Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2024., 18:21   #1891
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nasa porezna "nevoli" ni PayPal a ko zna kako bi tek sa revolutom ...
Disclaimer: Nisam probao.
Staro 16.11.2024., 09:12   #1892
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nasa porezna "nevoli" ni PayPal a ko zna kako bi tek sa revolutom ...
Disclaimer: Nisam probao.
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
zašto ne bi otvorio revolut poslovni račun?
ili je to nemoguće?
meni se čini da je revolut sada jednako ravnopravan sa svima u hr -- samo što je 24324324 puta bolji.
Ma da. Ne bi ni u ludilu prešao na Revolut ili Wise ili bilo šta sa kompletnim poslovanjem. Za moju branšu, to je noćna mora waiting to happen...ali da 10 puta godišnje, platim dobavljaču preko inozemnog accounta mislim da ne bi bio problem.

Ali kažem, Revolut poslovni više nije free, 10€ mjesečno + 5€ po ino-transakciji. Računice nemam, bolje onda plaćat ZABA-i naknade.

Istražit ću još malo taj WISE pa probat neku manju uplatu preko njih odradit.
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2024., 10:27   #1893
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
smijemo li HR rezident otvoriti račun u npr njemačkoj ili belgijskoj banci?
ako da ... možda ima neka banka u nekoj državi u koju bi novac slao besplatno ili po jako niskim naknadama, a baš iz te banke su naknade prema engleskoj niske također.
heh zvuči komplicirano ... ali ako se može naći middle man koji je jeftiniji od ove situacije zašto ne, pogotovo ako sve radiš iz fotelje.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2024., 10:42   #1894
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Smijemo, ALI dovoljno da jednom moras fizicki otic do banke nesto potpisati sto nemoze online i vec si u banani/neisplativosti (osim ako su velike sume stalno )
Staro 16.11.2024., 11:25   #1895
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Ma da. Ne bi ni u ludilu prešao na Revolut ili Wise ili bilo šta sa kompletnim poslovanjem. Za moju branšu, to je noćna mora waiting to happen...ali da 10 puta godišnje, platim dobavljaču preko inozemnog accounta mislim da ne bi bio problem.

Ali kažem, Revolut poslovni više nije free, 10€ mjesečno + 5€ po ino-transakciji. Računice nemam, bolje onda plaćat ZABA-i naknade.

Istražit ću još malo taj WISE pa probat neku manju uplatu preko njih odradit.
Čisto da mi zadovoljiš znatiželju, kako ti se ne isplati 10€ mjesečno i 5 po transakciji ako su ti naplatili 127€ za transakciju a imaš desetak transakcija godišnje?
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2024., 12:19   #1896
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova
Čisto da mi zadovoljiš znatiželju, kako ti se ne isplati 10€ mjesečno i 5 po transakciji ako su ti naplatili 127€ za transakciju a imaš desetak transakcija godišnje?
Ma dobro nije da se neće isplatit ali nije ni neka ušteda. Ako imam 10 transakcija to je 170€, ako imam vise od 10 onda je to i vise. Gore sam bubnuo 10, može to biti i 20 transakcija godišnje. Teško mi je predvidjeti koliko će biti transakcija, promet mogu okvirno prognozirati ali broj narudžbi/uplata teže. Sve ovisi koliko često naručujem i oni isporučuju. Ove godine sam konkretno imao 13 uplata do sada, bit će još 2. Opet se isplati, da. A ne uzima mi ni Zaba svaki put 127€, ovo je bila uplata 3 računa odjednom pa sam pao na guzicu kad sam vidio naknadu.
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2024., 13:21   #1897
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Jasno mi je, ušteda postoji samo nije onoliko velika koliko bi ti htio.
U mojoj kategorizaciji Zaba spada pod pizdune, zato me nervira i cent kad uzmu neopravdano.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2024., 08:14   #1898
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 17.11.2024., 08:22   #1899
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova

Wirex, da.
SEPA je đabe.
Imaju i desktop sučelje.
Zadovoljni korisnik već pol desetljeća.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 07:24   #1900
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ljudi, može savjet?
kreditna kartica - da ili ne? ako da, koja?

