|
![]() |
#77161 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Za HR i SLO dobra je AMZS (slovenski HAK). U backgroundu se vrti, ništa ne troši baterije, a baba se javi pred kameru samo odjednom. Ne treba se zaaebno pokretat, nakon instalacije se samo registrira i to je to, više nikad se ne mora ni uć u app. https://apps.apple.com/hr/app/amzs-p...e/id1033471462 |
![]() |
![]() |
![]() |
#77163 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#77164 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Jedini dio kojeg te treba bit strah je ak si koristio onaj baterijski pištolj na tom alatu. A jesi. Te kineske/tajvanske no-name alate treba uvijek ručno koristiti nauštrb vremena. Time možeš pravovremeno osjetiti dal popušta materijal alata. Uz to, pogotovo na M-paket amortizerima, koji imaju manje hoda (iskustvo s moja dva E46 koji imaju SA226), s tim osnovnim alatom rijetko možeš komprimirati oprugu dovoljno da oslobodiš gornji lager. Ali: sa drugom varijantom tih navojnih šipki, koje imaju širi hvat za oprugu, se može uhvatiti gornji tanjur umjesto opruge i tako dovoljno sabiti da se da otpustiti sve, bez ikakvog straha. Samo treba uključit mozak i sve ok. Vidim TRW amortizer: jesi uzeo sportski trim barem, da ti dobro pari s tvrđom oprugom?
![]() |
#77165 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ranije sam sve na žgance to radio i otelio se. Ovaj sam puta lagano mic po mic s akicom ![]() Ove opruge na E39 bilo prednje bilo stražnje nije neki problem dovoljno sabiti. No znam da sam se vraški namučio kad sam skidao opruge sportske na E36. Nisam, uzeo sam zasad standard amortizere pa ću vidit kak će se ponašat. Gore su koliko mi se čini još tvornički amortizeri i kape. Ili je netko stavio original BMW u što sumnjam. No i ovako je razlika dan/noć. Mada danas sam slagao stražni kraj i odmah bacio na njega i zimski set pa sad neću baš moći osjetit razliku jer je zimski set na 16'' i 225/55 16 gumama ![]() ![]() ![]() ![]() Parallelke čekaju pranje i na spavanje do proljeća ![]() BTW ugodno iznenađen gumama, pogotovo na kiši. No sad ovih dana kad su bile temperature od oko 2-3 stupnja i slinava cesta hoće se palit DSC ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77167 | |||
Avocado
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Nisam htio riskirati pa sam uzeo sve direkt od bemvea, tamo imaju još uvijek kratke amortizere. Dakle OEM dobiva još uvijek "originalne" amortizere. Citiraj:
![]() Moram priznat i ja sam bio lijen pa nisam oprao kotače nakon što sam jučer stavio zimski set čeličnih gore. -- Nedavno sam zamijenio tri sezone star i fino na granicu dozvoljenog potrošen Michelin PS4 sa Bridgestone Potenza Sport, u istoj veličini 17" 225 naprijed i 245 otraga. U odnosu na izraubane mišelinke je na suhom ovo bila druga dimenzija. Po mokrom ne moram ni spominjati, ali, ako je promet dopustio, je bar bilo zabavnije. ![]() Ove godine su cijene guma renomirana "top3" proizvođača, barem za moja vozila porasle 15-25%, isti modeli. Michelin, Continental i Pirelli sad imaju osjetno veće cijene od Bridgestone i Goodyeara u istoj klasi guma i izgubit će dio tržišta ako Bstone i GY nastave biti jefitniji.
![]() |
![]() |
#77169 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa koliko ja znam, Cybertruck je kao najavljen da se neće moći voziti u EU. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77172 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Look at me auto
![]() |
![]() |
#77173 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jesu, ali nisu ko Style 65 ![]() Tak da ne znam na čemu zavidiš kad imaš E39 M5 ![]() Pare sve probleme riješe. Ali kad nekog pobere onda će bit kako i zašto.
