|
![]() |
#5011 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Meni aplikacija pokazuje da gornji kat od 50 kvadrata sa klimom od 5,5kw i temperaturom od 22 do 25, ali 80% vremena je na 22 stupnja troši 8,34 kw. Klima radi 24/7. Da li je to točno budem vidio kad dođe polugodišnji obračun HEP-a.
![]() |
![]() |
#5012 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Naravno da je mnogo. I dalje jeftinije nego da sam se skoro zajebo i uzeo nordijske radijatore po prostorijama. Sreca da nisam ![]() Stambeno pitanje mi je jos uvijek pod upitnikom, ne znam dal cu ostati tu di sam sad ili dici sidro. Najradije bi jos jucer promjenio svu stolariju, ali ako za 5 godina ne budem zivio tu, to su mi bacene pare jer ovdje nece nitko zivjeti osim eventualno turista po ljeti. Jbga, pojest ce me racun, al sta cu. Od 120ak m2 grijemo/hladimo samo odabrane prostore jer nema smisla cijeli stan
![]() |
![]() |
#5013 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad bacim to tvoje na papir, kod mene je slična potrošnja po jedinici. Grijem 110 m2 s pet klima, posljednjih par dana zbog čestog izbivanja iz kuće uopće ne ložim tako da su dimnjak i okolni zidovi hladni. Klime unutar kuće su na 25°C, to je ujedno i neki maksimum koliko mogu dati kad je vani oko 0°C, ljetna kuhinja/garaža je na 12°C tek toliko da ne smrznu namirnice i aparati. Izolacija nije najbolja, pogotovo ne ova na ljetnoj/garaži gdje ima dosta pukotina oko garažnih vrata i na krovu. Neki prosjek za 11. mjesec je 35 kWh dnevno, jučer je bio peak od 50 kWh. Dugo već planiram srediti tu izolaciju, ali svaki puta uleti nešto drugo. Ajmo reći da sam zadovoljan potrošnjom obzirom na sve navedeno, pogotovo u usporedbi sa smećem od norveških radijatora koje sam kratko imao prije klima. Ako usporedim račune za struju za ovu kuću s računima za struju i toplinarstvo za stan na bazi cijele godine, ispada podjednako, a stan je i manji i ima bolju izolaciju. Problem su jedino veći minusi i magla, tu klime ne mogu ugrijati pa moram ložiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5014 |
Premium
|
Ekipa tražim klimu cca 5.5 KW za hlađenje i sezonsko dogrijavanje (jesen proljeće). Izbor mi je pao na LG ili Vivax, dva modela slične cijene. Koja su vaša iskustva s tim markama? Pouzdanost vivaxa? LG mi se čini kao siguran pick ali me jedan lokalni majstor malo zabrinuo jer kaže da ko se nešto desi, dijelovi se čekaju 30-45 dana jer nemaju sve na skladištu dok Vivax ima sve što treba odmah... https://www.sancta-domenica.hr/klima...0aeri-r32.html https://www.sancta-domenica.hr/klima...ard-s18eq.html Može i preporuka nekog drugog modela. Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5018 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja sam za vikendicu uzea dva r+ vivaxa. Trebali bi moc i (ozbiljnije) grijati, tako da za tvoje navedene potrebe ne bi trebalo bit nikakvih problema. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5019 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5020 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
H bi trebao biti jos jaci model od R. Idu redom Q, X, M, S, R+, H+, Y, gdje su navodno R, H i Y modeli orijentirani za kvalitetno grijanje. Na klimakoncept webu je dobro raspisan opis svih modela koje oni prodaju, pa tako i vivaxa: https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...oruke/3624/249 Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5021 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Zahvaljujem! Cini mi se da nije neka velika razlika, ali zanimljivo da su trenutno H+ modeli jeftiniji od R+. Uzet cu vjerojatno roditeljima ovo: Vivax 18CH50AEHI |
![]() |
![]() |
![]() |
#5022 |
tiki
|
Jep, ali po riječima čovjeka koji mi je ugradio klimu u Vivaxe i sličnu rebrandiranu Midea braću ne stavljaju najbolje kompresore koje Midea ima u ponudi, odnosno razlika navodno ipak postoji |
![]() |
![]() |
![]() |
#5024 |
EMP moderator
|
Ne znam što bih rekao. Moja ide redovno u defrost kad je vani 10-12°C, leda na isparivaču nema. Slao sam upit inženjeru u Veka-ing i kaže da je to normalno... Pitam što ima odleđivati kad nema leda, odgovor nisam dobio. Guglanjem sam našao da je software isprogramiran tako da u određenom vremenskom intervalu mora ići u defrost, bez obzira kakvo je stanje isparivača. Kako temp pada, tako se interval smanjuje pa oko nule i skroz do -18°C ide u defrost svakih sat vremena i naravno da ne može ugrijati kako treba jer u defrostu bude nekad do 20 min, ovisno o količini leda.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.12.2024. u 17:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5026 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
U ovim gore uvjetima doslovno nikad ne odu u deforst. Defrost rade tek oko 5c i niže, uglavnom po noći kad je hladnije. Ruku na srce, doslovno ih nisam nikad ni vidio da nakupe led na sebi, a jedna mi je pod nosom na balkonu.
