Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.01.2025., 13:47   #4381
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ne znam je li ovaj zamjena ili ne ali nije skup za snagu.
Ne mogu puno reći o radu jer nisam koristio u poslu ali za prvu čini se da ima dosta manje vibracija i tiše radi.
Gornja sklopka može zaključati prekidač kad se koristi mod za štemanje (za bušenje ne radi), kontrolna ploča ima i kontrolu za smjer vrtnje što mi i nije neka sreća ali dobro.

Evo kratki video bušenja u beton sa 12mm Milwaukee svrdlom.

https://youtu.be/AO2ytURQck8
Staro 10.01.2025., 17:21   #4382
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
To je sa lidl.de? Vidio sam je u ponudi, odmah mi je upala u oko. No neću je uzimati, moram malo usporiti, malu imam i nije uopće loša.
Ti, je li vidiš razliku u tim dzulima, mala vs ta veća?
I to što kažeš za smjer vrtnje, hoćeš reći da je ona digitalna tipka, nije mehanička?
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2025., 17:47   #4383
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Da, lidl.de preko mailboxa.
Ja sam ima tu manju A1 ili B2, sa potenciometrom za snagu i onda par novijih verzija (potrga jednu pa noviju dobio u garanciji pa opet toj novoj otkazao mehanizam za vrtnju pa je samo udarala) iako su se obe naradile.

Nakon toga sam uzeo najnoviju (D4) ali kako se ova pojavila vratio je u dućan, a i te nove su samo lošije čini mi se.

Smjer vrtnje je digitalno sad na membransku tipku, nije fizički više makar mi to i nije neki hendikep pošto se ne radi o klasičnoj bušilici kod koje se često to koristi.
Staro 10.01.2025., 21:14   #4384
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pa prije koji tjedan je udarni bio u Lidlu, ne da mi se u garažu da vidim reviziju.

Kad smo kod Parksidea, danas mi je krepao novi cirkular, nije radio ni minutu. Odrezao sam letvu na par dijelova, ispuhao je kompresorom prije nego ću je spremiti natrag u kutiju, kad dođe komšija i hoće vidjeti kako radi. Startao sam bio ponovno na prazno i više se nije htjela isključiti, vrtila i dalje nakon puštanja prekidača pa sam izvadio bateriju, vratio i počela blinkati crvena LED-ica. Ide i to na reklamaciju, neka tvornička greška je...

https://www.reddit.com/r/Parkside/co...alfunctioning/

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2025., 22:21   #4385
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Ja sam je par puta koristio i za sad sve ok. Poslat će ti OWIM novu, nema servisa (besplatna extra staza i list pile haha).
Staro 11.01.2025., 10:11   #4386
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Ima netko preporuku nekog jeftinog kofera za alat, da je barem oko 20" ili može neki ruksak ili nešto što vam se baš čini zgodno, ali da sad nije knipex ili nešto tako
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2025., 10:18   #4387
andy91
Premium

Datum registracije: Oct 2014
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Nedavno sam nabavio dosta starog ariša, a i pali me ponovno korištenje drveta tako da već neko vrijeme gledam kako da uzmem debljaču.

Prvotno sam mislio uzeti Metabo DH 330, ali cijena od preko 500e mi nije bila privlačna.

Pošto sam gledao i na Amazonu, naletim na Vevor, neku kinesku marku sa solidnim ocjenama.

Kroz malo proučavanja vidim da imaju i skuplji model s 3 noža i dvije brzine - opcije koje imaju mnogo skuplji uređaji i tako vidim na AliExpressu da je neka akcija i ubodem jednu za cca 320e.

Stigla je za tjedan dana iz Češke.

Danas sam išao probati na starim daskama ariša koje nisu bile održavane i cijelu godinu su bile izložene suncu i moru (doslovno potopljene dobar dio godine), drvo je bilo izloženo tome od 2016-te.

Oduševljen sam rezultatom, jako fini rezultat blananja i debljanje je točno u desetinu milimetra (provjerio sam 4 kuta).
6 mjeseci kasnije, jesi li i dalje zadovoljan? Koliko često si je koristio?
andy91 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2025., 13:54   #4388
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor andy91 Pregled postova
6 mjeseci kasnije, jesi li i dalje zadovoljan? Koliko često si je koristio?
Da, najbitnije je dobro poštelati noževe i stol da su paralelni i u livelu.
Kad se to riješi rezultati su odlični.

