Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.12.2024., 17:38   #1381
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ja sam bio prije 2 godine krajem 10-og mjeseca u Rovinju u hotelu Lone (4 nocenja) i hotel je odlican, uzeo sam sobu sa "bazenom" koji je grijani i ima jacuzzi i stvarno smo se super odmorili tako da preporuka za Lone .
Bio sam u Loneu prije 5-6 godina, i bio mi je super, pogotovo arhitektura unutrašnjnosti.
Ali par ljudi mi se žalilo u zadnjih godinu dvije da nije ni približno tako dobar kao prije, da se lošije održava i slično.
Spa pogotovo

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2024., 17:48   #1382
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Sad će dvije godine od kada sam bio u Loneu, spa im je bezvezan.
Ali svejedno pamtim odmor kao odličan, em mi je Rovinj super, em nisu bili oni dani u mjesecu if you know what I mean.
357€ su bila tri noćenja.

....
Nego, iako se dosta negativnog pisalo o Tenerife pa čak i u ovoj temi ja sam se nedavno, krajem studenog, vratio oduševljen od tamo. Kako je kad je srce sezone pojma nemam ali sve mi je tamo bilo bar duplo bolje nego na Makarskoj rivijeri a čistoća jedno x250 u odnosu na nas. Ne znam bi li tamo bilo teže naći jedan opušak na plaži ili u nas jedan kvadrat bez njega. Nisu ni ulice drukčije.

Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 29.12.2024. u 18:02.
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2024., 19:43   #1383
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Baci oko na Grand Park Hotel Rovinj, mi smo 2 godine za redom bili tamo, meni top topova za RH. Ako se dobro sjećam, oko 250EUR noćenje je bilo.
Gledam upravo. Imam ponudu na 440 eura za dva noćenja.
Kakav je spa?

Staro 29.12.2024., 20:44   #1384
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako ti je toliko bitan spa, na kvarneru je među boljim na Lošinju, Vitality Punta hotel.
Al ak je spa glavni uvjet onda rađe u Sloveniju potegnut. Ovo kod nas ti je sve više manje bazen, i 2-3 saune.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2024., 21:10   #1385
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ako ti je toliko bitan spa, na kvarneru je među boljim na Lošinju, Vitality Punta hotel.
Al ak je spa glavni uvjet onda rađe u Sloveniju potegnut. Ovo kod nas ti je sve više manje bazen, i 2-3 saune.
Hvala na info

Bio sam u Olimiji u 11tom mjesecu, i sada ću opet u siječnju, a predaleko mi je za vikend pičiti opet do Slovenije.
Gledam maksimalno 3,5 sata vožnje iz Splita ili Rovinj

Bacio pogled sada na Sloveniju i hotele, u siječnju im je peak season, socijalistički 8.0 hotel sa bookinga košta skuplje nego Grand hotel park Rovinj

Nu

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 29.12.2024. u 21:17.
Staro 29.12.2024., 21:20   #1386
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ma mislim da je bolji izbor ti onda novi Hilton nego Rovinj, a kolko vidim hvale s wellness oazom od 3700 m2. Lone ofucano izgleda sad već.
Staro 20.01.2025., 14:14   #1387
andy91
Premium

Datum registracije: Oct 2014
Čudno, ali jel moguće da nisam našao niti jedan post o Malti?

Jel bio tko nedavno? Čini mi se kao ok za otići krajem 2 mjeseca sa ženom i djetetom od 2 godine. 5 dana mislim da sasvim dovoljno.

Rent a car pretpostavljam bi bio poželjan? Samo ta vožnja po drugoj strani, da ne bude borbe

Ako ima kakvih savjeta i preporuka, javite slobodno.
andy91 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2025., 14:16   #1388
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kazu frendovi da je rentacar greska, previse prometa i nedostatk parkinga. Bolt/taxi im je bio primarni nacin kretanja po otoku.
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2025., 14:20   #1389
cic
Premium

cic's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Frend i ja idemo u nedjelju i vraćamo se u četvrtak. Avion 30€, prtljaga 29€, a hotel 48€ za 4 dana. Tolko mi kod nas uzmu samo za ulazak u hotel.

