|
![]() |
#2071 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Zašto bi netko kupio to naspram konkurencije? Što jednu perilicu čini boljom da vrijedi 200-300% više. Ja tražim hladnjak za vino, prosječna cijena 300-500EUR, njihov, istih dimenzija, 1800 na dalje. Zašto bi se odlučio za Miele? Prije xy desetlječa su davali doživotne garancije na motore npr. sada, 5 godina kao i svi drugi, po meni samo dokaz da više ni oni ne vjeruju da će više od 5 godina držati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2072 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Perilice im imaju inox kadu, ostali proizvođači plastičnu. Iako je i Miele počeo stavljat plastične kade i u tehničkom listu više ne navode materijal zato prije kupnje provjerit. Također kod kupnje pripazit ako se ne želi njihov dozirni sustav, tad se moraju koristit njihovi deterdženti. Sušilice su jednostavno kvalitetne, programi sušenja im traju kraće i "nježnije" su prema robi. U tom cjenovnom rangu neki proizvoiđači nude autoclen/selfcleaning (i sam imam takvu) kondenzatora il filtera i to je koma, zaštopat će se kad tad. Rashladna vitrina za vino, prosječna cijena 300-500 eura? Po toj cijeni su jedino Vivax, Hisense, Candy Tesla, Gorenje. Ako pogledaš Liebherr, Bosch, La Sommeilere, Smeg i slični, svaki model im je minimalno tisuću eura pa na više. Nije Miele izoliran tu. Ne znam gdje si gledao da je prosječna cijena do 500 eura svih proizvođača izuzev Miele Ja ne kažem da netko mora uzet Miele, ali u perilici/sušilici kad se daje oko soma eura to zagovaram Miele. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2073 |
Premium
|
Znači generalno, bolje su jer su bolje, to je to? Hladnjak za vino, Gorenje, 350EUR, 80cm visine. Zašto da uzmem Miele od 2500EUR? Jel vino bolje iz tog za 2500EUR? Ista visina, ista temperatura, ista garancija. Kužim gdje ideš, ali smatram da nema opravdanu cijenu ako nudi 5 godina garancije kao i svi drugi. Koga god da sam pitao da mi da opravdan razlog za 300% višu cijenu od jednog Electroluxa, nitko nije imao jedan opravdan razlog. Moja electrolux sušilica ima programe koje jedna Miele nema, provjerio neki dan u Elipsu. Ok, oni su brend, oni su kvaliteta, ali realnost je takva da ne nude ništa više ili eventualno 10% više od Samsunga, Boscha i Electroluxa a koštaju 2-3 puta više. Možda griješim. Da daju 10 godina garancije, rekao bi odmah da uzimam. Ovako, ne vidim to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2074 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Mislim da ja nisam solo, ma zapravo i da se cura preseli k meni ne znam da li bi si mogao opravdati cijenu od 3-4+k za aparate, pogotovo sad dok živim solo... Suđericu upalim 2x mjesečno, pečnicu možda jednom, kuhanje na indukciju naravno frižider i veš mašina se koriste aktivno/dnevno. Ja bi rado piknuo miele, bosch suđericu serije 6 ili šta već, samo si kao "samac" ne mogu opravdati te cijene u usporedbi sa svojim korištenjem tih aparata. Da mogu piknuo bi aparate po 1k po komadu iako na kraju dana, niti tu nebi znao izabrati šta valja. Čak i kad čitam neke specifikacije pol toga niti ne kužim šta radi. hahahaha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2075 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Sušilicu imam od Miele, žena kaže da je to najbolja stvar ikad i prije bi mene mijenjala nego nju. Usisavač imam također Miele C3, žena i teta koja nam čisti stan se kunu u njega. Perilicu suđa imam bosch seriju 8, jer je imal 5 godina garancije, a što se tiče Miele perilice suđa osim kraće garancije nisam je uzeo jer mi je komentirao majstor koji servisira da su jako osjetljive na tvrdoću vodu po Dalmaciji. Perilica robe - Samsung - najgora stvar ikad, stalno joj je nešto, pa kalibriraj, pa greška ova, greška ona, kada krepa nikad više Samsung. Miele aparati za kavu od 2000+ eura ugradbeni modeli su realno izdrkavanje jer za te novce možeš uzeti Juru koji poslužuje omanji hotel. Ista stvar i sa njihovim peglama i ne znam čime još. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2076 | ||
Fresh Juice
|
Citiraj:
Al evo, usporedba ovog modela Gorenje i ovog Miele prema tehničkom listu proizvoda: -Miele - ugljeni filter, dvije temperaturne zone, UV filter -Gorenje - dva načina rada (normalno, subtropski) Razlike ima, opravdava li cijenu ne znam. Vjerujem da znalacima i somelijerima opravdava, pogotovo kad je riječ o kvalitetnijim vinima, a ne domaćim tudumima i gemištarcima. Kužim što hoćeš reći, ali najbolje da pitaš somelijera jel se isplati. Vjerujem da će reć da se isplati i da ima razlike za neku ozbiljniju upotrebu, za doma amatersku i nema. Citiraj:
Kod nas je suđerica jedna dnevno sigurno, nekad i više. Perilica isto jedna dnevno, ak nije, onda bude par njih u danu kad se nakupi. Sušilica, za klince samo, posteljinu i ručnike pa se ne koristi svakodnevno opet. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2078 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Šalu na stranu, u principu kaj samsung da izbjegavam ? Rečeno mi je da izbjegavam whirpool, gorenje i končar po pitanju bilo čega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2080 | |
Premium
|
Citiraj:
Hladnjak od samsunga nam je super, pozadina je metal nešto tehnologija, hranu stvarno dugo drži svježom. Perilice roba od samsunga izbjegavaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2083 |
Premium
|
https://www.wineenthusiast.com/basic...ges-expensive/ Eto, misterija je riješena. ![]() https://www.wineenthusiast.com/basic...s-and-fridges/ Iako, oni preporučuju i wine cooler za 32 boce za 500 dolara, to mi je više nego pristojna cijena |
![]() |
![]() |
![]() |
#2084 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2085 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
![]() Dobro ga meni rashladi i obični frižider i bunker kaj imam ukopan u dvorištu No frost je zakon kak su spomenuli. Više bez tog nijedan frižider. Samsung fridge je dobar, isto dela dobro kao i Boschov. Jedino kaj sam ga kupio dva-tri mjeseca prije montaže i nisu mi htjeli priznat prijavu za dodatnu garanciju (30 dana je rok od dana kunpje) tak da mi je ostao samo na dve godine garancije. Dok recimo Bosch mi je priznao prijavu nakon 5 mjeseci (provjerili samo s nadređenima u marketingu i prošlo) i još mi dao povrat love (150 eura) jer imaju te akciju s povratom love svako malo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2087 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Čisto da se ubacim i podijelim vlastito iskustvo šta se tiče (običnih) frižidera... Imamo Samsung nofrost i Končar nofrost. Sa Samsungom 0 problema, Končar stalno stvara led u frizeru. Nakon šta mi je dosadilo stalno čistit taj led, zvao sam Končar servisera da dođe i kaže mi u čemu je problem, jer trebao bi kao biti nofrost. U frizeru je otvorio poklopac iza kojeg se nalazi ona rešetka kroz koju kruži plin koji hladi sve. Ispod te rešetke je odljevni kanal sa rupicom kroz koju bi skupljena vlaga trebala izaći vani u posudu i ispariti. Međutim kod Končara je to toliko loše riješeno, da se ta vlaga počne lediti u tom kanalu i rupici koju začepi, pa se taj led nakon par mjeseci toliko nakupi da se potpuno digne uz poklopac i prekrije cijelu rešetku, pa onda počne i izlaziti iz poklopca u frizer i tamo napravi kaos, pa ga treba čistit. Taj frižider ima settinge za jačinu od 1-5, mi smo ga držali na 3. I kaže mi lik, nemoj ga držati na 3 jer su ga napravili da previše hladi na 3, stavi ga na 1 i neće ti stvarati led. Prošlo je 2 mjeseca otkad je generalno očišćen i stavljen da radi na 1, i za sada nema leda u frizeru (poklopac nisam skidao niti namjeravam. Bude li opet stvarao led, ide na njuškalo). No sad se ja pitam, kakav je to jebeni nofrost ako sam ja prisiljen držati ga na 1 da ne bi stvarao led? I čemu onda uopće druge opcije, koje ti samo zagorčaju život, jer većina ljudi to neće ni znati? Eto, nije ni Končar šta je nekoć bio. A da ne pričam da imamo i njihovu perilicu posuđa. Ne znam tko je dizajnirao upravljačku ploču, ali tome očito fali par dasaka u glavi, ili je dobio udarac u predio mozga koji je zadužen za logiku. Puno ikona bez teksta koje se mogu svakako shvatiti, a katastrofalno su loše objašnjene u manualu, do te mjere da sam im slao mail da mi pojasne šta koja znači. Kod paljenja treba držat jedan botun pritisnut 3 sekunde da bi dao mašini na znanje da je unutra tableta, a ne tekućina za pranje (to se svaki put resetira, pa svaki put treba ponovit proces). Od Miele uređaja imamo samo usisivač (obični, s vrećicom, Complete C nešto) i bolji nismo nikada imali, stvarno vrijedi para. Tako da od sada i ostale uređaje kupujem samo Miele. U startu je veći trošak, ali barem znaš da si 2-3 desetljeća miran. Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 22.11.2024. u 12:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2088 | |
Banned
|
Citiraj:
sad mi je žao kaj nisam, jer je do prije dva dana bila akcija 15% na visu. Ono što me iznenadilo da su svi šupci i nitko više ne daje nekakav količinski popust na keš/jednokratno plaćanje. Štoviše svijet medija i elipso sad imaju neki ciganski sistem naplate dostave po artiklu/kilaži ( elipso ). Zadnje izmijenjeno od: devaa. 22.11.2024. u 12:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2090 |
hungry, for a little more
|
Crkao Bosch KGV36VW30S. To je Serie 4, nije bio no frost. Trajao je 12 godina. Jedno jutro ništa nije radilo, niti svjetlo. Testirao sam prekidač, prekidač je ispravan, došao do zaključka da je elektronika otišla. Nazvao Bratom, žena kaže, bez moje sugestije da zvuči kao da je elektronika otišla. Elektronika je oko 200€ i upitne dobavljivosti. Da sam imao vremena birati, vjerojatno bi kupio neki Hisense, žena kupila opet Bosch, isto Serie 4, samo ovaj put no frost. 2 + 3 garancija. Možda pomogne nekome iskustvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2091 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Za hladnjak za vina znam sve ![]() Gledao sam i gorenje, hisense klarstein do 600€, ali svi su iznad 40dB (ovaj je 35), a posto mi je sve u kuhinji oko 35dB sam uzeo i fridž takav. Ima UV blokadu, ugljeni filter, bolja je regulacija temp. Ono što je meni bitno bilo je zapremnina. Svi ti pišu količinu za regularne butelje tzv. Bordoux butelje, ja imam dosta pjenušaca, crvenih vina, orangea koji imaju deblje butelje i bitno mi je bilo da stanu. Opet ali, ja sam wine freak, volim to, volim vina, istražujem, skupljam itd. Frendici sam preporučio ovaj: Hisense RW18W4NWLGF. Inače, uzimao sam sve za kuću aparate, gledao mjesecima, uzimao po akcijama i 5 godina garancije sve. Ovak sam uzeo: Grijača ploča: ELECTROLUX EIS82453IZ Napa: ELECTROLUX LFT769X Pećnica: ELECTROLUX EOC6P77H Perilica: ELECTROLUX EEM48321L Hladnjak: BOSCH KIN96VFD0 Zamrzivač: BOSCH GIV21AFE0 Perilica rublja: WAL28PH2BY Usisivač: Miele C3 gala 125 edition (preporuka od ovdje). Indukcija mi je bila bitna širina 80cm npr. i da ima 4 polja jer na 5 nikad ne kuham, fridž i zamrzivač da su ugradbeni i no frost (makar bi ja radije samostojeći veći, ali žena nije htjela). Napa EL samo jer je indukcija EL pa reko uzmem to. Pečnica ova jer ima pirolizu, 300°C, temperaturnu sondu, teleskopske vodilice i kuhanje na paru (iste od boscha koje to sve imaju su od 900€ na više i to samo 2 godine garancije). Hladnjak za prvo htio liebherr, ali preskupi su. Bosch sam uzeo jer je zapremninom najveći od svih ugradbenih na tržištu + bila je akcija 10% i još 100€ povrat i ispao me 800€. Ali najbitnije od svega mi je 5 godina garancije bilo.
![]() |
#2093 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Miči taj bar kod da ti ne bi netko to platio umjesto tebe. Još 2005. sam kupio Sharp hladnjak sa no frost tehnologijom. Kupio ga je je jedini imao dimenzije koje su mi odgovarale. Eno ga još radi u konobi i nikad mrvice leda nije bilo u njemu. Mater mi je nakon te godine sebi kupila par hladnjaka koji su se deklarirali kao no frost (Gorenje, Candy) ali u stvarnosti nisu. E da, +1 za perilicu rublja Samsung, preživjela je garanciju od 5 godina sa svega nekoliko većih kvarova. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2094 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 24.11.2024. u 08:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2096 |
Banned
|
Kupnja bijele tehnike
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 | |
Premium
|
Citiraj:
on kaže da serija 6 i above ima full inox (što je nekad 10+ godina) bio standard za sve suđmašine |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 | |
Banned
|
Citiraj:
Ahh, vidjeti ću ak je moguće otkazati/promijeniti narudžbu. Jeftinije imaju inox kadu. Mah pun mi je kurac više sveg toga, najradije bi prodao stan i odselio u šumu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2099 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2100 | |
Premium
|
Citiraj:
E da, drugi zajeb je bilo da eko Perilica koristi za pranje istu vodu kojom je vršila predpranje. To se moglo vidjeti ako je potrošnja po ciklusu bila 8 ili 9 litara Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|