Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2024., 22:15   #541
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
kakav show.. ulaženje u raspadnute stračare i nalaženje stasha s municijom.. kao da igram call of pripyat, što je odlično

"riješio" sam problem.. upscaling na TAA i FSR 3 Frame generation na enabled i može se igrat
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2024., 10:21   #542
rokonja
Premium
Moj komp

rokonja's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
čini mi se da FSR 3 u ovoj igri rastura. Meni je upljen i pići ko ludo s rx 7900 xtx.

Zadnje izmijenjeno od: rokonja. 26.11.2024. u 16:04.
rokonja je online   Reply With Quote
Staro 26.11.2024., 13:40   #543
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Ovako, imam 30 sati igre i nije mi je dosta, odlična mi je igra ali.... Lokacije u zoni su vrhunske i jako detaljno odrađene, igra tj temelji igre su vrhunski, ali jebi mu mater kad najvažniji dio fali a to je taj a-life. Ideš i nigdje nikog, gledaš kroz optiku nigjde nikog ideš bacit oko u neko industrijsko postrojenje odjednom svi. Tamo su banditi koje nisi vidio dok nisi došao do nekih 100m od lokacije, nakon što se taj fajt malo odužio onda odjednom stižu ili drugi stalkeri ili neke beštije i tako za skoro svaku lokaciju - totalno ubija u pojam. Šteta, jako šteta ali eto, nadamo se brzom popravku.

E sad, svi bi trebali znati što taj a-life radi a za one koji ne znaju - to zapravo ni nije neki revolucionarni pristup ili nešto svemirsko nego jednostavno igra prati svakog stalkera i beštiju, a svaki taj stalker/beštija ima neki svoj zadatak/naviku/posao. Skupljaju artefakte, rješavaju mutantska okupljanja, putuju u druge zone dok mutanti npr traže di će se smjestit pa napadnu druge mutante u njihovom gnijezdu itd. I sve to igra prati i to dosljedno, teoretski u prvoj igri neki npc može riješit tj završit igru prije nego igrač. Zato su se i događale stvari da ti quest faila jer je npc koji ti ga je dao poginuo ili je taj quest neko drugi riješio ili da u prelasku iz jednog levela u drugi nakon loadinga završi direktno ispred banadita ili nekih beštija jer su i one/oni u tom trenu išli u taj level iz kojeg si ti došao. Uglavnom, svašta se moglo se je moglo desiti u igri i to je ono što je davalo najveći draž tim igrama jer nikad ne znaš što će se desiti sljedeće jer su svi svugdje, pa ti neki mogu pomoć ali ti i isto tako mogu i odmoć. Sistem je odličan i sad toga nema, barem nema još i to se osjeti ali baš jako. Desi se tu i tamo nešto, ali sve je to nekako predvidljivo i jadno, gore nego kod drugih igara tj ovo sad je najgori sistem (ili je bug) kojeg sam ikad vidio tj iskusio.

AI u fajtovima je OK zapravo, uvijek te neko oće flenkat dok te drugi drže okupiranim, nemam niš protiv njihove preciznosti jedino mi je šteta što je stealth totalno ili broken ili podešen na skoro nemoguće. Moguće je odraditi stealth kill nekog kampa, ali je jako teško jer te ovi điberi vide i kroz rupu od metka na limu na udaljenosti od 100m. Šteta... Ekonomija je totalno u banani, popravci su skupi za popizidt a nagrade za obavljanje questa bijedne, skuplje te košta popravak nego da npr kupiš novo to što zapravo želiš popraviti. Jako mnogo lajkam jednostavnost igre, čim sam upalio igru sve je tu onako kako je i bilo prije skoro 15 godina od zadnje stalker igre. Znači, inv sistem isti, itemi isti i namjena ista, mapa nije prenakrcana questovima i upitnicima i tamo di i jesu upitnici ne mora se zapravo ništa dešavati to je tamo jer je to tamo i nikakav drugi razlog ne postoji za to. Razgovori za stalkerima također samo u stilu što ima novog. Nema filozofiranja. Volim to, volim jednostavnost tako da mi je iz tog aspekta mapa odlična, posječujem sve lokacije i polako istražujem mapu uz pomoć moda koji produžuje dan jer je i to katastrofa, prekratak je dan po defaultu. Igram na veteran, ali sa modovima: manja degradacija oružja, razumne cijene popravljanja, duži dani i malo manje tenkasti mutanti. Kad sam već kod mutanata, svako malo taj jebeni bloodsucker koji ima bug da su ovi naprdili armora ko u priči pa onda šatgan nije toliko efikasan ko npr puška. Isto tako i pasi, prasci i neki drugi mutanti. Gadno su nešto zajebali s time, jer u kombinaciji sa skupočom popravljanja i kupovanja municije - koliko metaka ti treba da skineš jednog mutanta - igra te baca u bankrot. I zbog toga sam si skinuo te modove, e jebi se. Sad su mutanti opasni, ali sam i ja opasan, mamu im.