Ak ne zaboravim, javim dojmove

Zadnje izmijenjeno od: cic. 20.01.2025. u 14:30.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2025., 14:25   #1390
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Paxton Pregled postova
Kazu frendovi da je rentacar greska, previse prometa i nedostatk parkinga. Bolt/taxi im je bio primarni nacin kretanja po otoku.
Rentacar je super ako nije sezona.

Van sezone se da voziti, ali da, promet je ludnica. Znak jedan ujutro, kasnije ga lokalno stanovništvo pokrije vrećama za smeće, više ne vrijedi.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2025., 14:36   #1391
Colop
Premium

Citiraj:
Autor andy91 Pregled postova

Jel bio tko nedavno? Čini mi se kao ok za otići krajem 2 mjeseca sa ženom i djetetom od 2 godine. 5 dana mislim da sasvim dovoljno.

Rent a car pretpostavljam bi bio poželjan? Samo ta vožnja po drugoj strani, da ne bude borbe

Super grad, pun povijesti. Zidine su kao Dubrovnik na steroidima.
Ja se ne bi usudio rent a car, jer voze lijevo, a skoro me zgazilo tamo kao pješaka, jer look left.
Hrana i piće nisu bili skupi, zbog nekog razloga sve je puno naših istočnih susjeda kao konobara i security na ulazu u klubove.
Staro 20.01.2025., 14:36   #1392
andy91
Premium

Datum registracije: Oct 2014
Kraj veljače bi rekao da je čist ok za rent a car onda?

Gledao sam Bolt (tnx Paxton) i cijene nisu strašne tako da za rezervnu opciju bi bilo ok.
Možda ne bi ni trebao auto svaki dan pa je i bolja opcija. Zato me zanima gdje se smjestiti kao neka najbolja lokacija za povezanost taksijem recimo, a opet da imamo dan-dva samo šta obići pješice.
andy91 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2025., 14:38   #1393
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:

Gledao sam Bolt (tnx Paxton) i cijene nisu strašne tako da za rezervnu opciju bi bilo ok.
Možda ne bi ni trebao auto svaki dan pa je i bolja opcija. Zato me zanima gdje se smjestiti kao neka najbolja lokacija za povezanost taksijem recimo, a opet da imamo dan-dva samo šta obići pješice.
Ja sam bio u ožujku, ali ima toga 5 godina.

Da, promet je bio ludnica, ali koliko čujem, ni blizu kako je ljeti.

Da se preživjeti u prometu, ali sve što znaš o prometu, zaboravi, i uči isponova tamo.

Znakovi ne vrijede lokalcima, prednost ima onaj luđi.
Staro 20.01.2025., 16:03   #1394
cic
Premium

cic's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:

Za 25€ imaju tjedne karte za bus. Mi to uzimamo čim sletimo
cic je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2025., 19:14   #1395
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Ja sam bio krajem studenog '23. Ne treba se plašiti vožnje po "krivoj" strani na Malti van sezone jer su vozači tamo super obzirni prema strancima, nisu živčani ni malo. Ali da, znaju izvoditi cirkus sa radovima i prometnim znakovima. Sva rentacar vozila završavaju na slovo Z, tako se raspoznavaju. Bus vozi o cijelom otoku i jeftin je način prijevoza ali puno bi tu bilo čekanja. Pogotovo jer postoje neke bezvezne lokacije tipa crveni i bijeli dvorac a koje TripAdvisor izbacuje kao top a zapravo su teški flop. Pa onda čekaj sat vremena da ponovno naiđe autobus...
Mi smo bili u Sliemi, ok za noćne izlaske bez sjedanja za volan. Blizu je St. Julliens tko želi još življe izlaske.

Najbolji mi je ovaj poviše opis "Dubrovnik na steroidima", savršen.
Nema tko se nije "izredao" na Malti kroz povijest i svi su ostavili svoj trag.

