Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2024., 13:33   #7321
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ne znam moze li se usporediti s tim. Nisam slusao te Logije, jesam neke slicne njima (2.1 setovi). Ovo ce ih popapati glasnocom i snagom komotno, rekao bih. Ali vidi imas li mjesta za edifiere. Mene su specke opako zajebale, ne stanu mi u policu vise.

Specke kazu 342mm dubina, ali istina je da je to visina!

200 sirina
342 visina s nogicama
276 dubina
Staro 18.12.2024., 13:43   #7322
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Sad je 425€.
Da se netko nije zeznuo tamo prvi puta dok je unosio cijenu, tzv. "pemac"
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2024., 13:45   #7323
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ma nije se zeznuo, bili su 245 prošli tjedan. Tu cijenu su imali komadi s njihovog lagera kaj su imali. Kad se rasprodao dobavljivost se promijenila na "kod dobavljača"
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2024., 14:14   #7324
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Meni su toboze odbili prvu narudzbu jer nisu mogli autorizirati transakciju. Drugi dan vidim da je transakcija uredno prosla na kartici, a oni su valjda igrali na tu kartu da cu odustati blabla, ali eto uspio sam ih uzeti iz drugog pokusaja (pisao na prosloj stranici). Nakon tog dana (da ne kazem trena kad sam ih narucio) nisam ih vise vidio na 245 eura. Ali uredno su stajali na 404 jutros i jucer. Mute nesto, prtljaju, tko ce ga znati, i to samo na ovo modelu. Drugi edifieri su na normalnom bozicnom popustu.
Staro 18.12.2024., 14:31   #7325
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Zanimljivo kako na popisu grupe artikala stoji da su 244,99 EUR a kad se klikne na njih onda je puna cijena.
.

Staro 18.12.2024., 14:53   #7326
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Imate kakvu preporuku vi koji se kužite za neke manje po dimenzijama edifiere?
Staro 18.12.2024., 15:00   #7327
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Imate kakvu preporuku vi koji se kužite za neke manje po dimenzijama edifiere?

Ovi za 159 eura

https://www.ozone.hr/product/zvu-nic...0db-2-0-sme-i/
Staro 18.12.2024., 15:22   #7328
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Uf, isto su dosta veliki...
Imaš kakvu preporuku da nisu ovako ukoso?
Bolja polovica planira namještaj, a ja moram paziti da zvučnici ne tuku prema stropu
Staro 18.12.2024., 15:27   #7329
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Najbolje da onda njoj otvoriš link sa zvučnicima pa nek pikne po dizajnu koje želi. Što god da odabereš neće bit dobro. Znam po svojoj, na kraju sam samo montirao zvučnike u dnevnu i to je to. Rekla da su joj ružni, reko okej i vozimo dalje.
Staro 18.12.2024., 15:28   #7330
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

haha, mislim da tako i bude
Staro 18.12.2024., 17:17   #7331
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
Ja vratio sennhaiser 560s i pustio 599, jer nisam primjetio razliku u zvuku, a razlika u cijeni je 1/3.

Ali koliko gledao po tim audio forumima, to je skup sport kada zaglibis

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
ja još ima hd 555 (malo sam ih "modao" po tutorijalima sa neta) i meni nakon 17 godina zvuče fenomenalno, doduše ne koristim ih baš svaki dan ali nikakvog zamora ne pokazuju, imao i HD 595 i u direktnoj usporedni nikakve razlike.
za PC koristim sony mdr v700 i imaju strašn bas , nešto malo tamniji zvuk ali i dalje jako dobre slušalice

ove moderne street-metro-sexualne sa anc ili full shiney plastic ni ne želim probavati

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Poslušao prije dosta vremena usvirani KEF LS50 wireless. To nema basa. Zvuk je tanak, mršav… a nahvalili ga hvalospjevima kao da ćeš vidjeti raj kada pustiš zvuk na njih. To jako treba subwoofer.

LSX je pretpostavljam još gori po tom pitanju.

a šta si očekivao od zvučnika promjera 13 cm
probao sam više modela sa bas zvučnikom 13-17 cm i to je sve luk i voda. marketing, teendy stlye i ništa više.

ispod 20 cm nema basa -za muziku koja ima tonove 30tak hz

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2024., 18:57   #7332
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Imaš kakvu preporuku da nisu ovako ukoso?
reci joj da sve u životu kaj vrijedi, stoji barem malo ukoso.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2024., 00:20   #7333
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Meni sve od edifiera krepalo.
Imao 2 para aktivnih zvucnika, bezicne slusalice i zicne slusalice....sve krepalo (tocnije, krepa jedan dio ili se utisa jedan zvučnik itd itd).

Osobno prekrižio tu firmu. Ajd da mi jedna stvar krepa....ali sve?

Nadam se da to nije slučaj i sa ovim zvučnicima.
Staro 19.12.2024., 10:56   #7334
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Ja imam njihove jeftine zvučnike od 500kn, rade četvrtu godinu... Da sutra riknu, opet dobra kupnja.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2024., 11:06   #7335
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

može biti da sam baksus, to je uvik opcija
Staro 19.12.2024., 11:12   #7336
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Može biti da ti struja doma ne valja, to je isto opcija
Staro 19.12.2024., 11:16   #7337
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ili žena sabotira zvučnike ako su joj ružni
Staro 19.12.2024., 16:40   #7338
fora
Registered User

fora's Avatar

Imam tri godine Edifier R1280db (crne), dvije godine drugi par R1280db (boja drva) i nekih 6 mjeseci R1855db. Svi rade perfektno.
R1280db jako dobri manji zvučnici.
R1855db se koriste za glazbenu produkciju, imaju vrlo preciznu zvučnu sliku.
Edifier je dobar omjer cijene i kvalitete.
fora je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2024., 16:57   #7339
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Edifier luna i rade super, i prelijepo izgledaju sta je nekima bitnije od zvuka 😂

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2024., 22:29   #7340
...Tihomir...
Premium
Moj komp

...Tihomir...'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ili žena sabotira zvučnike ako su joj ružni
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2024., 06:09   #7341
ODO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Od 2020. imam Edifier R1850DB i stvarno odlični zvučnici za pristojnu cijenu.
Jedina zamjerka je daljinski, al to sam riješio preko dobavljača za HR, pa sam uzeo 3 rezervna .

Novija verzija je riješila i taj problem i ima kvalitetniji remote.
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2024., 08:25   #7342
tun3
Premium
Moj komp

tun3's Avatar

Datum registracije: Oct 2018
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ja vraćam Edifer ozoneu jer zvuče očajno.
Bili na akciji, ali zvuk katastrofa.
Pun jeke, riječi koje imaju c, s zvučaju kao da neko frflja pa smanjivao na ekvalajzeru +16k ali ni to ne pomaže.
Tri puta bolji zvuk imaju 5.1 zvučnici od 5w koje imam od prije

Ovi Edifer su samo veliki ali zvuk kao na nekom Vox televizoru od 24"
Ja si uzeo Edifier R1700BT na akciji u Ozoneu, limitirao sam se na 100€ i cijelo vrijeme su kao na "akciji" sa 120ak na 105€, naletili za nekih 85€ i ulovio priliku Meni zvuče poprilično dobro, ne znam bi li mogao naći nešto bolje za te novce.

Imao sam Presonus Eris 3.5 i krepali su nakon dvije godine, naletio na informacije da je masu ljudi imalo problema s njima, navodno trpaju stare kondenzatore. Otvorim ih i stvarno kondenzatori iz 2004, napuhani naravno zamijenio ih sve ali nije pomoglo, pa sam ih poklonio frendu koji ih je spojio na neko budget kinesko pojačalce i sretan je

Za razliku od Erisa ovi Edifieri imaju nešto basa, taman dovoljno, Erisima je to baš falilo. Sad kad čitam ovo od Ive Strojnice nadam se da neće i moji Edifieri za dvije godine krenut putem Presonusa...
tun3 je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2024., 09:28   #7343
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ivo je inpegulan, na njega je neki hifi bog bacio urok ili tako nesto #pljucpljucpljuc
Staro 20.12.2024., 11:14   #7344
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema!

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
ja još ima hd 555 (malo sam ih "modao" po tutorijalima sa neta) i meni nakon 17 godina zvuče fenomenalno,
Mislim da smo Mar i ja također moddali svoje HD555 (izrezali onaj plastični mesh iza drvera) i dokumentirali to u HiFi temi. Imam ih već 15 godina

HD555 i HD595 su školski primjer kako Sennheiser i drugi na jeftin način namjerno mijenjaju/kvare zvuk da bi prodali priču o karakteru zvuka.

To su dvije potpuno iste slušalice samo što HD555 ima ono nešto pjenasto naljepljeno na plastiku iza drivera a HD595 nema. Kada makneš to sve i tu plastiku zvuče puno bolje skoro kao tadašnji top model HD600 kojeg ofc puno više naplaćuju samo što HD555 radi u svemu jer ima normalnu impedanciju.

Novim Sennheisericama je ta plastika s vanjske strane pa se ne mogu tako moddati. Vjerojatno su skužili što ekipa radi pa su odlučili da to više neće tako
Staro 20.12.2024., 16:25   #7345
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ako tko treba kod za kupnju na samsung.hr, imam ih 4. 50€ dolje za kupnju iznad 100€.

Otišao jedan forumašu:
1. p_max
2. webstartm
3. fora
4. morpheus

Zadnje izmijenjeno od: vlatko27. 20.12.2024. u 22:34.
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2024., 19:56   #7346
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Kuponi vrijede do 12.01.2025.

Imam još 2!
Staro 21.12.2024., 12:57   #7347
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Ja sam prijatelju preporučio Presonus Eris 3.5 nedavno i oduševljen je. Aktivni monitori su, ne trebaju amp…po meni vrhunski zvuk za manje od 100€.

Na thomann.de su sada 75€ sto je po meni pljačka. Nijedni PC zvučnici nisu sluga nečemu ovakvome.

https://www.thomannmusic.com/presonu....5_2nd_gen.htm
Hvala na preporuci za ovo. Imam relativno malo mjesta pa me muče gabariti (u biti samo dodatni poticaj da konačno maknem kramu ) ali zvuk koji izlazi iz ovoga je jednostavno sedam kopalja iznad klasičnih Logitech PC zvučnika, koji nisu kada gledaš niti toliko puno jeftiniji. Trebali bi biti max 1€ da ih ima smisla kupiti

https://www.links.hr/hr/zvucnici-log...-oem-100503129
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2024., 17:03   #7348
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Citiraj:
Autor tun3 Pregled postova
Ja si uzeo Edifier R1700BT na akciji u Ozoneu, limitirao sam se na 100€ i cijelo vrijeme su kao na "akciji" sa 120ak na 105€, naletili za nekih 85€ i ulovio priliku Meni zvuče poprilično dobro, ne znam bi li mogao naći nešto bolje za te novce.

Imao sam Presonus Eris 3.5 i krepali su nakon dvije godine, naletio na informacije da je masu ljudi imalo problema s njima, navodno trpaju stare kondenzatore. Otvorim ih i stvarno kondenzatori iz 2004, napuhani naravno zamijenio ih sve ali nije pomoglo, pa sam ih poklonio frendu koji ih je spojio na neko budget kinesko pojačalce i sretan je

Za razliku od Erisa ovi Edifieri imaju nešto basa, taman dovoljno, Erisima je to baš falilo. Sad kad čitam ovo od Ive Strojnice nadam se da neće i moji Edifieri za dvije godine krenut putem Presonusa...
Mojoj mami su isto otišli nešto prije 2 godine ali Thomann.de mi zamjenio i sada rade već nekih godinu dana i dalje. Mislio sam da je izoliran slučaj, desi se jebi ga, ali ovo što si napisao mi sada ne ulijeva povjerenje. Kod frenda isto rade već godinu dana valjda budu zdurali...

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Hvala na preporuci za ovo. Imam relativno malo mjesta pa me muče gabariti (u biti samo dodatni poticaj da konačno maknem kramu ) ali zvuk koji izlazi iz ovoga je jednostavno sedam kopalja iznad klasičnih Logitech PC zvučnika, koji nisu kada gledaš niti toliko puno jeftiniji. Trebali bi biti max 1€ da ih ima smisla kupiti

https://www.links.hr/hr/zvucnici-log...-oem-100503129
Super da si zadovoljan ali uzimajući u obzir ovo gore čto je tun3 napisa, ne znam, razmisli možda da ih vratiš ako si unutar 14 dana. Ima sada sličnih Edifiera po sličnoj cijeni sigurno. Ali opet ako is ubo za 75€ isplati se i riskirati, možda nije toliko rasprostranjen slučaj.

Svakako ni jedni PC zvučnici nisu im ni sluga.
Staro 21.12.2024., 18:42   #7349
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Po 75€, da. Računam da bude OK.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2024., 19:21   #7350
sholky
Premium
Moj komp

sholky's Avatar

Skoro nikad ne komentiram na ovom forumu, ali kad se povede rasprava o zvučnicima moram...
Uglavnom - želite nešto čemu zaista "niti jedni PC zvučnici neće biti sluga" - odite na Njuškalo.
Kupite bilo koje jeftino brand name pojačalo (Rotel, Marantz, NAD, Denon...) i spojite na njega bilo koje jeftine brand name zvučnike (Kef, Bowers & Wilkins, Tannoy, Focal, Monitor Audio...)
Neusporedivo s bilo čim o čemu se tu priča.
I da, Kef LS50 i LSX rasturaju. E sad zašto netko želi umjetno neprirodno nabrijan bas je drugi problem.
sholky je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na