Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2024., 13:31   #4321
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
U teni g.? Što to znači
https://www.tena-g.hr/
Staro 30.11.2024., 14:47   #4322
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Posipam se pepelom.

EDIT:
U biti kod njih je akcijska cijena skoro ista kao redovna na amazonu (164+70). S time da je 2.5Ah baterija kriva kombinacija s pilom.

https://www.tena-g.hr/ryobi-ryobi-ak...133004971.html
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.

Zadnje izmijenjeno od: mkey. 30.11.2024. u 15:02.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2024., 17:36   #4323
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Zašto ne uzmeš Einhell TP-CS 190 Bl i dvije 5.2ah baterije za isti iznos.
Pila je jako dobra.
Staro 30.11.2024., 18:02   #4324
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Mar, samo zato što ne znam Zato pitam za mišljenje.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 15:11   #4325
conan
Premium

conan's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Majstori... Što mislite o ovom Parkside performance 360 laseru što će sutra biti u Lidlu? Jel imao tko prilike radit sa njim?
Isplati li se ili ima nešto bolje za taj rang?
Isto tako ako ga uzmem hoće li mi raditi na one stare obične zelene Parkside baterije što nisu smart? Isti je napon...

From Tapatalk with love
conan je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 16:15   #4326
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Imam laser al s alije, sličan princip, radi odlično
Staro 04.12.2024., 16:21   #4327
conan
Premium

conan's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Imam laser al s alije, sličan princip, radi odlično
Parksideov laser?

From Tapatalk with love
Staro 04.12.2024., 17:28   #4328
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja bih ga uzeo da nema stalak u kompletu, imam doslovno isti takav Hama stalak, a dva mi ne trebaju.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 19:15   #4329
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Ovaj je bez stalka, tripoda o kojem govori @conan, što će biti sutra.
Imam oba, i 1x 360° sa stalkom, i 3x360°. Radi sa običnom 2Ah baterijom, ne brini. Apsolutno svi alati iz 20V serije rade sa bilo kojom pametnom ili glupom baterijom.

Sutra će biti navala pred otvaranje sigurno, dosta Performanse alata prodaju.
Udarni odvijač 1/2 bi ja uzeo ako ih bude.
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 20:50   #4330
conan
Premium

conan's Avatar

Ako ga bude popodne lasera dok završim s poslom uzet cu ga.
Možda uzmem i crnu fleksu... Onu zelenu jednu sam vec rastopio, odnosno otišli nosači četkica a motor se ne da rastavit jer je zanitan.
Možda crna bude bolja kad je brushles.
Pogledat cu i ove krune za keramiku...

From Tapatalk with love
Staro 04.12.2024., 21:46   #4331
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor conan Pregled postova
Parksideov laser?

From Tapatalk with love
Ne, neki njihov, s 4 lasera
Staro 04.12.2024., 22:38   #4332
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor conan Pregled postova
Majstori... Što mislite o ovom Parkside performance 360 laseru što će sutra biti u Lidlu? Jel imao tko prilike radit sa njim?
Isplati li se ili ima nešto bolje za taj rang?
Isto tako ako ga uzmem hoće li mi raditi na one stare obične zelene Parkside baterije što nisu smart? Isti je napon...

From Tapatalk with love
na forum.hr u temi za parkside ga je jucer netko prilicno dobro recenzirao pa baci oko.
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2024., 20:02   #4333
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Opet se kupovalo

Prvo, plavi "Loctite" s Alija

Novopridošlice

Usporedba u gabaritima između "malog" 226nm udarnog s prihvatom od 1/4" s novim monstrumom od 1896nm i 1/2".

Da se ne zatrpajem alatima, prodajem nešto od svoga pa ako kome treba, dobije PCE rabat

Jednom korištena Parkside precizna brusilica

Parkside blanja, nova

Einhell TE-CW Brushless udarni odvijač (prihvat 1/2").
Staro 05.12.2024., 21:37   #4334
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Opet se kupovalo

Prvo, plavi "Loctite" s Alija

kolko ima ujutra?
ja sam dobio neš malo pri dnu
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2024., 21:48   #4335
goran1985
Ili jesi ili nisi

Mar, jesi li isprobao aku blanju? Vuče me da i nju kupim, koristio bi je "jednom u sto godina"...
Staro 05.12.2024., 21:49   #4336
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Sad si me natjerao da odem do garaže.

Ima možda 40-50% u bočici ali po masi se čini ok.
Staro 05.12.2024., 21:51   #4337
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Mar, jesi li isprobao aku blanju? Vuče me da i nju kupim, koristio bi je "jednom u sto godina"...
Nisam još, ne koristim to često ali je bila ok cijena. Imam i još malu brushless zelenu koju sam koristio i super je za sitne stvari. Ni sam ne znam čemu će mi ova velika jer imam Vevor debljaču sa 3 noža koja daje izvrsne rezultate samo proizvodi buku u MP3.
Ne znam da li je do mene ali s ovim ručnim blanjama mi je teško dobiti konzistentne rezultate.
Primjerice, uzmeš daske u nekoj prodavaonici građevinskog materijala i hoćeš ih dovesti u dobro stanje, debljača to odradi ko iz šale a sa ovim ručnim blanjama triba znati

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 05.12.2024. u 22:00.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2024., 22:12   #4338
goran1985
Ili jesi ili nisi

Ma da, cijena je dobra.

