Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.11.2024., 11:29   #721
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Svakako isprobaj worst case scenario - spoji random bilo kakav BT zvucnik i pokreni appove koje koristis da steknes dojam gdje BT kiksa i koliko.

Pokrenes si i test video pa pokusas skuziti golim oko ili snimiti kamerom (pa pogledas usporeno na kompu) kolike su a/v latencije u igri
https://youtu.be/ucZl6vQ_8Uo?si=bWNQaA24VD1NkheG

Imaj na umu da yt app moguce izkompenzira taj delay pa probaj skinuti taj video lokalno i pokreni ga u media playeru. Ako ne uspijes, posalji pm pa sheram, imam ga uvijek spremljenog lokalno. Ne znam iz prve ruke kako radi yt app na non-android tv-ima pa... Sretno!
Staro 28.11.2024., 12:23   #722
Domi
-.
Moj komp

Domi's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Mda, ipak kiksa BT s običnim Marshall zvučnikom s kojim sam sad testirao, tako da mi ova bežična ideja ipak neće dobro funkcionirati.
Šteta, veselila me ideja da se nikakve žnjore ne vide.

@xlr, hvala puno na pomoći!
Staro 04.12.2024., 21:42   #723
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dal je tko od vas imao priliku poslusat sonos sub mini+sonos beam gen 2?
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2024., 06:46   #724
tintin
Premium

tintin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Koji soundbar bi bio ok uz LG OLED C4, a da me cijena ne izuje iz cipela?
Imam sad neki stariji LG soundbar, ali od nekih boljih audio formata ima samo DTS i DD.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2024., 10:08   #725
tintin
Premium

tintin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Jel LG SC9 ok?
Vidim da mu je cijena prepolovljena.
Jel to akcija ili zato jer nije baš nešto kvalitetan
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2025., 09:02   #726
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Eto ga jos jeftiniji na BF...upravo mi je dosao, kad ga slozim javim dojmove, ali IMO nema bolje za te pare
Ostao sam duzan javiti dojmove, malo mi je ludnica bila zadnjih mjesec dana.
Jako sam zadovoljan sa soundbarom. Znaci basevi odlicni, connectivity odlican i zvuk solidan. Kako imam u drugom stanu i Denon 5.1 AVR mogu usporediti i mogu cuti di je ok i di je manje ok.
Znaci na nekim pjesmama sam skuzio da mi cudno reze neke frekvencije i to mu jedini minus rekao bih. Iako se nemoze usporedjivati sa AVR kako po kvaliteti tako i po cijeni i dalje mislim da nema bolje za te pare.
Tko god zeli poboljsati zvuk od telke za male pare preporuka ali nemojte ocekivati cuda (za 170eu)....
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2025., 12:56   #727
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Mali feedback...trazio sam nekaj jednostavnijeg i ne preskupo za dnevnu ovdje u VZ s obzirom da na malu i prenapucenu prostoriju ulaganje u HIFI opremu tu nema smisla, vise manje za nekriticno slusanje mjuze (Jazz/Blues/Rock najvise) i upiknuo sam Samsung Q600C. Sasvim solidan set iako je sub na defaultnim postavkama meni osobno prejak (spustio na -5 i sad je OK). Za slusanje mjuze sa Youtube/Tidal direktno sa telke i Chromecast je sasvim dovoljno. Nije anemican kao vecina sounbareva koje sam cuo, ima nesto dinamike ali naravno gornji spektar je relativno slab. Ako netko trazi solidan sounbar i ovo se nade ispod 300 Eura - topla preporuka.
Staro 21.03.2025., 09:01   #728
k1ter
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Preporuka za best buy soundbar

Molim vas preporuku za neki soundbar (dakle, samo 'letvu') koju bih koristio uz TV. Stavio bih ga sasvim do TV-a od ispod, tako da se žice ne vide (od napajanja, a i spajanja na TV, valjda su samo te dvije žice?). Ili je bolje s BT spajati na TV? Uglavnom, korištenje malo filmovi, malo glazba, volim pojačati i volim bas

Ima li netko preporuku za neki best buy? Televizor je novi TLC, a prostorija man's cave dimenzija cca. 40 m2

Zadnje izmijenjeno od: k1ter. 21.03.2025. u 10:13.
k1ter je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 11:28   #729
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Autor k1ter Pregled postova
Molim vas preporuku za neki soundbar (dakle, samo 'letvu') koju bih koristio uz TV. Stavio bih ga sasvim do TV-a od ispod, tako da se žice ne vide (od napajanja, a i spajanja na TV, valjda su samo te dvije žice?). Ili je bolje s BT spajati na TV? Uglavnom, korištenje malo filmovi, malo glazba, volim pojačati i volim bas

Ima li netko preporuku za neki best buy? Televizor je novi TLC, a prostorija man's cave dimenzija cca. 40 m2
Svakako ti preporučujem da ipak razmislis i o subwooferu. Spomenuo si da voliš bas, bez odvojenog suba je to šuplje. Garantiram da neces biti zadovoljan. (barem dok ne cujes bolje) Najbolje je spajanje preko hdmi(arc). Bluetooth nikako, wifi je isto ok.

