|
![]() |
#2251 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
istina je, upravo rekreditiram svoj stari kredit koji je bio 3,8% i bogme sam itekako zadovoljan koliko će mi se smanjit mjesečni anuitet, Meni to prati kreditni agent koji me zove kad je nešto bolje na tržištu i ništa me ne košta da prijeđem na takav bolji deal |
![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Kaj su pale kamatne stope ispod 3%? Nitko nije uzimao kredite na onih 4% kaj su imali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#2259 | |
Premium
|
Citiraj:
Božićnicu ti nitko ne uzima u obzir, jer je jednokratna. Gablec, da, HPB ga neće gledati. Prijevoz, ovisi na koga naletiš, da se dogovoriti. Načuo sam nešto da će ići, ali to nije provjereno, više špekulacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2260 | |
tiki
|
Citiraj:
U OTP su gledali cak i bozicnicu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2261 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači jedan mjesec ti je dosta za ratu jer imaš božićnicu, nakon toga, ko ga jebe, nekak će se snaći? Karikiram naravno, ali nekak mi je to navlakuša nekakva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Podijeli božićnicu (i ostale dodatke) sa 12 i riješen problem.
![]() |
#2264 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Mogu li se ti stambeni krediti ovako proaktivno vraćati bankama tipa imaš viška par iljada € mjesečno pa uplatiš za kredit da ga brže vratiš ili tipa uleti ti 100000€ nasljedstva i vratiš cijeli kredit 10 godine ranije ili to moraš unaprijed dogovoriti u banci? Pitam jer buraz planira uzimati stambeni za stan i uzet će ga na max godina radi neke sigurnosti, ali vjerujem da bi svatko htio ranije vratiti ako bude mogao.
![]() |
#2267 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Može se vratiti, na taj dio se ne plaća kamata, a ako imate cijelu glavnicu, onda ga samo zatvrorite koliko sam ja skužio. A ako vam uleti npr 10k€ pa želite uplatiti samo to da si ubrzate i olakšate vraćanje krede, samo vam promijene iznos mj rate, ne skraćuju samu kredu ako to želite(budam, da se otplaćuje 2g kraće) za to se onda ide na ''reprogramiranje'' kredita ili kako se to već zove. Ugl ne žele se nikako odreći kamate ako ne moraju, samo u slučaju vraćanja cijele glavnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2268 | |
tiki
|
Citiraj:
A što ako ti se plaća smanji? A što ako dobiješ otkaz? A što ako... Jebiga, kod dizanja kredita se gleda zadnjih par plaća, a OTP je izašao u susret i gledao je i zadnje dvije božićnice. Dakle zbroj božićnica podijeljeno sa 24 (mjeseca) i za toliko su računali da mi je bila veća plaća i toliko mi se digla kreditna sposobnost |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | ||
Premium
|
Citiraj:
Možeš šta želiš danas, već godinama je tako. Ako imaš karikiram 50k viška, možeš smanjiti broj anuiteta, možeš smanjiti ratu (ovisi da li želiš otplatiti kamatu ili glavnicu) itd. Možeš šta želiš. Naravno, to sve piše u Ugovoru u kreditu. Ali da bi to odradio, moraš to dogovoriti u banci, naravno. Trebaš pismo namjere itd. Citiraj:
Sve je to definirano Ugovorom o kreditu. Sve ovisi o tome što si potpisao. Prijevremena otplata nikada nije bila upitna, što plaćaš kod prijevremene otplate je definirano u Ugovoru. To je važno pročitati i posložiti prije potpisivanja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2271 | |
Premium
|
Citiraj:
Paušalno, isto tako, primanja su. Božićnica, to još nisam čuo, a imam iskustva s bankama već godinama. Ali ok, svaki dan nešto novo naučiš. Srećom, meni u firmi da se božićnica rasporedi na 12 mjeseci, taman mi se rata kredita digne za 2 kruha i 2 mlijeka. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 21.01.2025. u 10:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Negdje sam vidio, sad se ne mogu sjetit. Vezano za HPB i ovaj kredit. Morate imati redovna primanja svaki mjesec da bi vam bila ta kamata. Jer ak imate redovna primanja je bonus 0.80% Treba vidjet sa njima što u slučaju otkaza i da ne nađeš odmah posao i jedan mjesec nemaš redovna primanja jer je onda kamata tipa 3.8% Tak da si dobro pročitajte uvjete |
![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Piše u uvjetima: Ukoliko se priljev redovnog primanja na transakcijski račun klijenta otvoren kod Banke ne izvrši nakon potpisa Ugovora o kreditu a prije plasmana kredita ili ukoliko se u tijeku otplate kredita prestanu izvršavati doznake redovitog priljeva plaće ili mirovine na račun kod Banke 3 (tri) mjeseca za redom, Korisnik kredita gubi pravo na ostvareni bonus, te se do kraja otplate kredita primjenjuje redovna kamatna stopa. Redovna je 3.69% |
![]() |
![]() |
![]() |
#2276 | |
Premium
|
Nije to isto, ne mogu to dovoljno naglasiti... Plaća, ako si na ugovoru na neodređeno je redovan priljev, nije nešto što poslodavac može i ne mora dati. Božićnica nije redovan priljev, kompletno je ovisna o Ugovoru kakav si potpisao i može se ali ne mora dati. Plus, masa banki traži poslodavca da potpiše papire za stambeni kredit. Ako ćemo tvojom logikom, šta ako sutra udari komet? Što ako sutra Putin postišće sve ove tipke i krene Skynet scenarij? Vjeruj mi, Božićnica u 9/10 banaka se ne gleda za kredit. Gablec, prijevoz je puno redovitiji u tom pogledu. To što neke banke ili banka to uzimaju u obzir, pokazuje samo činjenicu da žele privući ljude jer ne mogu ponuditi baš konkurentne uvjete u ovo vrijeme. Citiraj:
Ovaj prvi dio je malo zajebaniji, treba to dobro vidjeti s bankom da se datumi poslože, lako se to zezne. Mada i 3.69% je niže nego u većini banaka još uvijek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Je li možda netko dobio odgovor na mail i tako zakazo sastanak? Poslao sam, ali očito imaju puno prijava pa to traje neko vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Čekajte ljudi, pa druge banke će isto spustit kamatu, moraju biti blesavi da puste da im HPB zgrabe svu klijentelu. Samo treba jedan mini period osviještenja da skuže da im cure klijenti (2,89 je samo za klijente HPBa ako sam dobro shvatio). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Zvao sam posrednika zbog refinanciranja..kaze da je realno 2.5-3 mj cekanja da se odradi refinanciranje kredita.. Za nove kredite ako je nesto hitno, prvo u jednu pbz predlozio i onda nakon kupnje nekretnine zapocet postupak refinanciranja. Isto tako kaze da ce ostali spustati ali ne bas toliko.. Izracunao mi je na moj iznos razliku od 43 000€ u 30 godina kredita..što zbog kamate što zbog životnog osiguranja koje plaćam a u HPB ne treba..
Gdje se jede jedem,gdje se pije pijem,gdje se radi ne smetam! Zadnje izmijenjeno od: siloman. 22.01.2025. u 16:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|