Temelji igre su vrhunski te ako je ekipa sve one modove odradila na xrayu, možemo mislit što će tek odradit sa stalkerom 2, imat će se što igrat u narednim godinama po zoni. A do tad, pati...
Staro 26.11.2024., 13:55   #544
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
Ovako, imam 30 sati igre i nije mi je dosta, odlična mi je igra ali.... Lokacije u zoni su vrhunske i jako detaljno odrađene, igra tj temelji igre su vrhunski, ali jebi mu mater kad najvažniji dio fali a to je taj a-life. Ideš i nigdje nikog, gledaš kroz optiku nigjde nikog ideš bacit oko u neko industrijsko postrojenje odjednom svi. Tamo su banditi koje nisi vidio dok nisi došao do nekih 100m od lokacije, nakon što se taj fajt malo odužio onda odjednom stižu ili drugi stalkeri ili neke beštije i tako za skoro svaku lokaciju - totalno ubija u pojam. Šteta, jako šteta ali eto, nadamo se brzom popravku.

E sad, svi bi trebali znati što taj a-life radi a za one koji ne znaju - to zapravo ni nije neki revolucionarni pristup ili nešto svemirsko nego jednostavno igra prati svakog stalkera i beštiju, a svaki taj stalker/beštija ima neki svoj zadatak/naviku/posao. Skupljaju artefakte, rješavaju mutantska okupljanja, putuju u druge zone dok mutanti npr traže di će se smjestit pa napadnu druge mutante u njihovom gnijezdu itd. I sve to igra prati i to dosljedno, teoretski u prvoj igri neki npc može riješit tj završit igru prije nego igrač. Zato su se i događale stvari da ti quest faila jer je npc koji ti ga je dao poginuo ili je taj quest neko drugi riješio ili da u prelasku iz jednog levela u drugi nakon loadinga završi direktno ispred banadita ili nekih beštija jer su i one/oni u tom trenu išli u taj level iz kojeg si ti došao. Uglavnom, svašta se moglo se je moglo desiti u igri i to je ono što je davalo najveći draž tim igrama jer nikad ne znaš što će se desiti sljedeće jer su svi svugdje, pa ti neki mogu pomoć ali ti i isto tako mogu i odmoć. Sistem je odličan i sad toga nema, barem nema još i to se osjeti ali baš jako. Desi se tu i tamo nešto, ali sve je to nekako predvidljivo i jadno, gore nego kod drugih igara tj ovo sad je najgori sistem (ili je bug) kojeg sam ikad vidio tj iskusio.

