Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.11.2024., 15:01   #241
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
na WA ili WA bussiness?

jos uvjek neznam jel se mogu imat paralelno. to bi bilo jos bolje. 2 SIM-a i 2 odvojena WA.
jos uvjek ne kuzim koja je prednost WA bussiness. dodatne opcije me apsolutno ne zanimaju. samo mozda ako ima neku prednost vezano za ovaj moj problem. da tipa mogu slat i forwardat vise poruka. iako FW me sad strah radit, samo cekam paranoicno kad ce me opet blokat
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2024., 15:11   #242
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Ja koristim dual sim i imam 2 WA accounta paralelno, privatni i službeni. Radi to bez problema.
Moshus je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2024., 16:11   #243
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

odlicno. hvala.
Staro 19.11.2024., 16:15   #244
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
jos uvjek ne kuzim koja je prednost WA bussiness.
Četvrti puta ispituješ oko biznis accounta...
Pa daj iskoristi više google ili chatgpt i prouči što je whatsapp biznis račun, u čemu se razlikuje od običnog, kome je namjenjen i sl.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Osobno, uzeo bi Terms of Use i pročitao ih detaljno, ne bi trebalo trajati predugo, pa vidi šta ti odgovara.
Stvarno misliš da će čovjek koji ne želi koristiti google za banalne stvari čitati tamo neke termse?
Pa normalno da neće, nego će se stalno čuditi kako ovo, zašto ono, zašto sam dobio ban...
Staro 19.11.2024., 16:28   #245
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

da, samo sam cekao ovakav post.

nisam isao zato jer sam toliko zatrpan da ne stignem ni pojest. al nije to bitno.

hvala svima za info.
Staro 19.11.2024., 17:10   #246
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
da, samo sam cekao ovakav post.

nisam isao zato jer sam toliko zatrpan da ne stignem ni pojest. al nije to bitno.

hvala svima za info.
Zatrpan si toliko da uspiješ napraviti 9 postova u ovoj temi? Lol. To je razlog da nisi stigao pojesti?

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2024., 18:07   #247
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Zatrpan si toliko da uspiješ napraviti 9 postova u ovoj temi? Lol. To je razlog da nisi stigao pojesti?
Daj se smiri, vidiš da čovjek vodi nekoliko whatsapp grupa s po 300 članova i u njima je jako aktivan, pa po desetak puta u kratkom vremenu forwarda iste stvari po tim grupama i sad traži rješenja kako da to nastavi raditi tu po forumu i Indian Express portalu. Kako da stigne još jesti i T&C čitati!?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2024., 19:18   #248
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nije horor već bi trebao pročitati ono što smiješ raditi i ono što ne smiješ raditi na Meta i bilo kojoj drugoj platformi koju koristiš.
Ako WA ima "community guidelines" sličan onome što ima jobito onda je to sve ali nije jasno. I oni to tako vole, da mogu raditi što god ih je volja. Mislim, mogu oni i inače na svojim platformama raditi što god ih je volja, ali ipak se pokazalo oportuno skrivati iza communitija.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2024., 07:47   #249
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Je-o ti dinamo mater i tko te stavi u maksimir.

Umjesto da naprave stadion van grada oni maltretiraju sve i stanovnike i radne ljude koji se nemaju gdje parkirati.
Staro 27.11.2024., 17:03   #250
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

radio mi dual whatsapp par dana i opet mi blokali main acc :-(. opet cekam 24h i molim se da odblokaju. brisem sa tog broja sve grupe jer ovo nema smisla.

btw moze raditi "obicni" WA i WA bussiness skupa.
kroz bussiness cu koristiti te velike grupe na drugom broju pa ako blokaju cu uzet drugi sim.

al ono sto me sada hebe nenormlano jest da nemogu nikako namjestit light theme u WA bussiness :-(. jednostavno nece promjenit. jedino kad promjeni jest kad globalno u mobu odem na light theme sto mi je koma.

ideje?
Staro 16.12.2024., 07:11   #251
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pozdrav ekipa, da li mi netko može preporučiti neki kvalitetan i čvrsti stiskač za čvarke/krumpir trebao bi majci kupiti za Božić stari joj se sav svinuo neki nekvalitetan je. Hvala.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2024., 08:04   #252
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Možda rađe ovakvu prešu od Sebastijana nego one ručne stiskače?

https://sebastijan.hr/proizvod/presa-za-cvarke-3l/
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2024., 09:27   #253
Zeryx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
prije koji dan sam kupio slicnu takvu presu ii dost dobra je za manje kolicine cvaraka. imao sam cca 10kila za topiti a cvaraka je bilo mozda 2-3 kile.

vidim da on trazi i za kumpir, pretpostavljam da mu to treba za raditi pire? znaci da ova nasa otpada

a bome sam se iznenadio kad sam vidio da taj rucni kosta jednako kao i ova presa za cvarke. valjda je onda i kvalitetniji

https://www.eurogarden.eu/hr/Pribor-...-ROCNI-VELIKI/
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2024., 09:38   #254
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
prije koji dan sam kupio slicnu takvu presu ii dost dobra je za manje kolicine cvaraka. imao sam cca 10kila za topiti a cvaraka je bilo mozda 2-3 kile.

vidim da on trazi i za kumpir, pretpostavljam da mu to treba za raditi pire? znaci da ova nasa otpada

a bome sam se iznenadio kad sam vidio da taj rucni kosta jednako kao i ova presa za cvarke. valjda je onda i kvalitetniji

Aha, krumpire sam izostavio kod čitanja
Onda ništa od te. Al postoje razne litraže, vidim sad na webu samo 3 i 5, al mislim da ima i 10 i 15 još ili da je bilo prije.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2024., 10:21   #255
Zeryx
Premium
Moj komp

ja sam uzeo od 3L jer me bilo strah da necu imat dovoljno za napunit onu od 5l i bio sam u pravu

al su dobri cvarci ispali.
Staro 16.12.2024., 11:57   #256
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Imam ovakvo slično staro i još radi. Koliko napravim pirea kroz godinu dobar je.

Staro 16.12.2024., 20:49   #257
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova

Jel to željezno jer ne piše u opisu. Mora bit čvrsta malo robusnija, ova prijašnja je bila neka slaba i sva mi se uvinula dok sam stiskao, mislim da je bila inoks il tako neki slabiji materijal.

I nikako one velike jer nije namijena samo za čvarke nego najviše za krumpir, a čvarke ionako kad se rade nije neka velika količina i više je zbog masti nego zbog samih čvaraka, ali naravno volim da su dobro stisnuti

Naišao sam na ovo

https://www.njuskalo.hr/posudje-osta...oglas-44327962

da li netko možda ima takvu pa da mi kaže jel robusna i čvrsta aluminij je.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 16.12.2024. u 21:00.
Staro 16.12.2024., 21:26   #258
Zeryx
Premium
Moj komp

e nemam pojma jer je bila na polici iznad i nisam ju uzimao jer me nije zanimala.
Staro 20.12.2024., 23:29   #259
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Problem(čić) s naručivanjem iz Kine