isključivo mi treba zbog plaćanja na rate, u erste banci sam.

ubrzo idem u kompletno opremanje stana i računam da ću na to potrošiti nekakvih 15tak k eura na namještaj i ostalo.

e sad, neda mi se to plaćati u kešu čisto iz razloga opadanja vrijednosti novca i inflacije - nešto na 24 rate ću u konačnici platiti manje nego da to isto platim sada odjednom.

uglavnom će ovo biti nekakav namještaj, kuhinja, elektrouređaji i slično. mislim da bi se dalo sve platit karticom.

šta je prihvaćenije kod nas? erste nudi visu i master. koji nudi duže bezkamatno?
opcija je i diners, ako ima smisla.

tnx
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 07:37   #1901
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja imam Erste tekući. Preko kartice tekućeg u nekim trgovinama možeš uzimat na rate bez kamata. Imam i Diners koji je 90% nekorišten.
Sad recimo uzimam peć na pelete za 900€ i uzet ću je na rate na Diners bez kamata baš iz tog razloga koji navodiš.
Od pred mjesec dva Diners je bio posebna firma Erste Club Card d.o.o., od nedavno je u sklopu Erste banke. Prije su imali posebnu aplikaciju. Preko te aplikacije si mogao sve rate odjednom platiti ako ti je zatrebalo i ako si imao viška para. Preko Georgea nisam tu opciju još koristio, a ni ne vidim da je ima, pa mi je to malo turn off.
Edit: Godišnja članarina za Diners ti je 40e koristio je ili ne.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 08:20   #1902
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Premium visa, imam je otkad je Amex bila, ali je koristim kao debil kojem ne treba kreditna Stoji u ladici 90% vremena i kad zelim neki trosak prebaciti u drugi mjesec, ili prepoloviti iznos na par rata, onda je vadim.

Visa je afaik podrzanija, makar kod nas mislim da je svejedno pogotovo u trgovinama za opremanje doma, oni sigurno primaju sve kartice.

Debilana kod PV-a je sto nikad neces znati koji ti je limit (ne dijele taj info) i sto ces za vece iznose morati zvati autorizaciju prije placanja. Ok, ja karticu ne koristim aktivno i to je jedan problem, ali imaju moje platne liste. Svejedno, htio kupiti u nedjelju laptop od ~8.000 kuna jednokratno, odbija mi karticu. Poludio sam. Onda sam uspio nekako dignuti taj limit za autorizaciju na 20.000 kn da me ne dovodi u glupe situacije.

Diners sam imao godinu dana paralelno s PV-om. Dali su mi limit od 1.3x moje prosjecne place lol. Mislim si, ako kupim tv, frizider i bojler, dal bi mi to uopce proslo... Ugasio ga nakon godinu dana, nisam je nijednom (htio) koristiti. A nisam ni ubo neki dobar deal na D utorku pa...

Mislim da odabir ovisi o tome sto tebi treba.
Staro 10.12.2024., 08:26   #1903
ruki31
Premium

ruki31's Avatar

Datum registracije: Mar 2018
Žena premium visu koristi stalno. Provukli smo kuhinju u Lesnini prije 3 god od 28.000kn i nije trebala nikakvu autorizaciju, ne kužim kako funkcionira ali nikada je za ništa nisu tražili ili odbijali karticu. Da se razumijemo radi kao administrator u jednoj firmi pa nije da ima neku direktorsku plaću

Premium visa je ok, znam da svugdje prolazi. Često budu i neki "popusti" na tu karticu i sl. Ono što joj je ograničeno je to da može ako se ne varam dignuti na bankomatu 400€..
ruki31 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 08:30   #1904
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Koristio Diners prije, sad Visu Premium. Sve to ti isto funkcionira, jedino si na Dienrsu znao koji je limit i stara aplikacija je bila odlična. Na Visu ne znaš limit, ak hoćeš ranije otplatit rate trebaš pisat zahtjev, u aplikaciji ne vidiš aktivne rate i koliko ih je ostalo, moraš tražit po izvodu. Ugl, nakon stare Dinersove aplikacijebmi je to bilo wtf.