AI u fajtovima je OK zapravo, uvijek te neko oće flenkat dok te drugi drže okupiranim, nemam niš protiv njihove preciznosti jedino mi je šteta što je stealth totalno ili broken ili podešen na skoro nemoguće. Moguće je odraditi stealth kill nekog kampa, ali je jako teško jer te ovi điberi vide i kroz rupu od metka na limu na udaljenosti od 100m. Šteta... Ekonomija je totalno u banani, popravci su skupi za popizidt a nagrade za obavljanje questa bijedne, skuplje te košta popravak nego da npr kupiš novo to što zapravo želiš popraviti. Jako mnogo lajkam jednostavnost igre, čim sam upalio igru sve je tu onako kako je i bilo prije skoro 15 godina od zadnje stalker igre. Znači, inv sistem isti, itemi isti i namjena ista, mapa nije prenakrcana questovima i upitnicima i tamo di i jesu upitnici ne mora se zapravo ništa dešavati to je tamo jer je to tamo i nikakav drugi razlog ne postoji za to. Razgovori za stalkerima također samo u stilu što ima novog. Nema filozofiranja. Volim to, volim jednostavnost tako da mi je iz tog aspekta mapa odlična, posječujem sve lokacije i polako istražujem mapu uz pomoć moda koji produžuje dan jer je i to katastrofa, prekratak je dan po defaultu. Igram na veteran, ali sa modovima: manja degradacija oružja, razumne cijene popravljanja, duži dani i malo manje tenkasti mutanti. Kad sam već kod mutanata, svako malo taj jebeni bloodsucker koji ima bug da su ovi naprdili armora ko u priči pa onda šatgan nije toliko efikasan ko npr puška. Isto tako i pasi, prasci i neki drugi mutanti. Gadno su nešto zajebali s time, jer u kombinaciji sa skupočom popravljanja i kupovanja municije - koliko metaka ti treba da skineš jednog mutanta - igra te baca u bankrot. I zbog toga sam si skinuo te modove, e jebi se. Sad su mutanti opasni, ali sam i ja opasan, mamu im.

Temelji igre su vrhunski te ako je ekipa sve one modove odradila na xrayu, možemo mislit što će tek odradit sa stalkerom 2, imat će se što igrat u narednim godinama po zoni. A do tad, pati...
Jel možes samo linkat mod za duži dan i jeftinije popravke!?tnx

Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
Staro 26.11.2024., 14:01   #545
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Da, A life je malo sjeban, slazem se. Imam deset sati igre i isto sam primjetio.U Zatonu idem pjeske s jedne strane mape na drugu bez da zive duse sretnes (ili nezive ), a onda dodjes u neku zgradu u tamo nakrcano sve, samo izaze negdje iz zida.

Ovo za ekonomiju se ne slazem skroz. Da, popravci su skupi, ali ja isto skupljam i istrazujem na sve strane, da se naci svega vrlo brzo, oruzja municije i medsa ne fali. Evo trenutno 30ak med kitova, isto toliko zavoja, municije isto svakakve, vec se ima sniper, vintar, i jos ponesto.

Imam feeling da je u originalo to islo dosta sporije i teze, ko na kapaljku si svega imao sve do kasne faze igre.

Bloodsuckeri oni prvi, jedva sam ih satro, da. Onda drugi kod onog otoka isto sjebani skroz, nikako ih rijesit, tu sam cak trazio okolni put jer su mi dopizdili, ali morao sam na kraju preko njih, spustio tu igru sa stalker razine na rookie jer nisam vise imao zivaca

Zato pak controlleri mi se cini laksi za rijesit nego prije, pogotovo sto uvijek negdje pri ruci imas za uzet psi blocking tabletu. Teze je bilo zombije oko njega rijesit, samo su izvirali

To je mojih par nabacanih misli, od prosli put sto sam pisao nikakvih problema s igrom nisam imao, nikakav bug, cak i shaderi se brze poceli loadati. Nema vise stutteringa ni usporavanja iako nisam nista prckao zadnjih dana.

Ja sam vrlo zadovoljan igrom do sad, igrivost je odlicna, a ove neke usputne bedastoce... pa stalker je to, ocekivao sam takvu igru. bitno da je atmosfera i igrivost na razini

Najiritantnija stvar mi je to sto moras tri fakin tipke upotrijebit za lootanje. ffs, koma, ne znam di im je pamet bila.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 26.11.2024. u 14:09.
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2024., 14:03   #546
Stanky069
Premium
Moj komp

Stanky069's Avatar

Datum registracije: Nov 2018
Mene isto živciraju tenkasti mutanti,led te mazo,municija ide u njih ko da je džabe.
A druga stvar što mi baš smeta je degradacija oružja, ne provučem par okvira kroz pušku ona već počinje blokirati.

