|
![]() |
#14491 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja nisam iza CGNAT, tako kažu, a i nisam na poolovima od cgnat. Tracing route to one.one.one.one [1.1.1.1] over a maximum of 30 hops: 1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1 2 10 ms 9 ms 10 ms cpe-94-253-192-1.zg2.cable.xnet.hr [94.253.192.1] 3 8 ms 49 ms 9 ms dh70-69.xnet.hr [83.139.70.69] 4 14 ms 12 ms 9 ms cloudflare.cix.hr [185.1.87.115] 5 10 ms 11 ms 10 ms one.one.one.one [1.1.1.1] Kaj ja znam kaj ovi imaju tu cpe-94-253-192-1.zg2.cable.xnet.hr [94.253.192.1], ne znam nit me se ne tiče. https://www.hakom.hr/hr/hakom-nova-k...a-2020-702/702 Kvarovi - mijenjanju se prava korisnika u djelu koji se odnosi na kvarove i nemogućnost ostvarivanja usluge. Dosad je operator bio obvezan otkloniti kvar na opremi dodijeljenoj korisniku u roku od 5 dana, a od 1. siječnja i sve druge kvarove iz područja njegove odgovornosti mora otkloniti u roku od maksimalnih 15 dana od dana prijave kvara. U protivnom, nakon isteka 15 dana, korisnik ima pravo na raskid pretplatničkog ugovora ili pravo na obeštećenje u visini od 240 kuna po svakom naknadnom danu kašnjenja ako kvar nije bio uzrokovan višom silom ili krivnjom korisnika. Nakon prijave kvara, operator je obvezan u svakom trenutku korisniku telefonskim i/ili elektroničkim putem omogućiti praćenje statusa prijave kvara. Njima bi najviše odgovaralo da se samo plaća i ne koristi dvostruki protok podataka od interneta, što je moj slučaj 80% godine jer sam stalno na terenima. Pa da ni nema prometa. Al mi se mogu...ja sam jedan od onih koji to želi koristi i koji će dat sve od sebe da mi to omoguće. 30€ od sutra, pa svaki dan dok ne riješe+ umanjenje računa. Drago mi je što piše korisnik, jer je u mom slučaju pravna osoba korisnik njihove usluge. Potrošaći imaju puno veća prava nego trgovačka društva. O kinezu 1)https://www.facebook.com/groups/sist...3537906962046/ 2)https://www.reddit.com/r/CroIT/comme.../port_forward/ 3)https://a1-hr-community.insided.com/...blematika-9671 Zadnje izmijenjeno od: markecSMB. 21.12.2024. u 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14492 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
94.253.192.x je tvoja trenutna javna IP adresa ali ne prolazi ping (mada može biti postavljeno u samom fw routera da se ne javlja na ping iz vani). Kao poslovni korisnik bi trebao "lakše" dobiti router koji radi kako treba, traži Fritz 6660. Da se razumijemo, i Fritz - ovi imaju svoje mušice ali PortForward mu radi kako treba. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.12.2024. u 18:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14494 |
Moderator
|
Moguće da im je nešto crklo ili čačkaju. Po ovom gore ne sviđa mi se stanje za upload dio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14495 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
I stalno imam mismatch error u logu routera Code:
Notice (6) US profile assignment change. US Chan ID: 8; Previous Profile: 13; New Profile: 10 13.;CM-MAC=00;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1; Thu Dec 26 09:02:38 2024 67050300 Warning (5) DBC-REQ Mismatch Between Calculated Value for P1.6hi Compared to CCAP Provided Value;CM
![]() |
#14497 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14499 | |
YouTube Master
Datum registracije: Oct 2020
|
Citiraj:
Vi ste svi na A1, kako kaže i naslov topica, jeli momci. Hvala vam, ![]() ![]() Bio sam kratko i nikad više, sretan Božić. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Charlie Harper. 27.12.2024. u 19:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14501 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
i ja sam na kabelskom netu, zadnjih 10ak godina. nekad b.net sad je to A1. u biti nikad nije bilo većih problema ali zadnjih dana se nesto događa, očito ne samo meni. možda nešto čačkaju, kao što kaže kolega iznad |
![]() |
![]() |
![]() |
#14502 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
![]() |
#14503 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Već neko vrijeme kod jednih klijenata, koji su mi postali bivši klijenti - Technicolor modem (u bridge modu) izgubi vezu na minutu-dvije, Mikrotik router ne prijavljuje ništa u logu (modem i dalje daje vanjski IP), i to se na lokaciji (centar ZG) događa isključivo u popodnevnim satima. Ekipa iz A1 dva-tri puta su mijenjali modem, ništa se nije promijenilo i.... Pametnjakovići iz A1 uspješno su uvjerili klijente da je problem u opremi koju sam instalirao (iza modema, ponavljam, u bridge modu je!) jer kakti, ona izaziva smetnje! Mikrotik RB3011, TP-Link switch, 6 Mikrotik hap ac2 AP-ova... Tako je došlo do kraja suradnje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14504 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Citiraj:
https://192.168.0.1/#/status/docsis_signal Meni je na uploadu samo jedan kanal vezan, ne sjećam se kako je prije bilo i jesu li svi bili. Ovo je log: ![]() Nema eksperata da ovo prokomentiraju ?
