|
![]() |
#4381 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne znam je li ovaj zamjena ili ne ali nije skup za snagu. Ne mogu puno reći o radu jer nisam koristio u poslu ali za prvu čini se da ima dosta manje vibracija i tiše radi. Gornja sklopka može zaključati prekidač kad se koristi mod za štemanje (za bušenje ne radi), kontrolna ploča ima i kontrolu za smjer vrtnje što mi i nije neka sreća ali dobro. Evo kratki video bušenja u beton sa 12mm Milwaukee svrdlom. https://youtu.be/AO2ytURQck8
![]() |
#4382 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
To je sa lidl.de? Vidio sam je u ponudi, odmah mi je upala u oko. No neću je uzimati, moram malo usporiti, malu imam i nije uopće loša. Ti, je li vidiš razliku u tim dzulima, mala vs ta veća? I to što kažeš za smjer vrtnje, hoćeš reći da je ona digitalna tipka, nije mehanička? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4383 |
Suit up!
|
Da, lidl.de preko mailboxa. Ja sam ima tu manju A1 ili B2, sa potenciometrom za snagu i onda par novijih verzija (potrga jednu pa noviju dobio u garanciji pa opet toj novoj otkazao mehanizam za vrtnju pa je samo udarala) iako su se obe naradile. Nakon toga sam uzeo najnoviju (D4) ali kako se ova pojavila vratio je u dućan, a i te nove su samo lošije čini mi se. Smjer vrtnje je digitalno sad na membransku tipku, nije fizički više makar mi to i nije neki hendikep pošto se ne radi o klasičnoj bušilici kod koje se često to koristi.
![]() |
#4384 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa prije koji tjedan je udarni bio u Lidlu, ne da mi se u garažu da vidim reviziju. Kad smo kod Parksidea, danas mi je krepao novi cirkular, nije radio ni minutu. Odrezao sam letvu na par dijelova, ispuhao je kompresorom prije nego ću je spremiti natrag u kutiju, kad dođe komšija i hoće vidjeti kako radi. Startao sam bio ponovno na prazno i više se nije htjela isključiti, vrtila i dalje nakon puštanja prekidača pa sam izvadio bateriju, vratio i počela blinkati crvena LED-ica. Ide i to na reklamaciju, neka tvornička greška je... https://www.reddit.com/r/Parkside/co...alfunctioning/
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4385 |
Suit up!
|
Ja sam je par puta koristio i za sad sve ok. Poslat će ti OWIM novu, nema servisa (besplatna extra staza i list pile haha).
![]() |
#4387 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4388 |
Suit up!
|
![]() |
#4389 |
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
Mar, nevezano za debljaču (inače za to amaterski koristim diy stega sistem, aka prenosivi stalak za svaki stol, za kutnu brusilicu sa podužim valjkom za brus papir) gledam onu PBD-40 na podu. Definitivno jedan od boljih alata koji sam kupio u zadnjih 5 godina. Buši bez problema ama baš sve materijale i nema zamora. Jedino što sam na njoj odma prominija je bila glava (dodatnih 100€ za nulu) i doda pojačanu šajbu vodilicu na stupu da rotacija svrdla ostane skoro na nuli. Najveća prednost što je lako prenosiva. Kome god zatriba stupna bušilica bilo profi, bilo hobi, definitivno preporučujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4390 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
I moram još istražiti jel ima kakva alternativa a da ima i ravnalicu s gornje strane. Max bi dao 800€. Mislim da bez ravnalice neću pokriti sve sto mi treba, kad izvučem letve koje su sa svih strana neravne i neobrađene. Vidio sam onaj Zipper ali moram vidjeti sto kažu iskustva drugih.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4391 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Da, ista stvar. Baš sam danas stavio Baer 0.2-13mm glavu jer je originalna treš, a onaj prsten za zaključavanje je iritantan. Mene i nije ispala nešto skupo, oko 35e, a kažu da je preciznija od Rohm Supre koja je dosta skuplja. Naručio sam i MR128ZZ ležajeve za osovinu jer su originalni iglični loši s puno lufta. Srećom sad više nije na podu ![]()
![]() |
![]() |
#4392 | |
matori
|
Citiraj:
Ako misliš na ovo BAER® drill chuck 0.2 - 13 mm thread UNF 1/2" po specifikacijama je sigurno bolji i povoljniji izbor (ja u ono vrime za to nisan zna!). Čak je i masivnija (poželjno s mog gledišta) od Rohm Supre. Što se prenosivosti tiče, nisam pobornik stolova, kod mene je na bokunu daske (nešto kao mini paleta). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4393 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4394 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4395 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Kupio sam u lidlu Parkside 3-IN-1 Multi-Function Sander PMFS 200 C3 za 10 eura i rezevne brusne papire za 1 euro. Na onoj polici gdje budu svi artikli na sniženju. https://www.youtube.com/watch?v=dQFMTbkMssY |
![]() |
![]() |
![]() |
#4396 | |||
Suit up!
