|
![]() |
#721 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Svakako isprobaj worst case scenario - spoji random bilo kakav BT zvucnik i pokreni appove koje koristis da steknes dojam gdje BT kiksa i koliko. Pokrenes si i test video pa pokusas skuziti golim oko ili snimiti kamerom (pa pogledas usporeno na kompu) kolike su a/v latencije u igri https://youtu.be/ucZl6vQ_8Uo?si=bWNQaA24VD1NkheG Imaj na umu da yt app moguce izkompenzira taj delay pa probaj skinuti taj video lokalno i pokreni ga u media playeru. Ako ne uspijes, posalji pm pa sheram, imam ga uvijek spremljenog lokalno. Ne znam iz prve ruke kako radi yt app na non-android tv-ima pa... Sretno! ![]()
![]() |
![]() |
#722 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Mda, ipak kiksa BT s običnim Marshall zvučnikom s kojim sam sad testirao, tako da mi ova bežična ideja ipak neće dobro funkcionirati. Šteta, veselila me ideja da se nikakve žnjore ne vide. @xlr, hvala puno na pomoći! ![]()
![]() |
#724 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Koji soundbar bi bio ok uz LG OLED C4, a da me cijena ne izuje iz cipela? Imam sad neki stariji LG soundbar, ali od nekih boljih audio formata ima samo DTS i DD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Jako sam zadovoljan sa soundbarom. Znaci basevi odlicni, connectivity odlican i zvuk solidan. Kako imam u drugom stanu i Denon 5.1 AVR mogu usporediti i mogu cuti di je ok i di je manje ok. Znaci na nekim pjesmama sam skuzio da mi cudno reze neke frekvencije i to mu jedini minus rekao bih. Iako se nemoze usporedjivati sa AVR kako po kvaliteti tako i po cijeni i dalje mislim da nema bolje za te pare. Tko god zeli poboljsati zvuk od telke za male pare preporuka ali nemojte ocekivati cuda (za 170eu).... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mali feedback...trazio sam nekaj jednostavnijeg i ne preskupo za dnevnu ovdje u VZ s obzirom da na malu i prenapucenu prostoriju ulaganje u HIFI opremu tu nema smisla, vise manje za nekriticno slusanje mjuze (Jazz/Blues/Rock najvise) i upiknuo sam Samsung Q600C. Sasvim solidan set iako je sub na defaultnim postavkama meni osobno prejak (spustio na -5 i sad je OK). Za slusanje mjuze sa Youtube/Tidal direktno sa telke i Chromecast je sasvim dovoljno. Nije anemican kao vecina sounbareva koje sam cuo, ima nesto dinamike ali naravno gornji spektar je relativno slab. Ako netko trazi solidan sounbar i ovo se nade ispod 300 Eura - topla preporuka.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Preporuka za best buy soundbar
Molim vas preporuku za neki soundbar (dakle, samo 'letvu') koju bih koristio uz TV. Stavio bih ga sasvim do TV-a od ispod, tako da se žice ne vide (od napajanja, a i spajanja na TV, valjda su samo te dvije žice?). Ili je bolje s BT spajati na TV? Uglavnom, korištenje malo filmovi, malo glazba, volim pojačati i volim bas Ima li netko preporuku za neki best buy? Televizor je novi TLC, a prostorija man's cave dimenzija cca. 40 m2 ![]() Zadnje izmijenjeno od: k1ter. 21.03.2025. u 10:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
Soundbarovi nisu kao kvalitetni stereo zvucnici da ces dobiti onu puninu. Sub tu jako pomogne. Imas sobu 40 kvadrata. Mozes naci mjesta za subwoofer. Svi pošteni su ti sada bežični i samo mu je potrebna utičnica, ako te brine vidljivost kablova. Isto tako, vezano uz sobu. To je velika soba. Dozivljaj zvuka ti prvenstveno ovisi o velicini sobe, konfiguraciji sobe i materijalima u sobi. Slabi zvucnici sa malo izlazne snage se izgube u velikoj sobi. Prazna soba pak, koja nije akusticki tretirana odzvanja i previse je rezonancije, zvuk ti bude mutan. Soundbarovi takoder mogu imati chromecast ili airplay pa da si pustas muziku bez da pališ TV, tako da i to imas na umu dok biras. Imam par modela na umu no tesko mi je tu ista napisati kada neznam sto za tebe znaci bestbuy, koliko si zahtjevan itd... Malo sam ti ga zakomplicirao ![]() Ovako na prvu ako imas Samsung mobitel, razmisli o Samsungovom soundbaru. Imaju chromecast, airplay, spaja ti se na smarthings... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Ja bi osobno stavio Arc Ultra i 2x Sub Gen4. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