![]() |
![]() |
#14505 |
Moderator
|
Koju Dn/Up brzinu imaš ? Ako se dobro sjećam, 1 upload kanal je "dovoljan" za onu osnovnu brzinu. Možeš jedino probati, ugasi TC > sačekaj 5 sec. > upali .... da se nanovo sinhronizira na mrežu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14507 |
Moderator
|
Da, 1 kanal za Ul je dosta. Bitno da imaš stabilan link tj. da je odziv šta otvaraš sa neta normalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14508 |
Registered User
Datum registracije: May 2022
|
Na području Zadra, jel ikom prestala raditi coax linija kompletno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14509 |
Premium
|
ugovor mi istice za mjesec dana i spamaju me sa ponudama za produzenje di mi nude, citiram: Bok Davorin, vaša ugovorna obveza za fiksne usluge istječe za*manje od mjesec dana, čime ističe i promocija koja vam sada donosi uštedu na mjesečnim računima. Produljite već danas na A1 webshopu jer smo za vas pripremili poseban popust u iznosu do 1.00 €/mj*čime štedite*na svojim mjesečnim računima! ahaha poseban popust u iznosu do 1eur... s tim da sad imam 1000/100 za 26eur, znaci trebao bi prihvatit downgrade na 300/100 za istu cijenu ili povecanje na 2000/1000 za 8eur vise... jel iko uspio iskamcit kakvu bolju cijenu, korisnik sam od bnet pocetaka? i isto ne mogu nastimat port fw da se ubijem, a sve je kao nastimano na ruteru, nisam na grupnoj ip adresi |
![]() |
![]() |
![]() |
#14510 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14511 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14512 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Problem A1 mailovi
Ljudi pomagajte ako Boga znate. Imam problem sa mailom od A1 preko Outlooka. godinama, desetljećima koristim outlook i stalno sam na A1. Sve je bilo dobro do jučer i odjednom više ne radi. Sada mi stalno traži user name i password koje koristim jako dugo. Server mi je podešen na mail.vip.hr i SMTP 587. Koliko vidim sve bi trebalo biti dobro podešeno. Nazvao sam ja njih već dva puta i ne znaju što bi to moglo biti i plus toga ih ne zanima Outlook, već samo mailovi preko moj A1. i kada sam ušao u A1, tamo nema niti jedne poruke, a trebale biti tisuće. u Outlooku ih imama sve do jučer. Ono što sam primijetio da na A1 imam na kraju svog emaila @a1net.hr, a ja oduvijek koristim @xnet.hr. Da li mi može tu netko pomoći. Na mailove dobivam račune, medicinske nalaza, sve a od jučer ništa. Ako umjesto mail.vip stavim mail.A1net.hr, traži mi nekakve certifikate. Samo da dodam. Susjed mi ima posve iste postavke u Outlooku za A1. Samo ne zna kako ući u moj A1 (nama podatke) da vidi da li i njemu piše mail @a1net.hr ili @xnet.hr i da li ima poruka u tome. Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 10.01.2025. u 12:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14513 | |
YouTube Master
|
Citiraj:
![]() Isti taj problem mi je imao brat prije dosta godina i nikad ga nismo riješili, ![]() Oni (A1) su velika 0. Na podršci nemaju pojma, a bio sam i u njihovu poslovnicu u gradu (Split) i pitam 'agenta' tamo da koji SMTP server da podesim na Outlooku, jer mi ništa nije radilo, a on kaže da što je to SMTP? ![]() Ja se inače spajam preko Iskona, i sve je briljantno, tako i radi. ![]() Ali tebi možda bude drukčije, neka ti kažu kolege ovdje s Foruma ako znaju, pa ću i ja spojit brata na Outlook. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Charlie Harper. 10.01.2025. u 16:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14514 |
Registered User
|
Mislim ovo je grozno. Jučer sam ih nazvao. Danas tri puta i vele da će mi se javit "stručnjaci" za e-mailove. Koliko je sve bilo bolje dok je to bio još B-Net. Kada je to preuzeo Vip.net od onda nastaju problemi, jer otpuštaju višak ljudi i to većinom znalce. A1 to samo još više uništio. Ma da bar nisam popisao novi ugovor sa njima prije mjesec dana, sada bi ih se riješio. Cijeli sam dan doma jer sam mislio da će me danas zvat. Ispada da mi ovisimo o njima, a ne oni od nas korisnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14515 | |
YouTube Master
|
Citiraj:
Da, nažalost, ovo je istina što pišeš. ![]() I javit će ti se "stručnjaci" za e-mailove koji ne znaju što je to SMTP server. ![]() Javi kako je prošlo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14516 | |
YouTube Master
|
Citiraj:
Ma vidiš, ti si u boljoj poziciji nego moj brat što je bio baš zbog tog ugovora. ![]() Pokušaj se pozvati na njega i zaprijeti raskidom ako ti to ne riješe, jer toga nema u ugovoru, te neprofesionalnosti. ![]() Vjeruj, ako odeš od njih, nećeš žaliti. Jedino je to sigurno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14517 |
Registered User
|
Po ovome, a ovo je novijeg datuma, sve je podešeno kako treba. Ostaje jedino u zraku A1 net password. Jasno da ga znam, ali ne znam da li su nešto sprčkali oko njega i ono da li sam i dalje ime.prezime@xnet.hr ili ime.prezime@a1net.hr. Probao sam sve varijante i ne radi. Ono što je čudno da na mojem A1 mailu nema niti jedne poruke a ona je ime.prezime@a1net.hr. Znam kada sam prije 1-2 god. iz znatiželje išao na moj A1 da ih je bilo, samo nisam siguran da li je tada bio ime.prezime@a1net.hr ili stari ime.prezime@xnet.hr. Mislim da su tu nešto sprčali, jer su mi rekli da stari mail nije ugašen i trebao bi biti vidljiv na ima.prezima@a1net.hr. https://www.getmailspring.com/setup/...-via-imap-smtp Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 10.01.2025. u 17:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14518 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14519 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
bilo je isto kod mene, odgovor djelatnika A1 podrške : "savjetujem vam da koristite neki drugi mail, mail servis nije prioritet kod a1", i stvarno im nije prioritet trajalo je nekih mjesec i pol dana dok nije proradilo, moraš zvat službu za korisnike, dat oib tražiti user name i novu lozinku ali neka ju on prvo provjeri dali radi i onda ju promijeniš u aplikaciji a1, na onu koja tebi odgovara. njima je jedino bitno da možeš ući na web mail, outlook i sl. ih se ne tiče.
- - ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.01.2025. u 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14520 |
Registered User
|
Znam da traže OiB. svaki put kada sam ih nazvao su ga tražili, mada je prvi puta bio bitan, jer su ostali samo potvrdili da će to rješavat "stručnjaci" za email. Dobio sam za "moj A1" novi pasword, a user name je bio isti. I upravo to ću ih tražit, username i lozinku za e-mail i neka ga najprije testiraju. Ali kao što sam napisao na njihov moj A1 ne vidim niti jednu poruku, a ja ih imam stotine, tisuće, zato jer je to ime.prezima@a1net.hr, a ne ime.prezime@xnet.hr. Naprosto bi trebao vidjet sve. i da, sada se sjećam. Dva puta me prešle godine automat tražio da očistim poruke, jer sam napunio server skoro do kraja. Znači negdje sve te poruke čuče, koje ja ne vidim na moj A1. Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 10.01.2025. u 19:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|