Hrana mi je užas doduše, čak i riba ako je svježa. Sve mi je imalo okus i miris po kloru.
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2025., 21:20   #1396
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
ima si ti nekakav oblik disgeuzije, meni je hrana bila jako fina.
Ništa mi nije po kloru "davalo".
Staro 20.01.2025., 23:02   #1397
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
A je li netko išao skoro u Tunis na ljetovanje? Gledam ponude, uglavnom na "Sunčani odmor". Idem s djetetom 9g, ne treba mi nikakva gužva ni partijanje, ali me brinu dosta loše ocjene i komentari na gotovo sve hotele koji su u ponudi. Ima dosta riječi poput filthy, disgusting...

Zapravo tražim pješčanu plažu i da potrošim max 2000€, ne mora biti Tunis. Avion je prednost.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2025., 11:42   #1398
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Nisam bio, ali Tunis mi ne daje nikakav drugi dojam nego gužva i partijanje.

Pogledaj Bodrum, tj. Bitez u Turskoj. Bio sam već više puta u više hotela na toj obali. Ako hoćeš mirnije, gledaj manje hotele.
Najviše sam puta bio u Costa Bitezhan i mislim da je točno to što tražiš. Mirniji, manji hotel, na pješčanoj plaži. Jedino što mi je zapravo išlo na živce tamo je što možeš ući 500m u more i još si na dubini koljena.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 21.01.2025., 12:00   #1399
Colop
Premium

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
A je li netko išao skoro u Tunis na ljetovanje? Gledam ponude, uglavnom na "Sunčani odmor". Idem s djetetom 9g, ne treba mi nikakva gužva ni partijanje, ali me brinu dosta loše ocjene i komentari na gotovo sve hotele koji su u ponudi. Ima dosta riječi poput filthy, disgusting...

Zapravo tražim pješčanu plažu i da potrošim max 2000€, ne mora biti Tunis. Avion je prednost.

Meni su više manje sve te arapske zemlje sa iznimkom Emirata upitne čistoće i sigurnosti.
Palma de Mallorca?
Turska?
Staro 21.01.2025., 12:12   #1400
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:

Evo, što ti mogu reći iz priča što sam čuo od kumova i bližih prijatelja.

Svi su bili na nekom otoku/poluotoku koji čuva vojska, tamo je kao lijepo, van toga, vise životinje na štrikovima, oružja ima, nije sigurno.
Jeftino je relativno, mada meni se to nije činilo ništa prejeftino kada se sve zbroji, ali kada uspoređuješ USA ili Japan npr., ispadne jeftin izlet.
Najbolji hotel je imao majči izmet danima na stepenicama, hrana ima čudan okus, ali osim toga, sve je bilo relativno čisto.
"All insclusive" nije isti kao kod nas, dosta toga je uključeno ali dosta toga se plaća dodatno, mada bio "all inclusive".
Borba za ležaljke na bazenima od prve zrake sunca, ako želiš na bazen. Voda plićak dobrih 200-300m, izgoriš na putu do dubine.
Svi su potkupljivi, ako daš 10EUR nekom tko čuva ležaljke, sreman je ljudima uzeti doslovno ručnik ispod guzice jer si ga ti potplatio.
Sve van rezorta je upitne čistoće, kvalitete, sigurnosti.
Vožnja kroz Saharu je isplativa, samo ako potplatiš šofera da tvoju grupu vozi malo jače, to je "the thing" dolje.
Izleti na piratske brodove i to su odlični.

Sve u svemu, ljudi koji su bili su zadovoljni.
Staro 21.01.2025., 12:24   #1401
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Koji gušt je otić na odmor pa te vojska čuva na otoku/resortu? A van tog ako odeš je upitno. To mi je sve samo ne odmor
Ili je poanta u sjedenju na suncu pored bazena dok je kod nas zima? Al za to ima i sigurnijih opcija
Staro 21.01.2025., 12:36   #1402
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Koji gušt je otić na odmor pa te vojska čuva na otoku/resortu? A van tog ako odeš je upitno. To mi je sve samo ne odmor

1000 % se slažem sa tobom.
Nisam ovdje proživio rat, granate i sranja da od svojih novaca plaćam odlazak u rizičnu zonu.

Znači odmah eliminiramo Maroko, Alžir, Tunis, Egipat i Meksiko
Staro 21.01.2025., 12:49   #1403
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Srećom što ljudi biraju gdje žele ići i kako potrošiti VLASTITI novac...

