|
![]() |
#77702 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Olovni starter akumulatori vole biti na 100% napunjenosti. Što su jače i dulje ispražnjeni nakupi se više sulfata na pločama pa ih to ubije. Postoje uređaji za desulfatizaciju ali ne znam koliko su efikasni. Navodno neki (skupi) punjači imaju tu funkciju. Ali da, meni su svi akumulatori krepali po ljeti bez upozorenja i to u drugoj polovici 8. mjeseca. Zimi samo padne kapacitet dok opet ne ugrije vani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77704 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Evo jučer odrađen servis: * Ulje u motoru + filter * Ulje u haldexu + čišćenje sita na pumpi * Ulje u DSG-u + filter = Cca 410€ (materijal + ruke) DSG sad šalta ljepše, nema više mini vibracija kod kretanja u prvoj (većinom kod stajanja u koloni i kada je pod adaptivnim tempomatom). I sad sam vidio kako bi bilo da nemam 4drive na autu - jack od haldex pumpe nije "kliknuo" na mjesto pa smo prilikom testne vožnje bili samo na prednjoj vuči ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77705 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77706 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Gledam jucer po prvi put live kameru na parkingu od platka, da vidim koliko ima snijega. Pogledao u 20h, neka cudna ekipa trci po parkingu, neki voze aute u krug. Pogledam bezveze u 22h, par bmw-a drifta. Pogledam prije spavanja u 23h, jedna lada nova (ili nesto prastaro tome slicno) jurca po parkingu u krug, lik u mercu jurca u drugom smjeru, jedan u golfu pokusava sto i ovaj u mercu... Okolo parkirano nekoliko auta, tu i tamo neki covjek proseta... NFS Parking Edition lol https://webcamsopatija.com/platak-parkiraliste/
![]() |
![]() |
#77708 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
stalno sam gore s psom. kad gore padne snijeg, obavezno gore idemo, ali nikad na parking upravo radi takvih akcija jer ima i ljudi koji misle da znaju pa bude near misseva samo takvih.
![]() |
#77709 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ha gle, bolje da tak na praznom parkingu u 22-23h to rade nego negdi po cesti. Ak niš drugo bar naučiš kaj se desi kad masa krene svojim putem. ![]()
![]() |
![]() |
#77710 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#77711 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobro to ak izljecu na cestu je drugi par rukava.
![]() |
#77712 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77713 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#77715 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77716 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ekipa - može neka preporuka za malog gradskog strujića kao 2. auto? Imamo već Teslu M3 i prezadovoljni smo, nema dalje od struje za nas. Imam punjač na poslu, i doma u SMB gdje ćemo se uskoro preseliti, tako da mi treba strujić samo za dnevnu relaciju SMB-VG i no brainer je. Štedim mjesečno 200€ na benzinu samo sa ovom Teslom. Gledam naravno rabljene odrone, ne vidim potrebe dati više od 7-8k€. Koliko sam pročitao na EV Clinic.hr - ima smisla uzeti Renault ZOE, a ako mrvicu protegnem budget do 10k€ ovjde su za preporuku VW eUP, Renault Twingo i Dacia Spring. Imate vi još koji prijedlog - savjet? Jel se isplati tražiti po vani? Ne vidim da su puno jeftiniji ovako na brzinu što sam gledao na avto.net, etc... Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77717 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Twingo ti sad po zimi ima domet od 110 km max, mozda koji vise ako si u Eco modu stalno, al iz uz to je genijalan i nijemi zao ni sek kaj sam ga uzeo. Komotno nas 4 ide okolo, s tim da su klinci u sjedalicama iza, plus kaj stane i fini šoping u gepek. Spring sm gledao, al je očajno slab auto dok s twingom si najbrzi na semaforu bez ikakvih problema. Ak oš...javi se pa probas Twinga |
![]() |
![]() |
![]() |
#77718 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Hvala na ponudi - defintivno bih probao prije finalne odluke ![]() Zamjenimo se na pola dana za aute ![]() Twingo je samo type 2 punjač, nema CCS? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77720 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77721 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77722 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77723 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Sama hladnoća ubija bateriju, a onda upaljeno grijanje ju pokopa. Al baterija je fakat mala i napuni se na kućnoj uticnici preko noci bez problema tako da nije problem ako ti je taj domet dovoljan. Ako ga smao žena vozi, ide na posao i nazad Trnje-Jankomir cijeli tjedan sa jednim tankom za euro i pol struje. To oko chargera ne kužim koji je koji tip, al ima max 22kW punjenje, znaci za max sat vremena je pun na takvom punjaču. Doma na 2,5kW utičnici treba 12-13 sati @Hamm - jesam, al s druge strane su mi dali zamjenski na mjesec i pol dana dok su isprobavali kaj se dešava u suradnji s tvornicom i na kraju popravili. Nazalost, kakvi su svi novi auti me nis ne čudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77724 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
danas mi je prvi put zatrebao ![]() ![]() sjednem u alfu nakon 3-4 tjedna i krenem palit a ono prvi put teze vergla. prestanem probam jos jednom kad jos slabije. treci put nista. a reko idem u drugu alfu po ovaj booster. upalim ga vidim svjetli 1 od 4 lampice. krasno. al idem probat. spojim ga na aku i brzinski za volan i kresnem kad ono isprve upalio. vozao se godinu dana u gepeku i skoro prazan odradio posao. sad sam se malo vozao 40ak km da se napuni aku i nazad na parking ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77725 |
Premium
|
Citiraj:
koilko puta mogu palit auto, imaju bateriju unutra? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77726 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Boostere kupujtena Conrad.hr, cijene 50tak eura niže nego isti model na tokic.hr Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#77727 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
https://www.aliexpress.com/item/1005...318818020Q8CVt pa evo meni je svjetlila jedna lampica od 4 i upalio sam auto. al nije bila totalno ubijena baterija i auto je vec verglao kratko prije toga pa je bio spreman za paljbu ![]() da imas ih raznih jacina. tu se spominjalo da je neki drugi tip bolji jer nema bateriju u sebi koja se potencionalno moze zapaliti. nakon svakog pokusaja moras pricekat 10ak minuta i tek onda mozes probati opet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77728 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77729 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Piše u uputama da bi trebali biti na 100% kada se pali auto s njima i pola sata pauze nakon verglanja. Citiraj:
Moj piše da može dati 1600A na 0.1 sec i 800A na dvije sekunde. Auto mi vergla na 100A po ljeti i 125A zimi. Zadnje izmijenjeno od: medo. 23.12.2024. u 19:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|