Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.09.2024., 08:34   #571
lux3320
Premium
Moj komp

lux3320's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
nikakav max tv, iskon i ostalo
ilegalni iptv imaš više programa nego od bilo kojeg provajdera legalnog koji nudi iptv uslugu + manje te košta...
jest da tu treba uložit u vpn, android box (ako nemaš android tv), ali to ti se isplati kroz par mj..
.. al nije to za svakoga.. pogotovo ne starce koji su na 'ti' sa tehnologijom i kad im nešto neće funkcionirat da si ne znaju pomoć
osobno tako gledam već godinama
Staro 30.09.2024., 09:27   #572
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor orson Pregled postova
Uzmeš od njih optiku (koja radi besprijekorno) i samostalni MAXtv od HT-a pa imaš sve. Tako sam složio ocu, nema prigovora!
Uzeo si samo maxtv bez interneta i telefona?
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 17:52   #573
orson
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Tako je, samo televizija na tuđoj infrastrukturi, usluga se zove samostalni MAXtv. Plaćaš mjesec za mjesec, nema obveznog trajanja ugovora. Treba ti Android TV ili box na koji instaliraš aplikaciju, a možeš za 2 eura mjesečno uzeti i njihov box. Varijanta dovoljno jednostavna i za starije ljude, jednom podesiš i zaboraviš.
Staro 09.10.2024., 20:55   #574
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
sta ako ljudi jos imaju "klasican tv" iliti ne-android :P ?
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 10:55   #575
orson
Premium
Moj komp

Kupiš svoj Android box (preporučujem Nokia 8010) ili uzmeš od HT-a u najam.
Staro 11.10.2024., 22:50   #576
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

to je u biti IPTV prijamnik ?
(ona crna kutija sto se upikne u tv) ?
Staro 13.10.2024., 13:37   #577
orson
Premium
Moj komp

IPTV prijamnik dobiješ ako si na HT-ovoj infrastrukturi. Android box je nešto drugo, ali u konačnici oba služe za prikaz MAXtv kanala na TV-u.
Staro 21.10.2024., 14:10   #578
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Nude li što za produljenje ugovora osim veće cijene?
Na webu ima samo ponuda za nove korisnike, 10€ prvih 6mj, 20€ ostalih 18mj
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 13:39   #579
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

oni tako nesto meni muljaju
poslao sam mail njihovoj "podrsci"

neke finte nekuzim
kazu da provlace kablove u kucu, a stalno napominju da na antenu stavljaju neku wifi kutijicu i onda mi na kraju kaze "ako ne koristite wifi onda se nemorate brinuti"

a sta imaju uopce postavljati taj wifi na krov ?

zatim na webu pise da ne dobivaju korisnici router kojim se moze wifijem mobiteli ili racunala povezati
vec da se od njih moze kupiti po povoljnoj cijeni dodatni uređaj za to
a u mailu mi muljaju da se to besplatno dobije

na webu za osnovni tv paket napisu preko 70 programa
a na listi ih pokazuju jedva 30
...

jel ima tko pro ping ovdje da objasni ove stvari ?
Staro 08.12.2024., 14:34   #580
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
još se peglaš sa tom ponudom kanala?
ako ti ne paše, idi dalje. šta si zapeo za to toliko? barem danas ima opcija i opcija za tv, nije da MORAŠ imat jednog providera za sve usluge.

i dalje, sve ti piše u uvjetima korištenja. treba čitat.

proping je inicijalno bio WISP, kasnije su počeli vuć optiku. naravno da ti moraju provuć kabel u stan, neovisno dal uslugu primaš preko wifija ili optike. i naravno da dobiješ router, to je osnova usluge
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 14:47   #581
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

ma nije mi da se navlacim sa vise isp-ova
zato se "peglam" -_-
Staro 08.12.2024., 15:20   #582
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Ne treba ti isp za tv. Uzmeš Internet od onoga koji ti je dostupan, za tv imaš i evotv (preko antene), max TV preko satelita, imaš eon tv preko interneta... I to je sve slično, čak po meni eon nudi najviše.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 16:01   #583
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Ako ti je sport osnova svega na tvu, onda nije slično. Teško će bez arene koje nema na eonu.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2024., 17:58   #584
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova
kazu da provlace kablove u kucu, a stalno napominju da na antenu stavljaju neku wifi kutijicu i onda mi na kraju kaze "ako ne koristite wifi onda se nemorate brinuti"
Prvo treba razluciti dali ti je dostupna optika ili WiFi mreza. Home i Power je optika a Basic je putem WiFi mreze.
Ako je putem WiFi mreze dobijes 5G Cambium ePMP Force 130 antenu ili Mikrotik SXT AC ili Neku od Mikrotik modela LHG XL AC.
Sve ovisi koliko si daleko i dali imas/nemas opticku vidljivost do glavne antene.