Prenamjenio sam Parkside stalak za preklopnu pilu da mi služi za debljaču i snipe je minimalan ili nepostojeći.

Staro 11.01.2025., 20:42   #4389
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Mar, nevezano za debljaču (inače za to amaterski koristim diy stega sistem, aka prenosivi stalak za svaki stol, za kutnu brusilicu sa podužim valjkom za brus papir) gledam onu PBD-40 na podu.
Definitivno jedan od boljih alata koji sam kupio u zadnjih 5 godina. Buši bez problema ama baš sve materijale i nema zamora. Jedino što sam na njoj odma prominija je bila glava (dodatnih 100€ za nulu) i doda pojačanu šajbu vodilicu na stupu da rotacija svrdla ostane skoro na nuli. Najveća prednost što je lako prenosiva.

Kome god zatriba stupna bušilica bilo profi, bilo hobi, definitivno preporučujem.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2025., 21:41   #4390
andy91
Premium

Datum registracije: Oct 2014
Citiraj:
Da, najbitnije je dobro poštelati noževe i stol da su paralelni i u livelu.
Kad se to riješi rezultati su odlični.

Prenamjenio sam Parkside stalak za preklopnu pilu da mi služi za debljaču i snipe je minimalan ili nepostojeći.

Bas sam gledao jel uzeti varijantu sa stolom ili bez.
I moram još istražiti jel ima kakva alternativa a da ima i ravnalicu s gornje strane.
Max bi dao 800€. Mislim da bez ravnalice neću pokriti sve sto mi treba, kad izvučem letve koje su sa svih strana neravne i neobrađene.

Vidio sam onaj Zipper ali moram vidjeti sto kažu iskustva drugih..
andy91 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2025., 22:03   #4391
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
Mar, nevezano za debljaču (inače za to amaterski koristim diy stega sistem, aka prenosivi stalak za svaki stol, za kutnu brusilicu sa podužim valjkom za brus papir) gledam onu PBD-40 na podu.
Definitivno jedan od boljih alata koji sam kupio u zadnjih 5 godina. Buši bez problema ama baš sve materijale i nema zamora. Jedino što sam na njoj odma prominija je bila glava (dodatnih 100€ za nulu) i doda pojačanu šajbu vodilicu na stupu da rotacija svrdla ostane skoro na nuli. Najveća prednost što je lako prenosiva.

Kome god zatriba stupna bušilica bilo profi, bilo hobi, definitivno preporučujem.

Da, ista stvar.
Baš sam danas stavio Baer 0.2-13mm glavu jer je originalna treš, a onaj prsten za zaključavanje je iritantan. Mene i nije ispala nešto skupo, oko 35e, a kažu da je preciznija od Rohm Supre koja je dosta skuplja.

Naručio sam i MR128ZZ ležajeve za osovinu jer su originalni iglični loši s puno lufta.
Srećom sad više nije na podu , sad su 2 stola na kotačima u igri, bacim sliku.
Staro 12.01.2025., 21:36   #4392
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Citiraj:
Baš sam danas stavio Baer 0.2-13mm glavu jer je originalna treš, a onaj prsten za zaključavanje je iritantan, a kažu da je preciznija od Rohm Supre koja je dosta skuplja.

Ako misliš na ovo BAER® drill chuck 0.2 - 13 mm thread UNF 1/2" po specifikacijama je sigurno bolji i povoljniji izbor (ja u ono vrime za to nisan zna!). Čak je i masivnija (poželjno s mog gledišta) od Rohm Supre.

Što se prenosivosti tiče, nisam pobornik stolova, kod mene je na bokunu daske (nešto kao mini paleta).
Staro 15.01.2025., 07:19   #4393
Slash555
Premium
Moj komp

Slash555's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Da, ista stvar.

Baš sam danas stavio Baer 0.2-13mm glavu jer je originalna treš, a onaj prsten za zaključavanje je iritantan. Mene i nije ispala nešto skupo, oko 35e, a kažu da je preciznija od Rohm Supre koja je dosta skuplja.

