urica. Kada sam kupio PS5, ovdje sam dobio 2-3 preporuke za 10m HDMI, ni jedan od navedenih nije radio na toj udaljenosti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20352 | |
Premium
|
Citiraj:
Uzmes kombi i do Graza po TV. Uvijek ima nacina ako zelis taj 77" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20353 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Pitanje za vlasnike TCL Android TV12 Televizora
Kako se na tom TCL ATV OS-u mogu instalirat aplikacije kojih nema u guglovoj trgovini? Probao sam kod prijatelja sa X-Plore file manager-om sa USB sticka, ali mi sistem upoce ne prikazuje/prepoznaje filove sa .apk ekstenzijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20354 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Treba u postavkama omogućit unknown sources Evo vodiča korak po korak: https://smarttvclub.com/how-to-insta...-tcl-smart-tv/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20355 |
Premium
|
Nema te opcije Uknown Sources niti Security u izborniku TCL C655 TV-a... Ali nasao sam rjesenje na drugom mjestu, stvar je "dopustenja za x-plore": Settings -> Apps -> App permissions -> Files and Media -> X-Plore -> Allow management of all files (ne samo default - media files only) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20356 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ljudi, hisense tv-i, uzeo bi običan ili qled (to je ionako isti k manjeviše). izbor je Hisense 58A6N ili Hisense 58E7NQ. razlike u cijeni su oko 100eura, 370 za običan vs 460 za qled. ne pere me hdr i tako te gluposti. ionako 99% gledam anime s torrenta. pitanje je - može li se na tim hisense tv-ima ugasiti processing slike, znači bez AI pizdarija, ubrzavanja na 60fps, i ostalo? jer frend ima neki LG moderniji i sve šta na njemu gledamo je nerealno, ultra smooth, meni apsolutno negledljivo. dakle da mi taj tv sliku prikaže onakvom kakvu je dobije na hdmi-ju. mogućnosti operativnog sustava me ne zanimaju, bit će spojeni tv box i pc na nju, eventualno ću koristiti antenski ulaz. tv neće vidjeti interneta nikad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20357 | |
Premium
|
Citiraj:
Ustvari kupovinom TCL-a dobies TV "sa ugradjenim (vrlo dobrim) Android Boxom". Iznenadio sam se kolko je to bolji i versatilniji TV od Hisens-a. Kodi na njemu radi bolje nego na vecini zasebnih AndroidTV 12 boxovima i mozes na njemu lagano iskljucit sva guglova sranja ![]() Nije preporuka, nego moj izbor da se ja dvoumim izmedju ta dva TV-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20358 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
To sve možeš isključit i na hi sensu a i na tom LG-u kojeg spominješ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20360 |
Premium
Datum registracije: Apr 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20361 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Platio si ga i oni 12 dana nisu u stanju poslati? Neka si ti njima to napravio. Valjda se budu opametili svi.
![]() |
![]() |
#20362 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Jel ovo ok za tu lovu ili ima što bolje te veličine do 400eu? https://www.pevex.hr/qled-tv-tcl-55c...2-s2-google-tv
![]() |
#20363 |
Premium
|
zadnji put kad sam vidio android tv, to se bootalo 5 minuta. svako gašenje tv-a je nakon toga zahtijevalo ponovno butanje. neznam dal je bio u pitanju tlc, vivax ili nešto takvog "domaćeg". imali smo ih par komada u izlogu maloprodaje pa sam znao proć pored njih. u moju obranu - zadnji put sam tcl vidio mislim 2019. god. moguće da to više nije situacija. ali općenito, htio bi da tv bude samo tv, čim jednostavniji. pritisnem botun i upali se za 5 sekundi. za x godina kad/ako se koruptira sustav, zaglavit ću sa tv-om koji će ić u boot loop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20364 |
Premium
|
Ja sam isto bio vrlo skeptican glede Android-a na TV-u, ali ovaj koji sam opisao je pravo osvjezenje glede brzine. Ako se tv ugasi nakon gledanja nekog TV programa, ide u stand by i ponovno se otvori na doticni TV program u roku od 5-6 sekundi. Ako se dok je ugasen (u stand by stanju) iskljuci iz struje, onda se ponovno boot-a u Android za 15-18 sekundi dok otvori zadnji TV ulaz ili TV program. To je na nivou najbrzih mojih boxova (Ugoos AM6B+ i Odroid N2) na CoreElec-u. Inace, ovo kaj hoces da se TV upali za 5 sekundi je davna proslost, danas vecina TV-i imaju neki OS baziran na Linux-u i uglavnom se svi boot-aju dosta dugo, pa tako i tvoj odabir TV-a sa VIDAA OS-om se buta za 15-20 sekundi do prikaza TV programa. Ne sjecam se jel VIDAA OS ima stand by stanje, ili se uvjek ugasi do kraja. 5 sekundi mozes postic samo ako je neki TV u stand by stanju, ali nikako ako se iskljuci iz struje prije paljenja, ili kupis LG Oled koji otvori TV program za 3-5 sekundi bez obzira jel bio u stand by stanju ili iskljucen iz struje ![]() Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 26.01.2025. u 16:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20365 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Moj je stigao 22 dan nakon placanja, 2 dana nakon sto si pitao u SD threadu. Dostava je zapravo solidna, 7-8 dana i nije tako strasno ali od placanja do slanja od strane SD za gabaritne posiljke je u 90% slucajeva potrebno 2 tjedna.
![]() |
![]() |
#20366 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma šta android tv/google tv televizije se pale po xy sekundi, da ne kažem minuta? ili pričamo o cold bootu, a ne standby-u? Za cold boot mi je jasno, ali to ne radiš baš svaki dan. Ako pričamo samo o standby-u, Shield se digne za 5 sekundi, a od toga 4 sekunde čeka da se upali tv panel. Ništa preko 10 sekundi ne bi prihvatio.
![]() |
![]() |
#20367 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20368 |
Premium
|
Da, ja pitam za vrijeme potrebno od kad pritisnem crveni botun na daljinskom do kad dobijem sliku. Cold boot tj paljenje nakon čupanja iz struje ne komentiram, osim ako nije grdo vrijeme tv je u struji. Znači i sa android tv-om se to pali relativno brzo? Ps imam Sharp dumb TV u app, koji osim šta se pali dosta brzo, ima 2 power botuna, jedan za tv i drugi za panel. Super stvar za samo slusat tv. Potrošnja struje je možda 2w kad tv radi bez panela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20369 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
cek cek, kaj netko ovdje ištekava TV iz struje nakon svakog gledanja? WTF |
![]() |
![]() |
![]() |
|