1. Kod mene je Force 130 + cisti LOS na 160m = 50/15Mbps
2. Kolega 1 je SXT + cisti LOS na 365m = 50/15Mbps
3. Kolega 2 je LHG XL + Nema LOS na 3,86km = 50/15Mbps

Moj je ~3m od tla na zidu supe, kolega 1 drzi SXT na ~4m od tla, cijev na zidu od garaze, kolega 2 ima cijev od 3m na balkonu, LHG je na cca 6-7m od tla. Znaci moras znati gdje ili odakle ide njihov signal ako je u pitanju WiFi pristup a onda je lako dalje kombinirati gdje ti pase a da ima signala, postaviti antenu.

Citiraj:
zatim na webu pise da ne dobivaju korisnici router kojim se moze wifijem mobiteli ili racunala povezati
Za optiku ne znam tocan model a za WiFI paket besplatno dobijes TL-WR840N sa FW od TL-WR850N v2, zasto drugaciji FW ? Pojma nemam ali sam na 6 komada uocio isto. Router je zakljucan i nemas mu pristup, dobijes samo WiFi password.
Po deafultu je ukljucen DHCP na istom. Kod zavrsetka instalacije mozes zvati i traziti:

1. Da te prebace u DMZ ( gdje ces ti njima dati IP adresu svog master routera, naprimjer: ( 192.168.88.2 ili 20/50 itd.. ).
2. Fixnu IP adresu.
3. Da iskljuce DHCP.

Dobijes od njih gateway ( 192.168.88.1 ) i onda u svom routeru kreiras WAN Connection type / Static IP. Znaci bilo koji router koji ima mogucnost WAN konekcije Static IP je OK.
U krajnjem slucaju ako nemas svoj router moguce je taj njihov "TL-WR850N v2" prefleshati sa LuCI OpenWrt 23.05.3 i onda imas full kontrolu nad svime u routeru. Ako isti krepa tesko da ce netko iz Pro Pinga ici lemiti po pcb-u da ga vrati u zivot kako bi vidjeli jes ti promjenio fw ili je njihov stock... dodje tehnicar, utvrdi da je router mrtav i ostavi drugi.
Citiraj:
To su samo izdvojeni kanali iz opcenite ponude. Za tv na WiFI paketu dobijes posebno STB koji se lanom kopca na router.
Popis kanala:
Code:
https://drive.google.com/file/d/13PqsBLBiXWeVxpxe1qhe03AtKjUyrRvA/view?usp=sharing
Staro 10.12.2024., 13:49   #585
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ponuda TV programa im je odavno katastrofa.

Da li su ikome išta ponudili za produljenje ugovora ? Vidim da je trenutno samo 10€/ prvih 6mj ALI samo za nove korisnike.
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 16:21   #586
horihoro
Registered User

Datum registracije: May 2018
Kazu do kraja godine optika ce bit dostupna na širem Bjelovarskom podrucju.
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 17:05   #587
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
oni tako nesto meni muljaju
poslao sam mail njihovoj "podrsci"

neke finte nekuzim

...

jel ima tko pro ping ovdje da objasni ove stvari ?
Koristim samo internet od sredine 6. mjeseca ove godine. Vodovi su bili provučeni kroz ulicu, ali nije bilo provučeno do moje kuće/zgrade. S obzirom da vlasnički dio nije 1/1, morao sam skupiti potpise svih suvlasnika da pokrenu proces provlačenja vodova do svih stambenih jedinica. Birokracija i provlačenje vodova je trajalo par dana, ali su zeznuli zahtjev, pa se sve prolongiralo za par mjeseci. Tehničar se najavio prije finalnog spajajanja i aktivacije usluge. Dakle, bušenje zida i spajanje routera na vanjsku razvodnu kutiju. Ta "wifi kutijica" ide samo u slučaju ako u blizini nema "žice". Barem su meni tako objasnili. Što se tiče brzine, apsolutno nikakve zamjerke.
Staro 10.12.2024., 18:07   #588
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:

Sve da ih i imaju 70, ovih 30 koji su istaknuli nisu neka sreća a iz toga se da naslutiti da je preostalih 40 još gore jer da kaj valjaju bi ih istaknuli.
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 22:26   #589
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

e sad vec kuhamo
dobrih je odgovora doslo (ovdje)

samo kako je lega "silver_tip" napisao, onda to nije cista optika
ako oni montiraju wifi antene na kuce...

recimo meni po ulici (a i drugim ulicama), su po banderama objesili crne kablove
i po ulici jedna bandera ima bjelu kutiju
moja kuca recimo je ispred prazne bandere, a prva bandera do nje ima tu bjelu kutiju i visi kabel s nje, zast nije provuceno jos tih par metara neznam al ajd...

sad bi to bio kabel u moju kucu ili wifi ? O_o
inace nisam fan wifi-jeva kad se radi o direktnoj vezi, to su po meni nestabilne
veze do jaja...
Staro 10.12.2024., 23:07   #590
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
onda to nije cista optika
ako oni montiraju wifi antene na kuce...
Ono sto sam ja napisao NE odnosi se na optiku, malo si pobrkao loncice. Postoje 2 vrste usluga koje nude:

1. Internet putem optike.
2. Internet putem 5GHz WiFI mreze.

Po banderama moze ici optika i na svakih xy metara "WiFi kutija" tj. AP na koji se spaja krajnji korisnik jer zica ne ide diretno u kucu.
To je i dalje optika sa istom brzinom kao da ide zica fizicki u kucu.

Sto se tice Interneta putem 5GHz WiFI mreze to je usluga gdje imas AP odasiljac negdje na nekom silosu ili vatrogasnom domu/zgradi, znaci
maltene isto kao antene za mobilnu telefoniju/internet te u krugu ili radijusu nekih 3-4km je moguce imati internet uslugu do max 50Mbps-a.

Citiraj:
inace nisam fan wifi-jeva kad se radi o direktnoj vezi, to su po meni nestabilne
veze do jaja...
Za skoro 3 godine koliko koristim WiFi paket usluga nisam imao nista vise ili manje prekida usluge vs bakrena parica/zica.
Stovise, cak su ti prekidi krace trajali nego na bakrenoj parici s time da nije bio prekid izmedju moje antene i njihove jer i kod
tih prekida uredno se moze otvorit pocetna stranica gateway-a, nego nema wan adrese, znaci u njihovom sustavu nesto je palo itd...

Kod bakrene parice znao sam imat nekad prekide po sat/dva a to kod njih jos nisam dozivio.

Na zici sam imao ping 30/35 i kako se ne gejmam ne znam dali je ovaj ping OK ali sve radi uredno i brzo.
Youtube, Netflix i torrenti ako treba, live stream-ovi razni recimo F1 ide uredno, nista ne laga. S obzirom da na bakrenu zicu i to putem VDSL2 usluge mogu dobit max 15/2Mbps-a ovo je premija.
Staro 11.12.2024., 06:42   #591
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Brzine kod mene:

Ovih par situacija s nižom DL brzinom je bilo spajanje preko AP-a iz spavaće koji je dosta nestabilan.
Staro 14.12.2024., 13:16   #592
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

nema goreg kad ti treba puno bolje od postojeceg
a na to bolje se frnjim :P
Staro 01.03.2025., 11:42   #593
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Uzeo sam Mikrotik Hex S sa idejom da koristim svoju terminalnu opremu. Nikak mi se ne sviđa imati tako mrežu bez svoje kontrole, a i k tome router mi je na tavanu jer nisam mogao potegnuti optiku dolje, LAN kabel je već bio pa eto, switch i wireless su kat niže. Nego.

Stvar radi iako ne baš skroz kako sam planirao. A planirao sam koristiti SFP i uzeo sam optički modul da bi na licu mjesta saznao da ništa od toga, oni odnesu router ali umjesto njega stave Huawei media konverter. Tak da opet imam 2 adaptera za struju. Jbg. Dakle ne treba kupovati router sa SFP-om, nebitno skroz.

Nakon početnog setupa, router mode, internet na eth1, IP adrese po želji itd - Bitne postavke sam našao ovdje: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=203701

Code:
1) Open Interfaces and add a new interface of type VLAN. Name it vlan300 (or vlan-isp, or any name you like), set VLAN ID to 300 and master interface to ether1.
2) Open IP/DHCP Client and change interface from ether1 to vlan300.
3) Open Interfaces / Interface List and add a new entry for list WAN with interface vlan300.
Ovo pod 3 nije kreiranje nego se odabere postojeći WAN i pod interface odabere kreirani vlan. Bam. Radi. Ono što piše u uputstvima treba ignorirati jer to izgleda kao za obeshrabriti korisnike.

Važno. Nakon što proradi ignorirajte Quick settings i nemojte nikad stisnuti apply, ni dirati ih iako izgledaju kao da nemaju smisla

Zadnje izmijenjeno od: Dac. 01.03.2025. u 11:48.
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2025., 20:47   #594
horihoro
Registered User