Naručio sam i MR128ZZ ležajeve za osovinu jer su originalni iglični loši s puno lufta.

Srećom sad više nije na podu , sad su 2 stola na kotačima u igri, bacim sliku.
Baš se i ja spremam u kupnju te stolne bušilice. Gdje si uzeo glavu? Jel itko kupovao šta sa https://www.doktorcekic.hr/ ?

Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk
Slash555 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2025., 09:09   #4394
markotornic
Registered User

Datum registracije: Feb 2017
Citiraj:

Nisam bas u tim voda pa te molim samo pojasnjenje ovo oko šajbe vodilice. Thx. Imas mozda sliku.
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2025., 12:55   #4395
jazz3p
Premium

Datum registracije: Oct 2010
Kupio sam u lidlu Parkside 3-IN-1 Multi-Function Sander PMFS 200 C3 za 10 eura i rezevne brusne papire za 1 euro. Na onoj polici gdje budu svi artikli na sniženju.

https://www.youtube.com/watch?v=dQFMTbkMssY
jazz3p je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2025., 16:12   #4396
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor markotornic Pregled postova
Nisam bas u tim voda pa te molim samo pojasnjenje ovo oko šajbe vodilice. Thx. Imas mozda sliku.
Možda misli na bushing/ležaj osovine? Tvornički nije dobar i ima lufta pa preciznost pati.

Citiraj:
Autor Slash555 Pregled postova
Baš se i ja spremam u kupnju te stolne bušilice. Gdje si uzeo glavu? Jel itko kupovao šta sa https://www.doktorcekic.hr/ ?
Ja sam bušilicu uzea na Amazonu kao i drugu glavu.

Citiraj:
Ako misliš na ovo BAER® drill chuck 0.2 - 13 mm thread UNF 1/2" po specifikacijama je sigurno bolji i povoljniji izbor (ja u ono vrime za to nisan zna!). Čak je i masivnija (poželjno s mog gledišta) od Rohm Supre.
Da, to je ta glava.
Staro 15.01.2025., 20:06   #4397
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Citiraj:
Autor markotornic Pregled postova

Kompliciranija varijanta smanjivanja wobblinga je rastavljanje bušilice i zamjena orginal igličastog ležaja sa puno lufta kvalitetnijim ležajem.

Jeftinija i brža varijanta je dodavanje deblje šajbe na stupu vodilice.

Ovo san vidija na JubiTubi...

https://www.youtube.com/watch?v=pXC8YoIiTaA&pp

Ovako je orginal debljine 1,5 mm.

Ovako izgleda moj dizajn u 3d programu.

A ovako izgleda isprintano od čovika ipo (tu sa foruma) i montirano preko orginal šajbe.

Staro 16.01.2025., 23:22   #4398
Buger
Premium
Moj komp

Imam parkside cvikcange za 3-4 eura i vidim da su mi postale pretupe i lagano hrđave. Ima li neki način da ih naoštrim ili bi trebao kupiti neke druge
Staro 16.01.2025., 23:25   #4399
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Turpija, ili brusni kamen/papir pa ih naoštri malo. A za skidanje hrđe imaš sprejeve ili neke kućne kemije recimo.
Staro 01.02.2025., 11:51   #4400
Buger
Premium
Moj komp

Nisam do sada puno koristio ubodnu pilu. Imam neku no name 550W i rezao sam obični iveral od 18mm.

Problem je što kad sam "išao u zavoj", to je tolko treslo da mi se iverica otkačila od stega i lupalo je jako.

Ne znam jel to normalna pojava ili ne . Probao sam mijenjati onaj položaj za vibriranje pile ali manje više mi isto djeluje.
Staro 01.02.2025., 12:00   #4401
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Imam parkside cvikcange za 3-4 eura i vidim da su mi postale pretupe i lagano hrđave. Ima li neki način da ih naoštrim ili bi trebao kupiti neke druge
To su jednokratne cvikcange. Kupi Knipex

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2025., 15:52   #4402
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Nisam do sada puno koristio ubodnu pilu. Imam neku no name 550W i rezao sam obični iveral od 18mm.

