|
![]() |
#77671 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
moguće da ti ima balončića, pa da ti ne počne neravnomjerno kočiti.
![]() |
![]() |
#77672 | ||
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#77676 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Kod tih jumpstart powerbankova treba paziti da imaju zaštitu od reverznog polariteta da se ne razleti ako netko slučajno krivo spoji kleme ![]() I nakon uspješnog paljenja jumpstarter treba što prije odspojiti jer alternator počne gurati svoju struju u njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77678 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zakon, iako nije drito vezano za aute, tko zna lika znat će zakaj sam tu zakeljio link ![]() https://www.facebook.com/reel/1298337607863849
![]() |
#77679 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma da to su pouzdani automobili. Ipak je normalno da ne mozes ostaviti auto tri tjedna na parkingu. ![]() Steri moj citraca nismo po tri mjeseca palili kako je zena bila trudna i onda nakon poroda dugo nijr vozila. Iz prve bez greske. Acu je stsr ne znam rekao bi kojih cetiri godine. Skoda je isto uredno stajala po koji tjedan. To sa toyotama je lakrdija i inzenjerski fail. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77680 |
Strichek Moderator
|
Jasno, da je kod škode onda bi bio fičr ![]() Ak ne voziš auto redovito onda ti auto ne treba, a pogotovo ne 3 auta na 2 vozača, osim ako neki nije rejs kar a to klitač nije ![]()
![]() |
#77681 |
Pod naletima kopita zla
|
Zato si i kupujes starter. Hahahahahahaha Gle realno trebao bi imati tri auta. Svako normalno misko bi moralo imati tri auta. Prvi obiteljski za putovanja Drugi radni pickup Treci vikend auto neki sportski Samo kaj smo sirotinjska drzava. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77682 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Nije da puno ljudi zna za Count’s Kustoms kod nas.
![]() |
![]() |
#77683 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Pa i poznat je kod nas preko Pawn Starsa koji su svi gledali na tv-u, tamo je stalno gostovao. Barem sam ja to gledao ko lud...
![]() |
#77684 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Radni pickup aka klijo ![]() Octavia bi ti trebala biti radnO autO a ne šminka auto, klijo je trebao davnih dana bit u preši a za putovanja si trebao imati krstaricu. Sve krivo amdo ![]()
![]() |
![]() |
#77685 |
#erase startup-config
|
Automobili
Ako ti vjeruješ da je dušom i tijelom premoreni kitajac u nekom sweat shopu u noćnoj smjeni zalemio sve to kako treba bez šlusa, pregrijavanja i u pravom smjeru te da je QC temeljito provjerio proizvod prije pakiranja onda samo daj ![]() Pa gle, mene je superkondić spasio par mjeseci nakon što sam ga kupio. Bezbrižno sam ga imao u bunkeru jer nema bateriju. Mogao sam upaliti auto u 21h navečer da dođem doma i onda ujutro opet da odem do Berena po novi kad se dućan otvori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77686 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Svaki normalan vozač ima u gepeku litru ulja, a pogotovo kada se ne vučeš po autoputu 120 i smetaš drugima ko vi u hibidima. ![]() ![]() Pa nemam to troje jer sam sirotinja. ![]() ![]() Citiraj:
Ne bi baš držao bateriju po ljeti u autu po ovim temperaturama. Hvala. Bolje imati ispravan auto kak warg veli...održavajte aute. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77687 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
nekad nema trgovina u tom mjestu gdje si na izletu ili spa vikendu , nekad nema takvog akumulatora, nekad nemaš love pri sebi.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77688 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77689 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Preko frenda sam došao do čovjeka iz AC Jesenovića koji je potvrdio priču o prvom vlasniku, servisiranju i kilometraži. Provjerio sam i na tehničkom kilometre, sve ok. Nadam se da će me služit bar 100k km bez popravaka. Edit: maknuli su auto s linka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77690 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Koji auto na kraju? Link ne otvara ništa. A garanciju moraju dat, nije to beki benefit nego zakonska obveza ![]() Sretno i puno kilometara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77691 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77692 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77693 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
meni se čini da ste vi svi tu samo cviležine, jedino je medo konkretan. ![]() Evo moja Kia Sportage, nova, na parkingu misec dana i upalila - iz prve! Očito su samo Toyote loši auti. ![]()
![]() |
#77695 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Počneš se koprcati odvraćajući pažnju s krivih navoda ili znalački ignoriraš da je uopće netko nešto natipkao. Samo ovaj zadnji primjer gdje u istom postu navedeš da pazimo da uređaj ima diode u kablovima, ukažem ti na grešku, a onda odmah idući post dobaciš ovo gore. Pošto nemaš blage veze, nije ti uopće upalo u oko da si naveo krivi primarni zaštitni element i da si to završio navodom kojim spomenutu zaštitu uopće ne smatraš relevantnom. Zaštita obrnutog polariteta u takvim uređajima je bar desetljeće izvedena u integriranoj elektronici. Čak i kad je bila izvedena u diskretnim izvedbama, one su bile reverzibilne, nedestruktivne. Ako te uopće zanima zagrepsti imalo ispod površine: https://www.analog.com/en/resources/...es/an-171.html Čekam da mi spomeneš kak i u članku navode diodu kao zaštitni element i kompletno ignoriraš dio rečenice iza zareza...
![]() |
![]() |
#77696 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
https://www.youtube.com/watch?v=F8zghvQZYNM U maloj kutiji spojene u seriju sa + kabelom su Schottkyjeve diode. Osim zaštite od krivog polariteta imaju i funkciju zaštite 12.6V battery packa unutar startera od povratnog napona / struje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77697 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam lidlov booster, kupio ga jer mi je origig aku star 8 godina, sta god novo kupim nece ni 4, pa dok traje traje ako crkne boostam i odem po novog ![]() Ali sam ljudima palio aute sa njim, benzince pali bez problema, dizele pali ako im aku ima nešto baterije, ali dizela(Golf 3) kojem je baterija na 0 ne moze upalit jer lidl booster ne moze upaliti i držati grijače pa smo spojili od skutera mali 12v samo da može zagrijat za start i onda je uz booster upalio |
![]() |
![]() |
![]() |
#77698 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Čudi me da tvoj veleum to nije uvidio. Vjerojatno od prenapuhanog ega i infantilnog karaktera. BTW: konkretno znam za jedan slučaj napuhnute baterije koja je skoro eksplodirala čovjeku u lice jer je krivo spojio kleme jumpstartera s Li-Ion baterijom. Zaštita očito nije bila funkcionalna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77699 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Kad se već priča o akumulatorima, zanime me imate li iskustva s punjačima za akumulatore? Prijatelj nedavno mijenjao akumulator u Berenu i tamo mu je prodavač rekao da akumulator nakon par godina crkava iz razloga što se previše isprazni, a alternator ga ne uspije skroz napunit preko zime ( kratke relacije, puno trošila u autu ). Nedavno sam provjerio multimetrom voltažu akumulatora dok auti stoje par dana, na Passatu B7 multimetar pokazuje 12,20V, dok je na Octaviji 1 12.76V. U Passatu je akumulator iz 12.2021., jel 12,20V ok dok je auto ugašen? Akumulator u Octaviji sam napunio ( lidl punjač ) prije mjesec dana jer je teško ujutro palio, od kad sam ga napunio lakše pali, a akumulator u Passatu nisam punio jer nisam siguran šta trebam napraviti kad budem ga ponovo spajao, treba li ga kodirati ili ne. Zadnje izmijenjeno od: Daten. 20.12.2024. u 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|