Soundbarovi nisu kao kvalitetni stereo zvucnici da ces dobiti onu puninu. Sub tu jako pomogne. Imas sobu 40 kvadrata. Mozes naci mjesta za subwoofer. Svi pošteni su ti sada bežični i samo mu je potrebna utičnica, ako te brine vidljivost kablova.

Isto tako, vezano uz sobu. To je velika soba. Dozivljaj zvuka ti prvenstveno ovisi o velicini sobe, konfiguraciji sobe i materijalima u sobi. Slabi zvucnici sa malo izlazne snage se izgube u velikoj sobi. Prazna soba pak, koja nije akusticki tretirana odzvanja i previse je rezonancije, zvuk ti bude mutan.

Soundbarovi takoder mogu imati chromecast ili airplay pa da si pustas muziku bez da pališ TV, tako da i to imas na umu dok biras.

Imam par modela na umu no tesko mi je tu ista napisati kada neznam sto za tebe znaci bestbuy, koliko si zahtjevan itd...

Malo sam ti ga zakomplicirao

Ovako na prvu ako imas Samsung mobitel, razmisli o Samsungovom soundbaru. Imaju chromecast, airplay, spaja ti se na smarthings...
musso je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 12:21   #730
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:

Voliš pojačati i bas i imaš 40m2 mancave a ne bi subwoofer... Oksimoron samo takav...Bez subwoofera jedino Sonos Arc Ultra ili Sennheiser Ambeo, ali za 40m2 će se i oni boriti sa prostorom.
Ja bi osobno stavio Arc Ultra i 2x Sub Gen4.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 15:26   #731
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Voliš pojačati i bas i imaš 40m2 mancave a ne bi subwoofer... Oksimoron samo takav...Bez subwoofera jedino Sonos Arc Ultra ili Sennheiser Ambeo, ali za 40m2 će se i oni boriti sa prostorom.
Je, slazem se sta pises kolega. Ali vidis po pitanju da nema iskustva i vjerojatno nije spreman platiti 2000 eur za to.

Ja osobno za takav prostor (veliki mancave) nebih ni uzimao soundbar nego posteni receiver, marantz npr i kef q serija, recimo... ali svakom svoje.
musso je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 15:40   #732
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor musso Pregled postova
Je, slazem se sta pises kolega. Ali vidis po pitanju da nema iskustva i vjerojatno nije spreman platiti 2000 eur za to.

Ja osobno za takav prostor (veliki mancave) nebih ni uzimao soundbar nego posteni receiver, marantz npr i kef q serija, recimo... ali svakom svoje.

Ko kaze da moras 2k eura za to dati? Pogledaj si npr. Samsung Q modele sa Subom - ako nisi zahtjevan - sasvim dovoljno. Osobno sam sa Q600 zadvoljan za 300 eura kolko sam iskesirao za to. No kad smo kod toga - kolko je OP uopce mislio potrositi?
Staro 21.03.2025., 17:28   #733
k1ter
Registered User

Citiraj:
Svakako ti preporučujem da ipak razmislis i o subwooferu. Spomenuo si da voliš bas, bez odvojenog suba je to šuplje. Garantiram da neces biti zadovoljan. (barem dok ne cujes bolje) Najbolje je spajanje preko hdmi(arc). Bluetooth nikako, wifi je isto ok.

Soundbarovi nisu kao kvalitetni stereo zvucnici da ces dobiti onu puninu. Sub tu jako pomogne. Imas sobu 40 kvadrata. Mozes naci mjesta za subwoofer. Svi pošteni su ti sada bežični i samo mu je potrebna utičnica, ako te brine vidljivost kablova.

Isto tako, vezano uz sobu. To je velika soba. Dozivljaj zvuka ti prvenstveno ovisi o velicini sobe, konfiguraciji sobe i materijalima u sobi. Slabi zvucnici sa malo izlazne snage se izgube u velikoj sobi. Prazna soba pak, koja nije akusticki tretirana odzvanja i previse je rezonancije, zvuk ti bude mutan.

Soundbarovi takoder mogu imati chromecast ili airplay pa da si pustas muziku bez da pališ TV, tako da i to imas na umu dok biras.

Imam par modela na umu no tesko mi je tu ista napisati kada neznam sto za tebe znaci bestbuy, koliko si zahtjevan itd...

Malo sam ti ga zakomplicirao

Ovako na prvu ako imas Samsung mobitel, razmisli o Samsungovom soundbaru. Imaju chromecast, airplay, spaja ti se na smarthings...
Ok, sad mi je sve malo jasnije. Imam Google Pixel 9 Pro, pa ne znam je li to onda isto 'paše' Ajmo onda na varijantu sa subwooferom, imam mjesta za to, da. Rekao bih da je meni best buy negdje 400-500€.

Citiraj:
Da, kužim sve. Ubacili smo sad u igru i subwoofer

Citiraj:

Inače u jednom kutu imam jedno prastaro pojačalo, dva zvučnika i aftermarket BT modul spojen na sve to. I to ajmo reći funkcionira, ali ja bih htio kod TV-a bolji zvuk, a onda može i ovo sve što ste naveli - da mogu pustiti prek BT muziku preko mobitela. I da svira to malo bolje

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ko kaze da moras 2k eura za to dati? Pogledaj si npr. Samsung Q modele sa Subom - ako nisi zahtjevan - sasvim dovoljno. Osobno sam sa Q600 zadvoljan za 300 eura kolko sam iskesirao za to. No kad smo kod toga - kolko je OP uopce mislio potrositi?
Dakle, Samsung Q serija sa subom bi bila tvoja preporuka? I zadovoljila sve ovo niže?

Da rezimiramo:
- soundbar sa subwooferom
- do cca. 500€
- da je subwoofer bežičan (samo napajanje onda treba ako sam dobro shvatio)
- da je vezan na TV HDMI-om ako je to najbolja opcija
- da mogu pustiti muziku prek BT bez da palim TV
- TV je TLC, a mobitel je Google Pixel 9 Pro

Pa evo, molim po ovim stavkama i hvala na sugestijama do sad
Staro 21.03.2025., 18:10   #734
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Da rezimiramo:
- do cca. 500€

Ukratko - da (i dalje moras sub na struju spojit jel).
Staro 21.03.2025., 20:32   #735
k1ter
Registered User

Možda ovaj? Na dobrom je popustu. Dobio sam i preporuku da bi trebao imati 'LDAC i aptX HD codece', ali to ne mogu nigdje pronaći ako ima...

https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q700d.html

I jel može možda subwoofer biti 'iza', znači na kontra strani od TV-a?
Staro 21.03.2025., 20:41   #736
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Možda ovaj? Na dobrom je popustu. Dobio sam i preporuku da bi trebao imati 'LDAC i aptX HD codece', ali to ne mogu nigdje pronaći ako ima...

https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q700d.html

I jel može možda subwoofer biti 'iza', znači na kontra strani od TV-a?

Da dobro bi bilo da ima posto je Bluetoth sam po sebi losy format. Ali ako tvoj mob ili sa cega ces se spajat isto ne podrzava onda nije ni bitno - trenutno. Pozicija subwofera u prostoriji je manje bitna u cijeloj toj prici. Ovdje ionako ne pricamo o HIFI opremi za kriticno slusanje glazbe. Za Youtube i filmove je dovoljno.
Staro 21.03.2025., 20:47   #737
k1ter
Registered User

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Da dobro bi bilo da ima posto je Bluetoth sam po sebi losy format. Ali ako tvoj mob ili sa cega ces se spajat isto ne podrzava onda nije ni bitno - trenutno. Pozicija subwofera u prostoriji je manje bitna u cijeloj toj prici. Ovdje ionako ne pricamo o HIFI opremi za kriticno slusanje glazbe. Za Youtube i filmove je dovoljno.
Da, mobitel to sve podržava... Samo kažem, nigdje ne vidim da bi ovaj soundbar to imao, hm.
Staro 21.03.2025., 21:00   #738
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Da, mobitel to sve podržava... Samo kažem, nigdje ne vidim da bi ovaj soundbar to imao, hm.

Onda gledaj nekaj drugo kaj ima a da je slicnih specifikacija. Ako nades nesto sto ti se svida lupi tu mozda netko od kolega ima iskustva sa istim modelom.
Staro 21.03.2025., 21:10   #739
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Ok, sad mi je sve malo jasnije. Imam Google Pixel 9 Pro, pa ne znam je li to onda isto 'paše' Ajmo onda na varijantu sa subwooferom, imam mjesta za to, da. Rekao bih da je meni best buy negdje 400-500€.

Da, kužim sve. Ubacili smo sad u igru i subwoofer

Inače u jednom kutu imam jedno prastaro pojačalo, dva zvučnika i aftermarket BT modul spojen na sve to. I to ajmo reći funkcionira, ali ja bih htio kod TV-a bolji zvuk, a onda može i ovo sve što ste naveli - da mogu pustiti prek BT muziku preko mobitela. I da svira to malo bolje

Dakle, Samsung Q serija sa subom bi bila tvoja preporuka? I zadovoljila sve ovo niže?

Da rezimiramo:
- do cca. 500€

Povećaj stavku 2, za 500€ nećeš ozvučiti 40m2 da možeš pustiti za dušu.
Najmanje Samsung Q900D koji je sad na dobrim akcijama, cca 800€.
Staro 22.03.2025., 07:42   #740
k1ter
Registered User

Citiraj:
Povećaj stavku 2, za 500€ nećeš ozvučiti 40m2 da možeš pustiti za dušu.
Najmanje Samsung Q900D koji je sad na dobrim akcijama, cca 800€.
Uh... Ali tu su još plus dva zvučnika Što oni trebaju od kablova?

https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q990d.html
Staro 22.03.2025., 08:02   #741
axo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2017
Protegni se i uzmi q930 za 600 eura i miran si.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2025., 08:19   #742
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
na jednom od onih jesenskih hi-fi sajmova u ZG je bio philipstv i philips sounbar sa woofero

išla je pjesna 24karat od Brune Marsa

dečki, kak je to tuklo u tom prostoru, doduše po sjećanju nije baš 40m2 , al je bilo baš hard-core

nisam zagledao model jer me takav set up nije zanimao

želim reć da za odgovarajuću cijenu i bar+woofer može dobro ozvučit za nezahtjevnog korisnika

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2025., 09:43   #743
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B...b_b_asin_title

Nakonpoduzeg koristenje ovog soudnbara, nako, koristim ga ko zvucnik za komp, na televiziji ga niti ne korisitm. Dok mu je bas dobar, problem mi je sa ljudskim glasom. Ima 3 EQ moda Music Movie Game, i niti jedan mi nije sweet spot. Osim fizicke limitacije sta je soundbar bas mali, fali mu taj neki fine tuning. Isto tako razine volumea su pregrube 0 i 1 na movie se cuje kroz dvoja zatvorena vrata i zena zuga navecer...

Mislim da je okejish, al fali mu fine tuninga, sad neki novi modeli od ultimea imaju mobile app i ekvalizator, to bi mozda moglo pomoc al ovom bas fali tih visokoj frekvencija

Edit napravio sam yt test, cini mi se da od 10k do 20khz nista ne cujem

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 22.03.2025. u 09:56.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2025., 10:32   #744
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:

Ajd koje pojačalo, zvučnici?
Staro 22.03.2025., 10:33   #745
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Uh... Ali tu su još plus dva zvučnika Što oni trebaju od kablova?

https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q990d.html
Sve je wireless, samo struja.
Staro 22.03.2025., 11:39   #746
k1ter
Registered User

Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Protegni se i uzmi q930 za 600 eura i miran si.
Znači, to je nešto između onda
https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q930d.html

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
na jednom od onih jesenskih hi-fi sajmova u ZG je bio philipstv i philips sounbar sa woofero

išla je pjesna 24karat od Brune Marsa

dečki, kak je to tuklo u tom prostoru, doduše po sjećanju nije baš 40m2 , al je bilo baš hard-core

nisam zagledao model jer me takav set up nije zanimao

želim reć da za odgovarajuću cijenu i bar+woofer može dobro ozvučit za nezahtjevnog korisnika
Dobro za znati, dakle to je bila varijanta 'letva + subwoofer' ili još dodatna dva zvučnika?

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Ajd koje pojačalo, zvučnici?
Evo:
Pojačalo - https://prnt.sc/gxO1rfYtqxsN
Dva ovakva zvučnika - https://prnt.sc/L1tDMYiZgnDb

Citiraj:
Sve je wireless, samo struja.
Thx!

Moram odlučiti onda do ponedjeljka da uzmem na Big Bang pošto sad imaju dobre popuste na te modele
Staro 22.03.2025., 11:52   #747
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Uzmi nekaj od ovih Samsung Soundbar modela, nije bas da ce biti preporod al ce biti osjetno glasnije i dinamicnije od postojeceg starog sustava...

https://www.hifi-wiki.de/index.php/ITT_B_600
Staro 22.03.2025., 12:53   #748
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Evo:
Pojačalo - https://prnt.sc/gxO1rfYtqxsN
Dva ovakva zvučnika - https://prnt.sc/L1tDMYiZgnDb

Auuuu... jbt... vintage pojačalo. Starije i od mene...

https://www.radiomuseum.org/r/itt_st..._52540125.html
Staro 22.03.2025., 16:39   #749
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:

Dobro za znati, dakle to je bila varijanta 'letva + subwoofer' ili još dodatna dva zvučnika

da

samo letva i woofer

Thule nosač
Staro 22.03.2025., 16:40   #750
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Auuuu... jbt... vintage pojačalo. Starije i od mene...

https://www.radiomuseum.org/r/itt_st..._52540125.html
i od mene

al iskreno ak je uščuvano to bi zvučalo dobro sa nekim wooferom i 2 satelita

Thule nosač
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno