|
![]() |
#361 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Imam malo jači model od toga, nekih 30 litara po 24H. imam jedan zid koji nije bio bio dobro izoliran, i stalno je curilo tu iz cijevi. Nakon što sam riješio izolaciju i problem curenja iz cijevi, upalio sam ga na par dana i posaugao je sve, spojio sam ga bio sa cijevi direktno na odvod. Moja preporuka, meni se pokazao odličan. Zadnje izmijenjeno od: Colop. 02.12.2024. u 13:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Možda ti ej punjen propanom (R290), ali ne znam kakav je postupak u tom slučaju. Javi kakav je. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Što se tiče samog Xiaomi Smart Dehumidifier Lite-a, ja sam zadovoljan. Trebao mi je za jednu prostoriju od 6 kvadrata na kojoj se jedan kut vanjskog zid jako vlažio. Za nekih 30-tak sati napunio je 3L vode i zid je suh. Nije brz kao TROTEC TTK 27 HEPA kojeg sam kratko imao i vratio, no je tiši i ugodniji u radu. Dosta je velik, kao okrugli kuhinjski bojler, što me iznenadilo jer sam mislio da će biti po obujmu manji. Super mi je što je smart pa u svakom trenutku gdje god se nalazio vidim kolika je vlaga na aplikaciji i mogu ga uključiti i isključiti. Uglavnom, za ono što meni treba je vrlo dobar. Ne bi preporučio za veće prostorije jer ne spušta vlagu dovoljno brzo. TROTEC TTK 27 HEPA je bolji što se brzine odvlaživanja tiče. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Jedino gdje su postojali problemi s vlagom je bio taj stan od 50m2. Stanari prije nas su imali crne zidove u sobi. PVC stolarija, manjak luftanja i hladni mostovi... Mi nismo imali taj problem.
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Ovdje ti je jeftiniji Koristim ja, odlična stvar. Imamo sobicu 2x2 za to. Možda će ti trebati i kalorifer uz odvlaživač.
![]() |
![]() |
#367 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za sušenje veša najbolje klima, 5-6 kg veša ispod klime bude suho u roku par sati. Ljeti sušenje pod klimom traje puno dulje, a van ne smijem staviti jer vrapci seru na sve strane.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Bok, evo ja prije 2 mjeseca uzeo Whirlpool odvlaživač zraka DE20W5252, bio na nekoj akciji 180€, cinilo mi se da bude elegantnije od Troteca. Sad da je nesto tih i da bi spavao pored njega, mozda za silu, al da dela dela. kupaona 2x2, ves na susilici rastegnut, mali posauga za 2 sata tak da je sve skoreno suho ![]() Dela i u hodniku koji je u principu otvoren, ves u cosak i odvlaživač pored... ne koristimo više sušilicu/vešmašinu ni za ručnike... Kak je kupaona mala i nema prozore, samo onaj mali fi100 ventilator, ovo je preporod, malo uključimo nakon tuširanja i beba. Preporučio bi svima koji se bore s vešom i vlagom u prostorijama bez prozora ![]()
![]() |
#369 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
E da i meni bitno jer da ima spremnik od 5,3L (želim min 5L jer se 3L napuni začas). I bučan je ful, ali na to sam naviknuo i sa starim, stavim ga što dalje od spavaće i bok. Služi za sušenje robe i tu tamo da pokupi vlagu kad je vani kiša ili južina. Zračenje i dalje najbolja stvar ![]() Kada sam tražio, sam bio našao neki Midea Cube ili tako nekako, neki totalno kul odvlaživač koji na papiru djeluje odlično, ima spremnik od čak 16L...i onda bacio oko na recenzije i YT komentare. Izgleda da je strašno nekvalitetan, u roku 1-2 godine zahrđaju isparivači i onda je ćao-bao. Našao sam baš hrpetinu komentara koji se žale na to. Svi koji su bili zadovoljni su bili u stilu kupili ga jučer, kupili pred mj dana i slično, bilo što duže od 1g...negativno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
neznam jesi li pročitao specifikacije koliko grama propana ima unutra? ![]() kad prdneš je opasnije. znači 100g propana na otprilike 40-50 kubika koliko ima prosječna prostorija. nema straha. PS ontopic - ja sad za vikend uzeo u bauhusu neki random za 100 eura jer je to bilo najjeftinije a da je solidno izgledalo, imam po zimi u spavaćoj problem jer mi kroz fasadu na jednom mjestu malo probija, a nema šanse da idemo u renovaciju fasade zbog toga. ranijih godina sam taj dio grijao sa radijatorom ali to cucla previše struje, i taman malo ugrije spavaću i onda ujutro idem luftat i poništim efekt grijanja. PPS ovo sa sušenjem robe je zanimljivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Grijanje na klimi NE isušuje zrak, ali topli zrak može primiti puno više vlage nego hladni tako da efekivno dobivas vlazan zrak, sta nekima i odgovara jel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
EMP moderator
|
Bez veša je oko 30-35%, s vešom oko 50%. Znam da ne isušuje zrak, to mi ni ne treba, treba mi nešto za dodatno vlaženje, a ljeti za dodatno isušivanje jer klime ne mogu dovoljno isušiti. Problem je što su valjda svi odvlaživači prebučni za 24/7 rad i što bih opet trebao pet komada za pokriti cijelu kuću.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Nema na stanju u Nukleusu 66E nego 72E, jel taj bolji? Ili da ciljam ovaj s Hepa filterom TTK 65 HEPA? Ne znam koja je opce razlika jer ih ima pun kurac. Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 06.12.2024. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Sivi poklopac je vanjski, a smeđi unutarnji. Sivi poklopac je taj propeler poklopac, pa si sa njim namjestiš koliko želiš da ti struji zraka. Ja sam si složija dvije rupe (FI 100): rupu u sobi gdje mi je vlaga, a drugu na drugoj strani stana, tako da mi cirkulira zrak kroz cijeli prostor. Ukoliko ne možeš tako napraviti (stan na samo jednoj strani zgrade), preporučuje se onda napraviti dvije rupe: jednu visoko na zidu, drugu nisko, svaka u svom kutu, dijagonalno. Alternativno se napravi jedna rupa i onda se, vjerova ili ne, upali napa da povlači zrak, također obavlja posao. Zasad nikakvih problema. Napokon se riješija mazanja tih gljivica i brisanja zidova.
![]() |
#376 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2023
|
Kupio TECRO 20/50 u Pevexa, solidno radi, ali je pre bučan. ![]() A nije ni neka cijena, valjda mi to govori sve, ne može jare i pare. Je li gorenje D20 tiši? Zadnje izmijenjeno od: rogi2. 10.12.2024. u 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel ok čistit trotek-ove saće sa sprejem za čišćenje klima ?
![]() |
#383 |
Prvoklasni Krkan
|
Pa hebemu, zračite li vi stanove?! Znam da, gasi se kada postigne zadanu vlažnost, ali mislim da nema potrebe da radi po cijele dane. Tako sam i ja prije, ali sada ga palim samo ako se digne vlaga, za sve ostalo je zračenje. Prozračim stan 2-3 puta dnevno po 3-5min ovisno puše li bura ili ne i nikakvih problema sa vlagom nemam, a bome nema ni prevelikih gubitaka topline. Zanemarivi su. Dizel: RTFM! Moj npr prikazuje trenutnu vlagu, a postoji i štelanje vlage koju želiš postići, te npr želiš li da se upali za X sati ili ako je upaljen da se ugasi za X sati. A što se tiče korištenja, vidjet ćeš u praksi, meni je sve OK doma dok mi je vlaga do nekih 50-55%, iznad toga kreće ''znojenje'' prozora i onda znam da ide ili zračenje ili odvlaživač ili oboje. ![]() Ugl prozračivanje će vam kao prvo uštediti lovu za struju jer ovi odvlažćivači troše 300+w i osjeti se na računu na kraju mjeseca, a puno puno je efektnije. Da ne pričam ako ''pirka'' bura, onda se stan prozrači za 1 minutu, samo izleti sve van. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
49%winner
|
Ne moram luftati jer imam stolariju od k* ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Prvoklasni Krkan
|
Odvlazivac je odlican za susenje robe kada imas centralno i npr radijatore. Ali ako se dobro sjecam, ti imas klime. Stavi robu pod klimu i bit ce ti puno brze suha. E jedino ako nemas mjesta i/ili ti smeta tutnut robu pod klimu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
49%winner
|
Realno cak bi i mogao , samo mi je bezveze pored ogromnog stana susilo uvijek drzati "pod nogama" da smeta. Imamo malo prevelik i starinski konfiguriran stan nego sto bi realno htjeli. Imam i jedan benefit, kad je juzina hodnik je suh i taj zrak "curi" u povezane prostorije kada otvaramo vrata. Uspijem solidno odrzavati vlagu u dosta velikom prostoru s jednim uredjajem. Najbolje mi se pokazalo tako, sta cu.
![]() |
![]() |
#387 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Macane, u Slavoniji nema bure i ostalih vasih morskih pizdarija, kod nas kad dodje listopad do travnja imamo vlagu kao u Koreji...konstantno kisa ili izmaglica i ona sugava magla, tu ne pomaze bas otvaranje prozora jer je vani toliko sugavo da se i auti zarose kao nenormalni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Otvaranje pomaže i u Slavoniji zato što je vlaga relativna. 99% vlage na trenutnih -2 je kad uđe u prostor gdje se zagrije na 24 Celzija oko 19 % vlage. Dakle zračenjem svakako smanjuješ trenutnu vlagu u kući Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Prvoklasni Krkan
|
Kako kaže bulja, pomaže prozračivanje čim je vani niža temp i kad je visoka vlag. Ja prozračim i po južini i kiši. Nije kao kad je bura, bura je čudo, ali pomogne. Nemoj zaboravit da je Rijeka jedan od najkišovitijih gradova u EU. Inače ova godina je čudo, najsuša jesen u jako jako puno godina unazad, nije skoro ništa palo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
EMP moderator
|
Kod mene je vlaga trenutno 21%, hvala šupljoj stolariji. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|