Što se tiče popravaka i upgrade-a,tu sam koristio igrin money glitch,jer drukčije mi ne ide,ne zaradim u questovima koliko mi treba da oružje i armor vratim na 100%.
Trudim se minimalno ga iskorištavati.

Jedino,oružja ima stvarno ko u priči,medkitova isto... svega ima u izobilju
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2024., 14:12   #547
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Ja armor nisam ni vracao, iako je nacet.
Oruzje nisam popravljao kad sam vidio cijene, ali kazem, naletis svako malo na novo oruzje ili malo koristeno, ili ih dobis u questovima. Pazite na municiju, imate za neke puske posebnu municiju za koju u opisu pise da znatno povecava wear and tear.

Ja sam do nedugo bio konstantno na 79kg opreme, dok nisam uspio prodat vecinu u Zatonu
Dosao na preko 30k kupona, onda sam uzeo novu pusku

Skupio sam cak i nekoliko i raketa za RPGove iako jos nemam RPG, cisto da prodam i zaradim

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 26.11.2024. u 14:21.
Staro 26.11.2024., 14:14   #548
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Citiraj:
Autor Badboy Pregled postova
Jel možes samo linkat mod za duži dan i jeftinije popravke!?tnx

Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk

https://www.nexusmods.com/stalker2he...rnobyl/mods/33
https://www.nexusmods.com/stalker2he...rnobyl/mods/47

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova

Ovo za ekonomiju se ne slazem skroz. Da, popravci su skupi, ali ja isto skupljam i istrazujem na sve strane, da se naci svega vrlo brzo, oruzja municije i medsa ne fali. Evo trenutno 30ak med kitova, isto toliko zavoja, municije isto svakakve, vec se ima sniper, vintar, i jos ponesto.

Aha, ne zaradim niti 2k a trošak popravka armora 17k. Nije to teško to je sranje. Kako pucam tako u glavi čujem, čing-čing (zvuk kase)

Citiraj:
Autor Stanky069 Pregled postova
Mene isto živciraju tenkasti mutanti,led te mazo,municija ide u njih ko da je džabe.
A druga stvar što mi baš smeta je degradacija oružja, ne provučem par okvira kroz pušku ona već počinje blokirati.

Što se tiče popravaka i upgrade-a,tu sam koristio igrin money glitch,jer drukčije mi ne ide,ne zaradim u questovima koliko mi treba da oružje i armor vratim na 100%.
Trudim se minimalno ga iskorištavati.

Jedino,oružja ima stvarno ko u priči,medkitova isto... svega ima u izobilju
Je, niš u biti ne moraš kupovat ako istražuješ, ali ako istražuješ upast ćeš tu i tamo u govna pa ćeš morat popravljat stvari a sa ovakim sistem to je ne moguće. Taj glitch sam i ja koristio dok nisam skinuo ovaj mod, ima još jedan di su razumne cijene popravka. Tog nisam skinuo, ali bi mogao... sva lova mi ode na popravke. fak dat šit
Staro 26.11.2024., 14:17   #549
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Citiraj:
Ja armor nisam ni vracao, iako je nacet.
Oruzje nisam popravljao kad sam vidio cijene, ali kazem, naletis svako malo na novo oruzje ili malo koristeno, ili ih dobis u questovima. Pazite na municiju, imate za neke puske posebnu municiju za koju u opisu pise da znatno povecava wear and tear.

Ja sam do nedugo bio konstantno na 7kg opreme, dok nisam uspio prodat vecinu u Zatonu
Dosao na preko 30k kupona, onda sam uzeo novu pusku

Skupio sam cak i nekoliko i raketa za RPGove iako jos nemam RPG, cisto da prodam i zaradim

Još jedna stvar, cijena popravka armora raste i sa količinom apgrejda na njemu (to je bug). tako dok imaš gole puške i armor još se da preživit ali čim počmeš apgrejdat armore i puške - najebao si.
Staro 26.11.2024., 14:20   #550
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

A sve se nadam naletit i na neki suite. U biti sam ih naso tri, ali svi isti poput mojeg ili losiji pa sam ih prodavao. A vidim da ekipa na ovom dijelu igre vec ima recimo i scientific suite ja jos nisam na njega naletio.
Staro 26.11.2024., 14:25   #551
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
20 sati u igri, upravo završio Slag Heap. Igra je toliko imerzivna da sam u potpunosti zanemario sve što me u početku smetalo, s iznimkom spawnanja, taj prokleti A-Life stvarno moraju popraviti što prije.