![]() |
![]() |
#77174 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Čitao sam prije par mjeseci neki članak o tome kako se još iskorištavaju neke pravne rupe za registraciju auta koji ne mogu proći EU homologaciju. Kao, dodjeljuju se iznimke, a para očito rješava onoga koji to dodjeljuje. Nije bio ovaj članak, ali tu se spominje baš ovaj češki |
![]() |
![]() |
![]() |
#77175 |
Avocado
|
Paralelke tvoje su mi draže od mojih 65 primarno jer ih nemam u originalnoj boji. U međuvremenu ekipa traži 3k€+ za set refurbanih i plastificiranih u sličan, bez direktne usporedbe vrlo dobro pogođen ton. Zato mi idu sline na 37: izgledaju odlično, nađu se za razumnu cijenu u super stanju i pašu 1:1 na M5. Našao firmu koja radi "chrome shadow" al mi se ne riskira slat u Poljsku: odgovaraju jedino preko, pazi sad, instagrama, i sve ide na povjerenje. Reko ne bih, hvala. Otišao sam do lokalnog majstora, uzeo običnu srebrnu + prozirni i sad trošim, dok ne uleti dobra prilika. Ekipa koja u DE prodaje sređene felge natrpa kombi rasturenih felgi, odveze u Poljsku, ovi popigane poravnaju, krekane povare, plastificiraju i onda ovaj koji preprodaje ima maržu od 100%, dobro se da živjeti od toga. ![]()
![]() |
#77177 |
49%winner
|
Koristi netko autosjedalicu Besafe Beyond 360 koja ide do 125cm (umjesto standardnih 105cm) u suprotnom smjeru od voznje? Treba mi info koliko vise mjesta takva sjedalica zauzme naspram klasicne 40-105cm sjedalice, tj treba li suvozacevo sjedalo dodatno gurati naprijed.
![]() |
![]() |
#77178 |
Moderator
|
Da zato kaj samo straznje kostaju pun kufer jer ih vise nema novih. Jucer je u Zg netko na FB marketu prodavao origigi set za 1600€ al isto tak sve zgrebane i upitno jesu li uopce ravne.
![]() |
#77180 | |
Avocado
|
Imam dojam da je bar imao kontakt s normalnom firmom, ne nekom industrijskom ropotarnicom. Tu je također aspekt prijavljene firme za odbijanje poreza + plaćanje osiguranja, pa imaš i neki safety net. Ne znam jesu li ljudi odvojeni od realnosti, ali za rabljeni set felgi, pa da su ne znam kak dobro obrađene, dat tri kile evra, a dvije nove novcate koštaju niti 600€ po komadu (i to u današnjoj prenapuhanoj ekonomiji)... Citiraj:
![]() Bilo je sad "u blizini" (od Ulma, tri sata jedan smjer od mene) jedan set u dobrom, korištenom stanju s par ogrebotina za 1600€. Znaš da su nestale u roku 6h. ![]() Bilo mi je predaleko za zaletit se nabrzaka, a ova ekipa snajpa takve ponude. Najbolje je imat mrežu kontakata, pa ugrabiti nešto prije nego se pojavi u oglasniku jer ovak je to koma. -- Angedota s mojim M163 sa trice: Kad je set M163 "CS" bio još dostupan kod BMW-a, s prednjim 8J (ne 8.5J), cijena je bila 1200€ za 2+2 prije nego su unutar godine dana i uz konačnu cijenu od 1800€ nestale s polica. Prednjih "CSL" 8.5J nije bilo već godinama. Kak sam se nećkao godinu dana dal mi to stvarno treba pored 19" style 67, ode cijena u nebesa. U trenutku kad sam se odlučio kupiti set već sam bio zakasnio na ovu gore, danas nečuvenu ponudu. I tak sam čekao 8 mjeseci i snajpao kad će se pojaviti online set. Kad je sreća okinula, pojavio se set s gumama za 1800€, okrenuo sam broj i reko dolazim sutra 350km jedan smjer, plaćam akontaciju. Kod primopredaje prodavač priča da je prije mene već desetak ljudi zvalo i nakon mene još desetak dok je on uspio deaktivirati oglas. ![]() Ja ogledavam felge, ne da su bile mint, neg, ne znam kak upotrebljavane felge mogu u tak dobrom stanju biti. Na njima PS4S u CSL širinama (235 + 265), reko taman za probati, i s ugodnim iznenađenjem da gume imaju friški profil. Kad sam ih stavio na auto duša mi kliknula na mjesto ko kad složiš zadnji komad puzzli. A sad već imaju pokoju ponosnu čvrgu od korištenja. Tak da sam odustao od 65ica, ne tražim aktivno, a ako se dogodi da naletim na nekoga tko može odraditi približan chrome shadow, dogovorit će se. Ne žuri mi se nikud dokle god se mogu vozit ![]()
