|
![]() |
#77881 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#77883 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77885 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#77886 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Sreten s M539 je priča za sebe. Pedantan je i sam kaže da neke stvari ne bi trebalo mijenjati, ali kad je već raskopano, stavi nove dijelove.
![]() |
![]() |
#77887 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Moj je 19 godina star sa 221.000km. Propisno je održavan i popravljan na najmanji znak da nešto nije kako treba biti. Nije kao nov ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77888 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pricamo o autima. Ti vozis Clio… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77889 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() BTW onak se raspukla i meni konzola. Ali tamo negdje 2018-e na Kiji Spectri iz 2001 koja je nova koštala ko set kočnica za taj Merc ![]() Citiraj:
Pih, običan ranger (seljak) nije ni F serija. Ista stvar ko Mazda B. A taj V6 troši ko V8 a ide ko neki dvolitreni ''četvrtak'' ![]() Zajebi te Rangere, D-Max je prava stvar, i to ovak spušten. ![]() ![]() ![]() Citiraj:
Primjerice kad mu je TCU bacao u safemod prilikom šaltanja iz 7 i 8 brzinu na Manemojsratiju. Lik skine nov poklopac kartera (ok ima integriran filter ali opet) zamjeni TCU i stavi opet nov origigi ZF-ov poklopac i ulije novo ulje. Ajmo se kladit da to napraviš u hrpi drugih servisa da bi ti vratili isti poklopac. A pravi židov i isto ulje ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 31.12.2024. u 21:09. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#77890 | |
Premium
|
Automobili
Citiraj:
Zezam se. Ja u ovome vidim potencijal. Zabavio bih se i uz neka prihvatljiva ulaganja sredio da bude pic-pic pa ga utopio za dosta vise nekom Arapu ili Turcinu tu. Oni pišnu u gaće kad vide Brabus oznaku i ovaj wide body kit. Da ih samo vidis kako se šepure sa egzotikama po glavnoj ulici u Stuttgartu. Imaju cak foru da njih 3-4 uzmu nekog AMG-a na leasing, pa naprave raspored kad ga koji vozi 😄 A da slucajno naletim na dobar C126 za prihvatljivu cijenu, ne bi mi bilo zao jos jednu garazu za njega placati. To bi bilo onda dovedeno u mint stanje, ispolirano i zaliveno keramikom i vozilo bi se samo u posebnim prigodama. Ali za sada nista od toga. Ne usudim se 😄 Sto se ZF-a tice, mislim da je malo rizicno staviti stari karter, a posebno stare sarafe. Mora to sve novo kad se jednom skine. Barem sarafi i brtva, a naravno i ulje. Mog F11 to ceka sada iza nove godine. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77891 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
S tim autom bi radio vjerojatno max 8k km godisnje pa i nije drama. Nasao sam par isuzua koji su ok ali automatski mjenjac mi je malo odbojan. Nisam sprrman za prelazak u biseksualni klan. ![]() I ne znam kakav je ovaj 1.9 u njima. Stsri je imao 1.7 td u astri f i to je bio super motor. https://www.njuskalo.hr/auti/isuzu-d...oglas-44397881 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77892 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
I meni bi bio automatik odbojan na tvom mjestu, jer bi to značilo da moraš mjenjat škodu kad ti se automatik svidi. Jednom kada probaš, nećeš se više htjeti vratiti na manualca. Mark my words ![]()
![]() |
![]() |
#77894 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Novosti na HR tržištu za 2025.g. https://www.poslovni.hr/hrvatska/fot...cekate-4467206
![]() |
#77895 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77896 |
Premium
|
Slazem se. Zato kazem da auto treba redovno odrzavati pa nece biti nekih ogromnih ulaganja odjednom na nekoj relativno visoj kilometrazi. Naravno, ne treba ocekivati novi auto ako ima 200kkm na grbaci, ali da se naci jako dobrih primjeraka i sa tom kilometrazom. Samo treba traziti i dobro sve provjeriti. I cijena naravno mora biti u skladu sa kilometrazom, inace cijela prica nema smisla. Nhf za ovo sa Cliom gore. Sala ![]() I mi smo ga imali i stvarno je ok autic. Da ga zena nije odbijala voziti radi rucnog mjenjaca, i sad bi bio kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77897 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Novi momenti sa mojim minijem...palio danima normalno ali danas čujem škljocanje ispod haube, auto ugašen. Škljocao ovaj relej https://www.amazon.com/Relay-V23134-.../dp/B0CL32KT6B također izgleda opet prazan akumulator.... Planirao sam sutra kupiti novi relej i zamijenit ga i kupiti punjač za akumulator...jer opet sam nepokretan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77898 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Imao danas ujutro show program sa autom na snijegu, prvo počeo javljati grešku motora, pa grešku (tj provjerite kočione diskove, diskovi promijenjeni prije 6000 km), pa ne radi prednji senzor, pa ne radi stražnji senzor, ukratko light show na kontrolonoj tabli. Bio sam 5-6 dana u lici na -8 pa do -12 ja pretpostavljam, i VW se to nije svidjelo, tj senzorima. Došao kući u Split,zet spojio vag com na auto, izbrisali sve greške, greška motora se ispostavila kao greška nekog releja, i usput provjerili stanje akumulatora. Aku je na nekih 13,3 A, to bi značilo da lagano može krepati skoro, što ne ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77899 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() ![]() Svjestan sam svoje male škatuljice koju i dalje vozimo najviše zbog žene koja ne uživa voziti auto ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77900 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Mada mi sve te greske s druge strane lice na los akumulator. Odi kod nekog autoelektricara nek ti to ispita. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77901 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako pretpostavimo da se radi o naponu (tih 13.3 V), u kom režimu rada motora je to izmjereno ? Ako je pri 2k - 3k rpm onda je to malo (za uredno punjenje accu), trebao bi biti cca 14.1 - 14.5 V. Ukoliko je ova pretpostavka točna, dobar auto električar treba prvo provjeriti alternator / regler. Sami accu je možda još i dobar ali nije full napunjen zbog navedenog. Da je accu i "pri kraju", ispravan alternator bi morao postići navedenih cca 14.1 - 14.5 V + bi se vožnjom xy km napunio. Kako su već rekli, ludovanje "kompjutera" sa raznim lažnim greškama je posljedica niskog napona / malog kapaciteta accu. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.01.2025. u 22:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77902 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Napon, krivo sam napisao. Mjereno je u idle modu, tj auto na parkingu, motor ugrijan, prije toga prešao cca 300 km na autocesti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77903 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, provjeri sutra, ako pri 2k - 3k rpm bude cca 14.1 - 14.5 V onda alternator / punjenje radi ok. Sam znaš koji je zaključak, accu je za skoro mijenjanje. Put od 300 km ga je za sada koliko - toliko napunio a i ovdašnje temperature (za sada) su više od onih gdje si bio. Za info koliko temperatura utječe, na 0 °C imaš 50% kapaciteta / snage u odnosu na "normalnih" 20 °C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77904 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#77905 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Probao gledati 1 epizodu Sretena i sviđa mi se kako on to radi sa autima i smatram da je to pravi način ako pričamo o kolekcionarstvu, ali nemam živaca gledati 15+ epizoda po 1h samo o 1 autu. Dakle rad 11/10, YT video 5/10. ![]() Bilo bi fora da ima npr 1 epizodu od 1h u kojoj nabrzinu pokaže i ispriča što je sve napravio na autu, nešto kao TLDR epizoda za nas nestrpljive. ![]() Ne znam jesam dobro shvatio, on ne živi tu (exYU) nego je u USofA ili negdje drugdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77906 | |
Moderator
|
Citiraj:
Meni je osobno onaj stil sadrzajno puno bolji jer je neka vrsta tutoriala.
![]() |
![]() |
#77907 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
U današnjem užurbanom TLDR svijetu, Sreten iskače svojom pedanterijom kakvu bi poželio da i moj meho ima. Da ne govorim da nema kreveljenja, izdrkavanja i ostalih debilnih fora koje youtuberi koriste da zadrže pažnju TikTok generacije kojoj je na razini zlatne ribice. I upravo zbog tog pristupa odskače od ostalih, zbog čega je jedan od valjda pet YT kanala na kojem imam uključene notifikacije i valjda jedini gdje ću u istom danu naći vremena da se opustim i pogledam ga u miru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77908 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Da, trenutno je u Frankfurtu, iako je spominjao da je dio zivota proveo u USA. Enivej, meni je lik OK. Nisam nikakav Bimmer fan, ali mi je zanimljivo pogledati. Radi pedantno, prakticki na razini restauracije. Zato se i ne moze njegov rad usporesjivati sa Borkom, jbg ovaj slozi M5 i dodje ga 40.000€ samo dijelovi, jer rad je njegov. Ako sam dobro vidio, trazi full time editora, da se jos malo poigraju sa videima, jer zasad covuek sve sto radi, radi sam. Mozda je sad vec pomalo postalo i monotono gledati kako po xy put slaze neki motor iz nule, ili preslozi komplet ovjes, ali tko je malo zainteresiran za mehaniku, mislim da uziva uz svaki video |
![]() |
![]() |
![]() |
#77909 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Meni je u leru s upaljenim svjetlima 13.8V kada je potpuno ugrijan. Na hladno 14.1-14.2V Ako auto nema nekakav smart charging sustav onda je možda alternator za reparaciju. Nije komplicirano. Zamijene se četkice, kolektor i diode, malo se sve počisti i tjeraj dalje. Gotovo isti dan. 200-tinjak ojra ceh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77910 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Trebam za Genesisa nove zimske gume, ove su već stare i ne drže cestu koliko bih volio. Prednje su 235/40/19, stražnje su 275/35/19. Imate neku preporuku za stvarno dobre gume koje će dobro držat u brdima, po snijegu, ledu i slinavoj i mokroj cesti? Znam da neće nijedne držat ko čavlerice, ali tražim najbolje što pare mogu kupit. Sudeći po ovome, Goodyear UltraGrip Performance 3 su najbolje za ovu sezonu i našao sam ih čak u dućanu tih dimenzija. Zadnje izmijenjeno od: strgani. 02.01.2025. u 11:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|