Ja osobno za takav prostor (veliki mancave) nebih ni uzimao soundbar nego posteni receiver, marantz npr i kef q serija, recimo... ali svakom svoje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Premium
|
Citiraj:
Ko kaze da moras 2k eura za to dati? Pogledaj si npr. Samsung Q modele sa Subom - ako nisi zahtjevan - sasvim dovoljno. Osobno sam sa Q600 zadvoljan za 300 eura kolko sam iskesirao za to. No kad smo kod toga - kolko je OP uopce mislio potrositi?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#733 | ||||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Da rezimiramo: - soundbar sa subwooferom - do cca. 500€ - da je subwoofer bežičan (samo napajanje onda treba ako sam dobro shvatio) - da je vezan na TV HDMI-om ako je to najbolja opcija - da mogu pustiti muziku prek BT bez da palim TV - TV je TLC, a mobitel je Google Pixel 9 Pro Pa evo, molim po ovim stavkama i hvala na sugestijama do sad ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Premium
|
Citiraj:
Ukratko - da (i dalje moras sub na struju spojit jel).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Registered User
|
Možda ovaj? Na dobrom je popustu. Dobio sam i preporuku da bi trebao imati 'LDAC i aptX HD codece', ali to ne mogu nigdje pronaći ako ima... https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q700d.html I jel može možda subwoofer biti 'iza', znači na kontra strani od TV-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
Premium
|
Citiraj:
Da dobro bi bilo da ima posto je Bluetoth sam po sebi losy format. Ali ako tvoj mob ili sa cega ces se spajat isto ne podrzava onda nije ni bitno - trenutno. Pozicija subwofera u prostoriji je manje bitna u cijeloj toj prici. Ovdje ionako ne pricamo o HIFI opremi za kriticno slusanje glazbe. Za Youtube i filmove je dovoljno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
Najmanje Samsung Q900D koji je sad na dobrim akcijama, cca 800€. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q990d.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
na jednom od onih jesenskih hi-fi sajmova u ZG je bio philipstv i philips sounbar sa woofero išla je pjesna 24karat od Brune Marsa dečki, kak je to tuklo u tom prostoru, doduše po sjećanju nije baš 40m2 , al je bilo baš hard-core nisam zagledao model jer me takav set up nije zanimao želim reć da za odgovarajuću cijenu i bar+woofer može dobro ozvučit za nezahtjevnog korisnika |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B...b_b_asin_title Nakonpoduzeg koristenje ovog soudnbara, nako, koristim ga ko zvucnik za komp, na televiziji ga niti ne korisitm. Dok mu je bas dobar, problem mi je sa ljudskim glasom. Ima 3 EQ moda Music Movie Game, i niti jedan mi nije sweet spot. Osim fizicke limitacije sta je soundbar bas mali, fali mu taj neki fine tuning. Isto tako razine volumea su pregrube 0 i 1 na movie se cuje kroz dvoja zatvorena vrata i zena zuga navecer... Mislim da je okejish, al fali mu fine tuninga, sad neki novi modeli od ultimea imaju mobile app i ekvalizator, to bi mozda moglo pomoc al ovom bas fali tih visokoj frekvencija Edit napravio sam yt test, cini mi se da od 10k do 20khz nista ne cujem Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 22.03.2025. u 09:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Ajd koje pojačalo, zvučnici?
![]() |
![]() |
#745 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Registered User
|
Znači, to je nešto između onda ![]() https://www.bigbang.hr/soundbar-samsung-hw-q930d.html Citiraj:
Evo: Pojačalo - https://prnt.sc/gxO1rfYtqxsN Dva ovakva zvučnika - https://prnt.sc/L1tDMYiZgnDb Thx! Moram odlučiti onda do ponedjeljka da uzmem na Big Bang pošto sad imaju dobre popuste na te modele ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Premium
|
Uzmi nekaj od ovih Samsung Soundbar modela, nije bas da ce biti preporod al ce biti osjetno glasnije i dinamicnije od postojeceg starog sustava... https://www.hifi-wiki.de/index.php/ITT_B_600
![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Auuuu... jbt... vintage pojačalo. Starije i od mene... https://www.radiomuseum.org/r/itt_st..._52540125.html
![]() |
![]() |
#749 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() al iskreno ak je uščuvano to bi zvučalo dobro sa nekim wooferom i 2 satelita |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|