![]() |
![]() |
#77181 |
49%winner
|
Strech mi je isto bio (jeftiniji) izbor, ali sam skuzio da sjedalica bas moze ici dosta naprijed jer se reklamira kao "najvise prostora za noge". I to necu moci iskoristiti u ovom autu u sljedecih 4-5 godina. Kod Beyonda je taj pomak baze od naslona nesto manji naspram Strecha i ostaje mi opcija da jednom okrenem sjedalicu prema naprijed. U kojoj si sad fazi, na kojoj visini ti je dijete i imas li problema s prostorom u autu (Octavia?). Na kraju sam odlucio pikirati Beyond 360 jer smo se jako razmazili s tom rotacijom, a voljeli bi malu furati "naopako" cim duze. A mala nam je vrlo duga za svoje 2 godine i za godinu dana ce se patiti s nogama vec vidim.
![]() |
![]() |
#77182 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Što se tiče prostora, pomaknuo sam je prema suvozačevom sjedalu tako da mali ima mjesta za noge, ali naprijed stvarno nitko viši od 180cm ne može sjesti kako treba. Žena je niska pa joj ne smeta, ali da bilo tko drugi sjedne ne bi se mogao duže voziti. Što se tiče okretanja, mi smo odlučili voziti malog naopako koliko god duže može zbog sigurnosti.
![]() |
![]() |
#77183 |
49%winner
|
Aha ti si mu odmah dao svo dostupno mjesto koliko ide, pametno! Mi smo na 94cm, a tek navrsila 2 godine i mjesec dana. I mi nasu planiramo voziti naopako koliko god ide. Ne zali se, dobro je! Ako ti nije mrsko, mozes mi poslati kako izgleda taj tvoj setup, cisto da vidim malo prostor za noge i koliko ti je daleko suvozacevo sjedalo. Mozda mi da predodzbu koliko prostora uzme takva sjedalica 👍
![]() |
![]() |
#77184 |
Premium
|
koliko sam primjetio "radarbot" javlja kameru samo ako ideš prema leći kamere koja slika ne i ako joj prilaziš sa leđa?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77185 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Slika samo u smjeru ako dolaziš prema njoj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77186 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Moze ona tebe sliknuti iz kojeg god ti njoj smjera dolazis, ali ako te slika 'sledja' nema boga oca da itko moze dokazati da si ti vozio... Zapravo, nema boga oca da moze dokazati da je ITKO vozio... ![]()
![]() |
![]() |
#77187 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne znam kako je u HR, ali u Njemackoj ti uslika registraciju i posalju pismo da se izjasnis tko je vozio. Inace, i ovamo vecina kamera slika samo od naprijed, tj. kad vozis prema njoj. Tek odnedavno su uveli ponegdje i one sto slikaju od pozadi. Predpostavljam radi motora, jer nemaju registraciju naprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77188 | |
Premium
|
Citiraj:
Kazna ide direktno na vlasnika vozila. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77189 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
ako je uz rub ceste (dvosmjerna cesta sa po jednom trakom u svakom smjeru), vjerojatno snima oba smjera, ako je na sredini (npr. zg držćeva) nema šanse da te snimi u suprotnom smjeru |
![]() |
![]() |
![]() |
#77190 | |
Premium
|
Citiraj:
Barem ne ovi modeli koje imamo u RH. |
|
![]() |
![]() |