Pozdrav.
Naivno sam naručio nešto prije nego sam provjerio pa sad tražim savjet.
Uglavnom, radi se o čašama za whiskey koje se reklamiraju kao ručni rad iz Japana. Uz to, garantiraju brzu dostavu pa sam početkom 12. mjeseca naručio 2 čaše i gratis dobio još neke sitnice.
Nakon 2 tjedna čekanja da "obrade narudžbu" krenuo istraživati i ispostavilo se da čaše nisu ručni rad a nisu ni iz Japana nego iz Kine, vrijede desetinu plaćene cijene a ni dostava im nije baš tako brza kako vele.
Poslao mail da odustajem od narudžbe i nakon par dana dobio odgovor da ne mogu više stopirati narudžbu i nakon dva dana su poslane.
Uglavnom, čaše su trenutno negdje u ZG i trebala bi ih dostaviti brza pošta.
Pošto su čaše trebale biti poklon za Božić a vjerojatno neće stići do tad a usput nisu ni ono što prodavač reklamira da jesu što bi bilo najbolje napraviti?
Ne preuzeti pa da im se vrati paket ili preuzeti pa se gnjaviti sa slanjem natrag u Kinu (vjerojatno i osobno platiti slanje)?
Isprike na opširnom pisanju i hvala na savjetima
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2024., 23:32   #260
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Vjerojat si platio unaprijed? Ako nisi, nemoj primiti i riješeno. Ako jesi teško ćeš dobiti novce nazad. Jedino ako je preko neke platforme koja će ti pomoći, teško, ali treba probati.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2024., 23:37   #261
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Nažalost plaćeno unaprijed, nije preko platforme nego direkt na stranici "proizvođača ručno rađenih čaša".
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2024., 00:17   #262
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Pokreni chargeback, sve je objašnjeno na linku:

https://www.hnb.hr/o-nama/zastita-po...ima/chargeback
Staro 21.12.2024., 12:51   #263
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Koliko god mi bio nemio, za ovakve stvari paypal je majka. Ako budeš pratio ovo što kaže rezidentni nepalac, javi, baš me zanima epilog.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2024., 20:25   #264
7carlos6
Premium
Moj komp

7carlos6's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Kotlovina savjet

Htio bih kupiti kotlovinu. U Pevexu sam vidio ovu: https://www.pevex.hr/fi-56-5-cm-5
Može li mi netko reći za koliko ljudi se može pripremiti u pijatu od 56,5 cm?
7carlos6 je online   Reply With Quote
Staro 21.12.2024., 20:57   #265
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
ak su ko ja za dvojicu
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2024., 21:11   #266
Stanky069
Premium
Moj komp

Stanky069's Avatar

Datum registracije: Nov 2018
Kažu proizvođači ide otprilike ovako :
Fi 50cm - 6-8 ljudi
Fi 60cm -10-12 ljudi
Fi 70cm - 14-18 ljudi
Fi 90cm -25-30 ljudi
Fi 120cm - 40-50 ljudi

Ako jedete normalno...
Mi u Slavoniji to skoro polovimo...ja na fi 60 pravim za 6-7 ljudi.
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2024., 09:59   #267
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

poz.

jel zna netko detalje u cem je stos sa pozivima sa 021 868 xxx.
par puta sam se javil u brzini i skuzil da je u biti snimljena poruka, 2 puta ponovi svoja s*anja oko prodaje necega, dok u pozadini buka ljudi i onda prekine poziv.
iz znatizelje me zanima u cem je stos. cista maltretacija ili racunaju da ce netko zvat nazad i popusit pare?

imam ih vec stavljeno valjda preko 30ak na block, al i dalje zovu sa drugih brojeva. zadnja 24h 3 puta .

jel se ima smisla zezat stim registrom ne zovi il to ne pomaze oko ovoga?

Staro 29.12.2024., 08:54   #268
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Pozdrav ekipa, može mi netko preporučiti neku kvalitetnu grijalicu na struju za stan, a da mi ne krepa za 5min ili da se ne zapali sama od sebe uvijet je da mroa biti otvorenog tipa da ima propeler u sebi koji puše jer bi ju kasnije za još neke stvari koristiš da mi grije.
Staro 18.01.2025., 10:04   #269
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Gdje u Zagrebu ostaviti istrošene tonere?
Staro 18.01.2025., 10:14   #270
Zeryx
Premium
Moj komp

ja svoje ostavljam na reciklaznom u gorici. pogledaj imas li blizu kakvo kod sebe
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na