Ne želite ići, nikakav problem, to je vaš izbor. Čovjek pita, jer želi ići...
Staro 21.01.2025., 14:32   #1404
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Jasno, samo komentiramo. Tome i služi forum
Staro 21.01.2025., 18:45   #1405
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:

Posebno sa zenom i djetetom od 2g izbjegavati Paceville u San Giljanu odnosno St. Julian'su u periodu od 20-05 a i u globalu taj dio otoka. Namjenjen je populaciji od 16-30godina max i to samcima. Postoji jako puno ''gentleman'' klubova i cure se ne srame doslovno te zgrabiti za ruku i vuci u svoje ''odaje'', gdje ljudi zavrsavaju opljackani. Masu puta cak i te djelatnice odlaze u druge klubove i kradu mobitele i druge vrijedne stvari (lancice, orglice, mobitele koji su odlozeni na stolu/sanku...) te trce u svoj klub gdje su zasticene. Ako krenes za njom na ulazu ce te docekat osiguranje koje ti nece dat da udes i optuzit ce te da si pijan, agresivan itd. Policija je jako brza kod dolaska na mjesto zlocina ali nazalost stat ce na stranu kluba i dat ti da puses i opet si u banani. Obicno stoje u Pacevillu kod burger kinga - marica i njih 10ak su uvijek u pripravnosti (https://www.google.com/maps/place/Bu...oASAFQAw%3D%3D)
Sav security po nocnim klubovima/lokalima su decki iz srbije/crne gore i sve se da dogovoriti s njima pri ulasku, ali znaju bit poprilicno brutalni ukoliko se ne igra po njihovim pravilima unutar kluba. Zajebi nacionalna obiljezlja i pogotovo kad je u pitanju nogomet, sad ne sjecam se tocno ali bilo je situacija di su ili grobare ili delije (partizan/crvena zvezda prevedi na nase rivalstvo dinamo/hajduk) skidali i uzimali im majice i tjerali ih da nastave noc goli, pa mozes zamisliti kaj se dogada ako setas sa nasim obiljezjima. Ako si bez njih i prides im i krenes pricat hrvatski docekaju te siroke ruke i nemas nikakvih problema (ako trebas bilo kakve supstance, najbolji su ti prijatelji)

Ako i zavrsite tamo preko dana da zelis prosetat, bacit pogled na Knisja tal-Karmnu, neogoticku rimsko-katolicku crkvu a u blizini je i restoran Peperoncino ciji je vlasnik (Zoki) s nasih krajeva i kaj se tice mesne ponude i usluge je top. Preporucam da napravite rezervaciju posto je u vecini slucajeva bukiran.

Oko spinola baya preporuka za dnevni bar je Pleasure (trazite Velju). Obicno kad je lijepo vrijeme imaju vani DJ-a koji ne pusta preglasnu muziku tako da mozete sjest na terasu i uzivati u cugi i voditi normalni razgovor a nakon ''radnog vremena'' sve se seli unutar kluba i ja sam se iznenadio prvi put kad sam dosao da se pusta vecinom hrvatski pop i rock uz tu i tamo koju narodnu, a sto vise vrijeme odmice krecu cajke ali u podnosljivom tonu.

Kaj se tice gastronomije njihovo tradicionalno jelo je varivo (zec) i to preporucam.

U blizini Pleasurea je ruski karaoke bar Damici (https://www.google.com/maps/place//d...:8290&ictx=111).
Za drustvo zeljno zabave dusu dalo. Cijene su malo vise nego u ostatku barova/nocnih klubova ali zato vas niko nece gledati cudno ako zelite pjevati sta god vam srce pozeli pa makar bili sami cijelu noc.

