|
![]() |
#571 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
nikakav max tv, iskon i ostalo ilegalni iptv ![]() jest da tu treba uložit u vpn, android box (ako nemaš android tv), ali to ti se isplati kroz par mj.. .. al nije to za svakoga.. pogotovo ne starce koji su na 'ti' sa tehnologijom i kad im nešto neće funkcionirat da si ne znaju pomoć osobno tako gledam već godinama
![]() |
#572 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Tako je, samo televizija na tuđoj infrastrukturi, usluga se zove samostalni MAXtv. Plaćaš mjesec za mjesec, nema obveznog trajanja ugovora. Treba ti Android TV ili box na koji instaliraš aplikaciju, a možeš za 2 eura mjesečno uzeti i njihov box. Varijanta dovoljno jednostavna i za starije ljude, jednom podesiš i zaboraviš.
![]() |
#574 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
sta ako ljudi jos imaju "klasican tv" iliti ne-android :P ?
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
~~~
|
to je u biti IPTV prijamnik ? (ona crna kutija sto se upikne u tv) ?
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
IPTV prijamnik dobiješ ako si na HT-ovoj infrastrukturi. Android box je nešto drugo, ali u konačnici oba služe za prikaz MAXtv kanala na TV-u.
![]() |
#579 |
~~~
|
oni tako nesto meni muljaju poslao sam mail njihovoj "podrsci" neke finte nekuzim kazu da provlace kablove u kucu, a stalno napominju da na antenu stavljaju neku wifi kutijicu i onda mi na kraju kaze "ako ne koristite wifi onda se nemorate brinuti" a sta imaju uopce postavljati taj wifi na krov ? zatim na webu pise da ne dobivaju korisnici router kojim se moze wifijem mobiteli ili racunala povezati vec da se od njih moze kupiti po povoljnoj cijeni dodatni uređaj za to a u mailu mi muljaju da se to besplatno dobije na webu za osnovni tv paket napisu preko 70 programa a na listi ih pokazuju jedva 30 ... jel ima tko pro ping ovdje da objasni ove stvari ?
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
još se peglaš sa tom ponudom kanala? ![]() ako ti ne paše, idi dalje. šta si zapeo za to toliko? barem danas ima opcija i opcija za tv, nije da MORAŠ imat jednog providera za sve usluge. i dalje, sve ti piše u uvjetima korištenja. treba čitat. proping je inicijalno bio WISP, kasnije su počeli vuć optiku. naravno da ti moraju provuć kabel u stan, neovisno dal uslugu primaš preko wifija ili optike. i naravno da dobiješ router, to je osnova usluge |
![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
~~~
|
ma nije mi da se navlacim sa vise isp-ova zato se "peglam" -_-
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Ne treba ti isp za tv. Uzmeš Internet od onoga koji ti je dostupan, za tv imaš i evotv (preko antene), max TV preko satelita, imaš eon tv preko interneta... I to je sve slično, čak po meni eon nudi najviše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Ako ti je sport osnova svega na tvu, onda nije slično. Teško će bez arene koje nema na eonu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |||
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ako je putem WiFi mreze dobijes 5G Cambium ePMP Force 130 antenu ili Mikrotik SXT AC ili Neku od Mikrotik modela LHG XL AC. Sve ovisi koliko si daleko i dali imas/nemas opticku vidljivost do glavne antene. 1. Kod mene je Force 130 + cisti LOS na 160m = 50/15Mbps 2. Kolega 1 je SXT + cisti LOS na 365m = 50/15Mbps 3. Kolega 2 je LHG XL + Nema LOS na 3,86km = 50/15Mbps Moj je ~3m od tla na zidu supe, kolega 1 drzi SXT na ~4m od tla, cijev na zidu od garaze, kolega 2 ima cijev od 3m na balkonu, LHG je na cca 6-7m od tla. Znaci moras znati gdje ili odakle ide njihov signal ako je u pitanju WiFi pristup a onda je lako dalje kombinirati gdje ti pase a da ima signala, postaviti antenu. ![]() Citiraj:
Po deafultu je ukljucen DHCP na istom. Kod zavrsetka instalacije mozes zvati i traziti: 1. Da te prebace u DMZ ( gdje ces ti njima dati IP adresu svog master routera, naprimjer: ( 192.168.88.2 ili 20/50 itd.. ). 2. Fixnu IP adresu. 3. Da iskljuce DHCP. Dobijes od njih gateway ( 192.168.88.1 ) i onda u svom routeru kreiras WAN Connection type / Static IP. Znaci bilo koji router koji ima mogucnost WAN konekcije Static IP je OK. U krajnjem slucaju ako nemas svoj router moguce je taj njihov "TL-WR850N v2" prefleshati sa LuCI OpenWrt 23.05.3 i onda imas full kontrolu nad svime u routeru. Ako isti krepa tesko da ce netko iz Pro Pinga ici lemiti po pcb-u da ga vrati u zivot kako bi vidjeli jes ti promjenio fw ili je njihov stock... dodje tehnicar, utvrdi da je router mrtav i ostavi drugi. Citiraj:
Popis kanala: Code:
https://drive.google.com/file/d/13PqsBLBiXWeVxpxe1qhe03AtKjUyrRvA/view?usp=sharing
![]() |
![]() |
#586 |
Registered User
Datum registracije: May 2018
|
Kazu do kraja godine optika ce bit dostupna na širem Bjelovarskom podrucju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#588 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
~~~
|
e sad vec kuhamo ![]() dobrih je odgovora doslo (ovdje) samo kako je lega "silver_tip" napisao, onda to nije cista optika ako oni montiraju wifi antene na kuce... recimo meni po ulici (a i drugim ulicama), su po banderama objesili crne kablove i po ulici jedna bandera ima bjelu kutiju moja kuca recimo je ispred prazne bandere, a prva bandera do nje ima tu bjelu kutiju i visi kabel s nje, zast nije provuceno jos tih par metara neznam al ajd... sad bi to bio kabel u moju kucu ili wifi ? O_o inace nisam fan wifi-jeva kad se radi o direktnoj vezi, to su po meni nestabilne veze do jaja...
![]() |
![]() |
![]() |
#590 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ono sto sam ja napisao NE odnosi se na optiku, malo si pobrkao loncice. Postoje 2 vrste usluga koje nude: 1. Internet putem optike. 2. Internet putem 5GHz WiFI mreze. Po banderama moze ici optika i na svakih xy metara "WiFi kutija" tj. AP na koji se spaja krajnji korisnik jer zica ne ide diretno u kucu. To je i dalje optika sa istom brzinom kao da ide zica fizicki u kucu. Sto se tice Interneta putem 5GHz WiFI mreze to je usluga gdje imas AP odasiljac negdje na nekom silosu ili vatrogasnom domu/zgradi, znaci maltene isto kao antene za mobilnu telefoniju/internet te u krugu ili radijusu nekih 3-4km je moguce imati internet uslugu do max 50Mbps-a. Citiraj:
Stovise, cak su ti prekidi krace trajali nego na bakrenoj parici s time da nije bio prekid izmedju moje antene i njihove jer i kod tih prekida uredno se moze otvorit pocetna stranica gateway-a, nego nema wan adrese, znaci u njihovom sustavu nesto je palo itd... Kod bakrene parice znao sam imat nekad prekide po sat/dva a to kod njih jos nisam dozivio. ![]() Na zici sam imao ping 30/35 i kako se ne gejmam ne znam dali je ovaj ping OK ali sve radi uredno i brzo. Youtube, Netflix i torrenti ako treba, live stream-ovi razni recimo F1 ide uredno, nista ne laga. S obzirom da na bakrenu zicu i to putem VDSL2 usluge mogu dobit max 15/2Mbps-a ovo je premija.
![]() |
![]() |
#591 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#592 |
~~~
|
nema goreg kad ti treba puno bolje od postojeceg a na to bolje se frnjim :P
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Uzeo sam Mikrotik Hex S sa idejom da koristim svoju terminalnu opremu. Nikak mi se ne sviđa imati tako mrežu bez svoje kontrole, a i k tome router mi je na tavanu jer nisam mogao potegnuti optiku dolje, LAN kabel je već bio pa eto, switch i wireless su kat niže. Nego. Stvar radi iako ne baš skroz kako sam planirao. A planirao sam koristiti SFP i uzeo sam optički modul da bi na licu mjesta saznao da ništa od toga, oni odnesu router ali umjesto njega stave Huawei media konverter. Tak da opet imam 2 adaptera za struju. Jbg. Dakle ne treba kupovati router sa SFP-om, nebitno skroz. Nakon početnog setupa, router mode, internet na eth1, IP adrese po želji itd - Bitne postavke sam našao ovdje: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=203701 Code:
1) Open Interfaces and add a new interface of type VLAN. Name it vlan300 (or vlan-isp, or any name you like), set VLAN ID to 300 and master interface to ether1. 2) Open IP/DHCP Client and change interface from ether1 to vlan300. 3) Open Interfaces / Interface List and add a new entry for list WAN with interface vlan300. Važno. Nakon što proradi ignorirajte Quick settings i nemojte nikad stisnuti apply, ni dirati ih iako izgledaju kao da nemaju smisla ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dac. 01.03.2025. u 11:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Registered User
Datum registracije: May 2018
|
Kako radi optika na Pro pingu vidim da su se prosirili na Bjelovar i okolicu, okacite koji speedtest da vidimo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
kao korisnik koji je nekih cca 3 god. kod njih, mogu reći da net radi bez ikakvih problema prije sam bio na parici kod razno raznih operatera i uvijek sam imao neki problem što se tiče nestabilnosti, pucanja veze, itd. pro ping mi je jedino riješenje bilo koje na mojem području nude optiku, tako da nikakvih problema nije bilo jedino mi je loše što ne daju korisniku da ima pristup konfiguraciji postavki routera, nego ako nešto želiš, onda bi im trebao pisati i molit im se da ti promijene neku postavku.. najbolje je uzeti svoj router, nakačiti se na njihov pa da imaš kakav-takav pristup konfiguraciji onoga što si već želiš podesiti također za cijenu se isto ne mogu žaliti. 20€ jako su konkurentni i niko im nije ni blizu sa cijenom ja imam samo net (250/125). to je stara ponuda bila. to ne nude više
![]() |
#596 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
nekad davno amis je na svojoj optici davao neki ruter sa sfp modulom, ako ti nije trebao telefon mogao si sfp samo uštekati u svoj router |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Premium
|
ONT ![]() I sad me ždere port forward, po svemu sudeći trebao bi raditi ali nešto neće. Pretpostavljam da je to zato što je vlan na WAN-u pa nešto fulam u konfiguraciji. Jel ima netko stručan ovdje? Citiraj:
![]() Već 3 godine sam kod njih cca, nikad problema nekih |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
ovaj gpon sfp se da lijepo konfigurirat i nije skup, ne sjećam se više što sve od podataka treba upisat, mislim da je dosta SN originalog ONT-a (barem na iskon/ht) ili jednostavno ostaviš ONT na tavanu i postojećim kablom ga spojiš u router kat niže, ne mora router bit na tavanu, iako taj mikrotik nema wireless pa ti je svejedno što se tiče port forwarda na mikrotiku, vjerojatno nešto krivo radiš, inače uredno radi i da se konfigurirat (ako nemaš cgnat), VLAN interface mikrotik doživljava kao svaki drugi priiključak |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Premium
|
Tehničar koji je došao nije bio baš raspoložen za razgovor o tome. Došao je postaviti taj uređaj, odnijeti onaj i to je to. Tako oni rade. A iskreno ne da se ni meni dalje od toga ako radi, već je i ovo komplikacija. NAT izgleda uredno ali jok. Još čekam odgovor od SZK da li ima nešto sa njihove strane za napraviti, kako su i prije trebali. Nije mi prihvatljivo da ne možeš do postavki routera u svojoj kući, u svojoj kućnoj mreži, nego šalješ zahtjeve za sve. SSID, DNS, neke fiksne adrese, pa to su osnove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|