Datum registracije: May 2018
Kako radi optika na Pro pingu vidim da su se prosirili na Bjelovar i okolicu, okacite koji speedtest da vidimo!
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2025., 09:40   #595
lux3320
Premium
Moj komp

lux3320's Avatar

kao korisnik koji je nekih cca 3 god. kod njih, mogu reći da net radi bez ikakvih problema
prije sam bio na parici kod razno raznih operatera i uvijek sam imao neki problem što se tiče nestabilnosti, pucanja veze, itd.
pro ping mi je jedino riješenje bilo koje na mojem području nude optiku, tako da nikakvih problema nije bilo
jedino mi je loše što ne daju korisniku da ima pristup konfiguraciji postavki routera, nego ako nešto želiš, onda bi im trebao pisati i molit im se da ti promijene neku postavku..
najbolje je uzeti svoj router, nakačiti se na njihov pa da imaš kakav-takav pristup konfiguraciji onoga što si već želiš podesiti
također za cijenu se isto ne mogu žaliti. 20€
jako su konkurentni i niko im nije ni blizu sa cijenom
ja imam samo net (250/125). to je stara ponuda bila. to ne nude više
Staro 04.03.2025., 09:56   #596
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor Dac Pregled postova
Uzeo sam Mikrotik Hex S sa idejom da koristim svoju terminalnu opremu. Nikak mi se ne sviđa imati tako mrežu bez svoje kontrole, a i k tome router mi je na tavanu jer nisam mogao potegnuti optiku dolje, LAN kabel je već bio pa eto, switch i wireless su kat niže. Nego.

Stvar radi iako ne baš skroz kako sam planirao. A planirao sam koristiti SFP i uzeo sam optički modul da bi na licu mjesta saznao da ništa od toga, oni odnesu router ali umjesto njega stave Huawei media konverter. Tak da opet imam 2 adaptera za struju. Jbg. Dakle ne treba kupovati router sa SFP-om, nebitno skroz.

Nakon početnog setupa, router mode, internet na eth1, IP adrese po želji itd - Bitne postavke sam našao ovdje: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=203701

Code:
1) Open Interfaces and add a new interface of type VLAN. Name it vlan300 (or vlan-isp, or any name you like), set VLAN ID to 300 and master interface to ether1.
2) Open IP/DHCP Client and change interface from ether1 to vlan300.
3) Open Interfaces / Interface List and add a new entry for list WAN with interface vlan300.
Ovo pod 3 nije kreiranje nego se odabere postojeći WAN i pod interface odabere kreirani vlan. Bam. Radi. Ono što piše u uputstvima treba ignorirati jer to izgleda kao za obeshrabriti korisnike.

Važno. Nakon što proradi ignorirajte Quick settings i nemojte nikad stisnuti apply, ni dirati ih iako izgledaju kao da nemaju smisla

baš media konverter ili gpon? da se i njega zamijeniti sfp modulom, na iskonu i HT-u bez većih problema, ne znam kako je na pro ping
nekad davno amis je na svojoj optici davao neki ruter sa sfp modulom, ako ti nije trebao telefon mogao si sfp samo uštekati u svoj router
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2025., 18:23   #597
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

ONT . Ovaj, čini mi se: https://www.manualslib.com/manual/30...i-Eg8010h.html

I sad me ždere port forward, po svemu sudeći trebao bi raditi ali nešto neće. Pretpostavljam da je to zato što je vlan na WAN-u pa nešto fulam u konfiguraciji. Jel ima netko stručan ovdje?

Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Kako radi optika na Pro pingu vidim da su se prosirili na Bjelovar i okolicu, okacite koji speedtest da vidimo!
Imam stari paket 300/100 a brzina je uvijek oko 295/99 i ping 4

Već 3 godine sam kod njih cca, nikad problema nekih
Staro 04.03.2025., 20:01   #598
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
ovaj gpon sfp se da lijepo konfigurirat i nije skup, ne sjećam se više što sve od podataka treba upisat, mislim da je dosta SN originalog ONT-a (barem na iskon/ht)

ili jednostavno ostaviš ONT na tavanu i postojećim kablom ga spojiš u router kat niže, ne mora router bit na tavanu, iako taj mikrotik nema wireless pa ti je svejedno

što se tiče port forwarda na mikrotiku, vjerojatno nešto krivo radiš, inače uredno radi i da se konfigurirat (ako nemaš cgnat), VLAN interface mikrotik doživljava kao svaki drugi priiključak
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2025., 08:01   #599
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Tehničar koji je došao nije bio baš raspoložen za razgovor o tome. Došao je postaviti taj uređaj, odnijeti onaj i to je to. Tako oni rade. A iskreno ne da se ni meni dalje od toga ako radi, već je i ovo komplikacija.

NAT izgleda uredno ali jok. Još čekam odgovor od SZK da li ima nešto sa njihove strane za napraviti, kako su i prije trebali. Nije mi prihvatljivo da ne možeš do postavki routera u svojoj kući, u svojoj kućnoj mreži, nego šalješ zahtjeve za sve. SSID, DNS, neke fiksne adrese, pa to su osnove
Staro 06.03.2025., 07:44   #600
lux3320
Premium
Moj komp

lux3320's Avatar

to je najveći minus kod pro pinga, da..

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge