|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
kupio sam preko ebaya ovaj uređaj i imam problema sa spajanjem. Spojio ga u komp preko usba, i preko composite kabel u vhs, crveni i bijeli direkt a žuti preko scart adapter i ne mogu dobiti sliku. Pod devices mi je uređaj prikazan kao usb2.0 camera. Ima netko riješenje za ovaj problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
SCART može poslati sliku i primiti sliku. Adapteri obično imaju prekidač IN/OUT. Možda tvoj SCART adapter šalje sliku u VCR umjesto da ju pošalje u USB karticu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
Kupio sam si haupague usb live 2 i planiram prebacit neke kazete familijske u digitaliju. Video imam jvc hr-j780. sad mi jos samo treba preporuka nekog softvera. Uz karticu je dosao haupague capture, to bi moglo posluzit? Nemogu bas isprobavat sa kazetama jer su stare pa me strah da ne popucaju. Imam jednu testnu kazetu pa se na njoj ucim (cindy craford fitnes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Pa ja volim OBS, koristim ga sad za snimati sebe, neke streamove malo, pa i za snimiti predavanja kod profesora koji dopuste ako treba nekome, dodaš Window capture tog prozora i voziš. Mislim da ima kojekakvih savjeta oko podešavanja canvas sizea, rezolucije i ostalog po OBS forumima i internetu. Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 03.11.2020. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Koji konverter se pokazao dobar? Gledam ovo kao što je Elgato sa linka: https://www.amazon.com/Elgato-Video-.../dp/B0029U2YSA |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Da malo maknem prašinu sa teme... Stari je nakon x godina (ak ne i desetljeća) pronašel kazetu s vjenčanja koju bi htel digitalizirati sad, zajedno sa još hrpom nekih starih filmova i crtića. Nakon toga, ima članova familije sa kazetama koje bi onda isto došle na red. Htel bi napraviti da bude dobro ali ne očekujem da mogu napraviti profesionalnu razinu, ali "good enough" je, jel, dovoljno dobro ![]() E sad, nakon malo istraživanja naletel sam na ovaj video: I čini se dovoljno jednostavan za moje ograničene moždane vijuge, tak da sam naručil novi I-O Data GV-USB2 kojeg čekam da dođe (btw komunikacija s mali japanskim dućanima i shopovima mi je super simpatična). Isto tak, Alec iz Technology Connections (jedan od top10 YT kanala općenito imho) isto ima dobar video na tu temu: Uglavnom, doma imam VHS player od Panasonica, NV-HD630EG. 6 head, stereo hifi, S Video i sve već manje više očekivane điđe miđe za VHS player tog doba. Za sad je plan digitalizirati čim mi dojde taj GV-USB2 adapter sa postojećim VHS-om (ak dela, jer skuplja prašinu godinama) čist da imam digitalnu arhivu u bilo kakvom obliku, međutoa razmislil bi o nekom bolje VHS playeru ak mogu izvući što bolju kvalitetu bez da sad bacam stotine eura za minimalne pomake. Imate kakvu preporuku gde i kak tražiti nekaj kvalitetno, ili je ovo moje dovoljno dobro? Fala ![]()
![]() |
#39 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jesi siguran da ima S-Video? Jos nisam vidio non-S-VHS uredjaj sa S-Video izlazom, ponajvise jer to i nema bas pretjerano smisla na klasicnim VHS playerima/recorderima ![]() https://www.tapedmemories.com/post/t...ase-correction https://www.digitalfaq.com/forum/vid...rders-tbc.html No to ima smisla samo ako je traka losija pa ima problema sa stabilizacijom (vertikalni rubovi slike plesu, poput zastave ili se razvije problem sa audio sinkom). Postavke capturea su ti isto bitne, proguglaj malo VHS capturing with OBS Studio. Za taj capture divajs koji si narucio Amazon veli "There is a newer model of this item: IO Data Video/VHS 0.3 inch (8 mm) DVD Dubbing Computer Capture Video Capture Anareko Japanese Manufacturer GV-USB2/E" pa mozda mozes otkazati tog i uzeti novijeg ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
po meni najlaške ak imaš koga da posjeduje VHS/DVD rec kombo i prebaciš tako direkt u mpeg2 na DVD-R. to je najbolje šta se može izvuč. i najbrže takosam si ja prebacio hrpu VHSa |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Ja imam Tv karticu i jedan stariji komp. Solidno ispalo sve što sam radio. Najvažnija stvar je dobar vhs player, tako da je slika što kvalitetnija. Teško je danas naći dobar vhs. Dobio sam ih na poklon nekoliko, i svi došli pod "ispravni". Međutim, od stajanja mehanizam ode, onda ja krenem popravljati i to je uglavnom više nepopravljivo ![]() S-video je najbolja opcija, ak se ima |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
U pravu si SuperUnknown, nema taj moj model S-Video... Ovaj noviji model capture divajsa je hardverski identičan ali ima drugačiji softver, a to mi je tak svejedno - driveri su isti, i bitno mi je da ima službeni support za novije Windoze. Pogledal sam i malo listu preporučenih VHS-ova koji podržavaju TBC i cijene za njih su brutalne. Srećom pa na kleineinzeigen.de ima nekih ponuda kaj sam se javil kaj su puno jeftinije pa budem problem ulovit neki Panasonic ili JVC sa TBC-om.
![]() |
#43 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Kupio sam staroj u, pazi, Kauflandu ![]() ![]() Pržio je na DVD pri 8Mbps bitrateu. To je dosta dobro izgledalo čak puno bolje od očekivanog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
pa zato kažem, VHS koji je 240i reze to je premia za pohranit trajno na DVD. nijen komp nekre bolje izvuč, samo gubljenje vremena oko capturingas, pa igranja oko color correctiona sa vrlo upitnim završetkom SW u uređaju (ja imao sony) može precizno editirat početke, krajeve, izbacit neke dijelove i sl prije preženja na DVd meni svi ti DVDi i danas rade |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|