Vidim da se dosta ljudi žali na ekonomiju, dajte probajte shvatiti da je ovo ruševni, izolirani, post-nuklearni svijet - ekonomija ne postoji . Postoji nekakav pseudo sustav robne razmjere sa limitiranim resursima koji su proizvedeni prije katasfrofe.

Ne postoji sustav industrijske proizvodnje na koji smo mi navikli, gdje svatko može kupiti nešto prilagođeno vlastitom budžetu.

Naravno da su trgovci skupi kad ih reketare kingpini. Naravno da je popravak opreme i oružja skup kad tehničari moraju plaćati stalkerima da idu po Zoni i traže rezervne dijelove, čak imate i side-quest za to .

Najlakši način za doći do opreme su stashevi, logično, jer ljudi imaju tendenciju skrivati važne stvari na teško dostupnim mjestima. Nakon stasheva je tu dobri stari metak u čelo i lootanje.

Ne bi preporučio nikakve modove niti money glitch, jer je igra 100% funkcionalna u trenutnom stanju, modovi bi se trebali fokustirati na A-Life, i to jedino ako developeri to ne postave kao prioritet. Za sve ostalo igrači moraju promijeniti mindest i shvatiti da ovaj svijet nema milosti prema ljudima i stvarima i nema smisla vezati se uz njih.
sti je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2024., 14:27   #552
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

20h, Slag Heap, temeljit si fakat

Ima li vec netko da je proso igru?
Staro 26.11.2024., 14:27   #553
Stanky069
Premium
Moj komp

Stanky069's Avatar

Ja imam seva suit,imam igre 38h...ali nisam daleko sa pričom došao(taman obavljam swamp).

Prednost je što možeš ići u područja u koja te još main story nije odveo. Pa tamo nabaviš bolje stvari,samo moraš baš istraživati,jer ima stvarno dobrih stvari jednostavno razbacano po mapi. Nema potrebe da kupuješ.
Ali upgrade i popravak je veliki flop...i ovo spawnanje npc,iskaču odjednom.

Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 26.11.2024. u 16:22.
Staro 26.11.2024., 14:29   #554
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Citiraj:
A sve se nadam naletit i na neki suite. U biti sam ih naso tri, ali svi isti poput mojeg ili losiji pa sam ih prodavao. A vidim da ekipa na ovom dijelu igre vec ima recimo i scientific suite ja jos nisam na njega naletio.

Naletit ćeš, ja sam ih od sada 2 našao i prodao, sad završavam cordon i idem prema wardowoj bazi, odradio sam lesser zone, garbage, cement factory i wild island istražio. Ostala mi je još cijela lijeva strana mape, mapa u privitku nije spojler.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	136
Size:	669.6 kB
ID:	27837  
Staro 26.11.2024., 14:29   #555
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

A to je ok. Jebes popravke ako mozes skupit istrazivanjem.
Staro 26.11.2024., 14:49   #556
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Citiraj:
A to je ok. Jebes popravke ako mozes skupit istrazivanjem.

a kako onda misliš imat upgrejdan armor i/ili pušku (npr onaj kalaš sa optikom) ako ćeš ih samo bacat kad se poprave?
Staro 26.11.2024., 14:50   #557
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Ajde armor pretpostavljam da cu morat platit, pusaka s optikom ima, i optike za stavit na puske takodjer.

Edit:
BTW, zapadno od Garbaga u Rostoku u bazi imate trgovca po imenu Ragman, on otkupljuje i osteceno oruzje s crvenom oznakom koje drugi trgovci ne zele kupit.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 26.11.2024. u 15:04.
Staro 26.11.2024., 16:40   #558
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Ne bi preporučio nikakve modove niti money glitch, jer je igra 100% funkcionalna u trenutnom stanju, modovi bi se trebali fokustirati na A-Life, i to jedino ako developeri to ne postave kao prioritet. Za sve ostalo igrači moraju promijeniti mindest i shvatiti da ovaj svijet nema milosti prema ljudima i stvarima i nema smisla vezati se uz njih.
Tak sam odigrao i prvi stalker sa ekspanzijama i nikad nisam instalirao ni jedan mod...nebum ni sada, to je za razmažene
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2024., 12:27   #559
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Ajde armor pretpostavljam da cu morat platit, pusaka s optikom ima, i optike za stavit na puske takodjer.

Edit:
BTW, zapadno od Garbaga u Rostoku u bazi imate trgovca po imenu Ragman, on otkupljuje i osteceno oruzje s crvenom oznakom koje drugi trgovci ne zele kupit.
Doslovno sam ovo zelio pitati - sta radite s "crvenim" oruzjem koje nitko ne zeli kupiti. Hvala na odgovoru.
Staro 27.11.2024., 12:32   #560
BinaryJesus
Registered User

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor Flegma Pregled postova
Doslovno sam ovo zelio pitati - sta radite s "crvenim" oruzjem koje nitko ne zeli kupiti. Hvala na odgovoru.
Ako koristiš trading bug gdje oružje prodaš po punoj cijeni isplati se popraviti i prodati za mali profit. Inače su beskorisni manje više osim u slučaju nekih unique verzija koje dolaze u lošem stanju.
BinaryJesus je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2024., 14:15   #561
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Tak sam odigrao i prvi stalker sa ekspanzijama i nikad nisam instalirao ni jedan mod...nebum ni sada, to je za razmažene

Šteta, propustio si puno dobrih stvari... npr Autumn aurora i radiophobia. Nije to za razmažene nego za malo drugačije iskustvo a sa istim sastojcima. Ukupno sam SOC prošao valjda 10 puta, od toga 5-6 modanog... Pojam nemaš kako sam se osjećao kad sam prvi puta vidio complete mod, mind blown, to mi je bio i prvi susret sa stalker moding scenom - nisam znao da uopće i postoji. Doslovce, ko da je netko upalio svjetlo u toj igri. Je, mod je malo olakšao igru, ali nakon što sam je već par puta prešao nije me bilo briga, pa onda lost alpha, autumn aurora itd itd. Clear sky i CoP nisam baš previše igrao, j

Ne volim ni ja odmah modat igre, ali ovoj su igri fixevi prijeko potrebni. Fixeva nema ali ima modova... I kad smo već kod toga, navodno tek nakon jedne story misije u SIRCAA bugovi odu na entu. I to gamebreaking bugovi, samo se nizaju, jedan za drugim - pa onda je preporuka, dok ne dođe patch, nakon te misije iči raditi nešto drugo dok se ne poprave stvari...
Staro 27.11.2024., 14:33   #562
Stanky069
Premium
Moj komp

Stanky069's Avatar

Ja sam naletio na prvi pravi bug...taman poslije SIRCAA misija,u biti ovo je još dio toga,koliko vidim po netu poslije toga igra postane dosta bugovita. Meni se jedna vrata ne otvaraju,nema što nisam pokušao,jedino nisam pokušao sa UETools i noclip kroz vrata.

Ništa,sad idem rokati side questove i istraživati mapu dok ne dođe fix za ovo,navodno stiže patch sljedeći tjedan.

Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 27.11.2024. u 15:15.
Staro 27.11.2024., 16:31   #563
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
sta cekaju vise,neigrivo je AI UZAS ,koliko je bilo otkazivanja da nisu mogli popravit jednu od najbitnijih stvari pa onda izbacit

https://store.steampowered.com/news/...43903878203415
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2024., 17:18   #564
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
Šteta, propustio si puno dobrih stvari... npr Autumn aurora i radiophobia. Nije to za razmažene nego za malo drugačije iskustvo a sa istim sastojcima. Ukupno sam SOC prošao valjda 10 puta, od toga 5-6 modanog... Pojam nemaš kako sam se osjećao kad sam prvi puta vidio complete mod, mind blown, to mi je bio i prvi susret sa stalker moding scenom - nisam znao da uopće i postoji. Doslovce, ko da je netko upalio svjetlo u toj igri. Je, mod je malo olakšao igru, ali nakon što sam je već par puta prešao nije me bilo briga, pa onda lost alpha, autumn aurora itd itd. Clear sky i CoP nisam baš previše igrao, j

Ne volim ni ja odmah modat igre, ali ovoj su igri fixevi prijeko potrebni. Fixeva nema ali ima modova... I kad smo već kod toga, navodno tek nakon jedne story misije u SIRCAA bugovi odu na entu. I to gamebreaking bugovi, samo se nizaju, jedan za drugim - pa onda je preporuka, dok ne dođe patch, nakon te misije iči raditi nešto drugo dok se ne poprave stvari...
Igrao sve vanila a call of pripyat nekih pola godine prije izlaska za zapadno tržište, verziju na ruskom bez prijevoda

https://www.techpowerup.com/forums/t...e-date.110579/

"German and Russian editions of Call of Pripyat were released earlier this year."

Probao sam modanu verziju, ali sobzirom da su ubacili vreču za spavanje koju si mogao korisiti kak ti paše, to mi je bilo čisto varanje originalne verzije, tak da nema šanse.

Jedino kaj sam koristio su čisto grafički modovi, bez diranja u originalni gameplay.
Staro 27.11.2024., 17:22   #565
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kakav purista, ajoh Barem vreca nije mandatory, pa ovisi samo o karakteru igraca hoce li je koristiti ili ne :P
Staro 27.11.2024., 17:24   #566
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Kad je tu onda ju i koristiš, kad je nema onda ju ne koristiš alan ford 2017 broj.
Staro 27.11.2024., 17:55   #567
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Vreća bi ubila dojam više nego bilo koji grafički bug.

Da ju imaš, nestao bi onaj osjećaj jeze nakon što se predugo zadržiš u misiji/istraživanju, a prvi kamp je daleko i moraš pješice. Ali zato osjećaj olakšanja kad vidiš druge stalkere i znaš da si preživio još jedan dan, uff.

Što više čitam primjedbe i cmizdrenja ljudi po Internetima, imam veći dojam da žele Doom igru u Stalker svijetu.

Developerima svaka čast što su napravili hardcore igretinu, svi popravci bi trebali biti fokusirani isključivo na tehničku stranu.
sti je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2024., 18:11   #568
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ne znam, pokusavam se sjetiti SoC-a i ne sjecam se da sam ikad koristio vrecu. Sad bas igram CoP (jbga, malo zaostajem) i ne dozivljavam vrecu. Govorim u kontekstu Complete moda kojeg sam uvijek koristio.

Mladenu bi recimo ukinuo sejvove, pustio bi mu samo checkpointove na prelasku medju mapama. Ali siguran sam da on niti ne sejva
Staro 27.11.2024., 18:50   #569
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

He he da mi netko ponudi film ili seriju da si složim kadrove i likove kak meni paše ili da pogledam kak je autor zamislio, odabrao bi ovo drugo.
Mogu pogledat restauriranu verziju filma, ali da si ga idem preslagivati kak meni paše, ne bi hvala. Ne diram umjetnička djela, konzumiram ak mi paše, ak ne zaobiđem.
Staro 27.11.2024., 23:13   #570
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Meni AI ubija imerziju. Stalno pucaju kroz zidove i pokusavaju da kroz zid bace bombu. Ovo je gore od Gray Zone AI diazjna (sorry za 30FPS).

https://www.youtube.com/watch?v=ENnXkSQhn3U

Prosao sam ove likove jednom da bi isti trcali zamnom. Usao u neku kucu a oni sa ko zna koje udaljenosti me ubili kroz zid. Kontam, poprilicno su "lame" kada im se priblizis. Ne znaju sta rade. Da nije kompenzacija tezine da vide kroz zidove jer neamuju napredniju logiku. Znaci nije AI tezak samo totalno nelogican. Cover ne znaci nista.

Cekam patch.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na