Uzeo sam i ja 1/2 udarni. Isprobao odmah na traktoru skinuti šaraf od guma koje se nisu nikad skidale. Dakle uz onaj 3/4 adapter, nastavak br. 32 i odvija ih bez problema...
Staro 05.12.2024., 22:36   #4339
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Sa ručnom blanjom je nemoguče dobit 100 posto zato služi debljača..al blanja može bit ravnalica za bočne strane

Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
Staro 06.12.2024., 08:05   #4340
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

I ja uzeo udarni.
Bome je mrcina od 3kile bez baterije.
Skida šrafe ko od šale.
Piše do M33, i tih 1900Nm ne znam da je stvarno, al nek je pola od toga, fantastičan je
Staro 06.12.2024., 08:14   #4341
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
taman kad sam mislio da je ovo dobra kupnja

https://www.amazon.de/dp/B09VPV3NZD?...sin_title&th=1
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2024., 08:38   #4342
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Sad si me natjerao da odem do garaže.

Ima možda 40-50% u bočici ali po masi se čini ok.
Ni u pravome nema više
Staro 08.12.2024., 13:29   #4343
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Zaštitna maska

Ekipa,

Trebam preporuku za kvalitetnu zaštitnu masku. Uskoro krećem sa čišćenjem i renoviranjem stare kuće i tu će biti svakog blaga koje ne bi želio udisati. Četverook sam pa bi išao na polumasku + zaštitne naočale.

Znam da je 3m No1 ali vidim na Amazonu da se u 40% cijene usporedivog 3m modela prodaju Kineske "verzije" njihovih modela.
Npr ovaj model klik

Da li je netko probao ? Maska ko maska ali me brine filteri tj. što je u njima.

Tnx
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 13:54   #4344
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Na aliexpressu za još manji iznos

Meni je to odlična stvar, znači brusio sam žbuku, kasnije i glet, bio u oblaku prašine da nisam vidio strop i nisam udahnuo skoro ništa prašine... Da sam to imao ranije mislim da bi si poprilično sačuvao pluća
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 14:21   #4345
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Evo naručio sa Amazona. U kompletu sa Schneider Fidovkom da budem eliđbl za besplatnu dostavu
Staro 08.12.2024., 14:57   #4346
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja sam to radio sa starom vojnom maskom iz poljske + stara majca preko glave
vidi mi sliku profila
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 17:53   #4347
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

lol
Snalažljivost je vrlina snalažljivih ljudi
Staro 08.12.2024., 20:14   #4348
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Ovaj je bez stalka, tripoda o kojem govori @conan, što će biti sutra.
Imam oba, i 1x 360° sa stalkom, i 3x360°. Radi sa običnom 2Ah baterijom, ne brini. Apsolutno svi alati iz 20V serije rade sa bilo kojom pametnom ili glupom baterijom.

Sutra će biti navala pred otvaranje sigurno, dosta Performanse alata prodaju.
Udarni odvijač 1/2 bi ja uzeo ako ih bude.
Uzeo ipak laser iako već imam zeleni, udarni odvijač 1/2", cirkular, SDS bušilicu, blanjalicu, sabljastu pilu, kozliće, ladice za sitnice i još hrpu toga.

Odvrnuo sve vijke na traktoru tim udarnim bez ikakvih problema, za 100 eura odličan i ima taman 130 Nm postavku za auto felge.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.12.2024. u 20:22.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 20:37   #4349
conan
Premium

conan's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Uzeo ipak laser iako već imam zeleni, udarni odvijač 1/2", cirkular, SDS bušilicu, blanjalicu, sabljastu pilu, kozliće, ladice za sitnice i još hrpu toga.

Odvrnuo sve vijke na traktoru tim udarnim bez ikakvih problema, za 100 eura odličan i ima taman 130 Nm postavku za auto felge.
A jesi se opskrbio... Ja da sam to dovezo doma žena bi otišla od mene.
Ja uzo isto laser i kutnu fleksu.
Fleksu samo probo malo, ne sviđa mi se kaj nema normalni prekidač za uključenje.
Što se tiče lasera mislio sam da će biti manjih gabarita. Inače dojam super. Čak sam si i teleskopski stalak pribavio od nekog reflektora.
Jel znate di bi se mogla kupit baterija od 8Ah al ona stara zelena "nepametna"? Ne trebaju mi te smart opcije a i smart sad košta 60 eura.

From Tapatalk with love
Staro 08.12.2024., 20:43   #4350
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

A čuj, slab sam na alat, sve će trebati, a ne volim posuđivati jer alat i žena se ne posuđuju.

Od ranije imam kutnu fleksu s normalnim prekidačem, ubodnu pilu, običnu bušilicu, aku odvijač, prskalicu,... Zelenog alata sam se skoro skroz riješio.