A što se tiče limita, sve ovisi o tvojim primanjima i opterećenjima. Ako imaš neka prosječna primanja računaj da ćeš imat limit dvije plaće na početku, možda ni toliko. Kasnije s korištenjem kartice, redovnim podmirenjem obveza limit povećavaju.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 08:50   #1905
jp_rv
Premium

znači između mastera i vise (od erste) nema neke razlike? znam da budu neke akcije na master od zabe ali u zabu nema šanse da idem.

vrijedi li ovo gore napisano i za visu standard, ili mora bit premium?

a ono, imam iznadprosječnu plaću za hr uvjete pa ako je limit 2 x plaća, meni je to sasvim ok.
Staro 10.12.2024., 09:29   #1906
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
znači između mastera i vise (od erste) nema neke razlike? znam da budu neke akcije na master od zabe ali u zabu nema šanse da idem.

a ono, imam iznadprosječnu plaću za hr uvjete pa ako je limit 2 x plaća, meni je to sasvim ok.

Ja imam Visu premium (ex Amex), i oni imaju neki čudan sustav računanja koliko ti je mjesečni limit.
Npr zadnja dva - tri mjeseca kupovao sam tonu stvari za tvrtku preko privatne kartice sa amazona i drugih stranica, i mjesečni račun bi bio 5-6 puta veći nego moja prosječna plaća.
I bez problema je prolazilo.

Znam da imaju relativno često i neke popuste po ovim web dućanima.
Koliko mi se čini Zabine kreditne kartica daje najviše mogućnosti za kupovinu na najviše rata bez kamata.
Colop je online   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 09:31   #1907
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Diners ti neće sigurno biti 2 plaće.

Meni je limit na dinersu dosta manji od plaće ustvari.

Plaća kudikamo veća od prosjeka.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 09:33   #1908
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova

Meni je limit na dinersu dosta manj od plaće ustvari.

Što više trošiš, veći ti je limit, i obrnuto. Ja jedno vrijeme nisam uzimao ništa na rate, spremao se za uzet stan. Skinuli mi limit na manje od plaće, pretpostavljam da mogu dati drugima koji ekšli troše

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova

Visa i Visa premium nemaju veze jedna s drugom, i Visa premium je kredina kartica dok obična to nije, bez obzira na omogućene rate.
Staro 10.12.2024., 09:53   #1909
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Aha, nisam znao.

Ja redovno uzmem kasko na diners, to je jedino što ustvari uzmem.

Ako usporedim svoj limit i plaću, plaća cca duplo veća od limita.
Staro 10.12.2024., 10:14   #1910
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Diners sam otvorio s ciljem da kupim neku tehniku za kucu na rate u toj godini jer je bila besplatna prva clanarina i da potencijalno ubodem neki deal na D utorku ili za BF. Kad sam vidio taj brizni limit od 1.3x place, rekoh nemam sta tu traziti. A dugogodisnji sam erste klijent, nemam opterecenja, minuse, kredite, pozajmice. Svi racuni debelo u zelenom. Al eto, lagani flop.

Ocito prvo treba natuci promet, a meni je to protuprirodno. Znam da krivo koristim kreditnu, jednostavno mi je glupo placati njom kruh i pizdarije cijeli mjesec pa na kraju mjeseca platiti taj trosak, umjesto da placam direkt s tekuceg. Ne cudi me da se ljudi zaduze vise nego sto mogu kad izgube track
Staro 10.12.2024., 10:21   #1911
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Ma ja imam preko firme free, zato i imam.

Nisam ni znao da se može tako plaćati pa na kraju mjeseca platiti, toliko o tome.

Niti pin ne znam, kamoli nešto slično.