Problem je što kad sam "išao u zavoj", to je tolko treslo da mi se iverica otkačila od stega i lupalo je jako.

Ne znam jel to normalna pojava ili ne . Probao sam mijenjati onaj položaj za vibriranje pile ali manje više mi isto djeluje.
Stavi bez njihanja, koristi list za krivulje (uski list) i idi lagano.
Kod ubodnih pila ne trebaš puno gurati pilu, bitno je pritisnuti prema dolje (materijalu) da se pila umiri i onda ona sama lagano vuče naprijed kako pila.
Staro 10.02.2025., 20:25   #4403
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Imali netko iskustva s "Univerzalnim čistačem podova" ili kako se več zove uređaj

https://www.lidl.de/p/parkside-20-v-...aet/p100372297
Staro 11.02.2025., 05:30   #4404
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor SlavoS Pregled postova
Imali netko iskustva s "Univerzalnim čistačem podova" ili kako se več zove uređaj

Imam slično od karchera s tim valjcima i ok počisti ali da je spektakul i nije https://www.kaercher.com/hr/stari-ur...elpfulPositive

Tek sad vidim da je ovo od parksidea za puno grublje poslove. Imho miniwash za to i bok.

On the other hand za pločice, kupaonicu, čišćenje fuga i skidanje kamenca.... https://www.kaercher.com/hr/stari-ur...-15163750.html

Ubija.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2025., 09:05   #4405
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor SlavoS Pregled postova

Mene isto zanima ima li ovo efekta na kamenim/betonskim ravnim podovima na kojima ne lovi mahovina pa zimi sve bude slinavo.

Ili preporucate samo jaki miniwash?
Staro 11.02.2025., 21:45   #4406
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Posjedujem miniwash, razmišljam o nabavi "el. četke" i upotrebi raznih tvrdoča četki.
Međusobno bi se nadopunjavali...
Staro 13.02.2025., 13:29   #4407
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Ubo sam si multitool Parkside crni. Znači oduševljen sam. Prošao je kroz puni drveni štok sa onim svojim default nožem kao kroz putar. Definitivno sam zadovoljan kupnjom
Ovaj:
https://www.lidl.nl/p/parkside-perfo...ccu/p100383265
Staro 13.02.2025., 22:42   #4408
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Ubo sam si multitool Parkside crni. Znači oduševljen sam. Prošao je kroz puni drveni štok sa onim svojim default nožem kao kroz putar. Definitivno sam zadovoljan kupnjom
Ovaj:
https://www.lidl.nl/p/parkside-perfo...ccu/p100383265
Taj me mulitool iznenadio koliko je dobar. Jeftin je i onako na prvu djeluje malo kao igračka ali odlično radi i nema previše vibracija i buke, iako sam probao i Dewalt koji je vrh a pogotovo mi se sviđa aktivacijska poluga kojom reguliraš snagu/brzinu i to je genijalno, puno bolje od potenciometra.

Anyway jučer sam u Kauflanda uzeo dosta kompresorskih stvarčica:

Uzeo sam 2 kompresora: Ovaj klasični super silent od 24l i zidni kojeg sam vratio odmah jer je bučan i stalno radi kad se pritisne sklopka tako da otpada.
Ovaj klasični je izvrstan, jako je tih i lijepo radi te u usporedbi sa starim Fini Tiger MK200 je preporod.
Također sam uz njega uzeo i regulator/podmazivač/kondenzator koji djeluje neloše, pištolj za čavle/spajalice koji je super i ima hrpu snage, pištolj za boju kojeg nisam još isprobao i par crijeva za zrak.
Cijene su stvarno više nego prihvatljive i alat djeluje solidno.
Staro 14.02.2025., 10:43   #4409
Buger
Premium
Moj komp

Jel netko koristio LED trake na baterija i kakav je izgled? Imam jednu policu do koje mi je nezgodno dovući struju, a možda bi bilo fora da ima LED traku
Staro 14.02.2025., 12:12   #4410
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
@mar
Sa tim kompresorom možeš zaboravit bilo kakvo ozbiljnije farbanje. Sve ispod 50l i 2,5 - 3kW je više manje za pumpanje guma i ispuhivanje.
Moshus je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na