Irski pub Cork's (https://www.google.com/maps/place/Co...oASAFQAw%3D%3D)
takoder barmani su srbi (trazite Miljana), a unutar puba vikendom budu karaoke, a i imaju u 2 stola za biljar i ako se ne varam pikado

Sto se tice dnevnih izleta: valletta, gozo i comino islands (blue lagoon), coral lagoon (L-Ahrax Tal- Mellieha) i skok sa 15m visine ako zelis adrenalinski dan ali u tom slucaju preporucam da uzmes nekakve slapice da se mozes izac i popesti se po stijenama, mdina, popeye village (koji sve vise vuce na tourist trap, ali i dalje je fora vidit to selo)

Ostatak otoka na zalost nisam imal prilike za istraziti, ako ako trebas mogu te spojiti sa ljudima koji zive dolje i dobit dobit vise informacija oko svega
p3c3k je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2025., 06:29   #1406
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:

Tunis I Egipat su zemlje u koje se vise nikada ne bih vratio.Bolja opcija ti je Turska ili Cipar ( turski dio ).
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2025., 15:54   #1407
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Je li netko kupovao tablete protiv malarije? Idemo u Kruger u 4 mj i bio sam kod doktora, ali sam izgubio taj papir sa detaljima.

Bilo bi mi super ako imam nekoga iz prve ruke.. hvala
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2025., 03:21   #1408
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Rent-a-car preko booking.com? Jel ima neko iskustva?

Situacija je slijedeca. Idem u campione d'italia (talijanska eksklava u svicarskom kantonu ticino) Imam let zagreb-bergamo-zagreb (ryanair).
Po rasporedu trebal bi sletiti na orio al serio u 22:50, 10.3 i let za zagreb mi je 17.3 u 23:15. Da bi dosli do smjestaja koji je u na drugoj strani jezera, malo ispod lugana, potreban nam je auto.

Vrijeme dolaska je takvo kakvo je i ovisimo o rent-a-caru. Jedina opcija, koja mi odgovara (posto nemam kreditnu karticu, samo debitne) je preko bookinga ali postoji hrpa upitnika.

Izbacuje mi firmu Budget.
U t&c preko bookinga pise da je moguce platiti debitnom karticom - odlicno
Uz sva moguca osiguranja i zastite rentanje citroena c3 ili slicnog vozila me ispada 253€ za 7 dana. Zvuci predobro. Bukiram zato kaj imam besplatno otkazivanje da cijena ne skoci gore u meduvremenu.

Idem provjeriti na stranice Budgeta i ocekujem mozda bum prosel jeftinije kad ono sok i nevjerica.
Prvo uz svo to silno osiguranje koje booking nudi da sam bezbrizan u slucaju kakve stete, krade i ne znam cega ne, rent je u startu skuplji za 100tinjak € plus kad sam krenul citat njihov t&c malo sam se zabrinul.

Prva stvar je ta da pise da bi se iznajmio auto preko njih potrebna je kreditna kartica - koju nemam (iako mi je vec booking teretil racun za ta 253€) pa si mislim ajde, valjda nebu problema.
Druga stvar je kaj imam samo 10minuta vremena od planiranog vremena slijetanja do vremena za podignut auto (sva sreca imam samo mali carry-on, ali opet sve ovisi o sjedalu koje cu dobiti pa izlazak moze potrajati), rijesit papirologiju i ne znam kaj sve ne (posto prvi put rentam auto) za koje sam uvjeren da necu stic jel eto - ryanair je u pitanju i u zadnjih 8godina letenja s njima nikad nisam stigel na vrijeme. Spominje se naknada od 70ak € za podizanje automobila izvan radnog vremena (kod rezervacije me je trazil broj leta, pa si opet nekak mislim ako i kasni, nije moja krivica, imaju podatke pa buju morali cekat)
Posto auto podizem u italiji (i vracam na istu lokaciju) receno mi je da moram platiti nekih 50ak € da mogu uopce prec granicu i uc u svicarsku. Na to jos ide i svicarska vinjeta...
Citajuci dalje t&c, dolazim do sekcije gdje pise da ce se racun teretiti sa 200€ (rezervacija sredstava) nakon potpisivanja papira i svega, kaj mi je isto ok, ali par redova nize pise dodatne naknade koje se mogu naplatiti - ciscenje automobila i to je dodatan iznos od preko 200€.