Ali vjerujem da se limit da dići, nisam nikad zvao za to jer nisam ni trebao.
Staro 10.12.2024., 10:38   #1912
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova

Ocito prvo treba natuci promet, a meni je to protuprirodno. Znam da krivo koristim kreditnu, jednostavno mi je glupo placati njom kruh i pizdarije cijeli mjesec pa na kraju mjeseca platiti taj trosak, umjesto da placam direkt s tekuceg. Ne cudi me da se ljudi zaduze vise nego sto mogu kad izgube track
Ako imas kontrolu nad troškovima, dođeš na isto samo si uz diners digneš “kreditni rejting” što je ok ako ti nekad zatreba nešto skupo na akciji pa dobiješ npr 20% samo radi dinersa.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 10:44   #1913
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova

Prijatelj je provukao kreditnu na 24 ili 36 rata za Rolex iako je imao cash za kupiti sat, njegovo stajalište je bilo da je bolje 13 000 eura koliko je koštao sat staviti u fond koji će mu davati 5-8 % godišnje prinosa, nego dati novce unaprijed prodavaču koji mu ionako ne daje popust na gotovinu.

A od ovih što rade po bankama čujem da je najgore zlo koje postoji Revolving kartica, da to ne želiš dati ni smrtnom neprijatelju
Colop je online   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 11:18   #1914
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Moze netko iz prve ruke reći koliko treba peglat Diners da se taj kreditni limit digne?
Napravio sam tu karticu prije 2-3 godine samo zato jer preko firme ne plaćamo godišnju članarinu i do sad sam ju koristio samo par puta i to 2 puta jer je kolegama trebala usluga.
Kako je plaća išla malo gore sad mi je ona veća nego limit na kartici.
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 11:30   #1915
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Teško je reć, ali tromije će tako dić nego da zatražiš podizanje. Naravno, ako ti uvjete i kreditna opterećenost dopušta povećanje.
Kolko vidim po iskustvima rekao bi da je Erste postrožio to kako su ih preuzeli. Sjećam se da kad sam prvi put izvadio Diners limit mi je bio tri plaće odmah
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 11:40   #1916
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Mogu potvrdit da su smanjili limit na Diners od kad su ih preuzeli. Ne znam po kojem principu utvrđuju limit, ali primanja su mi veća nego su bila kad sam vadio Diners prije 3 godine.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 11:59   #1917
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova

Meni je limit na dinersu dosta manji od plaće ustvari.

Meni je limit bio cca 3 plaće
Staro 10.12.2024., 13:38   #1918
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Moze netko iz prve ruke reći koliko treba peglat Diners da se taj kreditni limit digne?
Napravio sam tu karticu prije 2-3 godine samo zato jer preko firme ne plaćamo godišnju članarinu i do sad sam ju koristio samo par puta i to 2 puta jer je kolegama trebala usluga.
Kako je plaća išla malo gore sad mi je ona veća nego limit na kartici.
Najbolje im je poslati zahtjev za povećanje limita.

Meni je limit cca. 3x plaće. Naravno u početku sam dobio neku mizeriju od limita.

Prošle godine sam tražio povećanje, ali ne daju mi više
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 18:42   #1919
jp_rv
Premium

tnx svima.

malo sam se i na jobu raspitao od onih koji su nedavno bili u sličnim troškovima i apsolutno su svi popljuvali diners.

od ostaloga, ispada da je svejedno koja je kreditna jer su na tržištu samo master i visa ionako. a svi primaju i jedno i drugo.

tako da - uzet ću jeftiniju, iako je razlika minimalna.

ako ikome pomaže za savjet , namještaj ću kupovat u puli/rijeci (lesnine, emmezete, harly normany, i tome slično) a tehniku nekakav ekupi i slično. ciljam na 24 rate po mogućnosti beskamatno.

iako prelistat ću webshope tih dućana da vidim šta kažu za načine plaćanja pa shodno tome uzet adekvatnu karticu.
Staro 10.12.2024., 18:47   #1920
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Provjeri samo priej kupovine tocan sistem "beskamatnoga" tj. svi oni napisu nema kamata ali neki znaju naplatii "mjesecnu naknadu" za neznam ni ja sta ali eto .
Bude ono: "nije gov.o nego se pas pos.o" ...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na