|
![]() |
#77587 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#77588 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nemam niš dodatno, nikakvih problema sa punjenjem. Auto u garaži...bio na suncu samo desetak dana prek ljeta....znači nema niš posebno što bi utjecalo ma akumulator, ni vrućine ni vlaga ili zima. Vozim ga samo vikendom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#77589 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
To hoće raditi napola napunjeni stari akumulator. Dobro veli Vučić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77590 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Koliko dajes avansa, koliko na leasing i koja je kamata? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77591 |
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Kod Jesenovića sam ja uzeo Kadjara,Porsche financijski leasing. Bez učešća,otkupna rata 150€. Rata 261,68€. Par put pala za euro,par puta skočila za euro,ali otprilike se vrti isto. Kamata 8,46 % Varijabilna 7,72 % efektivna Uzeo ga 2020 za Božić. Auto sam uzeo na neviđeno i sve je prošlo ok, provjeren je i na Carverticalu,osim slika sa povrata s leasinga što je auto bio iznutar ajme prljav,sve ostalo je ok. Uvoz Belgija. Papire mi riješili za tjedan dana,iako sam ja riješavao sve mailom i iz DE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77592 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Mozda i dam kasnije nesto unutra, sve ovisi kad cu prodat Meganea. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77593 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
dobro za znati, u švici smatraju da se ulje ne mijenja u automatskom mjenjaču.. znači izbjegavati švicarske aute ![]() https://www.youtube.com/watch?v=ZzcqKa5OyUo |
![]() |
![]() |
![]() |
#77595 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
On uzima aute kao Sreten, nema contenta u tome da su auti u startu skupi, odrzavani i da nema šta radit na njima. Uzme jeftino aute bez hrđe s puno posla na mehanici i bere content. Win-win Meni je gušt gledat kako klikče moment ključem, divota ![]()
![]() |
![]() |
#77596 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja imam problem sa njima dvojicom pa pokusavam izbjegavati njihove videe sto je vise moguce. Dakle, kad ih gledam, uvijek mi padne na pamet nesto novo sto bih trebao poboljsati ili izmijeniti na autu iako za to realno nema potrebe. Izbacit ce me zena iz kuce koliko mi dijelova za aute i motore dolazi postom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77597 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Kod Sretena vidiš da to radi iz gušta i hobija. Pogledaj sam zadnji video od E31 gdje mijenja i sve šarafe. A Borko, radi da zaradi. Vraća one hrđave šarafe nazad. Ne očisti nikaj. Rekao bi pravi šoderaš. Malo pokrpa ono što mora i to je to. Nikaj extra ne napravi |
![]() |
![]() |
![]() |
#77598 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Čovjek očisti kutiju od zračnog filtera bolje nego netko vlastitu usnu šupljinu... je l' gledamo isti kanal? Čuj šoderaš, mene stid od te izjave. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77599 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Mrtav skroz. Pokuša i sa supercapacitorom, upali ga, ali kad ga parkiram nakon sat vožnje, više se ne pali. Tako da čuvajte garancije ![]()
![]() |
![]() |
#77601 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Ali vise je objektivnih razloga zasto treba izbjegavati takve aute/trgovce. Prvo i osnovno, to je prevara i kriminal. Drugo, tko zna sto je sve jos problematicno na tom autu a ne skuzi se mozda lako. Jos ajde ako je recimo skucan branik presucen, ali ako je nesto strukturalno ili izvlacen na stolu ili recimo airbagovi koji su se aktivirali i nisu recimo stavljeni novi nego samo ugaseni itd... Stvarno ispada da svaka roba ima svog kupca ![]() @Hamdija Da vidi se po slikama po istrosenosti da ima barem duplo vise km.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77602 | |
Moderator
|
Citiraj:
Zeni na Cliu Beren start stop drzi evo trecu zimu. Kod mene je na petici neki Tokicev TQ koliko vidim iz 2020. No evo recimo na Priusima smo znali ubit akumulator (origigi Yuassa) i za tjedan dana. Cisto zbog 3rd party trosila tj hardverije za pracenje telemetrije, lokacije vozila itd. Pa smo morali povecavat vremenski razmak izmedu pinganja vozila da ne ubijemo akumulator bas u 7dana ![]() A ni prosjek od 8-10 tripova od po 5-10km dnevno nisu bas pomagali u toj prici ![]() Inace od ovih budget akumulatora Beren i Topla su ok. Od malo boljih brandova, Exide, Varta i Yuassa
![]() |
![]() |
#77603 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77604 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
uff moj je od zime 2018 u autu dobro drzi ii onda. iako sam primjetio na ovim zimama kako mi teze vergla. moguce da je i on vec pri kraju |
![]() |
![]() |
![]() |
#77605 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedan osrednji bosch je bio kod mene od 2018 do 2024, dizelas, dosta kratkih relacija. Promjenio sam ga jer bi mi auto prebrzo isao u economy mode kada je pod kontaktom (nakon nekoliko min). Mislio sam da je aku blizu kraja... Ispalo je da nije do aku jer i sa malo boljom yuasom se ponasao jednako. Taj isti bosch jos radi kao baterija za tresac za ulike.
![]() |
![]() |
#77606 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jutros ga idem upaliti da odem kod majstora i kujac, neće više startat. Odem u dućan kupit kablove, spojim ga na drugi auto i opet niš...start/stop tipka pošalje neki strujni signal. čuje se neš ali alnaser ne zavrti ni puni krug. Nazvao šlep, pokriva osiguranje pa bumo vidli idućih dana, da li sam na razini prosječene cure lakiranih noktiju ili je nekaj ozbiljnije sa autom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77607 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#77609 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Pitanje za placanje one upravne pristojbe kod kupovine polovnog auta. Ona se racuna po starosti i snazi, ali me zanima kako se racuna godina. Da li on nekog konkretnog datuma (prva kupovina, prva registracija), tj. gleda se mjesec ili se samo gleda bas godiste auta? Znaci, da li se za kupovinu od 1.1.2025 gleda jedna godina vise, pa se onda isplati pricekati ovih 2 tjedna da se udje u 2025 (i auto bude starije godinu dana) ili se ide i po mjesecima, pa onda nije bitno previse da li se kupi u 12/2024 ili 01/2025. Konkretno - auto iz 2022. Da li je se u 12/2024 racuna da je star 2 godine, a u 01/2025 da je 3 godine ili se gleda bas po nekom mjesecu kupovine/prve registracije?
![]() |
#77610 |
Moderator
|
![]() |
|
|