|
![]() |
#1981 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Samo ugradi kvalitetniji, npr. Geberit. Sav naknadni servis radiš kroz rupu gdje ide maska sa botunima pa zna biti zeznuto, nezgodno |
![]() |
![]() |
![]() |
#1983 |
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
To je ugradbeni kotlić... Monoblok je onaj vrag gdje je vodokotlić keramički/porculanski i montiran direkt na wc školjku. Šogor i sestra ga imaju(monoblok)godinama već,radi kao i prvog dana,i ljepše izgleda nego klasični vodokotlić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ili monobolk ili klaska školjka + kotlić. Ugradbeno nema šanse. Kao što rekoh nemam vremena za komplicirane servise, a ne namjeravam plaćati da mi to netko popravlja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1986 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Pazi se monoblocka ako kupiš nekog lijevog proizvođača. Šogor kupio i sad mu pušta kotlić a nema dijelova. Sad mora kotlić i WC školjku mijenjati za bezveze.. geberit uzmi ako je monoblock Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#1988 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma monoblok stavi. Da nisam išao na ugradbeni kotlić stavio bi monoblok. Kum to ima i super izgleda. Puno bolje nego kotlić na zidu i cijev od metar-metar i pol koja ulazi u školjku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Monoblok je zakon, iako smo mi uzeli na kupaona.hr kojima je podrska blagi uzas definitivno ako uzmes nesto provjereno, makar i u ferotermu jeftnije sumnjam da ces imati problema. Zadnje izmijenjeno od: TomG. 18.12.2024. u 14:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1991 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Monoblok je dobra stvar, ja sam stavio ugradbene jer sam skidao žbuku sa starih zidova i oblagao knaufom pa sam oštemao malo da mi vodokotlić dođe u razinu sa zidom pa samo školjka viri, inače ljudi rade Knauf kutiju pa je oblažu pločicama što mi nema nikakvog smisla jer tako staviš monoblok i puno manje zafrkancije i daleko jeftinije ispadne, a ne izgleda ništa lošije.
![]() |
#1992 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Upravo sam to ja napravio Mar ali prije 6 godina kad sam renovirao ti monoblokovi su bili baš rijetkost. Nekog smisla ipak ima jer je i dalje to puno lakše za održavati, čistiti nego klasičan setup. Da bi bilo bolje da je sve u zidu, naravno da bi i da sam mogao napravio bi tako. Znam da je tada jedina školjka "bez ruba" bila neka Ideal Standard a danas je svaka takva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Otišli su mi amortizeri na 15 god staroj bosch veš mašini, doslovce su pojedeni Ti originalni su deklarirani na 90N no vidim da i ma i od 120N pa me zanima jel pametno staviti te jače, kao ono da bolje drže bubanj, ili da se držim ovih istih kao original? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Uzimao sam prije ovo i ubacivao u kotlić redovno: https://www.dm.rs/denkmit-2in1-table...447492040.html ali već neko vrijeme nema za kupiti, pa sad ubacim s vremena na vrijeme tabletu od perilice posuđa, ili ovo https://www.dm.hr/denkmit-tablete-za...355488558.html ali nije ni približno kao ove prve 2u1 tablete.
![]() |
#1996 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Ak su ovi durali 15 godina, stavi nazivne i bok.
