Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2024., 22:41   #7381
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Uzeo everest 60. hvala
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2024., 23:05   #7382
Mičkec
Premium

Datum registracije: Apr 2016
čudno je nešto sa tom stranicom. Napravio sam account da odmah ubacim adresu za mailbox... i konstantno Everest max nije dostupan, ali kad otvorim u drugom browseru, a da nisam logiran, dostupno je.
Ubacio sam prek paypala... bome im nedam broj kartice :P
Mičkec je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2024., 23:27   #7383
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Gledam i ja taj "mountain", pljuju okolo po customer servicu i čini se mora mailbox.
Kupil sam svoju u studenom 2021, znači evo 3 godine i nemam problema, tj krepal mi je jedan switch koji sam zamijenil za 2 minute s rezervnim koje imam za svaki slučaj, ali to je MX Cherry red silent bil, nije krepalo ništa od tog Mountaina. Ne znam kakav im je customer support, istina, srećom nije mi trebal

Kada sam uzimal nije trebalo mailbox nego su direkt slali u RH, evo baš čitam mail:

Citiraj:
Everest Core - German ISO / MX Silent Red (adds surcharge) / Gunmetal Gray
Quantity: 1
Total: €119,99
Subtotal: €119,99
HR VAT: €26,00
Shipping: €9,99
Total: €129,98
Plaćeno prek Paypala.

EDIT: Mislil sam uzeti si numpad ali na kraju ispada da mi je isplativije uzet Everest Max pa dobim ekstra tipkovnicu Budem ju na posel uzel. Vidim da su maknuli shipping prema EU tak sam koristil mailboxde

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 27.12.2024. u 23:41.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2024., 23:55   #7384
kiki86
Tehničar
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Kupil sam svoju u studenom 2021, znači evo 3 godine i nemam problema, tj krepal mi je jedan switch koji sam zamijenil za 2 minute s rezervnim koje imam za svaki slučaj, ali to je MX Cherry red silent bil, nije krepalo ništa od tog Mountaina. Ne znam kakav im je customer support, istina, srećom nije mi trebal

Kada sam uzimal nije trebalo mailbox nego su direkt slali u RH, evo baš čitam mail:

Plaćeno prek Paypala.

EDIT: Mislil sam uzeti si numpad ali na kraju ispada da mi je isplativije uzet Everest Max pa dobim ekstra tipkovnicu Budem ju na posel uzel. Vidim da su maknuli shipping prema EU tak sam koristil mailboxde
koju si uzeo, sad je samo nordic meni dostupan. gledam malo taj layout nije strasno drukciji od german. mislio sam je uzet za ured, pa mi pase brown switcheve. jos se neckam. dok se ja odlucim nestat ce sve
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2024., 00:11   #7385
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Uzel sam tu jedinu dostupnu, jer ionak bude prebacil te dodatke na svoju German ISO verziju sa Silent Red switchevima

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2024., 00:42   #7386
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Hvala na linkovima, narucen Max model, taman gledam neku sa numpadom i ova je po cijeni top top! Epomaker th80 Pro ide u ladicu
cyclone je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2024., 01:04   #7387
kiki86
Tehničar
Moj komp

narucio i ja max nordic sa brown switchevima. nadam se da ce posluzit svrsi

nisam nikad preko mailboxa narucivao, nadam se da sam dobro ispunio sve.
Staro 28.12.2024., 07:25   #7388
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koriati tko te tipkovnice? Dvoumim se dal naručit, na redditu dodta pljuju software, da od launcha s kickstarta nisu ništa popravili

https://www.reddit.com/r/MountainGGlobal/s/FBhq4QkUvx
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2024., 13:07   #7389
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Vidio sam i da nema podrške za linux. Iako moguće da se nešto dade konfigurirati na windowsima pa onda, ako tipkovnica pamti, bude i na linuxu to valjda radilo. Jedino što jebemti tipkovnicu koju se ne može bez softwera koristiti
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2024., 20:12   #7390
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Mountain Everest Core TKL tipkovnica sa Cherry MX switchevima sa 190€ smanjena na 39,99€. Iako je popust nerealan, ja sam ju platil cca 130€ pred par godina.
https://mountainggshop.com/products/...34483333922949

Max verzija, koja dolazi sa numpadom, volume kontrolom i podlogom za zapešća, snižena je sa 290€ na 50€

Evo link na ostale Black Friday dealove: https://mountainggshop.com/collectio...ck-friday-2023

Meni je super tipkovnica, napravljena od aluminija, teška, sa zamjenjivim switchevima.

