|
![]() |
#2042 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Zgrada je manja, s 5 katova, hrpetina mladih s klincima, puno ih je već bilo u stanu vidjeti kako napreduju radovi, a obavijest smo naljepili prije početka radova. Fora je što imam par sati posla štemanja da može doći majstor postavljat pločice - u normalnom terminu, a ako čekam subotu da krenem radit, nikad nebu gotovo…
![]() |
![]() |
#2044 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
A nemas sta, moras to napraviti i jbga sad. Info si stavio, ljudi znaju sto radis, ako netko i kenja jbga uvijek ce se naci netko i samo polako s njima. Ako imate predstavnika stanara skompaj se s njim i to ti je vec pola posla.
![]() |
![]() |
#2046 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Odakle da krenem? ![]() ![]() Uvijek se sjetim mladog bracnog para koji su ogolili stan u mojoj zgradi i napravili nesto predivno na kraju. Imalu smo valjda 3-4 sastanka stanara jer se ljudima dizao k sto su oni imali radove cijeli dan - postujuci dnevni mir, jasno! Moj stari je htio crknuti. I urla on na sve, psuje, prosipa zuc, ali taj par je bio ful korektan, isprike svima, komunikacija top. Dobar dio komunikacije je odradio predstavnik stanara jer ekipa vise vjeruje kad ti istu stvar kaze netko koga poznajes. Na kraju nije trebalo dugo da svi zaborave te radove i postanu ok s njima jer i oni su ful ok likovi na kraju. Ljudska psiha je zajebana stvar, pogotovo uparena s kolektivom.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 13.01.2025. u 00:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2047 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Ostaviš broj mobitela ako netko nekaj treba i bok. Do kojih 19h je ok za raditi tak "bučne" radove. Osobno kada sam imao bučne radove bilo kuća ili stan radnim danom nisam počinjao prije 7, a vikendima prije 8. Završavao sam obično do između 17-19h. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2048 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Godinu dana sam uređivao stan iz temelja, 95% sam sam radio, možda dvaput subotom nešto štemao, vikendom sam radio tihe poslove, zidanje, provlačenje struje itd. Ostalo bučno samo tjedno, nikad poslje 16h. Obavijestio sam ih unaprijed za sve. Naravno sigurno su neki negodovali, al ne meni direkt. Nije neka druželjubiva zajednica bila, al sve je prošlo ok
![]() |
#2049 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Pod naletima kopita zla
|
Jel itko kupovao od ovih? Sve ok? Gledam ovaj ventilator za kupaonicu. https://www.hvac.hr/kupaonski-ventil...s/522/product/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2051 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2052 |
Pod naletima kopita zla
|
Ok. ![]() ![]() Site mu je banana. Automatski odabere županiju koja je prva po abecednom redu bez da je ja odaberem, automatski je pogrešna cijena dostave, 2dbarcode nije dobar tj. u kunama je. ![]() Al ok čuli smo se telefonski. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 13.01.2025. u 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2054 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2055 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
ja kupio tu, fi 125mm za druge namjene, ne WC, radi ko sat za cca 17-20€ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2056 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma da, za tih 63€ drugdje kupiš 3 kom: https://www.ikoma.hr/hr/cijene/venti...100-mm-185483/ https://www.comet.hr/ventilator-12-w...proizvod-9305/ https://culic.net/product-category/e...-za-kucanstvo/ ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Pod naletima kopita zla
|