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4397 | |
matori
|
Citiraj:
Kompliciranija varijanta smanjivanja wobblinga je rastavljanje bušilice i zamjena orginal igličastog ležaja sa puno lufta kvalitetnijim ležajem. ![]() Jeftinija i brža varijanta je dodavanje deblje šajbe na stupu vodilice. Ovo san vidija na JubiTubi... https://www.youtube.com/watch?v=pXC8YoIiTaA&pp Ovako je orginal debljine 1,5 mm. ![]() Ovako izgleda moj dizajn u 3d programu. ![]() A ovako izgleda isprintano od čovika ipo (tu sa foruma) i montirano preko orginal šajbe. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4400 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nisam do sada puno koristio ubodnu pilu. Imam neku no name 550W i rezao sam obični iveral od 18mm. Problem je što kad sam "išao u zavoj", to je tolko treslo da mi se iverica otkačila od stega i lupalo je jako. Ne znam jel to normalna pojava ili ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4401 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#4402 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Kod ubodnih pila ne trebaš puno gurati pilu, bitno je pritisnuti prema dolje (materijalu) da se pila umiri i onda ona sama lagano vuče naprijed kako pila.
![]() |
![]() |
#4403 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Imali netko iskustva s "Univerzalnim čistačem podova" ili kako se več zove uređaj https://www.lidl.de/p/parkside-20-v-...aet/p100372297
![]() |
#4404 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Tek sad vidim da je ovo od parksidea za puno grublje poslove. Imho miniwash za to i bok. On the other hand za pločice, kupaonicu, čišćenje fuga i skidanje kamenca.... https://www.kaercher.com/hr/stari-ur...-15163750.html Ubija. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4405 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ili preporucate samo jaki miniwash?
![]() |
![]() |
![]() |
#4406 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Posjedujem miniwash, razmišljam o nabavi "el. četke" i upotrebi raznih tvrdoča četki. Međusobno bi se nadopunjavali...
![]() |
#4407 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Ubo sam si multitool Parkside crni. Znači oduševljen sam. Prošao je kroz puni drveni štok sa onim svojim default nožem kao kroz putar. Definitivno sam zadovoljan kupnjom Ovaj: https://www.lidl.nl/p/parkside-perfo...ccu/p100383265 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4408 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() Anyway jučer sam u Kauflanda uzeo dosta kompresorskih stvarčica: ![]() ![]() Uzeo sam 2 kompresora: Ovaj klasični super silent od 24l i zidni kojeg sam vratio odmah jer je bučan i stalno radi kad se pritisne sklopka tako da otpada. Ovaj klasični je izvrstan, jako je tih i lijepo radi te u usporedbi sa starim Fini Tiger MK200 je preporod. Također sam uz njega uzeo i regulator/podmazivač/kondenzator koji djeluje neloše, pištolj za čavle/spajalice koji je super i ima hrpu snage, pištolj za boju kojeg nisam još isprobao i par crijeva za zrak. Cijene su stvarno više nego prihvatljive i alat djeluje solidno.
![]() |
![]() |
|
|