EDIT: Malo sam prošnjofal, navodno je customer support dosta loš. S druge strane, ista firma koja je vlasnik Mountain branda je i vlasnik BeQuiet-a tak da ne bi trebala baš nestat prek noći
Jesu bili dostupni i drugi switchevi osim red i brown? Ne znam ako se isplati riskirati sa čekanjem ako se pojavi DE ISO i drugi switchevi.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2024., 20:16   #7391
kiki86
Tehničar
Moj komp

Bilo je jucer silent red na maxu jos na de. Al je brzo nestalo. Na core je bilo vise izbora i za layout i za switcheve. Cini mi se da rasprodaju sta imaju, neznam dal ima smisla cekat...
Staro 28.12.2024., 21:14   #7392
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Ma mislim da ću odustati kompletno. Čitam na SignalRGB discord serveru iskustva korisnika. Pored customer supporta i softver im je živi užas koliko vidim. Znači ljudi nemilo pljuju po Everestu i Mountainu kao brandu općenito i ne samo tamo. xD
A za takvu keybu softver je ključan ako se želi iskoristiti sve điđe koje nudi, zbog čega bi i kupio. Makar toliko sniženo, čini mi se da bi samo živce gubio.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2024., 16:21   #7393
kiki86
Tehničar
Moj komp

vi koji ste uzeli ove everest tipkovnice preko mailboxa ima nekog pomaka sa narudzbom?
Staro 31.12.2024., 17:18   #7394
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Jok.
Staro 31.12.2024., 19:25   #7395
oxer
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
Status: Unfulfilled.

S obzirom na period godine ni ne nadam se brzom slanju...
oxer je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2025., 09:19   #7396
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Max komplet vide nije dostupan, tj nema in stock numpada. A bas sam msilio jednu tipkusu za na posao. Tamo imam Logitechi G815, koji mi nikako nije legao

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2025., 13:36   #7397
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Evo pišu da je poslano
Staro 02.01.2025., 19:43   #7398
Booger
Premium
Moj komp

Booger's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Koriati tko te tipkovnice? Dvoumim se dal naručit, na redditu dodta pljuju software, da od launcha s kickstarta nisu ništa popravili

https://www.reddit.com/r/MountainGGlobal/s/FBhq4QkUvx
Ja imam tipkovnicu već možda tri godine. Softver je stvarno koma iako izlaze povremeno nadogradnje. Random opcije se uključuju, isključuju, prestane radit win tipka i slične stvari. Sve se lako riješi ali malo iritira.

Support je užasan. jako dugo sam čekao isporuku jer nije bilo na stanju switcheva koje sam naručio i nisu mi htjeli poslati tipkovnicu sa drugim switchevima iako su ih imali na stanju i cijena je ista.

Tipkovnica je plastična sa aluminijskom gornjom pločom. Teška je i djeluje kvalitetno na prvu. Stabsi su zadovoljavajući. Ja sam promijenio i switcheve i capse jer su tvornički ispodprosječni.
Modanje nema smisla po meni, probao sam svašta.

Za te novce i ako vam je prva meh nećete bit razočarani. Ako hoćete stvarno kvalitetnu meh tipkovnicu mogli bi se razočarati.
Staro 02.01.2025., 20:25   #7399
kiki86
Tehničar
Moj komp

idu gore bilo koji cherry mx compatible capsi?
Staro 03.01.2025., 12:06   #7400
Booger
Premium
Moj komp

Booger's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor kiki86 Pregled postova
idu gore bilo koji cherry mx compatible capsi?
Da, idu.

Još jedna stvar, tipkovnica ima 3-pin hotswap konektore pa ćete morati rezati dva pina kod velike većine switcheva, ukoliko ćete mijenjati.
Staro 03.01.2025., 12:07   #7401
kiki86
Tehničar
Moj komp

switchewi ce mi bit ok, mislio sam samo capse mjenjat mozda, al otom potom
Staro 03.01.2025., 18:36   #7402
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Samo mali update vezano za Ozone shop. Na kraju su ispali malo pederi. Vec 20+ dana me zavlace da transakcija nije prosla, a ja cekam kad ce mi se te iste pare vratiti na karticu jer meni su pare otisle. Ispada da transakcija JE prosla, 3D potpis uredan, trgovac primio pare. Potvrdila karticarska kuca. SZK sere kvake da njima nije proslo (jedna dosta bahata zena vodi SZK mail i telefon).