![]() |
![]() |
![]() |
#5027 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#5028 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Pa koliko znam Daikin je sa defrostom imao problem neki generalni na našem kontinentalnom podneblju na toplinskim pumpama. Kolegi poviše normalno da grijanje ne radi kad idu u defrost tako često. Po meni to je za prijavu i povrat uloženih novaca i kupit nešto što radi.
![]() |
![]() |
![]() |
#5029 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
A opet ako ima stalno maglu ili je blizu neki potok il rijeka pa je vlaga brutalna(uz ove uvjete preslaba klima+previše m2/m3). Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#5031 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2018
|
Pozdrav, vezano na defrost,danas defrost započeo u 6:17 minuta (dignuto krilce) i završio u 6:39 (ponovno spušteno krilce), normalno krenula grijati u 7:00. Setovana na 20 stupnjeva, temperatura zraka oko 1 stupanj, relativna vlažnost 95%. Radi se o početnom modelu Fujitsu ASYG12KPCE/AOYG12KPCA. Inače s klimom sam zadovoljan, radi 24/7 za grijanje već drugu sezonu, jedino taj nesretni defrost koji traje i traje. E sad, da li je to normalno za tu klimu ili je neki problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5032 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Možda je defrost završio prije ali nije krenula grijati ako temperatura u prostoriji nije pala dovoljno da nakon samog defrosta krene grijanje. Meni kod Panasonica defrost traje oko 10-11 minuta i to mi se čini dugu u odnosu na Mideu koja to dosta brže odradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5033 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5034 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Moja Daikin Comfora ne ide u defrost gotovo nikad, makar nisam primjetio. Namještena je 22.5C Ako kupujete Daikin preko Klimakoncepta, više nisu ovlašteni Daikin prodajni partner niti servisni partner!? Nećete moći registrirati za 5 godina jamstva preko Stand By Me jer ih više nema na popisu. https://www.daikin.hr/hr_hr/za-vas-d...r-locator.html Očito je više njih imalo negativno iskustvo kao i ja (žalio se, još mi nisu sve sanirali a prošlo je 2 mjeseca od montaže). Izgleda da ih je Daikin maknuo s popisa. Meni i dalje u Onecti stoji da imam 2 godine jamstva na Stand By Me. Doduše dobio sam papir na kojem piše da imam 5 godina jamstva pa sam na miru.
![]() |
#5035 |
EMP moderator
|
Bilo je govora o tome da Klimakoncept gubi Daikin, zato su imali akcije kako bi se svega riješili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5036 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5037 |
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
Postoji li doba godine kada su klima uređaji povoljniji? Po nekog logici to bi trebalo biti zimi. Koji klima uređaj uzeti za hlađenje dnevnog boravka od cca 25m2?
![]() |
#5038 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pa mislim da su popusti pred zimu skoro pa pun pogodak.. Kupio Daikin koji je bio na akciji, a cijena je bila oko 500tinjak€ niža, tak da tu nije bilo puno razmišljanja oko kupnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5039 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Popusti inače nisu nešto ni u zimi. Daikin je bio na popustu zbog klimakoncepta. Rjesavali su se zaliha jer su izgubili koncesiju Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#5040 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|