|
![]() |
#123 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam uzeo Pročišćivač zraka XIAOMI Mi Smart Air Purifier 4 EU, dovoljno tih za spavanje, radi u automatic modu stalno. Preporuka
![]() |
#124 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Lite takodjer jako tih, gotovo necujan. Za koji dan mi dolazi i Compact, pa mogu direktno usporediti. Pretpostavljam da ce Compact biti glasniji, zbog manjeg ventilatora Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Spavam metar i pol od Lite 4. Čujem ga jedino ako se po noći pojača jer nešto uđe kroz ventilaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ipak uzeo 4 lite, pa ćemo vidit. Na prvu mi djeluje dost tiho.. Bio je i AP 4 al tj košta 234€, ima taj ionizator i navodno osvježava (planinski, morski itd.) zrak, tak nekak mi je tip objašnjavao, al veli da je sad to individualno, dal vrijedi 100€ više spram 4Lite, ne znam. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 26.07.2024. u 15:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Nadam se da ce ovaj 4lite odradivat posao, prasine se nabere, nije nis strasno, al zna se s vremenom osjetit onaj ustajali zrak, s tim da je prozor stalno otvoren. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ionizatore koriste alergičari jer sruši pelud i prašinu iz zraka na pod. Znam neke ljude koji bez toga ne mogu disati u proljeće. Bio mi je koristan u davnim danima kad sam još dozvoljavao pušenje gostiju u dnevnoj sobi. Sad ga već dugo ne koristim. Filter je bolji i daleko brže čisti. BTW: gledao sam negdje da je UV dioda na Xiaomi Elite Purifieru preslaba da bi imala neki učinak… |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Ljudi pozdrav, ono što mi je bitno kod pročiščivača je da pomaže kod uklanjanja čestica poput peludi i prašine radi alergije, da nije bučan, odnosno da mogu spavati u prostoriji u kojoj radi i da uklanja čestice PM2,5 u cjenovnom rangu do max 150 eura, naišao sam na ovaj AENO pročišćivač na popustu: https://www.ozone.hr/product/pro-i-i...3-32db-bijeli/ Osim toga Xiaomijev 4 lite: https://megabajt.hr/proizvod/xiaomi-...gn=direct_link S obzirom na gore opisane potrebe, imate li preporuku kojeg od ova 2 uzeti? Čitam i da ionizator i uv lampa ne bi trebali biti upaljeni dok sam u sobi pa me zanima je li kod ovih pročiščivača postoji opcija da dok sam u sobi radi samo HEPA filter, a ne i funkcije ionizatora i uv lampe? Hvala! Zadnje izmijenjeno od: Beg4Mercy. 22.11.2024. u 09:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Imam ga. Što se tiče samog purifiera, ima dobar kapacitet, ali pitanje je trebaš li toliki kapacitet. Od nedostataka - ima RFID tagove na filterima pa prima samo "originalne". Jesam li spomenuo da je ogroman? Moj povremeno zamre u standbyu, prestane se javljati aplikaciji, ne da se upaliti već ga moram fizički resetirati (isključiti iz struje) da bi proradio. Zamijenio sam ga Compactom kojeg mogu strpati u ćošak iza televizora, Pro mi je samo smetao na podu i bio je omiljena meta mačkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Ma vodio sam se time koliko love sam spreman dati. Primarno mi treba da ocistim zrak u spavacoj nakon sto proluftam prije spavanja. Sve preko toga je bonus, ali nece biti na odmet. Jesu li svi Xiaomi prociscivaci ograniceni na original filtere? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Compact 4 nije, on nema RFID-ove na filterima, a daju se naći za manje od 20 eura na Aliju. Zgodno jer ih baš nije bilo originalnih na domaćim dućanima kad mi je trebala zamjena. Uglavnom, ako trebaš za jednu sobu, možda bolje neki manji koji može na policu/stol/ormar, da ti ne zauzima kvadraturu na podu. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|