|
![]() |
#511 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Odigrao 2 sata i nemam nijednu zamjerku, sve radi odlično na mojoj konfi. 4k, sve na Epic postavkama, FSR na quality i ide u prosjeku 100 fps. Jako pozitivno iznenađen a nije ni izašao driver za AMD koji kao optimizira igru kao kod Nvidie nego imamo onog zadnjeg mjesec dana starog. Što se tiče igrivosti, baš me ''primila''. |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
A jel ima tko da igra sa "sirotinjskom" konfom,moja je za minimum...?? Ili da se strpim sa igrom do nagodinu dok se ne ubode poštena grafa?? Stalkere sam odigrao ne znam ni sam koliko puta...još kad se sjetim kad mi je u ruke došao prvi dio,tad sam kao u društvu imao jaču konfu,jedini sam ju tjerao na high,to se rušilo nonstop,milijun bugova...ali igralo se sa guštom. Koliko god su bugoviti bili,najbolji serijal ikad...nema jače igre od Stalkera. Ne bih ni uložio centa više u komp dok ovaj ne krepa,ali sad ću morati,samo zbog ovoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Za sjene kompajler svaki put kad se ulazi u igru ,oprobajte stalker optimizer na nexus mod manager stranici nekom valja i za trzanje a nekome ne .(citam komentare) Nisam dosa do grada ali zasad je ok lokanih 74 fps med/high 1440p ,gemplej je ok a o prici necu jer nisam odigra ni sat vrimena. Grafika tako tako solidno moze proci a i razmazija me EFP mod pa mi i nije nesto nevideno. Zvuk atmosfera veseli pogodak e to je to ,a i veseli buducnost za modove u kakvom god da je stanju sad igra ima dosta tu jos mista za popravke ali modernom smo dobu pa ni igre vise ne izlaze gotove. Ali ajde bar su odani orginalu, xray enđin je takoder bija bajan . Zasad Pozitivno Iskustvo (zavirivat cemo dosta sati po krovovima,dimnjacima,tavanima sa nožinom) Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Neznam ... kad sam vidio animacije za healanje i slično, kako srče konzervu, mrak mi je pao na oči. Dosta dobrih stvari su ostavili iz originala, i neka su ... ali ove nove điđe miđe nemaju kaj tu raditi. I da, artefakti su za K, a najveći fokus bi trebao biti na njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja san isto kupija kao za podrsku, i odigrao do sad 3-4h. Najveca zamjerka je grad koji ima bas dosta manje fpsa nego drugdi (tipa grad 80 fps, a vanka 150-160 na mojoj konfi), i ponekad neki cave ili slicno gdje zna flashat koja tekstura. Definitivno manje problema nego sam ocekivao.
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Neće tu biti popeglavanja, igra je veoma CPU-bound, ni prva ni zadnja zbog koje se kupuju najnoviji i najbrži procesori. Techpowerup je napravio analizu, njima je 14900K znao ugušiti grafičku na 50% u gradovima. Citiraj:
Iskreno, igra je samo na temelju stare slave, nostalgije i ogromne buduće podrške communitya/moddera izbjegla totalni bojkot i pljuvačinu. Unreal Engine 5 je smeće po pitanju microstuttera, ali ostale igre koje ga koriste generalno izgledaju ljepše i bolje se vrte (Wukong, Silendt Hill 2). Realno je nedopustivo da je igra izašla u ovakvom stanju, a opet, ljudi kupuju jer se sjećaju kakve su originalne igre bile po izlasku. No ono najvažnije je pogođeno - fantastičan "stalkerovski" ugođaj, tako da nam samo preostaje peglati i nadati se što bržoj službenoj i neslužbenoj podršci. Vidimo se u Zoni i good hunting ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Meni je najveci problem AI/NPC-evi. Nema tu fiksanja ako ih ne rediuzajniraju od nule. Sto se nece nikada desiti. Ne znam kako danas igre izlaze sa losijim botovima nego prije 15 godina. Ili ti ga, half life 2 ima bolji AI dizajn. Mozda je u pitanju neki bug, glitch igre, pa se isti ponasaju kao da igram ARMA mod. Ali sumnjam.
![]() |
#522 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Iskreno, nemam problema u pravilu s dvojkom. Neću je kupiti i gotovo. (Probao "demo"). Ionako ni trilogiju završio nisam. Prvi dio dvaput, drugi do pola, treći ni pokrenuo. S druge strane, modani SoC izgleda bolje od novog drugog dijela ... tako da se ne sekiram. Nekako mi njihov stari engine "kriv" za 90% atmosfere i ugođaja, sada je to nestalo sa UE5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nakon 3h igre: tipični STALKER. Sjajna atmosfera i napucavanje, a s druge strane bugovi ![]() Ovo za procesor i compaling shaders kod mene nije tako. imam vrlo dobar 10850K pa svejedno compiling traje i po deset min. Sve u svemu, kome je jedinica bila super, bit će i dvojka, kome jedinica nije valjala, neće ni dvojka. Grafika u nekim elementima odlična, u nekima loša, al to me najmanje dira. Nikad mi grafika nije bila od presudne važnosti. Manje više, nisam očekivao čuda obzirom na sve što je pratilo razvoj igre. Good hunting stalkers!