Kakva su iskustva s tim - jel moram i ja poslikat auto u kakvom stanju ga preuzimam i iznutra i izvana i koje su granice da neko veli morali smo cistiti auto nakon vaseg koristenja. Inace niti sam pusac, niti se jede i pije u autu, a i u tome kojeg rentamo se vozimo dvojica i to dnevno bumo napravili 30ak km.

Savjeti, preporuke, iskustva - sve je dobro doslo.
p3c3k je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2025., 07:12   #1409
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor p3c3k Pregled postova
Rent-a-car preko booking.com? Jel ima neko iskustva?

Situacija je slijedeca. Idem u campione d'italia (talijanska eksklava u svicarskom kantonu ticino) Imam let zagreb-bergamo-zagreb (ryanair).
Po rasporedu trebal bi sletiti na orio al serio u 22:50, 10.3 i let za zagreb mi je 17.3 u 23:15. Da bi dosli do smjestaja koji je u na drugoj strani jezera, malo ispod lugana, potreban nam je auto.

Vrijeme dolaska je takvo kakvo je i ovisimo o rent-a-caru. Jedina opcija, koja mi odgovara (posto nemam kreditnu karticu, samo debitne) je preko bookinga ali postoji hrpa upitnika.

Izbacuje mi firmu Budget.
U t&c preko bookinga pise da je moguce platiti debitnom karticom - odlicno
Uz sva moguca osiguranja i zastite rentanje citroena c3 ili slicnog vozila me ispada 253€ za 7 dana. Zvuci predobro. Bukiram zato kaj imam besplatno otkazivanje da cijena ne skoci gore u meduvremenu.

Idem provjeriti na stranice Budgeta i ocekujem mozda bum prosel jeftinije kad ono sok i nevjerica.
Prvo uz svo to silno osiguranje koje booking nudi da sam bezbrizan u slucaju kakve stete, krade i ne znam cega ne, rent je u startu skuplji za 100tinjak € plus kad sam krenul citat njihov t&c malo sam se zabrinul.

Prva stvar je ta da pise da bi se iznajmio auto preko njih potrebna je kreditna kartica - koju nemam (iako mi je vec booking teretil racun za ta 253€) pa si mislim ajde, valjda nebu problema.
Druga stvar je kaj imam samo 10minuta vremena od planiranog vremena slijetanja do vremena za podignut auto (sva sreca imam samo mali carry-on, ali opet sve ovisi o sjedalu koje cu dobiti pa izlazak moze potrajati), rijesit papirologiju i ne znam kaj sve ne (posto prvi put rentam auto) za koje sam uvjeren da necu stic jel eto - ryanair je u pitanju i u zadnjih 8godina letenja s njima nikad nisam stigel na vrijeme. Spominje se naknada od 70ak € za podizanje automobila izvan radnog vremena (kod rezervacije me je trazil broj leta, pa si opet nekak mislim ako i kasni, nije moja krivica, imaju podatke pa buju morali cekat)
Posto auto podizem u italiji (i vracam na istu lokaciju) receno mi je da moram platiti nekih 50ak € da mogu uopce prec granicu i uc u svicarsku. Na to jos ide i svicarska vinjeta...
Citajuci dalje t&c, dolazim do sekcije gdje pise da ce se racun teretiti sa 200€ (rezervacija sredstava) nakon potpisivanja papira i svega, kaj mi je isto ok, ali par redova nize pise dodatne naknade koje se mogu naplatiti - ciscenje automobila i to je dodatan iznos od preko 200€.

Kakva su iskustva s tim - jel moram i ja poslikat auto u kakvom stanju ga preuzimam i iznutra i izvana i koje su granice da neko veli morali smo cistiti auto nakon vaseg koristenja. Inace niti sam pusac, niti se jede i pije u autu, a i u tome kojeg rentamo se vozimo dvojica i to dnevno bumo napravili 30ak km.

Savjeti, preporuke, iskustva - sve je dobro doslo.

svuda ti treba kreditna kartica jer im to služi kao osiguranje, bez obzira što si platio već najam
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2025., 07:32   #1410
Colop
Premium

Plus slikaj detaljno auto sa svih strana, ili uzmi full kasko osiguranje.
Rent a carovi vole derati ljude na sitnim ogrwbotinama i oštećenjima

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno