|
![]() |
#77491 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#77495 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
I opet neki žmire na činjenicu da nije isto CO2 i PM2,5, globalni i lokalni problem. Žmiri se i izvrće puno toga kao i kod usporedbe tehnologija nastalih nakon 100+ godina razvoja ICE motora s 10-20 godina električnih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77496 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Pojeli bi i popili otrov da ima okus Big Maca i Cole, 1 zgib je znanstvena fantastika, al ajmo dizlo zabranit jer nas truje i smrdi, bljak ![]() Kako se ne potrovašmo svi do 2006. Kad je pola nesagorenog olovnog benzina izlazilo na auspuh vrlih proizvoda Jugoslovenske auto industrije
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 08.12.2024. u 23:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77497 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77498 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Odrekni se komfora, promjeni posao i odi živjeti na selo ili negdje van grada gdje ti neće "trovati djecu". Sad bi ti živio u betonskom velegradu sa 2 milijuna auta i htjeo udisati čist planinski zrak, lol. Neki stvarno imaju genijalne prohtjeve. ![]()
![]() |
![]() |
#77500 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Jutro ekipa! Da li ima netko nekakvo iskustvo sa Auto kućom Klarić (Soblinec)? Gledam neki mali autić za svoju ženu pa vidim da imaju dosta velik lager malih autića. Znam da je to klasičan preprodavač ali me zanima da li je barem koliko toliko korektan. https://www.njuskalo.hr/trgovina/autoklaric |
![]() |
![]() |
![]() |
#77501 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Za našu okolinu (u kojoj je većini ljudi glavni civilizacijski doseg da peru ruke nakon velike nužde) je poštivanje zakona nepremostiva prepreka. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77502 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Treba zabranit nepotrebno vozikanje po gradu, shopping centrima i sl., i uvesti svakom vozaču mjesečnu kvotu koliko km može prijeći. Najnovije studije zapravo pokazuju da su čestice guma i kočnica veći zagađivači od ispušnih plinova. Što je auto teži to su i veća zagađenja, a zna se da su EV auti prilično teški tako da oni tek nisu "zeleni". U cijelom tom smjeru će i ići eko 7 norma i tko zna šta će se tu tek nametnuti. Citiraj:
Pa eto, ako netko ne želi "da ga se truje" onda nek napusti grad, jer i on svojim gumama i kočnicama truje sve oko sebe, bez obzira što vozi.
![]() |
![]() |
#77503 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Zasto bi to bilo nerealno? Ok ne bas da bi se udisao planinski zrak ali mislim da je svima drazi cisci zrak nego ono sto se dogada u nekim indijskim i kineskim gradovima (a za bivse Juge je bilo i kod nas). Pa iskreno kolko bas nisam za elektro kad sam ja u pitanju jer vecinom vozim auto na duze staze ali za grad su mali elektro auteki super ideja pogotovo u kombinaciji sa rentanjem jer ako veliki grad ima relativno dobro poslozen javni gradski prijevoz to sljaka odlicno. Za voznju po gradu Elektro sa malim baterijama itekako ima smisla i sa financijske i ekoloske strane medalje. Naravno - pretpostavka je i da se ostali gradski izvori zagadenja (industrija) takoder saniraju i moderniziraju koliko je to moguce jer su auti ionako samo kap u moru. To da su se ljudi toliko uljenili da po burek u ducan koji je 10 minuta pjesice moraju autom je drugi par rukava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77504 |
Premium
|
Tak razmisljaju i u HPu pa je neki dan isla nesluzbena preporuka da se gasi grijanje na novim EV kombijima, mislim da su Citroeni u pitanju jer su neki ostali na nuli. Dostavljaci rade cekaju normalne kombije da se vrate iz kontra sjene i kasnije krecu jer ih se nitko vise ne usudi vozit od kad je zahladilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77505 |
#erase startup-config
|
Automobili
Najviše smisla ima razvijena mreža gradskog i prigradskog prometa: tramvaj i vlak. I bus tamo gdje ne može drugačije. I naravno dovoljno prometala na toj mreži da prevezu sve koji žele negdje stići na vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77506 |
Bazinga
|
Godinama sam putovao vlakom na posao i bilo je dobro do kraja 2018. Kašnjenja su bila minimalna i podnošljiva, linije su bile u pravilu svakih pola sata, u najgorem slučaju jednom u sat vremena. Nakon toga su krenuli projekti nadogradnje i taj relativno ugodan način prijevoza je postao kaotičan. S 50 minuta u jednom smjeru je to skočilo na 65 minuta, pa kašnjenja, pa 70 min, pa 2x presjedanje, pa je to došlo na 90 minuta u jednom smjeru, pa kvarovi na tjednoj bazi (najčešće u povratku). Putovanje na relaciji ZG-KŽ (mislim da je pružna relacija 57km) je u slučaju kvarova znalo trajati i do 4h. Razumljivo da dođe do kvarova, pa je potrebno uvesti vanredne autobusne linije, ali da se to događa na tjednoj bazi (samo na jednoj liniji), nema šanse. Npr. pokvari se vlak koji prometuje na relaciji ZG-OS, HŽ misli da će 8 vagona putnika stati u 2 autobusa.
![]() |
#77507 | |
Varilnik
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77508 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Iritantni do boli. Prijavljivao sam oglase stalno jos u doba dok nije postojao filter za lokaciju Hrvatska i izvan Hrvatske, jer bi zaspamali njuskalo sa oglasima iz DE, cijenom bez uvoza itd. Sad kad ima filter Hrvatska/Izvan Hrvatske, mozes vidit da im je 90% automobila zapravo jos u DE, upitno uopce u njihovom vlasnistvu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77509 |
Varilnik
|
Ma ovaj je kod njih na lageru, radi se o malo matiziću. Pitam ga pošto sam iz ri da mi kaže šta ima od opreme a on meni da je on toliko jučer platio ručak koliko on vrijedi i da gdje bi on stigao kad bi znao za sve svoje aute šta imaju od opreme. Reko majstore svaka čast, ali ne hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77512 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77514 |
laser
|
I just found this on AliExpress: €46.16 | EAFC Mini Car Jump Starter Power Bank 600A 12V Portable Car Starter Device Power Bank Battery Charger Emergency LED Flashlight https://a.aliexpress.com/_EyBe6Ze Ovo san kupia na preporuku s foruma tu, posluzilo vec nekoliko puta za krntije u obitelji. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#77515 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
koje aute si pokretao? jel bilo dizela među njima? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77516 |
laser
|
Uglavnom krntije benzince (ne posjedujemo traktore u obitelji hehe), ali kolega s foruma na ciju sam preporuku i kupia je hyundai 3.0 v6 pokretao bez problema. Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: prileee. 09.12.2024. u 15:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77517 |
#erase startup-config
|
Automobili
Imam Baseusa 16.000mAh koji zavrti dizle kao od šale. Budući da mi se ne sviđa nositi kinesku bateriju u bunkeru uzeo sam neki Kroak S300 sa Banggooda sa superkondenzatorima. Prošle godine me spasio prije godišnjeg. Napunio se za 40ak minuta iz akumulatora koji je bio na 4.5V s probijenom ćelijom. U autu nakon nekog vremena nije bilo struje. Niti lampice interijera nisu radile. On se u tom stanju polako napunio iz takvog akumulatora do 100% i zaverglao ga kao da je bušilica ![]() ![]() Za razliku od powerbanka on može raditi na puno većem rasponu temperatura i ne degradira s vremenom. I ne moraš ga vozati nabijenog (iako možeš ali izgubi valjda pola naboja kroz dan). |
![]() |
![]() |
![]() |
#77519 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Noco me nikad nije iznevjerio. No, vidim već si uzeo, tek sam sad vidio post. ![]() Citiraj:
Vjerujem da je tak bilo gro ljudi koji su rekli kaj koji falus hećete zabranit azbest to je super stvar i do sad nitko nije umro od trovanja azbestom. OK, primjer je malo preagresivan ali poanta je tu ![]() I ne, nije poanta zabranit dizele, već skinut s ceste tehnički neispravna vozila. Citiraj:
![]() Kaj i da se ponovo osnuje neki Gestapo koji će po brzom postupku ''metak u čelo'' kažnjavat ekipu koja krši tvoje par-nepar pravilo korištenja osobnog vozila? ![]() Kao što sam već rekao, daj se saberi ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 09.12.2024. u 16:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77520 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Zabranjeni su i klasični ne kondenzacijski plinski bojleri iako su tehnički apsolutno perfekt način grijanja, jer eto, to je isto izglasao neki šupak u Briselu… Tako i tvoj kul redni šestak kojeg bi ja volio moć natočit sutra može bit izglasan kao tehnički neispravan iako u njega možeš sjest i bez razmišljanja zapalit do Moskve i nazad u cugu. Nikome ne smeta poplava dok ne dođe do njegovog praga.. Čitav sektor ICE vozila je sabotiran EU i inim normama, motori koriste blagoslovljenu vodicu umjesto ulja za podmazivanje, lezajevi su napravljeni ne da traju nego da daju 0.1% manje emisije, razvodno remenje uronjeno u ulje da nebi na 100 000km potrošio deci goriva više, u slučaju lanca deblji lančić tetke kupe klincima za prvu pričest.
![]() |
![]() |
|
|