|
![]() |
#421 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Nije bez razloga što se kaže, da je BTC kralj, a sve ostalo su shitcoins. Neki tu dodaju u drugi ešalon ETH, možda SOL, i još kojeg. Moraš shvatiti da je u cryptu 95-99% prevara. Ako želiš dugoročno, bez muke i (velike) brige, onda se drži prvih nekoliko najjačih. Ako misliš trgovati dnevno, onda ti je svejedno što trguješ, cilj je ionako kupiti i prodati po mogućnosti u jednom dana, ili najviše nekoliko dana. Onda je tu cilj uhvatiti hype rano i izaći na vrijeme. 3. Pogledaj pod 1., prevara. 4. Isto sam razmišljao o tome prije nekoliko godina, ali mi nije imalo smisla. Ako ću kupovati "virtualno" onda se držim crypta koji ima veći potencijal za rast. Ako mislim imati neku sigurnost u slučaju katastrofe, onda mi treba hard cash, tj. fizičko zlato. A tu su onda vjerojatno bolje kovanice od poluga radi unovčavanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Bilo kako bilo klasičan DCA za kripto mi nije neka strategija, odnosno konkretno mi je suludo da danas kupuješ 100k recimo jer kao radiš DCA... Al opet netko tko ne želi UOPĆE pratit (iako je imho loš smjer ulagat u bilo što ako to ne pratiš UOPĆE) može radit DCA jer će se i taj buy na 100k dugoročno isplatit, najvjerojatnije... Doduše vidim da smo od "ulaganja u BTC za stare dane" iz prvog posta već u drugom došli do shita/scama i sl. pa je savjet ionako nebitan ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#423 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Da je to tako jednostavno, hrpa ljudi bi se natovarila na zadnjem padu na 50K, ili onom prije na 40K, ili onom prije na 25K, ili onom prije... A nisu. Isto vrijedi i za prodaju, da li prodati na 30K? Da li će ići još gore, ili će pasti na 3K pa ćeš popušiti. Kada gledaš sada, skoro 2 godine kasnije, izgleda lako. I što ako si prodao na 30K, ono palo na 25K ti super zadovoljan kako si dobro pogodio, kad ono ode na 40K za nekoliko dana. Sada si ljut, kupiš nasilu da pratiš val, kad ono ode nazad na 32K. Sad ti je još gore, koja si budala, što si kupovao. Tu si već postao trejder, a ne dugoročno investirao i već si vjerojatno popušio dio para. Iskustveno pričam što se meni pokazalo najbolje. DCA isti iznos u redovnim intervalima, bilo skupo ili jeftino, svejedno je. Kada bude veliki pad, ali baš veliki, ono kada se svi kunu da su gotovi s cryptom, da sve propada, kada i ti sam tako razmišljaš i strah te kupiti, onda kupiš dodano s nekim iznosom sa strane. Ne prevelikim da te ne boli, ali dovoljnim za tebe. I odrediš si neki period ili cilj u kojem ćeš prodati, npr. držim minimalno 3 godine, ili dok ne dođe do 150.000, onda prodajem. Ali svakom svoje, meni ovo pali, neko trguje i uspijeva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
@Libertus - hvala ti, znači kada su u pitanju crypo, držim se samo BTC-a i to je to? da ne gledam ništa dalje? P2P da isto zanemarim, ništa pametno od toga? a sa ETF-ovima se već da "igrati"? vidim da IWDA ima potencijala za dobar/konstantan rast @Cosmo ![]() ![]() uglavnom, riješio sam se ETH-a i DOGE-a u Binanceu i stavio sve na BTC... i znači vaša mišljenja su uglavnom OK za fizičke zlatne 999 investicijske polugice/kovanice?
![]() |
#426 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
A teško će ti ljudi tu nešto reći za plemenite metale, ipak si u podforumu za kripto. Moje mišljenje je da ako nećeš baš jako ulaziti u ulaganja da se držiš jedne stvari, znači ili kripto ili dionice ili plemeniti metali itd. Naravno, to je moje mišljenje. Što se tiče kripta, ja bih samo rekao da ja u Solanu vjerujem više nego u BTC, ali to sam ja ![]() Što se tiče načina ulaganja u kripto, uglavnom se slažem s kolegom Libertus, na sličan način razmišljamo.
![]() |
#427 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Ali da ne dužimo, jer ne mislim tebe ili bilo koga uvjeravat u nešto, samo sam iznio svoju strategiju kako za tebe tako i za bilo koga tko čita. Naravno, ti ili bilo ko drugi radite onako kako vam se pokazalo najbolje, svima nam je u interesu zaradit, kako ćemo doć do te zarade nije uopće bitno ![]()
![]() |
![]() |
#428 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Rang 15-30k nije dno. Dno bi bilo da je najniža cijena u zadnje 2-3 godine bila tipa 15k i ti si točno na toliko lupio sve pare koje si imao. Mislim da kolega Libertus na to misli, teško da ćeš ti ikad pogoditi to dno.
![]() |
#433 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Slao sam Trump token na binance i u sol scan mi stoji da na toj adresi iman tokene, međutim unutar binance mi je stanje 0. Vidim da pokraj "isoncurve" stoji false. Zadnje izmijenjeno od: dzajko. 19.01.2025. u 23:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 | ||
Torrent freek
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#445 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Imam priliku kupiti ledger nano s, polovnjak, s trznice, malo koristen iz druge ruke, prodaje ga meni nepoznati lik, koji navodi da se nesto sitno bavio cryptom, ali ga vise ne zanima to, oko 20ak eur cijena, dok su novi po trgovinama 80-ak + eur, dali je bolje to zaobilaziti jer je polovno koristeno/ili nema veze-svejedno je?
![]() |
#448 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma ne treba ti ledger za to. Skini electrum i napravi offline wallet, private key tj. seed phrase si isprintaj na papir i spremi na neki usb. Za online korištenje napraviš sa electrumom watching only wallet gdje možeš samo primati a ne i slati i siguran si isto kao i sa ledgerom. Ovo vrijedi za BTC, nisi rekao koji crypto imaš na binanceu |
![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Dobar savjet, ali "offline wallet" dio je problematičan, treba proučit problematiku da nebi bilo kukulele. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|