Kupuje se jednom, a ne svaki dan. ![]() ![]() Super ![]() Crijevo od vode za vešmainu. ![]() ![]() Uzeo sam jučer u pevexu https://www.pevex.hr/instalacija-cri...eno-3-4zz-1-5m i crijevo slini. Znači na dijelu koji ide na vešmašinu (koljeno) ima plastični navoj, gumica i onda mnetalnna "šelna" i ispod nje slini polako. Probao sam staviti drugu gumicu ali nema pomoći. Mislim da ću do feroterma otići, a ovo falično zamijeniti za par piva. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 14.01.2025. u 05:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Uzmi skuplji ventilator, vjeruj osjeti se razlika. Znam jer sam prošao kroz istu priču ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2060 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Slažem se za ventilatore, namijenjao sam se raznih sranja i sad već godinama imam CRZ dizajnersku verziju - https://www.hvac.hr/kupaonski-ventil...c/625/product/ Ako ništa drugo, ne vidi se nakupljena prašina (bez brige, očistim tu i tamo) Ne kužim kakav je ovaj, kako se to montira? https://www.hvac.hr/kupaonski-ventil.../1901/product/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Danas sam se malo igrao spajajući brodski pod u postupku izrade škrinje od duglazije. Na kraju sam doša do optimalnog načina za raspoređivanje ljepila koje je jednostavno, brzo i ne proizvodi previše viška (jednom preliti, i onda samo prstom proći preko fugi). Znam da je sitnica ali čovjeka veseli pogotovo ako imate OKP ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2062 |
Brat od Đon Vejna
|
Kako sam gore naveo u adaptaciji sam stana. Uveli su mi koaksijalni vod za A1 Giga internet kako je vidljivo na slici. Nemam praktičan pristup struji na tom mjestu pa bi kao što se vidio kroz postojeći bužir za paricu proveo sajlom koaks do boravka. Bi li vi to ukopavali u žbuku i bužir? Jel postoji kakva lajsna da odvedem koaks do razvodne od starog bakra elegantno, pa dalje kroz bužir do boravk, a da lajsna nije ona odurna kvadratna za urede za rede ili koju koriste po stubištu zgrade? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2063 |
Moderator
|
Pa i tako si u grubim radovima, ako možeš ukopaj kanal, u njega stavi pvc bužir za el. instalacije pa u njega coax kabel. Gdje "na putu" već imaš pvc bužir, iskoristi ga. Ako budeš stavljao svoj coax obavezno stavi kvalitetni RG6. Pazi kako ćeš izvesti "kantune" da me slomiješ kabel a i zbog provlačenja. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.01.2025. u 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2064 |
Brat od Đon Vejna
|
Obzirom da je jedan spoj odmah kod ulaza, morao bi u principu izvest da iz komada ide do dn. Boravka? Koliko su u praksi štetni prijelazi ako bi napravio još jedan spoj u razvodnoj kutiji?
![]() |
#2065 |
Moderator
|
Svakako je bolje kabel u komadu. Spojevi, produžeci nisu problem ako se ispravno izvede kvalitetnim materijalom. Pazi da nemaš kratki spoj između srednjeg i shirma + da shirm ima uredan spoj. Iskoristi postojeći kabel sa konektorima šta ih je tehničar postavio ... nedaju se skinuti i ponovo upotrebiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Žena željela pravu "špajzu", pošto prijašnji vlasnik nije uspio ukomponirati špajzu u kuću od 260 kvadrata... Kako? Ne znam... Prije: ![]() Poslije: ![]() Cijena: 10m drva (5 letvi po 2m, 1.8cm debljine, bor) - 80EUR 3 x 80cm drvo, isto kao ovo gore - 27EUR 20L profila - 40EUR 5m strujnog kabla + reflektor - 10EUR Kanalica za kabel 2m - 2EUR Šarafi i tiple - cca 10EUR 1.5cm šarafi za drvo, 100 komada - 8EUR Sve skupa cca 200EUR, riješeno, čvrsto i sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima li ovdje koji statičar da kaže može li se od OSB ploča rezanih na trake od 2500 x 125 x 25 mm napraviti konstrukcija za vunu i onda na konstrukciju staviti tanje OSB ploče? Gore ne bi bio nikakav teret. Znači, mogu li tako rezane OSB ploče zamijeniti isto takve daske kad bi se postavile na kant? Cilj je uštediti vrijeme i novac jer daske moram prosušiti, zaštititi itd. i vremenom bi se uvile, a OSB nema tih problema.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2070 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Koliko bi ti bio raspon tih OSB ploča? I o tome dosta ovisi nosivost, a i o debljini vune. Ako si mislio ovako na kant, može. Na ovoj slici će nosit pokrov. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|