![]() |
![]() |
#1997 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Kao mjerilo bi uzeo Zanussia s 1200 okretaja na kojem sam nakon 10 godina morao promijeniti samo el. četkice, sve ostalo je radilo ko novo i u tih 10god je stajao kao ukopan bez imalo skakanja, tako da se ne želim opet zahebavat za par godina s tim amortizerima, pogotovo jer izgledaju kao igračka, ne kao pravi amortizer, i nisu baš zgodni za mijenjat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Volim DIY, ali to na vešmašini nikad više ![]() Jednom sam to radio na Bosch mašini, tada cca 10g staroj. Amortizeri naravno propali, bubanj, odnosno kada je lupala lijevo-desno po limu oplošja ![]() Zamjena katastrofa, zaliveno u plastiku, trebalo bušenje, smiješni patenti, namjerno napravljeno/oslabljeno na kritičnim mjestima da se čim teže zamijeni. Posebni alat - treba svrdlo promjera točno 12.5mm dugačko oko 30cm. Sretno s traženjem ![]() Operacija uspjela, pacijent (skoro) mrtav - zamijenio amortizere i tek onda je počela skakati po prostoriji. Osim toga nikakvih drugih kvarova u 10g, motor s četkicama još je radio, ležajevi su bili malo načeti, ali ništa ozbiljnije. Idući dan sam je izbacio i kupio drugu - ne bosch ovoga puta ![]() Pomirio sam se s time da se tako stare uređaje ne isplati popravljati, nisu tako projektirani. Kupim na 5g garancije, svaki dan nakon toga je bonus i rizik i planiram odmah zamjenu. Nažalost, potrošačko smo društvo. EDIT: @telefunken - nemoj stavljati amortizere s većom silom - isto ko na autu, ovjes radi na oprugama, a amortizeri su samo "shock absorber" što je pravilniji naziv i tu su da uspore harmoničko gibanje. Ako staviš tvrđe, kad se zaleti motor kod centrifuge, neće se razvući opruga jer će amortizeri biti pretvrdi i lupiti će na tvrdo i eto problema. Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 18.12.2024. u 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1999 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
nek ti bušenje 2 rupe za običan kotlič bude najmanja briga u svemu tome |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
Pod naletima kopita zla
|
Pozdrav, ima netko iskusva sa hidroizolacijama? Radim kupaonu i zodpvo su takvi kakvi su. Dio je puna cikla, a dio je šuplja cigla. ![]() ![]() Plan je kada sve obijem do kraja: 1. Ovakve procijepe pokrpati sa reparaturnim mortom 2. Kada se mort posuši nanjetu grund 3. Na grunt sam mislio povuči žbuke 4. Kada se žbuka osuši staviti hidroizolaciju 5. Kada se hidroizolacija ouši onda nastupa keramičar koji na to opet stavlja grund i lijepi pločice sa fleksi ljepilom. Jel to ledgit plan ili nekaj od te kombinacije grund-hidroizolacija ne idu skupa? Ima netko preporuku hidroizolacije ali bilo bi super da je već zamiješana jer je trebam relativno malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ja prije bilo kakvog sloja, na staro nanosim onu emulziju za bolje prijanjanje novog sloja. Poravnati možeš i onim univerzalnim ljepilom, odlično se prima, naravno ak nema velikih neravnina.
![]() |
#2003 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2004 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Baš sam prije koji dan vidio u Pevexu kutne hidroizolacijske trake pa si ti uzmi jer je patnja rezati kutove na tim trakama.
![]() |
#2006 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
U zadnja 2-3 dana imam problema sa plinskim fasadnim boilerom da mi sam diže talk u sistemu i onda poćne pusštat vodu na sigurnosnom ventilu. Digne mi tipa 1bar u 1 danu. Riješim problem tak da na radijatoru ispustim vodu van da spustim tlak al očito je da imam neki problem. Ima netko iskustva sa time i kaj bi moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2007 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Jel grijes vodu sa njime? Mozda mijesa sanitarnu vodu i vodu iz sistema centralnog. Ako imas mogucnost zatvori dolazni ventil hladne vode (sanitarne) da eliminiras mijesanje voda. Najvise sumnjam na ekspanzionu posudu da je otisla. Posudu mozes provjeriti,tako da ju skines i vidis koliko ima bara, vecinom ima oko 1.5 bara
![]() |
![]() |
#2008 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ili ekspanziona ili zrak u sistemu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2009 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
meni je taj ventil sto nadodajes vodu u sistem s.eban i onda kada nadodajes vodu moras ga namjestit u pravi polozaj, jer ako ga kao do kraja onda pusta vodu u sistem ja imam taj problem,pa kada moram nadodat vodu dobro pazim kako ga vracam majstor mi rekao da to klasicna boljka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je sigurno onda kuglični ventil, ručka ode dalje jer se graničnik posavija.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|