![]() |
#526 |
Premium
|
Ubo igru danas...odigrao nekih 3 sata u komadu...doduše "sporo",volim istraživati,ne žurim nigdje. Low postavke,grafika se da preživjeti,ne patim na to baš. Primjetio sam da mi trza kad je puno NPC-eva na skupu,dvaput je to izvela i onda igra nekih minutu bude usporena ajme. Ništa,morat ću preživjeti još malo ovako,pa definitivno ide nova grafa i još rama da poguramo to na nešto bolje malo. Zasad sam zadovoljan igrom,valjda ne bude prekratka. Samo skužio sam bloodsuckeri su žilaviji nego prije i teže se skuže dok su nevidljivi (možda je to i zbog low postavki),prije ih je bilo lakše ubiti i lakše ih uočiti dok jurišaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Meni igra radi odlično, ni jedan bug ili problem sa performansama nakon četiri sata igre ![]() Grafika je sasvim OK, nije spektakularna ali nije ni loša. Napucavanje je odlično, misije i istraživanje odlično, atmosfera odlična ali spawnanje npca je koma, to nije stalker, baš nervira kaj se sam pojave. To ubija bilo kakvo planiranje i pripremu. Kako su ovo zajebali to je strašno. Uživam ali...šteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Premium
|
Npc-evi iskaču ko iz paštete...to moraju stvarno riješiti. Kod mene se ne može instalirati rail i laser pointer na Viper...ne da potvrditi,ostali upgradi idu,samo ta dva piše cijena,ali ne može se potvrditi nikako,ne regaira🤦🏻 I igra ima money glitch,prilikom prodaje se da zaraditi hrpa love Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 23.11.2024. u 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
1060 6gb imaš? meni na rx570 4gb sve na low lagani slideshow, ne igrivo skroz.. šteta, da imam konstantinh 40-45 fpsa na low ne bi ni uzimao drugu grafu.. .. gtx1070 iz drugog kompa mi se ne da prebacivati zasad.. a mogao bi, samo da vidim razliku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Premium
|
Da,1060 6giga. Desi mi se povremeno da igra uspori dobrano,ono baš šteka,dosad 4 puta. Sva četiri puta samo kad je hrpa NPC-eva zajedno,jel sad do toga ili nečeg drugog ne znam. Ali nakon minutu ili možda manje se vrati sve u normalu, jednostavno sačekam. Nisam na grafiku nikad patio,ali nije tako loše ni na low,solidno izgleda,samo tak neke sitnice se vidi da nisu baš, tipa trava,sjene. Sve u svemu uspijevam igrati bez većih problema,tu i tamo koji bug se našao. Ali da budem iskren,ovo je igrivije nego kad sam prvi Stalker dobio u ruke,ono mi se nonstop rušilo,dok nisu je pokrpali malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
8gb vrama je minimalno za "ugodno" igranje na 1080p,svi koji imate 4 ili 6gb, smanjite rezoluciju ,probajte sa 720p za pocetak uz low, medium setings
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 23.11.2024. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Vocna iglica u mudante
|
obrišem drivere s DDU u safe modeu, ubacim gtx1070 i instaliram 566.14 drivere.. uđe u igru i miš krene trokirat po 10 sekundi stoji na mjestu dok uredno kompajlira šejdere.. u meniju vatrica gori normalno a miš trokira.. ništa od igranja zasad edit: prvi bloodsucker pao bez problema.. vidi ga se nevidljivog bluranog kao i prije.. igra i dalje ima stuttere, nešt nije u redu.. neću igrat previše, čekam patcheve pa ispočetka kako spada Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 23.11.2024. u 15:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Vocna iglica u mudante
|
došao do prvog grada il šta već, igra tipično stalkerovska.. pritisni F za search pa R da lootaš sve i onda ESC za zatvorit, živcira.. F R F nek ubace trebam pričat s nekim generalom il šta ja znam koji stoji kraj stola i karte i upaljene lampe.. dođem i ugasim mu lampu, pa nek planira u mraku.. ne reagira čića ![]() igra mi stane na par sekundi, ili mogu hodat a miš zablokiran s pogledom u jednu točku dok ne "otpusti".. |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Kažu da prvi patch stiže sljedeći tjedan. Ne žuri mi se. Koliko vidim, potrajat će dok se to ne pokrpa da bude stvarno pravi doživljaj. Kad sam čekao 15 godina, onda mogu još par mjeseci, pa da bude kako treba. Taman da si stavim pod bor. ![]() Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 24.11.2024. u 18:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|