Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.11.2024., 16:28   #5341
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ne znam ti za ventile ali mislim da ti je najbolja investicija staviti regulator pritiska nakon mjerila ako možes jer tlak u vodovodu često zna biti jako visok i šteti svim uređajima.
Staro 10.11.2024., 17:25   #5342
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ne znam ti za ventile ali mislim da ti je najbolja investicija staviti regulator pritiska nakon mjerila ako možes jer tlak u vodovodu često zna biti jako visok i šteti svim uređajima.
Iskreno nisam uopće o tome razmišljao, pa u kući u šahtu imamo odma regulator pritiska kad je u vodovodu tlak veći, isto je i kod dede, se sjećam da je u šahtu prva stvar regulator pritiska. Uopće nikad nisam gledao u zgradi gdje je vodomjer, pretpostavljao sam da ima cijela zgrada ili svoj regulator pritiska ili svaki stan jer mi je to bilo nekako normalno, osnovno.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2024., 09:49   #5343
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ja ti imam taj regulator pritiska. Stavio sam na 3,5 bara, inače je s vodovoda oko 7-8, baš jako.

Vodoinstalater koji mi je to predložio je rekao da čak ne priznaju garanciju novi uređaji ako je previsok tlak vode bio. Da imaju u sebi nekakav senzor ili nešto gdje se vidi ako je previsok tlak da se garancija ne prizna (on je radio u Austriji, ne znam kako je kod nas regulirano).

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2024., 07:51   #5344
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Ima li neka preporuka čiji kombinirani ventil za sudoper/perilicu uzeti? Trenutni je procurio na ventilu za perilcu.

Vidim da je u Fero-Termu Schell 28€, ITAP je 18€ (čini mi se da je trenutni po obliku baš taj) i Arco je 18€. U Pevexu vidim Grohe 25€. Jel Schell toliko bolji brand pa je i skuplji ili?
Schell je odličan
Igor_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 11:19   #5345
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Kupio sam slavinu za kuhinju i došla je s odvojenim cijevima za vodu. Na koju foru se cijevi ušerafe dobro u slavinu? Ili se samo uvrnu ručno držeći samu cijev pa koliko se stegne stegne?
Staro 13.11.2024., 12:47   #5346
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Samo uvrneš, nema neke pameti.
Staro 13.11.2024., 15:35   #5347
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Da, brtva je dole, samo uvrneš jače
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 15:58   #5348
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
I onda ti ko meni vodoinstalater tako ugradi, par mjeseci nakon isteka garancije procurilo na tim flex cijevima i namočio se element ispod . Grohe ili Hansgrohe, zaboravih više koji su bili
Naravno pašu samo njihove ekstra skupe te cijevi koje bi trebalo naručiti i čekati iz DE.
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 23:00   #5349
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Imam 89 cm širok side-by-side hladnjak u kuhinji, no više tu dimenziju ne proizvode, sad su aktualni modeli od 91-92 cm. Hladnjak je sad naguran da više ni žilet ne može stati so zida s lijeve strane, a s desne strane je ostatak kuhinje koju se ne može pomaknuti.

Ostaje mi samo opcija izrezati/zbrusiti/odštemati zid. Nije nosivi (žbuka i pregradna opeka, s prednje strane pločica). Pločicu razmišljam da mogu izrezati dremelom, brusilicom ili nečim trećim, ali ne znam kako napasti zid iza pločice da ravno i ravnomjerno odrežem cijelu vertikalu u dubini 80 cm za ta tri cm što mi nedostaju da uguram frižider.

Ideje?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 23:30   #5350
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ak ti pločica i žbuka zajedno iznose 5 ili više cm, možeš to odštemat i nalijepit ploču knaufa koja je 12 mm, pa bi dobio te centimetre.
Ako su pločica i žbuka tanki, mislim da si u problemu. Onda moraš štemat i ciglu lagano. Dakle brdo prašine u stanu svakako.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je online   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 23:58   #5351
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Ja bi pilao velikom brusilicom i zatvorio prostor najlonom i duct tapeom uz usisavač i masku za prašinu.
Treba ti jedno 65-70cm u dubinu, možeš nalijepiti Knauf ploču da izravnaš zid.
To ti je jedino 7-8 rezova.
Staro 14.11.2024., 07:12   #5352
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ili uzmeš najširi obični frižider i još ti ostane mjesta kraj njega do zida za zataknuti partviš, dasku za peglanje ili slično
Staro 14.11.2024., 08:23   #5353
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Liebherr frizideri? Navodno su top…