Anyway, ja sam na kraju dobio te zvucnike po toj smijesnoj cijeni, ali da su pokusali pecati u mutnom, vjerojatno jesu. Ocito je popust bio nerealan i ko fol "transakcija misteriozno nije prosla". Kasnije su i makli taj popust s weba sto smo vec i komentirali.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ozone su malo pederasti... Narucio po akcijskoj cijeni, bilo dostupno, autorizirao karticu, ali kasnije odbili narudzbu jer "transakcija nije uspjela"
Zovem szk, nista pametno ne kazu osim narucite opet. U tom trenu stoje zvucnici po punoj cijeni, dostupno kod dobavljaca, ali nema popusta.
Poklopim slusalicu, stavljam u kosaricu, pisem napomenu da mi umanje iznos jer radim ponovljenu narudzbu itd... Odjednom artikl opet na akcijskoj cijeni ali rasprodan. Well played! Idemo do kraja, sad jako zelim te zvucnike

Edit: zvucnik je u medjuvremenu na webu par puta promjenio cijenu i dobavljivost i na kraju su prihvatili narudzbu.
Staro 03.01.2025., 21:36   #7403
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ne znam, meni normalno transakcija prošla, došli zvučnici, nitko se nikad nije javio. Isto još par ljudi na bugovom forumu. Brijem da si izuzetak jer si taman uzeo u nrkom limbu kad se popust maknuo.

A kaj na lraku hoće oni? Da nadoplatiš zvučnike ili?
Staro 03.01.2025., 21:45   #7404
RainZG
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Max komplet vide nije dostupan, tj nema in stock numpada. A bas sam msilio jednu tipkusu za na posao. Tamo imam Logitechi G815, koji mi nikako nije legao

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

ja piknuo sada, red switchevi, crna, nordic layout, ali to me ne jebe 5%, idu drugi keycapsovi gore, biti ce odlicna za ured
RainZG je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2025., 21:49   #7405
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ma nis ne zele, prvu narudzbu su mi stornirali, ali sam uspio uloviti drugi put s placanjem pouzecem umjesto karticom jer je cijena to jutro jos uvijek divljala pa se eto posrecilo. Samo eto 20 dana mi Ozone szk govori da oni nisu primi pare i nemaju mi sta stornirati, a sad znam da to nije tocno.
Staro 03.01.2025., 21:55   #7406
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Aha, ti ganjaš novce od prve narudžbe. A tebi se nisu pare automatski vratile? Da nisi slučajno ni skužio i potrošio
Staro 03.01.2025., 21:59   #7407
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Kamoli srece da sam ih pojeo i popio!
Staro 03.01.2025., 22:25   #7408
kiki86
Tehničar
Moj komp

Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
ja piknuo sada, red switchevi, crna, nordic layout, ali to me ne jebe 5%, idu drugi keycapsovi gore, biti ce odlicna za ured
imas neke capsove vec u vidu? i ja sam mislio mjenjat prvom prilikom al se ne kuzim u to, a vidim da cijene variraju od 20-100€ za capsove, a posto je sama tipkovnica bila 50, radije bi dao 20 ako mogu
Staro 04.01.2025., 10:31   #7409
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Jesu ovi monotori na ekupi dobat deal?
https://www.ekupi.hr/hr/Blockbuster-...tori/c/VIA0117

Nisam u tim vodama, ali sam se zacudio da postoje monitori poznatih marki za 70-80 eura.

Sent from my PGT-N19 using Tapatalk
generic je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2025., 10:37   #7410
RainZG
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor kiki86 Pregled postova
imas neke capsove vec u vidu? i ja sam mislio mjenjat prvom prilikom al se ne kuzim u to, a vidim da cijene variraju od 20-100€ za capsove, a posto je sama tipkovnica bila 50, radije bi dao 20 ako mogu
ove sam kupio za tipkovnicu koju imam doma i zadovoljan sam s njima

136 Key Polar Day PBT Double Shot Side Print Shine Through Backlit keycaps For MX Mechanical Keyboard 108 96 87 NJ80 84 68 64 61 - AliExpress 7
RainZG je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na