Rekoh arhitektu da neću ugradbeni frizer kak si je on zamislio nego ću samostojeći od dva metra pored kuhinjske skalamerije pa da odmah uzmem nešto bolje i kvalitetnije.
Staro 14.11.2024., 08:40   #5354
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Uzeo sam kutni ventil Grohe u pevexu:
https://cdn.cloud.grohe.com/prod/20/22/ZZF_22039000_001_01/1280/ZZF_22039000_001_01_1_1.jpg

sad bih ga trebao namontirati na cijev za vodu u zidu. Ventil ima brtvu na polovici nareza od priključka, dakle ide narez-brtva-narez, koja izgleda kao suha koža ili kruta guma. Pretpostavljam da nabubri kad dođe u doticaj s vodom, djeluje da je takav nekakav materijal?

Da li trebam staviti dodatno brtvenu traku bez obzira na tu ugrađenu brtvu?
Ako trebam dodatno staviti brtvenu traku, da li da pređem s njome preko te brtve ili da ju namotam samo preko prvih navoja ili preko cijelog navoja ili kako točno?

btw. koliko krugova brtvene trake vi stavite? Sjećam se da sam jednom to pokušavao namotat i da sam stavio tipa 3-4 kruga i bilo je baš sočno namotano ali je svejedno curilo na spoju. Jel to mora ići baš debelo pa onda nasilit u cijev?

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 14.11.2024. u 08:47.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 09:37   #5355
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Imam 89 cm širok side-by-side hladnjak u kuhinji, no više tu dimenziju ne proizvode, sad su aktualni modeli od 91-92 cm. Hladnjak je sad naguran da više ni žilet ne može stati so zida s lijeve strane, a s desne strane je ostatak kuhinje koju se ne može pomaknuti.

Ostaje mi samo opcija izrezati/zbrusiti/odštemati zid. Nije nosivi (žbuka i pregradna opeka, s prednje strane pločica). Pločicu razmišljam da mogu izrezati dremelom, brusilicom ili nečim trećim, ali ne znam kako napasti zid iza pločice da ravno i ravnomjerno odrežem cijelu vertikalu u dubini 80 cm za ta tri cm što mi nedostaju da uguram frižider.

Ideje?
Ja bi se fokusirao na kuhinju. Do frižidera sigurno nije sudoper ili ploča za kuhanje, bar ne bi trebali biti. Ako se ikako mogu skinuti elementi do frižidera, većina stolara ti može skratiti taj element. Ili im je možda lakše napraviti novi. U svakom slučaju prašina ostaje u stolarevoj radionici i drvena je, nije sitna ciglena koja će izlaziti mjesecima i godinama iz svake pore te kuhinje, koliko god da ju zaštitiš. Radnu ploču ti majstor tračnom skrati dokle ide, ostatak završi ubodnom ili ručnom.
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 09:45   #5356
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Jedan stari vodoinstalater mi je govorio dok je radio, nisam ga preispitivao - kudelja se stavlja na spojeve u zidove (adapteri), a teflon traka na spojeve uredjaja na vodu (cijevi bojlera i sl). Tip je toliko star da nije iskljucen manjak novog znanja, ali na kraju mi je tako radio, kombinacija kudelje i teflon trake. Za broj namotaja i kako namotati je govorio nesto o feelingu upotpunjenim iskustvom. Pogotovo kad kudelju radi jer prvi put je zajebao i to je skuzio dok je sarafio adapter u zid - nije ni pustao vodu, samo ga je odsarafio i nanovo namotao uz par socnih kletvi. Totalno ona stara skola majstora.

Ja se ne razumijem u to, samo prenosim, bilo mi je ful zabavno gledati kako radi i slusati komentare. Malo sam ga bockao s vodoinstalaterima novog kova, aquastop ventilima, po njegovim rijecima obicnim pizdarijama hehe
Staro 14.11.2024., 10:10   #5357
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova

Rekoh arhitektu da neću ugradbeni frizer kak si je on zamislio nego ću samostojeći od dva metra pored kuhinjske skalamerije pa da odmah uzmem nešto bolje i kvalitetnije.

Mudro

Nitko ne razmišlja o hlađenju frižidera, naročito kondenzatora otraga kod kompresora i otkuda isti vuče zrak.
Iz tog razloga izbjegavam ugradbene i nastojim uvijek ostaviti par cm sa svake strane.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Jedan stari vodoinstalater mi je govorio dok je radio, nisam ga preispitivao - kudelja se stavlja na spojeve u zidove (adapteri), a teflon traka na spojeve uredjaja na vodu (cijevi bojlera i sl). Tip je toliko star da nije iskljucen manjak novog znanja, ali na kraju mi je tako radio, kombinacija kudelje i teflon trake. Za broj namotaja i kako namotati je govorio nesto o feelingu upotpunjenim iskustvom. Pogotovo kad kudelju radi jer prvi put je zajebao i to je skuzio dok je sarafio adapter u zid - nije ni pustao vodu, samo ga je odsarafio i nanovo namotao uz par socnih kletvi. Totalno ona stara skola majstora.

Ja se ne razumijem u to, samo prenosim, bilo mi je ful zabavno gledati kako radi i slusati komentare. Malo sam ga bockao s vodoinstalaterima novog kova, aquastop ventilima, po njegovim rijecima obicnim pizdarijama hehe

Ako nisi kad sam probao to napraviti, nemaš pojma kakav je feeling kad istočiš bojler od 80L, počistiš kamenac iznutra, staviš sve na hrpu, namotaš teflon ili onu 3m nit po novome i onda kad ga napuniš skužiš da kaplje na spoju
IMHO, za vodu nema do old-school kudjelje, ali to samo stari majstori znaju namotati kako treba.
Staro 14.11.2024., 11:00   #5358
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Uvijek je bolje namotati više nego manje, svakako se to unutra prilagodi navoju. Kreneš na početku cijevi u smjeru navoja i sve više podebljavaš slojeve teflona. Nekad znam zamotati 20 krugova teflona jer navoj jednostavno ima previše lufta. Stežeš sa osjećajem, bolje prvo lagano pa dotezati u slučaju da curi. Kako dotežeš, tako navoj nailazi na sve deblji sloj teflona i zatvara pukotine. Nekad običnom rukom zavrnem sasvim dovoljno da ne curi pa ključem samo dotegnem jedan krug za svaki slučaj. A ako staviš premalo teflona, možeš zavrnuti navoj do kraja, opet će curiti jer navoj uvijek ima nekog lufta.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 11:22   #5359
okarm
Premium

i jos jedna bitna stvar, kod kudelje na navoju se moze malo vracati i natrag ak treba pripasati nekaj. s teflonom se samo steze, nema natrag.
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 11:46   #5360
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ak ti pločica i žbuka zajedno iznose 5 ili više cm, možeš to odštemat i nalijepit ploču knaufa koja je 12 mm, pa bi dobio te centimetre.
Ako su pločica i žbuka tanki, mislim da si u problemu. Onda moraš štemat i ciglu lagano. Dakle brdo prašine u stanu svakako.
U problemu sam, žbuka je zbilja tanka jer vidim da je prvi vlasnik stana već skidao pločice i gletao da uvali frižider. Dobra ideja za knauf!
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ja bi pilao velikom brusilicom i zatvorio prostor najlonom i duct tapeom uz usisavač i masku za prašinu.
Treba ti jedno 65-70cm u dubinu, možeš nalijepiti Knauf ploču da izravnaš zid.
To ti je jedino 7-8 rezova.
Imam veliku brusilicu, ali ne znam da li da idem s običnom kompozitnom ili s dijamantnom na suho...nekako mi se čini kompozitna logičniji izbor. I bez zatvaranja najlonom nema šanse da ću štemati, kamoli rezati. Valjda bi mi unuci još nalazili prašinu...
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ili uzmeš najširi obični frižider i još ti ostane mjesta kraj njega do zida za zataknuti partviš, dasku za peglanje ili slično
Jučer bili u Elipsu, vidjeli ponudu (Samsung i LG vidim da su prešli s proizvodnjom frižidera u Kinu...) i odlučili da uži frižider nije solucija, čak i onaj ultra široki Bosch. Ne mogu se do kraja otvoriti vrata u kuhinji, a nije mi nešto i raspored u njemu. A nema ni lodomat za koji nisam ni znao koliko mi treba dok ga nisam dobio pa izgubio
Citiraj:
Jesu, ali nema dimenzije da mi odgovara.

Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova
Ja bi se fokusirao na kuhinju. Do frižidera sigurno nije sudoper ili ploča za kuhanje, bar ne bi trebali biti. Ako se ikako mogu skinuti elementi do frižidera, većina stolara ti može skratiti taj element. Ili im je možda lakše napraviti novi. U svakom slučaju prašina ostaje u stolarevoj radionici i drvena je, nije sitna ciglena koja će izlaziti mjesecima i godinama iz svake pore te kuhinje, koliko god da ju zaštitiš. Radnu ploču ti majstor tračnom skrati dokle ide, ostatak završi ubodnom ili ručnom.
Nažalost, upravo je takva situacija, odmah do frižidera je sudoper. Frižider dodiruje elemente gore i dolje, nema načina da se elementi skrate/suze jer je kuhinja dizajnerska (bivši vlasnik stana nije štedio) i ne pada mi na pamet fronte rezati.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 13:58   #5361
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Uvijek je bolje namotati više nego manje, svakako se to unutra prilagodi navoju. Kreneš na početku cijevi u smjeru navoja i sve više podebljavaš slojeve teflona. Nekad znam zamotati 20 krugova teflona jer navoj jednostavno ima previše lufta. Stežeš sa osjećajem, bolje prvo lagano pa dotezati u slučaju da curi. Kako dotežeš, tako navoj nailazi na sve deblji sloj teflona i zatvara pukotine. Nekad običnom rukom zavrnem sasvim dovoljno da ne curi pa ključem samo dotegnem jedan krug za svaki slučaj. A ako staviš premalo teflona, možeš zavrnuti navoj do kraja, opet će curiti jer navoj uvijek ima nekog lufta.

Frend me nagovorio na Loctite 55 pa je tako ispalo.
Em sam stavljao dvaput em je opet curilo. Na kraju napravio stadardnom teflon trakom jer s time znam. Nisam ga vraćao natrag iako se po deklaraciji može.
Kudjelju bi rado stavio, ali nisam nikad to naučio
Od svega po doma jedino vodu mrzim raditi.... jel netko primijetio kolike su ogromne tolerancije u tom vodoinstalaterskom materijalu?

Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
i jos jedna bitna stvar, kod kudelje na navoju se moze malo vracati i natrag ak treba pripasati nekaj. s teflonom se samo steze, nema natrag.

Hm, meni rekli da baš kudjelja ne ide dok se gore spomenuti loctite 55 može malo vratiti, ali eto meni se nije baš pokazao.
Staro 14.11.2024., 18:36   #5362
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Mudro

Nitko ne razmišlja o hlađenju frižidera, naročito kondenzatora otraga kod kompresora i otkuda isti vuče zrak.
Iz tog razloga izbjegavam ugradbene i nastojim uvijek ostaviti par cm sa svake strane.
Naravno da se razmišlja o hlađenju ugradbenih frižidera. Sve je lijepo nacrtano na uputama za ugradnju. Pun kufer sam ih ugradio i za svaki sam napravio ventilacijski kanal sa stražnje strane.
Evo jedan nadolazeći, strelicom ti je označen airflow.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 14.11.2024., 22:21   #5363
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Liebherr frizideri? Navodno su top.
Moj prijedlog ti je da, kada odabereš model, pogledaš spare parts listu za isti. Meni se nedavno dogodilo da sam htio na jednom jeftinijem liebherr modelu zamijeniti brtve na vratima. Pa je ispalo da se mogu naručiti samo oba vrata, ne postoji part number samo za brtu. Cijena vrata je bila cca pola frižidera. Inače je frižider bio OK, ali smo ga prerasli.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je online   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 23:51   #5364
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Tak je i meni bilo za Gorenje frižider. Pukla brtva, ja u servis, a tam vele da je na tom modelu brtva tvornički uprešana u vrata i da bi morao uzet nova vrata. Pitam kolko, cca 200 €. Hvala lijepa, otišao i kupio novi frižider pošto je ovaj bio star skoro 18 godina, pa si mislim sam mi fali da mi sutra crkne a ja uložio u vrata.
No i s tom puknutom brtvom se ne da, odnio ga u radionu i dan danas hladi pivice.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 15.11.2024., 20:26   #5365
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Brtva je veći problem ljeti i ako je frižider krcat. I naročito ako je prekrcat. Moj frižider je star svega 8-9 godina i on sada uspješno hladi pivo
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je online   Reply With Quote
Staro 17.11.2024., 20:37   #5366
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Momci, gdje najbolje pitati za pravo drvo, ploča za stol?

Trebam skoro 4m x 1m.

Hrast bi bio poželjan.

Hvala
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2024., 20:45   #5367
RainZG
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Stolari ti to naprave. Par dasaka se lijepi da se dobije dimenzija. Ovisi o debljini ovisi i cijena.
Ako si iz zg javi se na pm pa ti dam br stolara koji bi to mogao napraviti, ali ne znam kolika mu je guzva
RainZG je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2024., 20:46   #5368
okarm
Premium

drvodjelac iz ivanca
stolari ce ti to naplatiti pun kufer
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2024., 21:37   #5369
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 17.11.2024., 21:44   #5370
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma drvodjelac trenutno nema posla i to ne rade, 4h dnevno rade.

Zvao.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno